Tröttis Linda

Det är en trött Linda som skriver just nu! Sandra & Jag åkte en sväng till köpcentret och kollade eventuella julklappar direkt efter jobbet och sedan åt vi lite italienskt. Jag har verkligen inga miljoner att spendera på klappar men i år känns det som att jag har fått till det där rätt bra ändå!
Började fundera tidigare på vad grekland har för speciell affär så som Sverige har t.ex gina tricot och Spanien har bershka. Vore kul att se hur deras mode ser ut i jämförelse med vårt :) Någon som vet?

Ne nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Ullared. Suveränt program helt klart haha!


Nästa resa planerad

På torsdag åker vi iväg igen! Den här gången åker vi med Zacarias kompis från Sverige och hans flickvän på en långweekend till Aten!
Jag gillar verkligen Grekland så det ska bli intressant att se hur Aten är. Bara äta massa gott och uppleva nya saker så nu hoppas vi verkligen på sol!
Nu vill jag ha torsdag!

Vårt hotell med utsikt över Akropolis.

Pizza & Fotboll

Idag är det nog spaniens största dag! Det har vart på nyheterna i flera dagar och nu kl 19 är det "äntligen" dags. Matchen mellan Real Madrid & Barcelona! Haha vilken uppståndelse det har vart alltså. Tvn är självklart på här hemma också med tanke på vilket Madrid fan jag har till pojkvän. Helt otroligt! This is it tydligen. Och man får verkligen inte störa så nu har jag lagt mig i sovrummet med datorn, Seriöst! Haha!

Själv ska jag försöka mig på den där pizzan jag pratade om häromdagen som inte blev gjord. Just nu står den och jäser så får väl se om det blir nånting med degen först och främst! :)

Seg fredag

Jag är helt tvärslut, och jag jobbade bara 4 timmar imorse så det är inte bra! Kan tänka mig att det har att göra med att det knappt är en kotte som shoppar hos oss just nu. Det är helt tvärtomt i affären och det suger verkligen musten ur en att inte ha nånting att göra. Efter flera dagar så är ju självklart affären helt ren också. 
I framtiden ska jag ha ett jobb där det händer lite, jag jobbar bäst i mindre stress helt klart!

Ikväll blir det inte många knop. Vi funderar på att göra egen pizza och bara mysa. Jag jobbar hela helgen, själv, och utan folk kan jag tänka mig hur det blir.
Ne nu ska jag fortsätta välja ut kort till våra ramar i vardagsrummet. Ha en fortsatt trevlig fredag.


Blött på våran gata

Idag öser regnet ner! Tji fick vi för det där med att solen sken så starkt. Å andra sidan har vi blivit bortskämda så vad kan man säga. Det är såhär det ska vara nu.
Det gick sådär med tavlorna igår. Vi fick upp alla stora tavlor och pratade igenom var dom små kunde vara men jag tror att vi båda känner att det är ett jäkla jobb och behöva borra så många nya hål och hitta pluggar som matchar och sedan krokar/skruvar. Vi får se. Vi får tänka lite.

Idag är det iaf jobb som gäller. Börjar inte förrns kl 15 så jag ska absolut inte röra mig många steg idag med det här vädret. Sandra & jag funderade på La Cañada men ingen av oss är någe vidare sugna. Ne soffan och filten blir det idag!

Tavelfix

Nu är det dags för renovering här hemma igen! Eller renovering och renovering. Vi har bestämt oss för att testa att sätta upp massa ramar med våra kort på väggen ovanför soffan där vi tidigare hade tavlor från Zacarias pappa som var konstnär.
Men vilket jobb det är! Väggarna är rött höga och dessutom har vi betongväggar så just nu får jag använda mig utav krokarna som redan finns och det blir inte alls bra. Karln får komma hem och borra lite sen tror jag nog!

De mindre ramarna består av flera ramar


Med dessa ska det förhoppningsvis bli nånting sånt här..


Julen 24 & 25 december

Här i Spanien så firar man julen den 25 dec med middag med familjen och den 6 januari brukar barnen få det mesta av julklapparna. Jag tycker att det är alldeles för sent! Barnen måste ju få använda sina nya saker under jullovet! Här hemma hos fam Villalba/Zetterberg firar vi iaf 24 dec. Jag är för svensk för att ändra på det och svensk julmat ska det också vara såklart! :) 

Så nu är det bara 1 månad kvar. Men jag kan inte låta bli att få lite panik över det! Det ultimata hade vart om jag kunde fira en dag hemma med min familj i Sverige och en dag med min älskling här i Spanien. Däremot känns det så långt bort som möjligt just nu tyvärr! Och det blir ju inte bättre när jag känner pressen med alla julklappar som ska köpas och ges bort när jag befinner mig på andra sidan Europa.
Det får helt enkelt bli som det blir och jag får försöka vara glad för det.

Något som jag har fått iaf är julkänsla, även fast solen visar sig starkt här nere på solkusten! (Och den får mer än gärna stanna kvar). Varje dag vill jag ta fram min lilla julgran och pyssla iordning men det känns lite för tidigt. En julstjärna måste jag köpa också. Julen ger nog den mysigaste atmosfären vad gäller inomhus under hela året!


Extra slantar

Idag hände nått riktigt oväntat!

Vi har inte haft så jättebra dagar på jobbet på senaste då det är så himla lite turister/spanjorer från norr här för tillfället och alla klagar på krisen eller poundet. Så imorse när jag kom till jobbet så berättar Florina, min arbetskamrat, att om det kliar på vänster hand så ska man få in pengar, och om det kliar på höger så förlorar man pengar. Och just då kliade det på hennes vänstra hand. Hon skrattade lite lätt och vi skämtade om att det var en rumänsk sak då hon är ifrån Rumänien.

Jag springer iväg till banken med pengar som vi fick in igår och vet att Florina nämnde att jag hade 1.100euro.
Det blir min tur och jag berättar på spanska hur mycket pengar det är och vilket konto jag vill ha pengarna på. Han säger nånting hastigt och jag hör summan 100. Aa Si svarar jag.
När jag är tillbaka påväg ner till jobbet så tar jag upp pappret jag fick av bankmannen (du får alltid ett datagjort papper med summa och konto om du satt in pengar) och ser att det står 2.100euro!!

Självklart blev jag helt ställd och undrade om jag var knäpp eller han. Ringde chefen och hon sa att vi skulle vänta och se men att hon åtminstonde visste om felet om dom drar bort pengarna. Och förmodligen märker dom felet av slutet på dagen. 

Men ändå, tänk om jag gjorde min chef 1000euro rikare idag pga bankmannens fel! Då ska jag ha en sjuk bonus!!

Resa och reseprogram

När det gäller tv program i Spanien så är det nästan inget, som börjar som det ska! Det är alltid några minuter försenade eller så får man vänta en hel evighet. Så fort någonting är precis i tid så häpnar både Zacarias och jag samtidigt, det säger ju rätt mycket.

Nu väntar jag på att ett program som skulle ha börjat 22.15 och det har fortfarande inte börjat! Det är ett program om spanjorer i Venedig och Rio de Janeiro så det ska bli riktigt intressant. Vill själv besöka dessa ställen. Italien har jag ju vart i men inte i den sidan av landet. 
Jag älskar reseprogram, förmodligen för att jag älskar att resa så mycket! Snart gör vi en till resa förresten ;) återkommer om det senare för nu börjar det! 15 min senare!


Venedig. Det är så ballt med vattnet!

Hmm

Nu vet jag inte vad som hänt riktigt! Har försökt sortera lite i bloggen med olika kategorier och nu när jag är klar så visas ett inlägg om Barcelona först! Fast det är från 2 år sedan säkert. Dessvärre visas det inte när jag loggar in på blogg.se så nu hajar jag ingenting.

Jaja den som är intresserad av Barcelona kan ju läsa ;)

Barcelona

image171
Var underbart. Jag är typ kär i staden.
Vilken jäkla turist jag var då. Kamera och karta i högsta hugg, ändå gick jag vilse hehe.
Hann se det mesta av sevärdheterna också, vet inte om det är åldern eller om det helt plötsligt har blivit intressant med lite kultur.

Tack älskling för en underbar helg. Du är bäst!

    
  

(Kolla in hunden och glasögonen. Sånt här var överallt i Barcelona)
image180

Sommarsallad

Vi åt en riktigt god sallad till lunch nyss! En räkpasta sallad med ägg, avokado och massa annat gott. Det bästa var endå såsen som älsklingen slängde ihop lite snabbt med smak av skagenröra. Yummi!
Idag är jag ledig så jag ska passa på att vila lite. Jobbar hela slutet av veckan så det kommer behövas.

23 november och solen skiner fortfarande med sina 20 grader. Jag har boots på mig om dagarna och turisterna badar. Här kan man verkligen se allt möjligt just nu!


STOR I JAPAN

Jag har riktigt fastnat för tvprogrammet "Stor I Japan"! Har sätt sammanlagt 3 avsnitt nu och ibland kommer jag på mig själv att sitta och skratta, haha. Jag vet inte om det är jag som har dålig humor eller inte men det här programmet är verkligen suveränt! 2 gamla härliga, avdankade "kändisar" bland massa japaner! Schyffert har verkligen lyckats!
Sen kanske jag tycker att det är extra roligt eftersom att jag själv vart där. Jag vet hur värdelös japansk tv är och hur värdelösa dom är på komik! Sen är dom ju så speciella överhuvudtaget. Peacetecknet liksom, whats up with that?! ILOVEJAPAN!


IKEA i mitt hjärta!

Igår var det killmiddag här hemma så Sandra, Lotta & Jag bestämde oss för att köra en tjejkväll och äta lite tapas, dela ut lite smaskiga presenter och snacka massa massa tjejsnack! Sånt där som killarna bara blir nervösa över.
Nu har vi precis kommit hem från IKEA. Hur mycket folk som helst!! Ibland får jag sånt "argh" mot spanjorerna och idag var verkligen ett sådant tillfälle haha. Dom är överallt, snorungarna leker rally med vagnarna bland allt porslin och alla är allmänt ivägen. (Jag hade känt likadant för svenskarna på ikea en lördagkväll ;))
Nu har vi iaf ljus för hela vintern och massa massa smaskigt i kylskåpet. Tienda sueca är verkligen bästa affären när man inte bor i Sverige längre!

Jag bjuder på en flumbild med några utav favoriterna.

Torsdagkväll

Det regnade iaf. Som tur var slutade det rätt fort så jag kunde hänga ut allting. Lakana är väl svinkalla senare när det är dags att bädda sängen men bättre det.
Skönt att ha vart ledig en dag som denna trots allt, man känner inga måsten av nått när det är sånt här väder. Vi åt tom "tidigt" ikväll. När klockan var 19.30 hade vi redan fått i oss maten. Känns bättre att äta svenska tider på kvällarna än spanska faktiskt.

Nu ska jag poppa lite popcorn och göra lite mys, sen är det dags för våran torsdagsgrej, kolla på webbtv och mammas pojkar. Haha, vi kan inte låta bli för vi har så kul åt programmet!


Spaniens katastrofer

Vi har haft sol hela oktober & november, fram till inatt. Inatt bestämde sig tydligen himlen för att öppna sig vilket jag märkte när jag tittade ut genom fönstret imorse. Namen vad bra, jag som skulle tvätta idag! Inte.
Jag vägrar att ha tvätten inomhus för vi bli så bortskämda med att kunna ha den ute under hela sommarhalvåret. Självklart kom solen fram tillslut och jag fyllde tvättmaskinen. Tror ni att det finns nån sol kvar nu när tvätten ska hängas? Nope! Hoppas inte det börjar regna. Mina vita lakan skulle inte gilla det.

Appropå bortskämda med väder. Vi har verkligen haft perfekt väder här nere på solkusten. I norra Spanien har det regnat så mycket att jorden har gjort vika och dragit sig med en stor ravin ner över byar som tom har dragit med sig bilarna! Tenerife hade exakt likadant, det har snöat på många andra delar i Spanien och det har vart allmänt kaos. Tunnelbanan i Madrid var en dag full med vatten. Spanien måste vara ett av de länder där de blir katastrof så fort hösten och vintern närmar sig!

Såhär såg det ut i Marbella för två år sen.


MarcCain store

Nu är jag hemma och gu så skönt det var att sätta sig ner i soffan när jag kom hem. Det tar verkligen på krafterna att stå 8 timmar. Dessutom var det väldigt lugnt på jobbet idag så jag ändrade om skyltdockorna och hyllorna mest hela tiden så kan tänka mig att fötterna tog stryk.

Chefen skulle ha kort på två andra skyltdockor på nya kläder som kommit, synd att jag inte tänkte på att fota affären så ni kan få se hur jag jobbar. Här ser man lite iaf.
Den lila skinnjackan kostar 1.300 euro! Skoja inte att man är försiktigt när man rör vid den!


18 November

Vi hade det verkligen supermys igår. Vi beställde hem lite mat, tände ljus, satte på lugn musik och drack rött. Vi äter inte ofta vid vårt matbord men när man väl gör det så blir det genast så mycket trevligare. Tror vi måste införa 1 dag varje vecka som vi gör det!

Nu ska jag äta upp min frukost och sen är det jobb som gäller. Jobbar själv idag mellan 11-19 och vädret är sådär så får se om det kommer bli tungt eller inte med folk. Igår var det nadie!


3 år tillsammans

Idag har Zacarias & Jag 3 år tillsammans! Tre underbara år med massor utav kärlek, resor och roliga dagar. Min sambo är verkligen en äventyrare så det har verkligen blivit många resor tillsammans. Båda i Spanien, Europa och Världen. Jag älskar våra myskvällar lika mycket som dom. Vi är verkligen ett team!
Vi tar vara på stunderna och gör många roliga saker tillsammans, vare sig det är tisdag eller lördag. Och under helgerna försöker vi ofta gå ut och äta luncher eller middagar tillsammans. Sånt gör verkligen relationen roligare!

Ikväll däremot har vi inte riktigt bestämt vad vi ska göra. Om vi ska mysa till det extra mycket ikväll och gå ut och äta eller om vi ska göra det till helgen. Bara jag får vara med honom jag älskar mest så blir jag glad :)

Jag älskar dig så himla mycket, du kan förmodligen inte förstå hur mycket!
Tack för de här 3 åren mitt underbara troll!


Imorn blir det 25 grader

Jag håller på att fixa till min design för min tidigare var ingen blogg.se mall, och det störde mig ibland att jag inte kunde använda mig av vissa funktioner. Däremot är det massor kvar som ska göras. Headern ska bytas ut, ett profilkort ska upp. Månaderna vill jag sortera om så det blir mindre osv osv.

Nu har vi precis ätit en supergod kantarell risotto som min kära gjorde. Hur gott som helst!
Risotto var någonting som jag aldrig åt förut men det är verkligen riktigt gott.
Nu blir det mys i soffan men först en utmaning som min kära vän Erica utmanade mig med.

Fyra tv-program jag brukar se: Mammas pojkar, Lost, Españoles en el mundo, España directo.
Fyra saker jag gjorde igår:  Vaknade, Fixade med tavlor, Lagade lunch, tittade på film med sambon.
Fyra saker jag längtar till: Fredag, Helgen 3-7 december, Julafton, Tills jag får komma hem till Sverige.
Fyra saker som står på min önskelista: Att få fira jul med min familj, Att alla i min omgivning mår bra, locktång, svenska böcker.
Fyra saker jag avskyr: Att bo så långt ifrån min familj + vänner, dryga spanjorer, kallt, sjukdom.
Fyra saker jag tycker om att göra: Mysa med älsklingen, Resa, äta god mat, shoppa fina saker.
Fyra saker jag åt i går: Rostad macka med allt, Kyckling med nudlar, Plockmat, Äppelpaj.
Fyra bloggar jag utmanar: Lova, Sandra, Hanne, Alexandra.


Lär er nått vettigt istället

Jag läste precis en artikel på Aftonbladet ifrån Spanien.

"Sexualundervisningen i spanska regionen Extremadura ligger snart i elevernas egna händer. Bokstavligen.
Lokala politiker har startat en kampanj för att lära skolungdomarna att onanera.
Katolska kyrkan är inte helt förtjust i det nya greppet och en kolumnist i landets ledande konservativa tidning, La Vanguardia, skriver:

– Regionen kanske har den högsta arbetslösheten bland ungdomar i Spanien men de kommer att vara bäst på att masturbera."


Jag hoppas att det här är ett stort jävla skämt?! Hur sjutton vill man att barnen ska vara BÄST på att masturbera istället för att komma på ett sätt att lösa arbetslösheten på?!
Jag skulle seriöst vilja ringa upp dom här politikerna och fråga hur sjutton dom är funtade!
Under mina 3 år i spanien så har jag blivit mer än irriterad tusentals gånger på de snorungarna och äckliga männen som ständigt stirrar på en, säger snygging när man gått förbi eller visslar på en som om man vore ett jävla djur! Är det någonting dom borde lära sig i skolan är det att visa respekt mot kvinnorna! För det kan dom verkligen behöva lära sig!

WorldTradeCenter

Vi kollade på filmen "World Trade Center" igårkväll. (Well, Karln somnade efter 10 min). Hur som helst, filmen var riktigt bra! Jag tror jag grät mig igenom halva och hade ett leende på läpparna andra halvan.
Man får följa några poliser och deras familjen när allting händer och under händelsens lopp. Det är inte så mycket om själva attentatet men på nått sätt så blev allting så levande när man vet att det här har hänt de här stackars poliserna, brandmännen ect.
Klart sevärd film!

Jag minns själv när allting hände i USA den där dagen i september 2001. Jag var 15 år och hade kommit hem från skolan och precis slagit på tv;n (som vilken dag som helst). Jag förstod nog inte riktigt vad som hände först men sen gick allting upp för en och man förstod att det som hade hänt, var något fruktansvärt.
Igår led jag verkligen med alla familjer och människor som blev utsatta!

 


Gårdagen

Oj här har det ekat tomt ihelgen!
Har visserligen jobbat både fredagkväll och hela dagen igår så det fanns inte mycket tid över till datorn.
Igår var vi ute och åt med 2 av Zacarias kompis, den enes flickvän och en kompis till henne. Hur trevliga människor som helst! Åt på Hardrock Café, för stället vi skulle äta på hade 45 min väntetid! (En ny spansk tapas i Puerto Banus som har blivit THE ONE). Kan däremot inte rekomendera den HardRock. Maten var inte alls den bästa, servicen var sådär och nej, vi gillart inte. Maten i tex Sthlm & Cancun är tusen gånger bättre.
Sen åkte vi till Finca Besaya och tog en drink.
Det är ett väldigt häftigt hus som dom gjort som lounge/resturang. Åldern är allt från 23-53 vilket är roligt, Men ibland så blir det bara pinsamt när folk som är äldre än min mamma står och drar sina moves på dansgolvet ;D (Iförsig är min mamma fortfarande superung :))

Solen skiner så nu vill jag inte sitta här längre. Ett värdelöst inlägg men så blir det ibland!


Dck stck

Det blev en riktigt lyckad kväll hemma hos Lotta igår!
Vi var väl 10 tjejer som drack rosé, lekte lekar och satt som barn på julafton haha! Vad mycket snygga underkläder det finns, det är verkligen någonting jag måste införskaffa nytt! Det ska kännas lyxigt, inte trasigt!
Och saker överhuvudtaget. Allt från pasta och klubbor till ja ni kan ju gissa själva.
Det här skulle jag garanterat tipsa alla tjejer om att göra. Även om man inte vill köpa någonting är det bara kul att dra ihop ett tjejgäng och snacka girltalk! För det blir det, en massa.

Dom två första tävlingarna vann jag så jag fick två priser, lite otippat men jäkligt kul.
Jag var tydligen bäst på bingo & på att "sätta-snoppen-rätt-på-gubben-på-ballongen" tävlingen.


En brownie & Sexparty

Vad underbart det är med vänner!
Idag träffade jag upp Kristin för en fika på Giangrossi och hade en himla massa att prata om. Jag om min resa och allt annat som hänt och hon om sitt nya liv med sin columbianska pojkvän och hans familj!
Det är så bra, för även om vi inte ses varje dag, än mindre hörs så vet vi att vi bara bor 15 minuter från varandra och att vi alltid finns på andra sidan telefonen när vi behöver prata.
Hoppas det går bra hemma i Sverige nu. Ska tänka på dig :)

Ikväll ska jag träffa lite andra vänner. Det är nämligen sexparty hos Lotta!! Yeah! Jag undrar hur många tokiga tjejer det kommer ha samlats under ett och samma tak på samma gång! Ska bli riktigt intressant!

Paris

Vi var ju i Paris innan vi åkte vidare till Tokyo. 12 timmar hade vi sammanlagt mellan våra flyg så vi tog oss in till centrum med tåget och gick runt lite i Paris, åt lunch på ett typiskt franskt ställe och besökte självklart det mest viktigaste som man ska se. Om vi gick den dagen, totalslut var vi när vi var tillbaka på flygplatsen igen.

Jag tyckte att Tokyo var helt fantastiskt, men Paris kände jag faktiskt ingenting för, det var varken bu eller bä så jag förmodar att jag får ge det en chans till. Jag hade nog förväntat mig mer romantik i den här staden och uppfattet det på ett annat sätt. Å andra sidan var vi ju helt slut och gjorde en snabbsightsing, vilket man kanske inte ska göra. Men nu har jag åtminstonde vart där, och det hör till när man reser :)

Den 8-filiga vägen runt triumfbågen, det enda jag har att säga. GALET!
Jag förstår att dom inte försäkrar bilarna just i den korsningen!






Jobbet kallar, idag igen.

Är det något vi har gjort sen vi kom hem från Japan är det att somna tidigt. Och om jag är glad! Imorse vaknade vi runt 08.15 och hade det här vart innan resan hade jag somnat om på engång, men nu var jag verkligen utvilad så vi låg kvar i sängen och mös ett tag och sen hjälpte jag Zacarias att skjutsa honom hem från verkstan där han lämnade in sin bil. Hyrbilar är guld värt i vår familj så båda har bil ;)
Man hinner så mycket mer om dagarna när man är uppe tidigt!

Om en timme ska jag gå iväg och jobba och sen jobbar jag ända till 19. Det var inte igår jag jobbade själv i klädaffären men eftersom att jag vart där mer än ett år, sammanlagt, så kan jag ju det här. Ska se till att prata med chefen också om kontrakt. Får väl se om jag kan vara så hård som jag inbillat mig eller inte!

Japan Guide

Här kommer ett långt inlägg om Japan för den som är intresserad.

Japan är verkligen ett häftigt land, och speciellt annorlunda! Förmodligen för att vi svenskar och spanjorer är så långt bort från dom som möjligt. Har ni vart i New York redan, eller känner att ni inte vill åka dit än, åk till Tokyo!

Resan:

Våran resa gick på sammanlagt 1.700euro för en person vilket jag tycker är ett riktigt bra pris för en sådan här resa. Vi åkte till ett land långt bort. Till en storstad som sägs vara en av de dyraste. Vilket jag visserligen inte tycker stämmer alls med vad vi upplevde. Dessutom hade vi 12 timmar i Paris och fick även besöka det.

Självklart kan man komma undan mycket billigare, och mycket dyrare. Det är upp till var & en.

Men man får tänka på att man bor alla nätter på hotell, äter ute varje morgon, lunch och middag. Dessutom vill du ha en dricka lite då och då och nått gott till kvällen på hotellet. Turistattraktioner tillkommer också självklart om du känner för att göra sådana saker.

Flyg:

Vi köpte våra flygbiljetter för ca 700euro per person. Vi bokade resan 4 dagar innan vi åkte och hade man bokat långt förväg kan man säkert hitta nått billigare.

Resan tog 12 timmar från Paris, där vi mellanlandade men du har en egen dator framför dig där det finns spel, filmer och musik så du kan verkligen roa dig. Dessutom fick vi 2 mål på resan så tiden går verkligen snabbt.

Boende:

Vi hade 10 nätter i Japan och betalade sammanlagt 4-500euro per person. Här är också en fråga om hur mycket du vill betala.

Första natten bodde vi på ett riktigt backpacker ställe, därutav också standarnd på ett sådant. Efter 2 nätter bestämde vi oss dock för att lägga lite mer pengar på boende och bo på fina hotell. Här bokade vi ibland hotellen natten innan vi skulle bo där så är man ute i tid kanske det blir billigare. Många hotell är svindyra i just Tokyo, men du kan verkligen hitta alla prisklasser.



Japan Rail Pass:

Är ett tåg pass som turister kan köpa utanför Japan. Vi köpte ett som räckte för 7 dagar som kostade 204euro och åkte runt till Kyoto, Nikko och Nara med detta. Detta pris vet jag är olika på olika ställen. Det är snabbtåg du åker med och du visar bara upp ditt pass vid spärrarna. Det snabbaste kan du däremot inte åka med och måste betala extra för men vi klarade oss gått och väl på de andra som fanns.

Metro:

Metro i Tokyo är inte alls dyrt. Det är billigare än en bussresa i sverige och det går fort att ta sig fram. Vi köpte dagskort som kostade 6euro och räcker fram till midnatt. Däremot finns det två olika tunnelbaneföretag, Metro & Subway, i Tokyo och du kan bara åka med det ena på detta kort.

Mat:

Här gäller samma sak som ovanstående. Du kan hitta allt! Sushi är inte billigt men hittar du en rollingsushi så blir det genast mycket billigare och det är dessutom ett roligare sätt att äta på när du själv kan välja vad du vill ha framför dina ögon.

Vi åt väldigt bra och betalade inte alls mycket. Billigare än vad vi äter i Spanien och vi äter ute rätt ofta. Vi testade på både sushi, kinesiskt, indiskt och vietnamieskt. Italienskt och spanskt passade inte riktigt kände vi.

En öl kostar som en stor stark i Sverige och smakar helt ok. Vinet testade jag dock inte.

Shopping

Shopping finns det massor massor massor av! Du hittar allt från de största och dyraste kedjorna till budgetkedjor och typiskt japanskt mode. Är du ute efter att shoppa kan du nog hitta en hel del. Däremot är priserna som hemma och det japanska modet är väldigt speciellt.

Frågan är dessutom om du vill trängas med alla miljonner människor som finns i Tokyo! Vi var in på h&m och Forever 21, båda med 4 våningar, och det var galet mycke människor där!

Ett dröm varuhus finns dock för tjejerna. Ett varuhus med 9 våningar och bara tjejaffärer! Men som sagt, japanskt mode.

 

Japanerna:

Är alltid uppklädda! 90% av befolkningen går med klackar varje dag. Inte höga, men tom i nationalparkerna vandrar dom omkring med dessa skor. Det är mycket kjolar och klänningar, sådär som vi klär oss när vi ska ut en fredag kväll.

90% av killarna bär kostym, du ser dom också överallt! Japanerna verkar jobba mycket som många gånger efter jobbet går dom ut och träffar sina vänner, i kostym, så det spelar ingen roll om klockan är 08 på morgonen eller 01 på kvällen.

Nu orkar jag inte skriva mer så hojta till om det är någonting jag har missat. Det finns självklart tusentals saker att göra i både Japan och Tokyo men det är tillräckligt långt nu! :)


Resor i världen

Jag satt och kollade igenom lite gamla inlägg på bloggen när jag hittade ett väldigt intressant sådant. Min vän Malin hade skickat en hemsida till mig och frågade hur många länder jag hade besökt.

Det här var 29 januari 2008. 7 Länder.


& idag, 10 november 2009, ett år & tio månader senare har jag sammanlagt 12 länder.


Och jag som klagar på att jag reser lite. Jag har ändå rest till 5 nya länder på mindre än 2 år. Och då har vi inte backpackat!


Någon där uppe

Jag tänkte att jag skulle hinna skriva ett inlägg innan jag gick iväg imorse men det hann jag ju inte, bild däremot hann jag ta. Vad konstiga saker man kan prioritera på morgonen fast man är stressad.

Verkade iaf som att någon däruppe hörde mig igår för min gamla chef hörde av sig så idag har jag jobbat 4 timmar och har ytterligare några timmar resterande vecka och ev nästa. Däremot måste jag prata med henne om kontrakt och lön och hon är inte den lättaste att ha att göra med när det gäller sådant. Men det känns bättre att ha det gjort och kan hon inte ge mig det jag vill ha får jag helt enkelt leta vidare, men då vet hon det åtminstonde.

Nu måste jag försöka äta upp min sena lunch. Med en katt i knät så är inte det, det lättaste men Pimpan och jag har våra mysstunder så jag kan inte ta det ifrån honom :) (Min sambo suckar nog lite lätt när han läser det här, inte sant älskling ;))


Det här med jobb

Så var man tillbaka till verkligheten igen, visserligen med en till stor upplevelse i baggaget som är en av de bästa i mitt liv! Däremot så är det dags för mig att söka jobb. Jag har vart hemma sammanlagt en månad nu i väntan på våran resa, så två veckor innan resan gick ut på att fixa till här hemma. Måla, städa osv.

Men det är jobbet, jag vet inte jag. Jag är så trött på att söka jobb så jag skulle kunna kräkas på det.
Är det något jag har fått sen jag flyttade till Spanien så är det visserligen erfarenhet inom många områden som jag kan tacka för. Men folk här nere utnyttjar verkligen sina anställda vad gäller kontrakt och lön. 1 bra jobb har jag haft där kontrakt och lönesiffor stämmer överrens med den verkliga tiden, 1, under 3 år.

På nått sätt har jag tappat det där go'et, go'et om att hitta ett bra jobb där jag ska trivas och kunna tjäna pengar. Å andra sidan har jag inte en blekaste aning om vad jag vill göra så jag ska väl inte klaga. Önska bara att det kunde komma tillbaka så jag kunde ta mig ut på marknaden igen, spettsa mina armbågar och få mig ett bra jobb, ett jobb som jag förtjänar.


Shibuya Crossing, Tokyo.

Det galna övergångstället i Shibuya, Tokyo där 4 siffrigt antal människor passerar varje dag!
Helt oförståeligt! Att gå över det här övergångsstället, som sträcker sig åt olika håll och som dessutom har 18 olika filer som går igenom övergångsstället! Man måste verkligen uppleva det.





Nu är det dags för middag. Vi har kommit in i den japanska tiden som tur är och sedan blir det film och äppelpaj!

En fin present

Väskan som jag hade med mig till Tokyo hade verkligen gjort sitt och eftersom att vi bestämt! att vi ska göra en jorden runt resa så fick jag en ny väska av älsklingen i Japan, en tidig julklapp!
Och jag älskar den! Den är hur fin som helst. Inte alls någon sådan där ful ryggsäck utan en snygg väska!

Tack min underbara sambo. Snart har vi tre år tillsammans!



Nu ska vi testa oss på att göra fattiga riddare, jag har aldrig gjort eller ätit det så det ska bli riktigt intressant!


Back in Marbella

Nu är vi hemma! Borta bra men hemma bäst stämmer verkligen! Vi hade en dag igår på nästan sammanlagt 24 timmar då vi tog oss från Tokyo - Paris - Malaga - Marbella, puh!
Men vilken fantastisk semester vi har haft. Japan & Tokyo är verkligen någonting jag kan rekomendera. Och Japan är verkligen inte ett dyrt land! Mer eller mindre som Sverige. Sen är det självklart vissa saker som är dyrare och andra som är billiga men i helhet lika.

Jag tänkte göra ett mer ingående inlägg sen ang shopping, mat, priser, osv. Vad våran resa kostade och sådant som kan vara intressant för den som vill åka till Japan. Ska också få upp en video och skriva om våran Paristrip för vi var ju i Paris också innan Japan :)

Nu ska jag stänga av datorn ett tag och koppla av här hemma. Vi har 21 grader i Marbella idag och vädret eller helt underbart!





Tama raddjur i Nara

Jag skrev precis ett inlagg men allt forsvann sa nu far ni bara bilder!

Vi har det iaf jattebra och befinner oss i Nara, 45 min tagresa ifran Kyoto. Underbart vader idag med massa tempel, buddor, tama raddjur och god mat.
Imorn aker vi vidare till Tokyo igen! Vi ska traffa en spansk kille vars Zacarias kanner som gick sig med en Japanska sa det ska bli riktigt intressant.

Dagens konstanterande. 1. Japanerna gar inte over gatan om det ar rott, alla vantar pa gron signal och varenda trafikljus har ett sorts ljud som pipar sa fort det ar gront.

2. Sma barn i 5 ars aldern gar till skolan sjalv. Har kan man verkligen forsta hur mycket respekt japanerna har for varandra och litar pa de andra. 

Kyoto.




Nara.










Kyoto & Rolling Sushi

7 timmar ute idag! Om det tar pa ens krafter. Vi har gjort Kyoto i bade sol och regn sa vi ar trotta efter allting vi har gjort! Men vi klagar inte, just nu myser vi i sangen pa hotellrummet och har kopt med oss sushi hem.
Idag testade vi dessutom pa rolling sushi. Kockarna arbetar i mitten med sushin och sen lagger dom maten pa ett fat som sedan aker runt pa ett band och runt det bandet sitter vi som ater. Svinbilligt kom vi undan och at hur mycket som helst, det gillar vi!

Imorn ska vi aka vidare till Nara. Men forst ska vi ta oss varsin cykel och cykla runt lite har, om vadret tillater. A andra sidan gor japanerna allt nar dom cyklar. Pratar i telefon, haller sitt paraply you name it!
Har pa hotellet som vi bor pa finns det uppvarmda "pooler", tyvarr ar det man for sig och kvinnor for sig och absolut INGA klader, sa jag vette sjutton ja. Jag ar verkligen ingen nakenmanniska bland andra manniskor aven om det hade vart harligt haha!

Japenerna ar verkligen sa himla trevliga! Dom hjalper en fast dom inte pratar engelska och gar dom in i nagon sager dom alltid forlat. Att bocka ar nagonting man ser hela tiden, och jag kommer snart fa ont i nacken :P

Till shoppingen da. Har finns verkligen ALLT och lite till! Marken som forsvunnit hemma eller syns mindre och mindre. Manga Japaner har mycket pengar och gucci och LV vaskor syns overallt!
Men til MEN;et. Det ar inte billigt! Markesskor ar dyrare an hemma men annars ligger det nog pa samma pris. Fragan ar da hur kul det ar att shoppa nar man inte gor nagra fynd men det anda kommer fran Japan. Vi tanke ta en shoppingrunda I Tokyo sista dagen sa jag berattar mer da.

Dagens 2 konstanterande. 1. Gar du ifran din chef sa bockar du efter varje gang han bockat sa dom kan sta och bocka at varandra sakert 5 ganger!!
2. Japanerna ar ALLTID finkladda, vare sig det regnar, ar sondag eller det ar fest. Klackar ser man pa dom mesta. Visserligen inte hoga som i Europa, men formodligen vill dom bli langre an vad dom ar.

Mer kort pa oss kommer senare. Forst ska ni fa se Japan :) har ni nagra fragor sa fraga. Tanke skriva om allting sen nar vi ar hemma igen, mat, shopping, Japaner osv.
(Nu ligger det massa kort uppe pa Facebook)









Nikkos Nationalpark

Nu har jag antligen lyckats ladda upp lite bilder fran Tokyo i inlagget nedanfor.
 
Just nu befinner vi oss i Kyoto som ligger 3 timmar utanfor huvudstaden. En gang i tiden var det har Japans huvudstad men dom andrade det senare till Tokyo.
Tokyo ar garanterat den basta storstaden jag vart i och jag skulle inte alls ha nagra problem med att bo har! Om man kunde spraket vill saga. Vi traffade pa 2 unga japaner idag som pratade bra engelska och dom berattade att det var lite krangligt innan man larde sig.
Haromdan testade jag Japansk ol och jag maste saga att en stor stark eller en caña i spanien ar battre :) annars tar Japan allt!

Igar akte vi till Nikko. En liten by norr om Tokyo for att besoka deras omtalande nationalpark med gamla buddistbyggnader. I japan kan man verkligen se allt!

Tidsmassigt sa ligger vi 8 timmar fore er, sa klockan ar nu 19 pa kvallen.
Ska skriva om shoppingen sen i ett senare inlagg for har finns det shopping men ett Big MEN.

Dagens konstanterande: 1 Mobilerna ska alltid vara pa ljudlost. Inte en mobil har vi hort ringa!







RSS 2.0