Snart sommar, eller?

Nu är jag nytränad och nyduschad! Så himla skönt! Det var ett tag sen jag tränade men så fort jag kör min video som jag har på datorn känns det som att jag har vart supertränad hur länge som helst ;D haha!
Jag kommer jobba 5 dagar i veckan nu så måste försöka få in speciella dagar som jag kan träna för snart är faktiskt sommaren här. Imorn är det 1 mars och med det så kommer också sommardagarna hit till Marbella. Helt fantastiskt!

Nu blir det mys med älsklingen hela kvällen! God mat med terryakiräkor och avokado står på menyn och sen massa kramar. Nästa helg är han inte hemma men jag har en hel del planerat så jag ska väl klara mig :)


Tarifa juni 2007

Tusen frågor om Lost

Vi har precis kollat på 5e avsnittet av Lost i säsong 6, Och jag blir helt knäpp. Efter varje avsnitt är jag helt "tom". Jag har ingenting att säga, tycka eller kommentera. Jag hajjar verkligen ingenting just nu. Allt är bara superskumt!

Vad gör Claire ute i skogen? Vem är egentligen Locke? Varför har dom åkt tillbaka till ön? Varför får vi se deras liv som vanligt om de inte hade landat på ön? Vart kommer Jacks son David ifrån? När kom egentligen David till? Vem är "the others" rädda för? Varför har Said en infektion? Vem är Jakob? Jädrans järnspikar ;D


Wasabi i Puerto Banus

Älsklingen och jag tog en sväng till Puerto Banus idag och åt lunch på ett nytt sushi ställe som har öppnat. Hur gott som helst verkligen! Och så modernt! Dom hade rolling sushi också som gick längst med borden via en magnet i botten på tallriken så ingenting rörde sig förutom tallriken med sushi!
Synd dock att sushi är så himla dyrt här i Spanien, annars hade jag ätit det varje dag. Vi verkligen njöt av alla billig rolling sushi som vi hittade när vi var i Japan!

Nu ska vi snart beställa hem lite mat för kvällen. Lutar åt pizza än så länge med myskväll för älsklingen & mig. Imorn är det jobb igen. Tusan för att jobba helger!


3 små bitar för 6 euro. Man blir inte direkt proppmätt ;)

Allting går i lila, även baren som inte syns.

Tjejigt + tips tack!

Jag har ett riktigt tjejproblem! Mitt hår!
Det värsta med att vara blond är att håret dagen efter tvätt ändrar färg och det är ju inte direkt så att det blir ljusare. Syster Lova tipsade mig om att schamponera håret 2 gånger så idag har jag testat det. Det är ju så tråkigt att behöva känna sig "ful" i håret dagen efter en tvätt. Dessutom kommer det inte på frågan att jag tvättar det varje dag för det sliter för mycket.

Vad har ni för trix? Torrschampoot som jag har testat tycker jag inte alls gör någonting bättre med håret. Fast det kanske är jag som använder det fel haha! Tips tack!


Mer regn

OS är i fullgång på våran tv redan. Just nu finns det ingenting annat på tv men man får väl stå ut förmodar jag :) Det är ju ändå bara två veckor, eller hur?

Idag kom regnet igen, så trist! Jag hoppas verkligen på sol till helgen så vi kan gå och luncha i solen. Vill handla nya fina skor och känna att det är igång på riktigt nu. Garderoben skulle också behövas uppdateras, imorse höll jag på att få krupp på mina kläder. Jag har Ingenting alls att sätta på mig! Ingenting alls!


Valencia i mars 2009. Då var det redan varmt och skönt så nu håller vi tummarna för solen!

Snön är inte alltid bättre än regn

Gomoron!
Jag fick en kommentar tidigare i veckan från någon som skrev från Prag (?) att jag skulle sluta klaga på regnet och att det var så mycket bättre än snön och att i Sverige kunde man minsann inte ta sig någonstans med tåg, buss och flyg.
Saken är den att jag tror inte att folk förstår hur det är här nere på vintern när det regnar om dom aldrig har vart här. Det är kaos, mer kaos än när det snöar i Sverige! Dessutom är det inte bara kaos ute, det är tusen gånger mer kaos inomhus med fukt, mögel, tunna fönster som släpper ut värmen osv.
Här i andalucia har det regnat så mycket att folk inte kan bo kvar i sina hem för att det har vart allt mellan 1dm tom 1meter högt vatten INOMHUS! Allt är förstört!
Jag säger inte att det är bättre i Sverige för när vi har sol i Spanien är det perfekt medans ni fryser rumporna av er utomhus, jag vill bara att folk ska förstå att regn inte alltid är bättre än snö.
Så jag får faktiskt klaga!

Kolla gärna på videon så får ni se hur det ser ut nu på ett ställe i Andalucia.


Jag vill ut och resa!

Solen skiner idag igen och man kan ju inte låta bli att le åt vädret! Hoppas verkligen att det stannar kvar nu för nu är det verkligen dags för vår känner jag.
Jag är så himla sugen på att resa just nu men det suget tar ju stop innan jag ens börjat fundera. From 1 mars har chefen lovat 40 timmar och det ska bli riktigt riktigt intressant och se hur hon kommer lösa detta. Drar hon ut på det så drar jag! Så är det bara. Jag vill resa och det vill jag göra nu :)

Nu måste jag föna håret och sen är det dags för jobb!

En snäll tekniker

När jag kom hem från jobbet vid 15 så funkade varken telefonen, tv eller internet då allt går på samma linje. Och precis samma sak hade hänt på jobbet förra veckan så vi var utan telefon en hel vecka.
Nu har precis teknikern vart här och det var ett sådant larvigt problem att en kabel inte satt i ordentligt. En kabel i taket som jag inte ens tänkte på. Han var iaf snäll och skrev att det var ett fel utanför huset så jag slapp betala någon faktura. Han var här för ett kort tag sedan så det var bra att det var samma kille igen. Nu vet jag iaf vad man ska göra om inte tvn fungerar som den ska :) alltid lär man sig något nytt.

Idag har iaf solen skinit och det har vart jättevarmt och skönt! Blåsigt som tusan men det kan vi faktiskt stå ut med så länge taket sitter kvar. Får hoppas att det håller i sig nu så vi går mot varmare tider och mot våren för oj vilken skillnad det gör. Både på humöret och i vårt spanska hus.


Bara massa väder

Nu är vi trötta på regn här nere! Det verkar aldrig ge sig och februari brukar annars vara en rätt ok månad med sol och lite regn. Men inte i år inte!
Som idag, regn, sol, regn, sol osv osv. Så trist!
Nästa vecka är det mars och då vill vi verkligen ha sol och varma våriga dagar.
Och eftersom att det regnar som det gör händer det inte sådär jättemycket spännande i livet just nu så ursäkta väderprognosen, men jag har inget roligare att berätta ;D


Gröna fingrar

Gymmet ligger fortfarande kvar i sin förpackning haha! Jag är inte ett dugg förvånad. Vi håller på att velar om vart vi ska ha det, om det ska vara i gästrummet eller på kontoret, vad som ska flyttas och vad vi ska möblera om.
Idag har iaf solen skinit så vi har vart iväg till ett plantag, (heter det så?) och kollat på växter. Vi måste plantera nånting iför häcken som vägrar växa till sig efter bilbranden som var för 2 år sedan och vi verkligen hatar att folk kan se in över häcken. Vi kunde inte bestämma oss men vi fick med oss lite kryddfröer från ett annat ställe iaf och har sått 3 krukor med tomater och 2 med basilika. Får hoppas att det blir nått nu. Jag råkade vattna dom med en flaska som innehållit dödningsmedel för gräs men jag hoppas jag gjorde rent den tillräckligt ordentligt innan. Suck vad irriterad man kan bli på småsaker ibland! :)


Infektion, som tur är!

Nu går jag på antibiotika i sju dagar då jag har en infektion i tån. Var ju till läkaren imorse och han konstaterade att nageln får sitta kvar iaf, skönt!
Om det släpptes en klump i min mage. Så var 6e timme ringer min mobil nu och då gäller det att ha pillrena i närheten. Jobbigt dock på nätterna, men hellre det än en dålig tå.

Annars har jag haft en jättebra dag på jobbet tillsammans med Florina. Skulle egentligen bara ha stanna till 14.00 men jag hade en norsk kvinna som köpte en himla massa så det tog sin tid och sen bara välde folk in i butiken. Inte så konstigt med tanke på att solen skiner och vi inte sätt den på ett par dagar.

Nu ska älsklingen och jag skruva ihop gymmet som kom häromdan. Hoppas det inte är alldeles för många skruvar :) Hörs senare!


Nervös inför morgondagen

Jag är lite ur balans ikväll känner jag och vill inte alls att det ska bli sängdags. Imorn 9.35 ska jag vara hos doktorn och visa min tå och antingen så säger han bara "det går bort", eller så ska nageln bort. Jag känner mig som ett litet barn idag och hade helst velat ha mamma med imorn!
Jag vet inte varför jag är nervös egentligen men jag förmodar att man blir det första gången man har en läkartid bokad i ett land som inte är sitt egna.
Tur att det är fredag iaf så man kan njuta när klockan visar 14 och man går hem från jobbet för dagen!


Tänk om man kunde vakna upp såhär glad imorn med lockigt hår!

OS på Eurosport

Eurosport står på här hemma med OS och jag rös verkligen när Anja bokstavligen flög fram i slutet på banan! Undra egentligen vad man hinner tänka när man är där uppe, 60 meter är rätt långt och det gäller väl att fokusera på hur du ska försöka landa.
Jag är verkligen ingen tävlingsmänniska alls så jag hade aldrig klarat att vara med i något sådanthär. Friidrotts träningen som mamma ville att jag skulle börja med när jag var liten var jag med på en gång. Sen fick jag nog haha. Ne hellre tävlar jag i lag!


Skinksås & gym

Jag är ledig idag och älsklingen äter på jobbet så jag slängde ihop en skinksås lite snabbt, för det är verkligen inte roligt att laga mat för 1 person. Jag har aldrig gjort något liknande förut men det blev helt ok faktiskt! Enkelt och snabbt.
Nu väntar jag på att nån/några snubbar ska komma med gymmet som karln har beställt. Och även om han kommer vara den mesta tiden vid det så ska jag försöka börja skaffa lite muskler jag också. Nu kanske det blir roligare att träna. Däremot ser jag inte fram emot att skruva ihop det, tacka vet jag ikea möbler ;D






Ringde äntligen läkarn

Det är inte alltid lätt att bo i ett annat land, speciellt inte när du ska göra sådana saker som är självklara i Sverige men som du aldrig har gjort här.
Så nu har jag äntligen ringt och bokat en tid med min läkare som ska kolla på min tå på fredag morgon. Att ringa var inga problem alls, jag skulle bara veta vilket nummer som var mitt för att hon skulle kunna identifiera mig (det finns 4 olika nummer på mitt papper!!).
Däremot tror jag att jag tar med mig en fusklapp på fredag med de viktigaste orden jag behöver för att beskriva mitt problem. Egentligen är det väl bara att visa tån så förstår han ;D 

En sak är iaf konstaterad, läkarord på spanska är inte helt lätt.  

Ersättning semlan

Jag tyckte lite synd om oss spanienboende eftersom att vi inte får någon semla idag så jag ställde mig och bakade en äppelpaj till älsklingen och mig! Hur god som helst! Ett tips är att vräka på kanel på äpplena för god smak. Gjorde dessutom hemmagjord vaniljsås och det slår ju garanterat ekströms.
Det blev lite som våran middag ikväll då vi åt asiatisk buffe till lunch och mer eller mindre vräkte i oss! Märks det att jag älskar mat ;D haha!


Parkinsson har jag garanterat! Två bilder tagna och båda blev suddiga. Tyvärr är pajen i magen nu så ni får nöja er med detta hihi!

Massor med regn och vatten!

Det har verkligen ÖST ner här idag! Tror nästan att jag aldrig sätt så mycket regn på en och samma gång tidigare. Utanför jobbet var det en stor pöl och jag bara väntade på att vågorna skulle skölja in över affären.
Vi såg nyss på nyheterna att vi mellan Manilva och Fuengirola haft värst regn idag och Marbella ligger verkligen mitt emellan! Jag är inte ett dugg förvånad!


Fick ett snabbt kort på tvn på en bensinmack här nere. Bildäcket är mer eller mindre under vatten och det oranga som står i buren är gas (!) Sådant som vi värmer vattnet med och som vissa använder för matlagning!

Hjärtedagen

Idag är jag helt slut! Somnade i älsklingens famn i soffan igår runt 22 och vid 22.45 låg jag redan i sängen och nannade gott. (Brukar lägga mig 24) Trist skitväder är det också, regnet bara öser ner och ska fortsätta göra det nu ett tag, suck!

En god middag fick vi igår iaf. Mozarella & tomat till förrätt och lax & räkpasta med körsbärstomater och sparris till varmrätt. Skulle ha gjort en äppelpaj men båda var så mätta så det var nog bra att jag lät bli.
Blev ju lite tokigt med 0S som gick klockan 20 igårkväll så vi åt framför tvn men det gör absolut ingenting, då kunde jag bara krypa upp i hans famn och somna sen hihi!

Idag är det dags för jobb och jag skulle verkligen behöva köpa mig ett par gummistövlar så jag kunde gå ut och traska utan att bli dyngsur om fötterna!


Vinöppnaren gick sönder när vi skulle öppna vinet så det blev god gaseosa istället, haha!

En svängom

Det blev en svängom igår ;) klockan 23.30 steg jag ut genom dörren så jag var inte så vidare snabb på att bestämma mig. En sväng hem till Sandra, Molisse och Le Prive hann vi med innan jag åkte hem vid 04 då min älskling ringde och inte hade några nycklar. Han trodde att jag var hemma och ville hem och ta hand om mig sötnosen.

Nu ska vi göra omelett till frukost. Pratade precis med mamma och hon hade gjort en sån god med skinka, feta och massa godsaker. Idag blir det 100 mys hela dagen!

Suck på dig

Så irriterande! Min tå som jag pajade i somras är på väg att paja igen. Förmodligen växer inte allt korekt och jag förmodar att det är en infektion som spökar för att halta hem efter en dag på jobbet är inte normalt.
Sandra & jag som skulle vina ikväll.
Ska ta en dusch nu iaf och se hur det känns med skorna på. Hur kul är det att sitta ensam hemma när man egentligen har planer för kvällen. Trist!

Bunkrat upp med mat

Jag har känt mig svinsnygg i håret idag så om jag är glad över att jag gick och klippte mig. Tack för alla fina kommentarer jag fått :)
Till lunch blev det mat på blockhouse. Och som vi älskar köttet där, helt rött och blodigt! Yuammi ;D
Och appropå mat så blev det en handling efteråt för att bunkra upp inför helgen. Det ska regna i 4 dagar nu så vi bestämde oss för att laga god mat här hemma både ikväll och på söndag istället för att gå ut och äta. Så idag gjorde vi nog den minsta & dyraste handlingen någonsin. Men ska man gotta så ska man gotta.

Ikväll blir det Coquinas (musslor).
Hur goda som helst men finns tyvärr inte i Sverige.
& på söndag lax, kokta och okokta räkor. (Jag tycker att de okokta ser hemska ut, gråa och sliskiga)

Finvin (är det hjärtedagen så är det) och massor med gottis! Mums. (Glömde dock chipsen)

Liv i håret

Frisören hånade mig så fort jag öppnade munnen inne i salongen. Vaddå jag kan väl inte veta att man säger att man har en cita=möte på svenska. Det blir ju jätteknäppt.
Jag tror inte han menade någonting illa men han hade nog en dålig dag för jag hörde hur en äldre dam frågade hur det var med honom haha!
Jag är iaf nöjd, han behövde inte klippa så mycket på längden, mer på det korta håret + att vi gjorde en liten snelugg. Äntligen ordning på kalufsen!
Nu hoppas jag snart att älsklingen kommer hem så vi kan åka iväg och äta.


Han gjorde det lockigt men efter 15 minuters snabb gång hem så ser det inte lika roligt ut :)

Nya frisyr?

Imorn ska jag ÄNTLIGEN klippa mig! Att det skulle ta ett år att ta tag i klipptid, å andra sidan så ser mitt hår verkligen super friskt ut så jag försöker inbilla mig varje dag att det ser torrt och risigt ut. Ska bli intressant att se vad frisören säger imorn.
Nu till det jobbiga. Hur ska jag klippa? Bara topparna? Lite etapper? Tunn Snelugg? Tjock snelugg? osv.


Mycket nya kläder

Äntligen är jag hemma och får lunch i magen! Skulle vara ledig idag men Florina ringde och frågfade om jag inte kunde komma ner till jobbet så vi kunde fixa med alla nya kläder som kommit. Igår när jag jobbade kom 235 hängande artiklar, mestadels byxor!! Våra ordrar är de samma som Mallorca då min chef inte kunde närvara vid beställningen och vi hatart! Vi förstår inte hur mycket byxer dom säljer egentligen för vi skulle aldrig ha beställt så mycket byxor. Jag önska verkligen jag hade en egen klädaffär ibland så jag kunde få bestämma allting!
Nu ser iaf affären snygg ut igen och jag är snart mätt i magen :)

Så inne i Lost

Vad tyckte ni om Glamourama? Jag hade en helt annan bild av tjejerna än den jag fick se nu så för mig var det sådär. Men känner jag mig själv kommer jag fortsätta kolla bara för att kolla liksom, samma sak med Paradise Hotel haha.
Nu väntar vi på att Lost ska bli klart, 1 & 2 avsnittet har redan visats i USA och det går att se på direkt på nätet men sambon ville kolla på tvn och jag kan nog hålla med om att det är bättre. Så spännande!
En kladdkaka är klar och ljusen tända.


Nya kläder

Jag som alla andra är väl 100% sugen på att byta ut sin garderob. Lite nya vårkläder och lite nytt hade helt klart inte vart fel. Det känns alltid som att det var väldigt länge sen man köpte någonting nytt när det egentligen inte var det. Hur som helst bara längtar jag tills det är riktig vår här i Marbella så man kan ta fram allt från förra året, tvätta rent det och se över vad det är man har. I år är jag verkligen sugen på att färga tyger och klippa i det som jag redan har.
Ska man dessutom spara pengar för kommande resor är det någonting som är väldigt bra.
En klädbytardag med vännerna vore också perfekt! Nytt men ändå inte.


Förkyld tjej

Usch vad jag har nyst och snorat idag! Inte roligt alls. Så jobbigt när man står på jobbet också och ska försöka vara respektabel för att sälja kläder.
Nu sitter jag iaf i soffan och har tagit fram lite läsk, chips och choklad och ska precis sätta på filmen "The holiday". Det är födelsedagsfest ikväll hos Sandra men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Just nu känner jag inte alls för att röra mig ur fläcken, inte när jag vet att jag jobbar imorn igen heller.


Dags för jobb

Jag vaknade upp helt snuvig imorse, bara hoppas på att jag inte blir förkyld! Kan visserligen tänka mig att det var för att jag inte knäppte på elementet när jag gick och la mig. Så typiskt, ikväll är det jag som knäpper på det iaf.
Idag är det jobb som gäller. Sen ikväll skulle Sandra ha sin födelsedagsfest men hon har blivit dålig och eftersom att jag jobbar imorn också blir det mer än lugnt. Får se vad som hittas på.
Men som sagt, först 8 timmar i affären.

Lycka till idag älskling!

En lugn fredag

Jag har haft pyjamasen på mig i stort sätt hela dagen, förutom när jag tog en dusch och när jag var ut en sväng. Så himla skönt, den är riktigt skön! Tack älskade mamma :)
Nu börjar jag däremot bli rastlös, men orkar självklart inte göra någonting. Åt godis innan maten och självklart var jag inge hungrig sen så det blev 4 mackor. Haha vad trött jag blir på mig själv. Men ibland får man faktiskt.
Älsklingen får gärna ta och komma hem ikväll, nu helst!


Det är katten och jag, te och väntan på att solsidan ska komma upp på tv4play.

Födelsedagstapas

Sandra fyllde 23år igår så självklart skulle vi fira henne! 4 svenska tjejer fick vi ihop med Tapas, vin, presenter och grattiskramar. Hon fick underbara trosor och bh från Hanky Panky av Lotta & mig och om jag är sugen själv på att införskaffa mig några! Synd att dom är så fasligt dyra bara. Lotta säljer visserligen dessa där hon jobbar så med 40% kanske man kan få unna sig ett par iaf :)

Nu är jag hungrig så jag hoppas klockan blir 15 snart så älsklingen kan komma hem och vi kan äta lunch. Tyvärr åker han till Madrid ihelgen på tävling så nu kommer jag sakna honom, igen! Underbara människa!


Sandra & Jag sommaren 2009

Olika väder

Jag gillar verkligen Sverige som land men när det kommer till vädret är det sådär.
Såhär ser det ut hos mig på solkusten idag, Hur ser det ut hos dig Erica? ;)



Lång sovmorgon

Det blev jobb igår så resväskan är fortfarande inte uppackad och huset ser ut som ett bombnedslag så det är vad som ska göras idag, städa!
+ att det regnade inatt så medans ni skottar iväg all snöstorm som kommit så borstar jag bort vattnet från altanen!
Det verkar reda upp sig på jobbet nu med tider och sånt. Jag träffade chefen innan jobbet igår och efter att jag jobbat nån timme själv så kommer det två män från ministeriet för arbeten (ministerio de trabajo) så då fick nog chefen lite panik och var tvungen att fixa kontrakt fort som attan. :)

Nu ska jag ta tag i allting, alldeles för lång sovmorgon idag!


Jag är mer än nöjd över min leverpastej som jag tog med från Sverige! Mums!

Bilder Inflyttningsfest

Tack älskade vän för en mycket rolig fest!







Back in Spain

Nu har jag landat i Spanien.
Usch jag verkligen avskyr att säga hejdå till min familj, det är hemskt! Jag kommer nog aldrig vänja mig vid det. Önska så att jag kunde bo nära dom!!
Igår kväll åkte jag också ut till Min vän Erica och sa hejdå till henne, underbara vän! Älskar dig!
Nu vill jag att Zacarias ska komma hem så han kan krama om mig lite extra, det var sådär att komma hem till ett tomt hem.
Vädret är sådär så jag hade föredrgit snö faktiskt :) trodde aldrig att jag skulle säga så.
Nu ska jag lägga mig och mysa i soffan.
Tack alla för en fantastisk tid hemma i Sverige. Min familj är verkligen bäst! Mina vänner lika så!


Ett fantastiskt vintersverige.

RSS 2.0