Sushi

Vi åkte iväg till Victors beach tidigare. Vad skönt det var att ligga på stranden vid 17-18 tiden. Inte för varmt och inte lika mycket folk. Vattnet är helt perfekt nu också. Känns skönt att vi har en månad minst kvar av sommaren här nere. Man njuter lite mer då och kan se fram emot hösten på ett helt annat sätt.

Nu ska jag sätta på mig lite kläder (Ja man orkar inte ha annat än ett linne på sig när man är hemma för att det är så varmt) och så ska vi åka och hämta sushi! Det ska bli så jäkla gott rent ut sagt!


Tarifa

Dagen på jobbet igår var riktigt trist, likaså den här helgen.
Men nu är vi tillbaka i en ny vecka och nya tag ska tas. Jag har saker att bearbeta och saker att göra som får mig starkare som person. (Läste nån jäkla tidning på jobbet igår om självförtroende)

Vi skulle ha åkt till Tarifa idag, vårt favoritställe här på solkusten, men det ser ut som att Zacarias inte kommer ifrån jobbet tidigare så det blir nog inte så. Riktigt tråkigt! Vi får grilla ikväll istället :)


Jag och Syster Tarifa 2007


Erica - Mitt hjärta

Tack för idag min älskade vän!
Du anar inte hur skönt det var att få prata med dig. Att veta att du finns här för mig även fast jag har vart dum och flyttat ifrån - för ett tag. Du är min bästa vän och kommer alltid att vara!
Du är verkligen min solstråle i mitt liv
Tack för att du fanns här för mig idag! Saknar dig så!


Du & Jag - För alltid!


Lugn kväll

Nu har jag bänkat mig framför Djävulen bär prada och en skål med svenskt godis!
Ikväll blir en riktig "integöranåntingallskväll".


Firrefirre

Det är rätt ofta en grupp med unga människor kommer och sätter sig på mitt cafe efter att dom har haft sin yogagrupp. Och det slog mig lite lätt igår när dom kom att det kanske vore en ny hobby för mig + träningen. Kan vara värt att testa iaf om jag får ett jobb med rätt timmar till hösten/vintern.

Om nån timme ska vi iväg till våran fiskfavoritresturang, La Barca del Pedro utanför Marbella. Det är lite annorlunda med sådana resturangen här, när Lova och hennes kille var här blev det lite av en kulturkrock haha!
På en sådan resturang här i Spanien så får du inte en tallrik med en lax, potatis, sås och grönsak. Utan du beställer kanske in 5 olika saker, beroende på hur många ni är såklart. Och då kommer det in en tallrik med tex calamares, gambas, almejas osv osv. (Bläckfisk, räkor, musslor). Sen äter du rakt av!


La Barca del Pedro 2007

Universitat Autònoma de Barcelona

Älsklingen somnade precis i soffan så vi fick sluta titta på Lost nu, vi är helt fast verkligen! Inne på säsong 2 redan.

Det är inte bara en hobby jag vill ha utan även en utbildning som jag kan plugga. Jag är så sugen på att börja plugga och tror jag vet vad jag vill göra (fast inte säker ännu) men pluggandet känns så långt bort här i Spanien. Allting verkar svindyrt och är det inte det hittar jag inte det jag söker. (Ger upp för fort gör jag nog också)
Däremot har jag fortfarande 3 år på mig att börja plugga via Sverige för att få csnstöd så jag har ju ingen jättebrådska.

Fast lite häftigt vore det ju att börja plugga i Barcelona.. Kolla bara på namnet på skolan! (I rubriken)

Nu jobb!

Vad är en hobby?

Det är underbart väder idag igen! En självklarthet förmodar jag här på solkusten i Augusti.
Oh varför sjutton pratar man alltid om vädret? Det är väl en väsentlig sak egentligen?
Fast förmodligen inte då alla människor mår efter vädret!

Igår när jag satt och kollade runt på nätet blev jag så himla sugen på höst! Ha mysiga höstkläder på sig och köpa nya snygga skor. Jag börjar tröttna på flipflops och sandaler faktiskt! Men som jag skrev igår, efter höst kommer vinter och dit vill vi verkligen inte!

Och så det här med hobbys, jag behöver en hobby, men vad sjutton ska det vara? Vad har alla andra för hobbys?

 
Summer and beach is still going strong down here on costa del sol

Sommaren är bäst

Sovit som en stock har jag gjort och kan inte ens minnas hur fort det måste ha tagit att somna! Därmot är det bästa på mornarna, när vi bara ligger och myser med varandra innan karl måste upp!
Jag ser inte fram emot vintern då det kommer bli (skit) kallt igen inomhus och man måste sova som två pusselbitar. Inte mig emot, nu kan man inte sova för nära för att det blir för varmt, men när man måste ta på sig tusentals kläder för att det är kallt i sängen då är det inte kul!
Att duscha ska vi inte ens prata om, det är det värsta som finns under vintermånaderna. Tack och lov att somrarna här nere är så långa som dom är!

Nu frukost!



Sommar i Sverige

Sen middag

Äntligen har jag ätit upp min middag! Jag gillar verkligen inte att det blir övertid pga jobbiga grannar som ska sitta kvar. Suck! Ska dricka upp mitt glas vin och kolla runt i internetvärlden sen ska jag gå och lägga mig och sova gott. Älsklingen min hade redan somnat i soffan innan jag kom hem, underbaraste!

Godnatt & sovgott.

Omgjort

Solen skiner idag igen och sommaren är inte slut på långa vägar här i Spanien. Däremot vill jag gå in i september nu så att alla turisterna långsamt börjar dra sig hemåt. Man tröttnar alltid lite extra på dom i augusti haha!

Vaknade av ett ryck inatt och trodde att vi hade inbrott! Ett glas pajades och feg som jag är sa jag åt Zacarias minst tre gånger att ett glas hade gått sönder. Som tur var, var det bara Pimpan som hade hoppat in genom köksfönstret och slagit omkull ett vinglas.
Snart är det dags för lunch och ikväll är det jobb som gäller. Hmm.

Girls

I fredags var vi tre stycken som gick hem istället för att åka vidare till Norrtäljes enda nattklubb. Det roligaste var att det är just vi tre som har flyttat därifrån. En till Malmö, En till Sthlm och En till Spanien. Och det andra var att vi alla tre har bott närmast varandra, i samma stadsdel så vi har många gånger knatat hem tillsammans och gjort sällskap.
Den här gången kändes vi som 15 igen. Dessutom skulle de två röka innan vi skilldes åt, haha det hade vart tjuvrökning för några år sen!
 
Tjejer, ALLA dårå, vad sägs som en weekend nånstans, i Vår kanske?

Nu ska jag hjälpa karln och laga god mat! Kantareller och fläskfile är några av ingredienserna! Mums


Jag, Jessica & Angelica på väg hem

30 grader varmt

Vad skönt det är att jag är ledig idag! Alltid när man har vart borta finns det tusen saker att göra så som att tvätta och klippa gräset, host! Men nu är det iaf klart.
Snart kommer min älskade sambo hem. Då ska vi äta lunch och sen åka till stranden. Ikväll har vi bestämt oss för att laga en god middag tillsammans och dricka ett glas rött. Se på lost och bara rå om varandra.

Saknar alla i Sverige!


Tillbaka i Värmen

Nu har vi landat i sofforna hemma i Spanien!
Jag verkligen hatar att säga hejdå till min familj när jag ska åka tillbaka och ännu mer när jag inte vet när jag kommer hem nästa gång. Lite lättare var det när Zacarias var med för då kunde han krama om mig när han såg hur lessen jag var!

Tack min underbara familj för en underbara vecka! NI är dom bästa som finns! Älskar er så!
Tack mina underbara vänner för att ni också gjort min vecka fantastisk!
Tack Erica för att du stått ut med mig varje dag och gjort mina dagar! Min bästa vän! Tack för att du är den som du är!

Love you guys







Äntligen fredag

Och ikväll här det tjejkväll hemma hos Erica! Fy tusan så kul vi ska ha! Jag saknar tjejerna så mycket borta i Spanien!

Härligt härligt

Underbart väder! Underbara vänner! Fika på världens mysigaste ställe.
Blev en cykelrunda med mamma ikväll också till styvmamman hennes. Fika och friidrott. Underbara familj!




  

Åberga

Tack Erica för att du väckte mig med dina sms ;) Var iförsig dags att gå upp ändå eftersom jag somnade så tidigt igår.

Idag står Åkersbergs och fika på schemat (?) Ska bli intressant det här haha.


Jag & Lova igår

Sängdags

Gu så trött jag blev. Jag orkar knappt hålla ögonen öppna så nu blir det verkligen sängen för min del.
Jag märker vilken skillnad det blir när jag är i Sverige, både på mattider och sovtider.

Godnatt och sovgott!

Underbara vänner

Vilken underbar dag jag har haft! Alla utom Jessica kunde komma och jag har verkligen världens bästa vänner!
Tack Erica, Angelica, Jenny, Ullis och Veronica för idag! Ni har gjort min dag!



Tack också Ronja, Johanna, Lova och Katrin för en supergod middag på, På G.

Onsdag

Gu så trött jag var igår, somnade innan 23 och det har inte hänt på länge. Skönt var det däremot.
Idag står alla gamla tjejkompisar på schemat. Vi ska försöka få ihop nån fika/picknik om det går.. TV4 garanterade sol och enbart sol men nu är det så mycket moln på himlen så man undrar ju hur det blir.

Ne lite frukost med leverpastejsmacka kanske, gu vad jag älskar den svenska maten!

Barn barn barn

Det har blivit en riktigt barn&lek dag idag! Erica, Ofelia och Jag åkte hem till Alexandra och lilla Marcus och där var också Hanne med sin lilla Bianca. Efter ett tag kom Elin med sin amerikanska Zach och sen hämtade Hanne också Upp hennes andra två små Mirando och Mio. Sådana sötnosar alla är då!
Mycket snack blev det iaf.. gu så det händer saker i allas liv nu! Tack för idag underbara vänner :)

Nya kärleksparet Marcus och Bianca, 1 och 3 månader

Nu funkade bara en bild, suck.

Underbara dag

Åh vad jag har haft mysigt idag! Har fikat och bara snackat massa girltalk med Erica och Alexandra i timmar på stan. Båda hade med sig sina barn och där gick vi i vagnklunga och jag i mitten hehe. Det känns lite knäppt faktiskt men jag är verkligen itne redo för barn ännu. Jag suger gärna musten ur Ofelia och Marcus så länge. Dom små sötisarna! Ofelia är så stor och hänger verkligen med i allt så det är så kul! Underbara barn och underbara vänner!
På fredag har vi planer :) den här gången är det inte under gravida tider!
Det är så underbart att få umgås med min bästa vän igen!

Bilder kommer

Fantastisk helg i Goteborg och fantastiskt brollop med sol!
Senare idag satter jag mig pa bussen upp mot sthlm. Baaara 7 timmar tar det! Gasp!

Snart i Sverige

Gah jag vet inte vad jag ska packa, jag har verkligen inga kläder!
Ännu mindre vet jag vad jag ska ha på mig imorn när jag åker. Jag vill ha nått bekvämt, INTE JEANS, men sen eventuellt så kanske jag hamnar på en kräftskiva när jag kommer till Göteborg men den kan också vara slut så blä.
Tror det blir bekväma chinos och nått till. Så svårt med skor nu också när foten känner av allt.

Jaja imorn är jag äntligen i Sverige :)
Hörs när jag orkar uppdatera, förmodligen på plats i Sthlm.

Gomorron

Eller snarare eftermiddag snart.
Jag har vart vaken sen 9.15 då jag fick ett gomorgon sms av min älskade sambo har sedan dess både hunnit med att köpa biljett till bussen imorn på stationen och städat av badrummet!
Somnade faktiskt innan tolv igår så det gjorde inget att gå upp tidigare idag haha.

Nu till det mest jobbiga. Ska jag köpa ny resväska eller inte, min är helt sönder och funkar verkligen inte men vi har en stor väska, dock utan hjul. Hmm. Vill ju hinna med att sola också innan jobb.



Håll er vakna

Jaha, då har typ alla gått och lagt sig som vanligt vid den här tiden och här sitter fortfarande jag. Mina sovrutiner har blivit så annorlunda sen jag flyttade till Spanien. Eller ja, självklart beror det på jobbet också men nu för tiden kan jag inte gå och lägga mig förrns klockan har slagit 24. Nån knäpp grej jag har fått för mig för jag kan inte gå upp tidigare än 9 på mornarna när jag inte jobbar förrns 17.

Märkte också att jag måste köpa nya resväska imorn för min är helt paj. Jag orkar verkligen inte men vi har ingen med hjul hemma och det kommer bli tungt att bära runt på en stor väska genom Danmark och halva Sverige.
Däremot stänger ju allt för lunch här och jag ska jobba imorn så frågan är om jag vill gå ner på stan, hem igen för att sedan gå ner igen. + att jag måste till busstation och köpa biljett till bussen så jag vet att jag kommer med den på torsdag.
Hmm. ilandsproblem!

Skorna

Jag tänker bara visa små bilder för min ena fot är verkligen inget att visa.
Duger väl bra till ett bröllop? Är inte så mycket för strass annars men för 12 euro kan man ju inte säga nej.

Kan man sminka en tå förresten?


Round round

Jag har verkligen flängt runt idag, tänkte ta mig en sista vilodag med foten men det var bara att glömma när älsklingen min ringer och frågar om jag vart hos läkarn. VILKEN LÄKARE?!
Jag hade missuppfattat att jag skulle iväg på en sista koll med tån för att han skulle godkänna sjukskrivningen. Lite sent att komma nu men han fyllde i papprena och röntgade foten vilken såg alldeles bra ut.
Tydligen skulle varmt vatten i tio minuter funka mot att hjälpa den på traven.

Vidare till jobb, lämna papper, vidare till skoaffär, köpa skor till bröllop check! (Visar sen) Vidare för att kolla bebiskläder och sen till å andra middag till ikväll.
Två timmar allt som allt tog det att gå hem.. myrsteg!

Äntligen sitter jag i soffan och här ska jag sitta ett tag.

Finally

Jag börjar se ett ljus med foten! Äntligen kan jag nästan gå normalt och idag har jag tom äntligen kunnat dragit dammsugarn genom hela huset. Vilket skillnad det blev! Visar sig väl dock imorn om det var bra eller inte.
Tror nästan jag går och jobbar imorn med för jag är så trött på att inte göra nånting, och nu har Zacarias syster och hennes kompis också åkt.

Ne nu ska jag äta pannkaka och kolla gossip. Jag har tom tröttnat på gossip men måste bara se alla avsnitt!


Que calor

Fast det är lite molnigt idag så är det ändå hur varmt som helst. Zacarias syster nämnde nånting om 36 grader vid 11 tiden imorse så det är nog varmare nu!
Har försökt sitta ute på baksidan så jag får tillbaka färgen jag tappat på den här veckan när jag inte kunnat gå ut. Får se om det tar sig eller inte.
Nu är det inte många dagar kvar tills jag åker, men desstu mer saker att göra. Puh!


Make a world

Jag har äntligen lyckats ställa mig i köket och laga ihop en måltid till mig själv. Förhoppningsvis börjar tån läka.
Tror visserligen att jag för glömma high heels på bröllopet, men bara jag slipper halta runt i sverige.
Maten ja, pannkakor såklart!
Däremot hade vi ingen grädde hemma så glass fick göra sitt, men det blev inte detsamma. Jag är van med pannkakor på ett sätt och så måste det vara!


Geggamojja, så som jag gillart!

Första konserten






Chambao

Det blir konsert ikväll! Jag tänker inte ligga ensam hemma en kväll till. Dessutom känns det lite bättre idag så finns det sittplatser så ska det nog inte vara några problem. Konserten är på en tjurfäktningsarena så det känns som att det måste gå att sitta. Jag tar med mig kryckorna också om det behövs.

Det är lite kul det här med musik. Jag har alltid vart en riktig radiotjej som lyssnat på allt som gått på radio. I Sverige har vi MTV så man missade inte en endaste låt. Här i Spanien hänger jag med så gott det går på krogarna men oftast får jag höra av mina syskon att jag är lite efter haha. Dessutom har jag lärt mig lyssna på en helt ny musik tack vare min sambo.

Konserten ikväll är riktig spansk musik, med lite flamenco i sig i vissa låter. Chambao helt enkelt!


Fatal

Åh vad irriterande det här är! Just den här helgen när det händer som mest ska man inte kunna gå!! Gah! Jag har testat att gå omkring här hemma med kryckor med foten i alla olika lägen men det går helt enkelt inte.
Musikfestival ikväll, konsert imorn, och på råga på allt åker Zacarias bort imorn fram tills vi ska till Sverige.

Skjut mig någon! Det blir jag och mina gossip girl avsnitt ikväll igen!

Puh

Oj, vaknade upp nu efter en liten tupplur. Blev en riktigt busy morron jämfört med vad jag är vad med.
Lyckades ta mig till läkarn med taxi, byta kö 3 gånger eftersom att jag engång skulle byta i registret om att jag vill ha en läkare i Marbella. Sen var det bara att vänta vid urgencias. Och eftersom att det satt så många där trodde jag att det skulle ta ett tag. Jag var den först som fick gå in, haha undra om dom andra blev snopna.

Dom sa ingenting om tån, förmodligen för att man inte kan göra nått. Men helsike vad ont det gjorde när hon började trycka ut blodet. Satan igatan! Tacka för sig med ett papper, vidare till jobb, få reda på försäkringasbolag och vidare till dom, fram med ett nytt papper och tillbaka till jobbet.
Sen kunde jag äntligen ta en taxi tillbaka!

Nu har jag alla papper som behövs så nu behöver jag bara skicka ett vidare till ett annat ställe så dom vet att jag är sjukskriven och behöver pengar. PUST! Kryckor har jag fått hem också!
Det har gått undan men jäklar vilket fram och tillbaka!

NU LOST!


Nu börjar det bli drygt

Det här är inte kul längre. Man vaknar upp och tror att tån ska vara okej men det gör ont så fort man gått en meter. Går jag inte snabbt spänner sig hela foten och jag får skitont. Jag börjar tro mer och mer att den är bruten eller klämd!
Ska iväg till läkarn idag iaf, hur det nog ska gå. Jag skulle seriöst vilja ha ett par kryckor eftersom att det gör så ont.
Inte nog med det. Zacarias jobbarkompis fru är läkare och dom hörde av sig till henne och kollade vart jag skulle ha min husläkare här i Marbella. Jag stod hos en läkare i SEVILLA! Bara en sådär 2,5 timmar härifrån, great!
Tur att vi fick reda på det, för nu håller sambon min på att ändra det.

Igår var han världens bästa och hjälpte mig hela tiden! Inte nog med det kom han hem med massa godis, choklad, glass, klubbor, serranoskinka you name it! Tack för att du är bäst!

Uttråkad tjej..

..Hemma från jobb idag igen! Tur att solen skiner så mycket som den gör i Spanien för annars hade jag blivit knäpp på att missa soltimmar medans man knappt kan röra sig från soffan!



Mer Gossip Girl

Soffan och jag börjar nog gå varandra på nerverna snart. Jag har legat i den konstant sen jag vaknade och insåg precis att tån är dubbelt så stor som den andra. Dessutom börjar den liksom nageln bli helt svart. Suck!
Hur känns det egentligen när någonting i tån blivit krossat? Kanske borde gå till läkarn.

Så typiskt att det här ska hända nu! På lördag ska jag på konsert och jag kommer få stå på ett ben för att inte vara rädd att någon ska trampa på mig. Tom när katten är runt mig blir jag nervös. Jag behöver testa ett par nya skor till bröllopet innan jag åker till Sverige om en vecka. Kunde det inte ha vart fingret istället, suck!


Liggsår snart

Jag ringde precis till jobbet och sa att jag inte kan komma idag men att jag kan ha öppet på måndag istället. Jag behöver inte riktigt nån ledig dag innan jag åker så det gör mig ingenting. Har ju ändå dagarna att göra allt på.
Skulle behöva köpa ett par skor till bröllopet men med den här foten kan jag ju bara glömma det. Kan man ha svarta skor på bröllop förresten? Det går va?!

Har legat och kollat på Gossip Girl och 16 & pregnant hela dan. Har de två senaste wallander filmerna också som jag kanske borde se. Tur att älsklingen snart är hemma!
Lunch behöver jag också. Om man skulle ta sig in i köket och göra nått. Det värsta är bara att så fort foten sätts ner börjar blodet pumpa. Hmm lunch eller ej.

 
 

Aj aj

Den här natten har vart allt annat än rolig. Så fort jag lyckas somna så vaknar jag i ett ryck för att jag tror att jag ska slå i foten. Nu har dessutom en stor blåsa börjat synas under tånagel.
Jag tror jag gör bäst i att stanna hemma från jobbet ikväll, skulle väl vart bäst att gå hem direkt igår kanske.

Vrålhungrig är jag också men jag har inte riktigt funnit stilen på att gå ännu så det är inge vidare skönt när man är uppe och försöker stödja sig, hoppar man dessutom på ett ben vill man bara slita av fanskapet.

Jaja nog om det, i soffan ligger jag idag :) Hoppas ni har en bättre dag!


Det fina rosa nagellacket har gått över i en mörklila färg

Helvetessmärta

Jag har så ont i min tå så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Soptunnan på jobbet föll ner på min fot idag och självklart satte den den hårda kanten precis på min tå och fot för att sedan snabbt övergå till en svart färg, sedan blå och sedan grön.
Det gjorde så jäkla ont när det hände men jag försöka knippa igen med tanke på gästerna på hotellet.
Dum som jag var fortsatte jag att jobba, gick haltandes och fick lite kvedningar titt som tätt.
När jag kom hem hade jag så jäkla ont så jag inte visste vart jag skulle ta vägen, sen lugna det sig lite.

Tror ni jag kan sova?! Absolut inte. Nu värker det på riktigt bra! Det går verkligen inte att förklara värken! AJ!

Världens bästa mamma fyller år

Hoppas du har det helt underbart i Turkiet på din födelsedag och att syster min är snäll mot dig :)
Snart ses vi äntligen!


Lost

Nu är det filmtajm! Jag fick båda episoderna av Perdidos (lost) av min älskade sambo förra veckan och jag behöver nog inte säga att vi är fast redan efter 3 avsnitt.
Chips och svensk OLW dipp står redo på bordet. Nu ska bara karln min bli redo han med!



Lägg märke till Banderas på bilden av tidningen, vi kommer inte ifrån honom idag. Och inte heller det svenska.
DOLPH LUNDGREN FIT AT 50! haha jag tror jag dör!


Kålchefen & Banderas

Zacarias kollade upp en chiringuito (resturang på stranden) på google earth så bestämde vi oss för att åka dit och äta lunch istället och sen lägga oss på stranden där. Vi hamnde på en fiskresturang med supergod skaldjurs paella som låg precis brevid Antonio Banderas sommarhus. Det var Inget litet hus och det ligger verkligen mitt på stranden.
(Självklart glömde jag både kameran och mobilen hemma för senare foto)

Självklart fick man inte se synen av honom men en annan rolig sak var att menyn på resturangen fanns på svenska.
En sallad på cordoba style hade dom översatt till kålchefen på spansk läder. Haha som vi skrattade!
Jag hade ju iaf inte velat få in kökschefen på en bädd av läder serverad på bordet!


Banderas sommarhus

Poolen - vår bästa vän

Den här sommaren har verkligen bara svishat förbi! Jag har inte ens nån aning om vad jag gjort.
Däremot är den ju inte slut för oss här i Spanien ännu, vi har lika många månader kvar som det gått. Och det är ju helt underbart!
Idag är jag ledig så vid tre blir det lunch och sen stranden!



Opps

Jag är hemma och har precis ätit middag. Well en middag bestående av en superstor baguette som min arbetskompis tvingade att ta med mig hem. Gick hem med två wallender filmer, en baguett, skinka, ost och smör. Tur att man har dom när kylskåpet gapar tomt!

Imorn är en ny dag, idag har det solats så brännan är tillbaka igen :)

Drömma sig bort

Tro det eller ej, men även fast man bor utomlands på ett ställe där solen skiner 315 dagar om året så vill man alltid åka utomlands. Just nu sitter jag och tänker på hur fantasiskt vi hade det i Mexico för två år sedan. Och inte tala om Italien förra sommaren.
Nästa långresa blir garanterat i oktober!


Portovenere, Italien

RSS 2.0