3 liter vin

Nu är vi mätta och belåtna här hemma. Älsklingen gjorde en riktigt god carbonara som vi precis ätit så nu är det dags för film och annas pepparkakor.

Tänkte bara visa den gigantiska vinflaskan vi har haft här hemma som Zacarias fick av en kund på jobbet tidigare i år. Däremot har vi aldrig öppnat den eftersom att den rymmer 3 liter vin! Till julen öppnades den dock och nu är den slut.



1 dag kvar

Imorse orkade varken Zacarias eller jag gå upp. Snacka om tröttmössor! Kan visserligen bero på att vi var upp och sa hejdå till hans mamma vid 06.30 imorse.

Snart är det jobb som gäller och imorn är det nyårskväll. Vi har planer men just nu skulle jag bara kunna laga ihop nått gott hemma och mysa med älsklingen. Haha jag tror jag är för trött just nu för att ens orka tänka på nått avancerat. Ne nu får jag vakna till!

Snart i Sverige

Ja juste, jag glömde berätta att jag snart är hemma hos mamma igen! 
11 långa dagar i Januari.


Julhelgen har passerat

En riktigt mysig jul har passerat här i mitt spanska hem. Zacarias, hans mamma och jag gjorde 24e december till något bra med lite tapas, jättegod mat på kvällen, godis och julklappsöppning. Och den 25e kom även hans moster, kusin + man och kusins pappa över på ett riktigt svenskt julbord.
I deras släkt så brukar dom göra ett spel där man lottar ut julklapparna med hjälp av tärningar. Man köper 2 st var för ca 10 euro och sen när man får en 6a på tärningen får man ta ett paket och öppna. När alla paket är öppna har man tid på sig att få en 6a igen och då ska man "sno" sakerna av de andra som man helst vill ha.
Jag fick åt mig 3 saker så jag var mer än nöjd haha.
På julafton fick jag t.ex den underbara boxen som visas på sista bilden av älsklingen. Den är så tjusig så den kommer få stå framme. I vinter kör vi Sex and the city maraton!

Tack älskling för våran 4e jul tillsammans! Du är bäst!




En blöt jul

Har precis ätit upp min havregryn som jag egentligen inte är förtjust i! Men jag inbillar mig att det är en stadig och bra frukost varje gång brödet har tagit slut hemma.
Ska iväg och jobba vid 11 men jag känner mig inte alls 100 idag. Halsen, magen, ögonen och huvudet spökar. Får ta lite kamomillte på jobbet och stänga igen dörren så jag inte blir kall.
Det fortsätter att regna här i Marbella så det kommer nog bli en riktigt blöt jul.

Kul städning, inte!

Jag röjer runt som en tok här hemma idag! Städning är prio ett och speciellt efter gårdagens oväder! Sen har det tvättats matta, sängkläder och handdukar och självklart ska det här ha torkat tills imorn då Z;s mamma kommer. Jag springer in och ut hela tiden då solen skiner samtidigt som det regnar och tillslut kommer ett mörkt moln och sen skiner solen igen. Idag blir jag knäpp på vädret!

Återkommer när jag gör nått roligare.

Ett regnigt spanien

Regnet verkligen öser ner här i Marbella idag! Det är pölar i stort sätt överallt så jag kommer inte gå längre utanför dörren än till brevlådan! Som sagt Spanien/spanska hus + regn = katastrof!

Försöker göra det lite juligt iaf eftersom att Zacarias mamma kommer på onsdag och vi ska vara 7 personer som ska vara hemma hos oss under julen. Det blir lite mys på torsdag men vi ska fira ordentligt den 26 dec då alla anländer den 25e på olika tider. Men intressant kommer det bli. Ett julbord blandat på svenskt, spanskt, amerikanskt och engelskt då Zacarias är spansk/svensk. Jag, Z;s mamma + moster som är svenskar, Z;s kusin som är svensk/engelsk och som bor i USA tillsammans med sin amerikanska man och kusinens pappa som är engelsk och bor här i Marbella. Hängde ni ens med? Haha!

Har ni nått tips på julmys/dekoration? Julduk kommer med Z;s mamma.




Fel kläder i tv

Vi kollar ofta på nyheterna men det är inte alltid jag lyssnar på vad som sägs, jag kollar istället ofta in kläderna och sminket på människan som pratar. Och en sak som är säker är att nyhetsankarna alltid har snygga och välvårdade kläder men så idag när vi sitter och äter och nyheterna börjar blir vi båda helt till oss!

Det visas bröst i tv! Hoppas för gudsskull att hon spillde kaffe på sin tröja ;D


En ny julklapp

Det är någon här hemma hos oss som är mer än glad just nu! Sambon beställde en tv häromdan och ikväll kom den! Nu spelas det ps3 förfullt och det går verkligen inte att prata med honom haha. Han är för söt!
Våran förra tv var 28 tum och den här är på 40 så det blir lite skillnad. För första gången kan vi se hur bra grafik det är på spelen också!

Och ikväll hade vi tänkt att gå på vårat premiär biobesök men just nu vill varken han eller jag ta oss utanför dörren. Ikväll blir det Flickan som lekte med elden + popcorn och choklad! Suverän kväll framför den nya tvn!


Vi borde kanske ta bort plasten haha!

Fredag före jul

Vid 11 är det dags för jobb! Känns skönt att det är fredag. Även fast jag jobbar både idag och imorn så är ändå min underbara sambo hemma så en frukost med honom gör mornarna extra mysiga.
Nu är det bara att hoppas att jag får massa kunder på jobbet. Det regnade lite imorse men nu skiner solen starkt i mina ögon så det är väl bara att hoppas. Om krisen har slagit hårt mot något så är det speciellt Spanien och UK med pundet. Och det märks i affären!

Sommar igen?

Idag är det helt plötsligt strålande sol och 20 grader varmt! Det gäller att njuta av dagar för ihelgen ska det regna och då är det nog inte 20 grader längre.
Det är det här som är så konstigt med Spanien, på vintern vet man aldrig vad man får för väder!

Idag är jag ledig men fick traska iväg till jobbet imorse ändå för att ta lite kort på oss som vi ska skicka till våra kunder. Jag gillar verkligen inte att vara med på några seriösa kort så jag är glad att jag inte suktade efter att bli modell när jag var liten ;D


Massor med snö i Spanien

Mamma hörde av sig från Luleå idag för att hon var där på jobb. -17 grader hade dom! Och jag som klagar på att det är kallt här! Vi har just nu 10 grader och det är så kallt så man vet inte var man ska ta vägen! Som jag har berättat tidigare så är spanien inte alls byggt för kyla. Fönstrerna känns mer eller mindre ihåliga och jag halkade tom till idag på gatan, med mina sneakers för att det hade regnat.

Just nu snöar det mer eller mindre i halva Spanien och på ett ställe i norr hade dom över en halv meter snö. Förmodligen mycket värre än många ställen i Sverige? Jag riktigt ryser när jag ser alla journalister på tvn med full mudering och mössa och vantar! Brr.


Sierra Nevada förra året, 2 timmar från Marbella.

Lila och rosa jul

Nu har jag hittat allting som jag ville hitta för den här gången (ok, inte en resa hem men jag ska inte tjata). Ska bara fixa med lite annat ikväll så är jag helt klar sen. Sen måste jag bara fixa julklapparna till männen i min spanska familj.
Har lagt mig i sängen sedan en tid tillbaka och nu ska jag slå på sista avsnittet av Ullared och kolla på det sen ska jag fortsätta med allt annat. Den här julen kör jag all in på rim vilket jag tycker är riktigt kul! Julklappsinslagning är ju skitkul ;D


4 av paketen (sen hur många paket det finns i paketen är ju en annan sak). I år blir det lila och rosa!


Hit och dit

Nu är jag hemma igen, väldans farande idag. Först jobb och nu har jag precis kommit hem från ett 5 årsjubileum på en restaurang som sandra & jag besökte en snabbis. Vi drog garanterat ner medelåldern en aning haha!
Imorn blir det sista julklappsjakten för senast på torsdag måste jag har skickat iväg allting till min underbara familj. Min underbara underbara familj!

Mycket tankar

Jag märker att jag är extra känslig just nu i jul då jag kan bli tårögd av minsta lilla. Man vill vara någonstans där man inte kan vara samtidigt som man inte vill såra någon och allting blir bara jobbigt.
Det märks också att jag tänker mycket på min familj och framför allt på min mamma när man skriver mamma istället för mage till sin kusin. 

- Linda säger:
Vad stor din mamma har blivit!! :D

Johanna säger:
What do you mean? Min mage? :D

INTE OK! Haha!

Äntligen hemma

Jag är hemma från jobb, älsklingen är hemma från Madrid och maten är på väg!
Myskväll ikväll med film och pizza! Underbart!

Bilder från gårdagen




Nu drar vi ut




Marbella by night

Problemet som förmodligen alla tjejer har flera gånger i veckan, jag har det säkert 7 av 7 dagar! Vad sjutton man ska ha på sig! Ikväll ska vi ut och parta lite. Sandras sista kväll innan hon åker hem till Sverige för en månad. Och jag har ingen aning alls om vad jag ska ha på mig! Lite nya toppar och klänningar i garderoben vore verkligen inte helt fel. Hade jag haft lite nitar eller paljetter hemma hade jag satt mig och sytt på momangen ;D

Försöker komma i stämning med den här låten. Bästa just nu!


Nya pjuks

Jag hittade en liten julklapp till mig själv igår när vi var ner på stan en sväng.
En riktig converse kopia av just dom skorna jag vill ha! Jag är ingen sneakers människa men har velat haft den skon hur länge som helst så tänkte att jag kan börja med dom här. Sa jag att jag bara betalade 12 euro?!


Riktig plast sko men det syns inte, hade lika gärna kunnat varit läder ;D

Inget varmvatten, ingen varning!

Vad trött man blir när sambon kommer in i sovrummet och berättar att vattnet är avstängt! Och man inte fått något brev alls om att det ska vara det! Speciellt också just den dagen du verkligen behöver tvätta håret eftersom att du ska gå och jobba.
Så nu har jag precis värmt det lilla vattnet jag fick tag på, hängt över badrumskanten och sätt allmänt fånig ut! Men nyduschad är jag iaf och det är huvudsaken!
Dessutom fortsätter dagiset i Gävle maila mig så nu mailade jag tillbaka att dom hade fel adress! ;D
Idag blir det jobb 11-19.

Mys belysning

Nu är det lite jul hemma hos oss också! Äntligen!
Nu blir det julklappsshopping med Sandra.




Dags för Julstämning

Haha!
Jag fick nyss ett uppdateringsmail från ett dagis i Gävle. Om vad barnen sysslat med på senaste och att de som hämtar sina barn efter 16 måste gå ut genom avd. månen. Jag visste inte att jag hade barn på ett dagis i Gävle, än mindre att jag hade barn över huvudtaget! Oerhört roande mail att få såhär på morgonen iaf!

Idag ska jag försöka ta mig ut och handla lite julsaker. Eftersom vi har vart borta så har vi inte riktigt fått ordning på julstämningen här hemma så nu känner jag ett visst måste! Granen ska också upp ikväll!
Julstämning it is!


Att kunna prata engelska

Innan vi åkte till Grekland så frågade jag min pojkvän vilka han trodde pratade bäst engelska, spanjorerna eller grekerna. Självklart visste jag svaret redan innan och han svarade nått i stil med att de kanske var väldigt lika. FEL! Grekerna är verkligen tusen gånger bättre på engelska än spanjorerna, det går knappt att jämföra.

Just pga detta fick vi också en jättetrevlig weekend i Aten! Suverän mat och suveräna kypare! Kanon hotell med hjälpsamma receptionister. Det enda som var sådär var väl taxiresorna. Dom kör som dårar! Förmodligen värst i världen när det gäller bilkörning och taxichafförrerna kan man inte lita på! Men självklart blev det här en erfarenhet i sig också haha!






Aten i Svartvitt

Aten är en storstad man borde besöka! En gång räcker men det är helt klart värt den där gången! Se dock till att det inte är sopstrejk eller kravaller just den helgen ni åker!






Akropolis

Jag känner mig förvirrad! Under mina 23 år (ok, inte riktigt så många) så har jag trott att Akropolis är namnet på monumentet som alla vet om.
Men så är det inte, monumentet heter i själva verket Parthenon och ligger PÅ Akropolisklippan. Säg inte att jag var den enda som trodde detta?




Aten nästa

Nu åker vi till Aten! Hörs förmodligen inte förrns på måndag igen! Trevlig helg!

Längtar tills imorn

Har suttit nästan hela morgonen med att göra en Atenguide. Så man vet lite när man kommer dit och inte är helt lost. Vi ska bo i "gamla stan" verkar det som så det ska bli riktigt skoj. Nära till sevärdheter och shopping. Perfekt!
Dessvärre verkar det inte gå några direkt flyg från Malaga till Aten så vi får mellanlanda i Zurich och vara där nån timme och kommer helt enkelt landa riktigt sent i Grekland. Men det är bara att hoppa i säng och göra sig redo för en lång fredag med en god frukost på hotellet och sedan massa utflykter. Som jag längtar!

Gissa om jag ska äta mycket tsatsiki!

1 December

Och det har vart supervarmt idag! Helt otroligt! I norra spanien var det tydligen hur mycket snö som helst. Nu är jag iaf hemma och sitter äntligen i soffan efter min 8 timmars dag. Idag var iaf chefen tillbaka så vi kunde få tiden att gå lite tillsammans. Hon skulle iväg sen så jag passade hennes hund som brukar gå lös utanför affären. Inte den här gången! Han sprang iväg som en tok upp till stora vägen för att leta efter henne så det var ju bara för mig att låsa affären och springa efter. Knäppa hund! :)

I Soffan ska jag stanna ikväll! Karln min ska iväg och äta med gubbarna sen då deras chilienska kompis är på besök så jag ska gotta mig med god mat och Ullared (haha). Imorn är jag äntligen ledig!

RSS 2.0