Japan Guide

Här kommer ett långt inlägg om Japan för den som är intresserad.

Japan är verkligen ett häftigt land, och speciellt annorlunda! Förmodligen för att vi svenskar och spanjorer är så långt bort från dom som möjligt. Har ni vart i New York redan, eller känner att ni inte vill åka dit än, åk till Tokyo!

Resan:

Våran resa gick på sammanlagt 1.700euro för en person vilket jag tycker är ett riktigt bra pris för en sådan här resa. Vi åkte till ett land långt bort. Till en storstad som sägs vara en av de dyraste. Vilket jag visserligen inte tycker stämmer alls med vad vi upplevde. Dessutom hade vi 12 timmar i Paris och fick även besöka det.

Självklart kan man komma undan mycket billigare, och mycket dyrare. Det är upp till var & en.

Men man får tänka på att man bor alla nätter på hotell, äter ute varje morgon, lunch och middag. Dessutom vill du ha en dricka lite då och då och nått gott till kvällen på hotellet. Turistattraktioner tillkommer också självklart om du känner för att göra sådana saker.

Flyg:

Vi köpte våra flygbiljetter för ca 700euro per person. Vi bokade resan 4 dagar innan vi åkte och hade man bokat långt förväg kan man säkert hitta nått billigare.

Resan tog 12 timmar från Paris, där vi mellanlandade men du har en egen dator framför dig där det finns spel, filmer och musik så du kan verkligen roa dig. Dessutom fick vi 2 mål på resan så tiden går verkligen snabbt.

Boende:

Vi hade 10 nätter i Japan och betalade sammanlagt 4-500euro per person. Här är också en fråga om hur mycket du vill betala.

Första natten bodde vi på ett riktigt backpacker ställe, därutav också standarnd på ett sådant. Efter 2 nätter bestämde vi oss dock för att lägga lite mer pengar på boende och bo på fina hotell. Här bokade vi ibland hotellen natten innan vi skulle bo där så är man ute i tid kanske det blir billigare. Många hotell är svindyra i just Tokyo, men du kan verkligen hitta alla prisklasser.



Japan Rail Pass:

Är ett tåg pass som turister kan köpa utanför Japan. Vi köpte ett som räckte för 7 dagar som kostade 204euro och åkte runt till Kyoto, Nikko och Nara med detta. Detta pris vet jag är olika på olika ställen. Det är snabbtåg du åker med och du visar bara upp ditt pass vid spärrarna. Det snabbaste kan du däremot inte åka med och måste betala extra för men vi klarade oss gått och väl på de andra som fanns.

Metro:

Metro i Tokyo är inte alls dyrt. Det är billigare än en bussresa i sverige och det går fort att ta sig fram. Vi köpte dagskort som kostade 6euro och räcker fram till midnatt. Däremot finns det två olika tunnelbaneföretag, Metro & Subway, i Tokyo och du kan bara åka med det ena på detta kort.

Mat:

Här gäller samma sak som ovanstående. Du kan hitta allt! Sushi är inte billigt men hittar du en rollingsushi så blir det genast mycket billigare och det är dessutom ett roligare sätt att äta på när du själv kan välja vad du vill ha framför dina ögon.

Vi åt väldigt bra och betalade inte alls mycket. Billigare än vad vi äter i Spanien och vi äter ute rätt ofta. Vi testade på både sushi, kinesiskt, indiskt och vietnamieskt. Italienskt och spanskt passade inte riktigt kände vi.

En öl kostar som en stor stark i Sverige och smakar helt ok. Vinet testade jag dock inte.

Shopping

Shopping finns det massor massor massor av! Du hittar allt från de största och dyraste kedjorna till budgetkedjor och typiskt japanskt mode. Är du ute efter att shoppa kan du nog hitta en hel del. Däremot är priserna som hemma och det japanska modet är väldigt speciellt.

Frågan är dessutom om du vill trängas med alla miljonner människor som finns i Tokyo! Vi var in på h&m och Forever 21, båda med 4 våningar, och det var galet mycke människor där!

Ett dröm varuhus finns dock för tjejerna. Ett varuhus med 9 våningar och bara tjejaffärer! Men som sagt, japanskt mode.

 

Japanerna:

Är alltid uppklädda! 90% av befolkningen går med klackar varje dag. Inte höga, men tom i nationalparkerna vandrar dom omkring med dessa skor. Det är mycket kjolar och klänningar, sådär som vi klär oss när vi ska ut en fredag kväll.

90% av killarna bär kostym, du ser dom också överallt! Japanerna verkar jobba mycket som många gånger efter jobbet går dom ut och träffar sina vänner, i kostym, så det spelar ingen roll om klockan är 08 på morgonen eller 01 på kvällen.

Nu orkar jag inte skriva mer så hojta till om det är någonting jag har missat. Det finns självklart tusentals saker att göra i både Japan och Tokyo men det är tillräckligt långt nu! :)


Kommentarer
Postat av: Johanna

Gud va duktig du är, vilken bra och fin guide:)

2009-11-10 @ 23:25:24
URL: http://deede.blogg.se/
Postat av: Lova

Jättekul inlägg! :) Bra sammanfattning över sånt man faktiskt vill veta :)

2009-11-11 @ 16:56:01
URL: http://lovavilda.blogspot.com
Postat av: Sandra

Men hallå, du har ju missat det viktigaste! Den stora frågan, remember? Ögonen?!

2009-11-11 @ 20:54:17
URL: http://thesedreams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0