Dålig uppdatering

Jag har det bra här hemmai Sverige! Det var länge sen jag kände av sådan kall kyla men det är också helt fantastiskt att se en riktigt vit vinter. Idag är det en fantastisk dag, helt vindstilla, snön ligger på träden och solen är påväg fram. Mysigt.

Det blir ingen vidare uppdatering nu när jag är hemma då ena datorn är på uppdatering, andra har inte internet och 3e åker med mamma till jobbet om dagarna så jag får lägga in massa fina bilder när jag kommer tillbaka till Spanien.

Jag har vart massvis med min underbara, söta vän Erica och hennes dotter.
Det har också blivit Shopping i täby, inbjudna på lunch, tittat på ericas nya hus, bara umgåts med henne och min kära familj, en sväng till uppsala, middag på åtellet, vart på stan och fikat med mamma, syster och kusin. Ja you name it. Inte en enda lugn dag. Och Ikväll blir det inflyttningsfest!

på svensk vit mark

Usch vilken början på flygningen det blev igår. Luftgropar hela vägen upp och jag kom på mig själv att sitta och hålla hårt i armstödet! Fram kom jag iaf och det är jag glad över :)
Underbara familjen mötte mig på Arlanda och sen blev det te och mys i nya stora soffan.

Snart ska mamma och jag iväg ut en sväng. En sväng ner på stan och jag vet en som kommer frysa. Ser ni en michelingubbe så är det jag!

Saknar dig älskling!

Sverige Imorn

Imorn åker jag hem till kalla Sverige för 10 dagar. Ja faktiskt så har jag två hem. Även om mitt hem är mest i Spanien så kommer alltid mammas hus vara mitt hem också då jag har bott där och inte riktigt flyttat ut. Jag har massvis med saker som står överallt och även fast jag inte har rummet kvar (syrran snodde det) så funkar gästrummet lika bra!
Ska bli så himla roligt! Nu var det 5 månader sedan jag var hemma sist så det är verkligen på tiden. Saknar alla så mycket när jag bor här borta. Som tur är har jag min älskling som tar hand om mig :)
Honom kommer jag sakna massor!
Underbara mamma ska se till att ta ledigt nån dag och min bästa vän Erica har tagit ledigt hela två veckor!! Så mycket skoj vi ska göra. Syster och mammas man har köpt hem köttbullar till mig och på söndag ska vi fira jul!
Shopping på måndan och inflyttningsfest på lördagen. Träffa Lovisen och kusin. Hinna med en sväng till Pappa som måste få sin getost ;D Kramas mycket med syskonen! Och träffa alla andra underbara vänner! Kan tänka mig att dagarna kommer fyllas riktigt fort!


Lång dag

Nu är jag trött! Mycket spring på jobbet och lite sittande. Kom dessutom försent för att en tekniker kom hem till oss imorse och skulle fixa våran dekoder och anslutning till tvn och telefonen eftersom att när telefonen ringer så slutar ibland tvn och internet att funka. Och igår fick vi inte ens igång dekoder, riktigt irriterande.
Han kom iaf och fixa det och jag blev sen till jobbet eftersom att det tog så lång tid. Lagom stressad man var när klockan var 10.55 och man frågar om han är klar snart för att man måste jobba.
Nu ska inte jag röra mig på ett tag!

Love to eat

Jag hade en fantastisk tjejdag tidigare idag! Kristin, Sandra & Jag möttes upp på terrasana för lunch och massa girltalk. 3 timmar gick snabbare än vad vi trott och det blev massa snack om gamla minnen. Jag åker ju till Sverige på lördag och Kristin åker iväg till Columbia med sin pojkvän och hans familj i en månad så det var lite att berätta om :)
Nu sitter min älskade sambo och jag bänkade i soffan sedan ett tag tillbaka. Jag gjorde en sådan himla god räkpaj till middag ikväll och efter det har vi vart fast i sex and the city avsnitt! Det gör inget att man sätt dom tidigare, man kan se dom flera gånger om och vi skrattar båda lika mycket fortfarande! Lovely!


God räkpaj med paprika och Crabsticks!
http://bevemyrs.blogg.se/2009/december/skaldjurspaj.html#comment


Lamoraga

Vi bestämde oss för att gå ut och äta ikväll, tidigare än någonsin men ska man ha bord på det mest omtalande stället i Puerto Banus just nu så gäller det att vara i tid. Lamoraga har blivit IT här nere hos oss. Någonting vi saknat väldigt mycket och som finns mycket i Madrid och Barcelona är moderna tapasbarer, och det här är precis ett sådant ställe.
Det är den omtalande Dani Garcia som har en michelinstjärna som öppnat det här stället efter att ha fått stjärnan på Calima där han jobbar i Marbella. Dom som är intresserade av mat och resturanger vet förmodligen vem han är :) Jag vet pga det pratas om honom på tv! Haha så "inne i mat" är jag inte!

För 3 år sedan trodde jag aldrig att jag skulle gilla det jag har ätit ikväll! Äppelkarameliserad foie (gåsleverpate) och solomillo steak tartar (rått tartar kött) och jag verkligen älskar den här maten! Mums med ett glas rött!



Runt köket finns en barbänk som man kan äta vid så man ser när de gör maten.


Tips från Olay

Vattnet kom tillbaka efter ett tag imorse så jag har vart mer än effektiv idag! Städning av vardagsrum, sovrum, hall och gästrum & tvättat 2 tvättar. Efter den goda apelsinlaxen till lunch och kladdkakan till efterätt med Zacarias tog jag tag i mig själv med träning och en rejäl duschning. Jag är så glad att jag har hållt det här med träningen ett tag. Nu ser jag fram emot att träna så att jag kan få ta den där sköna duschen efteråt och skrubba mig med mina nya produkter från i jul!

Inget märkvärdig men så fräsh man känner sig efteråt och gott luktar det också!

  


Nya tag

Vattnet ska inte få förstöra min morgon! Ett fantastiskt underbart mail av min underbara sambo och en lyxigare variant av frukosten och jag är redo för dagen.


Ost, skinka och gurkmacka tillsammans med varm oboy & grädde!

Lär er utav Sverige, Spanien

Idag vaknar jag av ett "klunkande" på taket. Min första tanke var att någon stod uppe på taket och jag vet inte vad. Upp och kolla, det var bara baljan på taket som var full och luft gick genom rören (jag vet att ni inte förstår någonting men en balja står på taket med ledningar för vatten?). Ljudet slutar när jag är nere igen, går på toa och spolar, märker att toan inte fylls på vatten igen, kollar vattnet i kranen i köket.
Märker att det rinner väldigt lite, ut och kolla vattenmätarn. Lovely dom har stängt av vattnet, igen! Om dom kanske kunde lära sig och varna när dom gör det, speciellt idag när både tvättning och träning (dusch) var de två första sakerna på min priolista!

Se Avatar

Älsklingen och jag hade det så himla trevligt i fredags! God lunch, shopping och bio. Ingen av oss är några riktigt biomänniskor så det blev extra roligt. Vi köpte massa lösviktsgodis och hade riktigt biomys.

Filmen var jättebra! Och jag hade inte alls några problem med att se den på spanska. Det är mycket textning när avatarerna pratar sitt egna språk så jag behövde bara fråga Zacarias engång om vad dom sa. Så jag kände mig mer en stolt!
Alla borde se Avatar, ingen riktigt wow känsla efteråt men helt klart mer än sevärd! Mer än bra! Vet inte om det var handlingen som gjorde det, jag är inte så mycket för att dom ska slåss och ha sig.
Men effekterna och färgerna i filmen är helt suveräna! Och dessutom hur dom blir avatarer! Se den i 3D!


Avatar ikväll

Sandra och jag har hängt här hemma hela dagen! Hon är tillbaka från Sverige så vi hade lite att ta igen :)
Nu väntar jag på älsklingen så ska vi åka och äta lunch, kolla rean och kolla på Avatar ikväll, äntligen får vi också se den!


Reashopping

Jag handlade ju ingenting igår på rean så idag har jag haft ett sånt där jättesug efter två saker som jag såg igår på h&m. Man ska verkligen alltid testa annars blir det såhär dumt. Jag säger alltid det till kunderna på jobbet, testa!
Men det är inget synd om mig, imorn ska vi iväg till rean igen hihi! Vi ska kolla på Avatar så vi kör en lunch, reakoll och bio. Perfekt fredag! Får nästan hoppas på att strlk inte finns kvar så jag kan kolla in alla svenska butiker när jag kommer hem, man saknar dom lite mer när man inte längre har dom runt hörnet.


Fräsh fräshare

Jag har känt mig så fräsh ikväll fast jag knappt haft smink på mig. Vi tog en sväng till köpcentret och kollade in rean. Karln kom hem med en skjorta men jag försöker att inte hitta nånting. Måste spara! Suck..
Vi skulle ha ätit där också men precis innan vi åkte ringde Zacarias kompis och berättade att han fyllde år igår så grabbarna skulle träffas för en öl ikväll och självklart säger jag inte nej till det. Däremot orkade jag inte följa med. Hade tänkt göra räkpajen jag velat göra några dagar nu men så var både mjölet och smöret inte tillräckligt eftersom att jag bakade igår, typiskt. Så nu blir det makaroner och prinskorvar ;D haha gourmet!!

Tahandommigdag

Jag har haft en riktigt "ta-hand-om-mig-själv-dag" idag!
Började dagen med att träna, sen efteråt en god frukost. En rejäl duschning med rakning, skrubb och hårinpackning. Smörjde in kroppen med lotion för att därefter färga ögonfransarna. Jag känner mig som en ny människa!
Bara naglarna som fattas och dom ska jag göra ikväll.
Jag är riktigt dålig på att ta hand om mig själv på vintern, på sommaren går allting på räls direkt efter att man vart på stranden men vintern är jag som rena grottmänniskan, jag får påminna mig själv.
Nu ska jag försöka hålla igång det här så man alltid känner sig lika fräsh och ny!


Att få motivation till träning?

Jag har börjat min morgon med 30 minuters träning! Och det känns ju så bra efteråt. Däremot försvinner alltid min motivation efter några dagar vilket känns förjäkla tråkigt när man väl kommit igång, IGEN!
Helst av allt skulle jag vilja träna på gymmet men jag undrar verkligen om jag kommer gå dit tillräckligt mycket för att känna att det är värt med ett träningskort. Just nu kör jag på min super taebo video som är helt suverän, om man svettas! Dessutom är det ju gratis och du kan göra det när du vill hemma :)

Nån som har några bra tips på hur man får motivationen till träning att stanna kvar?



Tips på böcker

Kära Lova har sagt åt mig att ge henne lite boktips på böckerna som jag har hemma, så alla ni som är hemma och läser mycket nu när det är för kallt ute kan fortsätta läsa, ni andra kan sluta :)
Jag är en tjej som älskar rysarböcker så jag har många av dom. Biografer, chicklitt och "vardagsböcker" kommer på en säker andra plats.
Det har blivit några under min tid i Spanien.



Mina favoriter är helt klart dessa fyra böcker av de jag har hemma.
Dan Brown, behöver inte säga nått. Böckerna är så spännande och lika så filmerna!
Stieg Larsson, king of the books! Måste skaffa mig de andra också.
Snabba Cash, handlar om sthlm och de mörka ställena. Suverän!
Liza Marklund, lyckas alltid med spänningen! Alla böckerna är lika bra. 



Alkemisten, bra bok om drömmar och magi! En andalusisk hederpojke tar sig från spanien till afrika. 
Magdalena Graafs är riktigt intressant. Man lever sig in i hennes liv.
Marbella Club, var sådär. Minns inte så mycket men det var kul att läsa om Marbella när man vet vad dom pratar om.
Patient 67, var väldigt bra också. Handlar om ett psykhem på en ö.
Blocket, minns absolut ingenting så det kanske säger allt ;D



Dessa tre böcker har jag inte läst ännu men de verkar riktigt bra!



Da Vinci Koden, Lika bra som de andra Brown böckerna!
1000 tips & Ideer, massa smarta tips som tex "Rostiga skruvar lossar med hjälp av ättika"
"Du får lättare saften ur citronen om den är varm".
I samlarens spår, Boken som jag läser nu. Den är så äckligt spännande att man ryser. Man får gå riktigt nära mordoffren och mördaren.


Jag lär mig i köket

Jag har länge velat göra chicken nuggets så idag testade jag på det. Blev bättre än förväntat (fast jag glömde salt och peppar) så det var roligt. Älsklingen uppskattade också maten och då blir jag glad :)
Testa ni med, det är enkelt, men pyssligt. Roligt att göra tillsammans med dina barn, på tjejkvällen eller med din älskling kanske. Tänk bara på att ha låg värme.
Till det blev det klyftpotatis, hemmagjord vitlökssås och en sallad tillsammans med rivna morötter.





Lägger upp tre länkar här efter förfrågan på hur man gör :)
Jag använde sesamfrö till några utav mina nuggets men jag tycker att dom med ströbröd blev godare!

http://www.tasteline.com/recept/Chicken_nuggets_med_bulgur
http://www.menyse.com/3.10086/recept/klyftpotatis-i-ugn/
http://www.recepten.se/recept/kall_vitloeksaas.html

Lång dag

Nu är jag äntligen hemma från jobbet! Som jag har sprungit idag! Fick jobba över en timme för just som jag var på väg att stänga så kom det in folk i butiken. Tur att dom köpte iaf, det är riktigt drygt när man bara vill gå hem och så är det någon som "only looking".
Vi hade tänkt att gå på reashopping, äta ute och se Avatar på bio ikväll men när vi båda fick jobba över + höra att filmen är 3 timmar lång kände vi att vi inte orkade det. Bion skulle börja 22.00 ikväll så det skulle bli allt annat än sent och jag skulle somna som en bebis inne i biosalongen. Vi får göra det nån annan dag i veckan och gå klockan 19 när vi båda slutar tidigt.


Underbara människor

Några personer som alltid får mig att le stort är personerna "I en annan del av Köping".
Om jag är glad att jag kan se de här programmen på tv4play. Fantastiskt!!

"Har du ont i munnen?
Nej jag har inte ont i munnen, jag har ont i käften!"


Att jobba en söndag

Jobb idag! Det känns alltid sådär att gå och jobba på en södag faktiskt. Har vi mycket folk så är det ok men är det inte en själ ute så känns det riktigt meningslöst! Dessutom pratar dom om regn senare så det blir nog väldigt tomt idag. Får ta med mig min bok och läsa :)

På söndagar borde verkligen alla få vara lediga!

En sväng till Puerto Banus

Underbart väder idag, kalla vindar men klarblå himmel och sol. Det var synd att jag inte fick med mig kameran när vi åkte till Puerto Banus för det hade blivit ett riktigt fint kort över Marbella idag.
Vi har strosat omkring som resten av spanjorerna idag och kollat in rean och ätit en god lunch. Det berömda tapas stället som vi ville till var fullt, RESTEN AV DAGEN! Det är helt sjukt vad mycket folk dom har!

Det värsta jag sätt idag däremot var engelskmännen som gick omkring i shorts + t-shirt/linne! 8 grader är inte varmt och speciellt inte när det blåser nordanvindar, att det sen är skönt i solen är en helt annan grej men att gå omkring i shorts medans spanjorerna går omkring med vinterkläder är inte ok! Haha pinsamma dom är!


Puerto Banus för exakt ett år sedan!


Falukorv & Rulltårta

Igår gjorde vi världens godaste korvstroganoff! Det är verkligen sån här mat man inte alltid tänker på men som alltid smakar så himla bra när man tar första tuggan! Tur att vi har lidl här så vi får tag på falukorv ;D

Inte nog med det så gjorde jag precis min första rulltårta, ever! När jag är klar med smeten märker jag till min fasa att vi inte har nån folie kvar och bakplåtspapper har aldrig funnits hemma hos oss.
Som tur var räckte det med att bara smöra plåten och voila!
Helt klart godkänd för att vara första gången!

Det blir mycket mat nu men vintern för mig är inte så rolig att fota när det regnar eller är kallt ute. Så då passar mat alldeles utmärkt här i bloggen!





Massor med snö, igen.

Det är riktigt kallt idag!! Imorse sken solen så det var riktigt skönt men nu är det 8 grader och solen är på väg bort för alla moln! 8 grader!! Det är svinkallt för att vara här i Marbella. Dessutom har vi fått vindar från norra europa så det känns ännu kallare!
Jag är glad att jag satte på värmen imorse redan så det är skönt inomhus!

Älsklingen är sjuk också så han sover och sover stackarn. Och jag som hade hoppats på att testa en ny modern tapasbar i Puerto Banus ikväll. Får se om han blir bättre annars får jag ta hand om honom här hemma ikväll!

Jag fick fram kameran snabbt igår när det var nyheter, såhär ser det ut på många ställen i Spanien. Som tur är inte i Marbella!



Väderändringar

Det har spöregnat hela natten verkligen så det var ingen höjdare att gå upp imorse och kolla ut och se att allt var blött! Nu är det dock äntligen blå himmel här och det ska hålla i sig ihelgen också. Imorn pratar dom om +3 grader på kvällen och det kommer bli riktigt jäkla kallt! Vi är inte vana med den tempen här nere och eftersom att husen inte har några element och vi kör på en elektrisk värmare så kommer den nog gå het!
Hörde visserligen om vädret där hemma, och det var ju inte direkt det varmaste!

Nu ska jag göra iordning korvstroganoffen som vi gjorde igår till middag så den är klar när älsklingen kommer hem till lunch. Sen är det träning som gäller!


Nyårskyssen


Sen undrar jag vad som hände med min haka. Ingen bra fotograf det här inte ;)

Lång dag & lång jul

Nu är jag riktigt slut! Heldags jobb, hem & fixa matlistan, iväg och handla, packa in allt och sedan göra iordning maten. Äntligen sitter jag i soffan efter den här långa dagen. Som tur är gör vi bara varsin pizza ikväll och kollar på sex and the city och film så nu kan jag snart börja luta mig tillbaka.

Imorn är det reyes i Spanien, dagen då de tre vise männen kom så många spanska barn är lyckliga när de vaknar upp imorn då dom får resten av sina julklappar. Jag har aldrig förstått det där med att få julklapparna två gånger men å andra sidan är jag svensk och vi ser ju saker och ting på helt andra sätt ibland. I år har jag dock fått 3 gånger än så länge och en gång till återstår hihi!
Appropå julklappar, tack snälla pappa för julklappen som kom idag! :)


Matförslag

Jag är nog inte den enda som har det här problemet med att komma på varierande måltider hemma. Och att planera veckans handling är inte det lättaste. Jag skulle lika gärna kunna ha kvar listan från förra veckan så slipper jag skriva en ny haha!

Här hemma har vi bestämt att vi nångång varje vecka ska komma på nått nytt recept som vi ska göra för att variera lite. Även om jag älskar köttfärssås, lasagne och wok kan man inte alltid leva på det.
Jag använder mig ofta av arlas hemsida för att hitta nya recept men ibland går det inte eftersom att dom alltid använder sina egna varor i recepten och många andra recept på nätet har saker som vi inte får tag på så lätt här i Spanien.
I veckan ska jag däremot testa mig på tastelines recept med Chicken nuggets m. ris och sedan ett recept som jag hittade på blogg.se första sida, en paj med räkor och crabsticks. Älsklingen ska stå för folieinlindad lax i ugnen med sparris, körrsbärstomater och andra goda saker. Den här veckan kommer bli god!

Chicken nuggets med bulgur


För mig, husmanskost

Älsklingen och jag skulle ha gått ut och ätit lite tapas ikväll och kollat på fotboll som inte visades på kanalerna som vi har, men så kom hans kompis hit och skulle med så jag kände inte riktigt för att vara "flickvännen på sidan om som följer med på en fotbollskväll". Det blev fel liksom.
Så nu har jag precis slängt ihop lite svenska prinskorvar och hemmagjord potatismos som jag gjorde för första gången. Det här är något av en svensk husmanskost för mig och jag verkligen älskar sådan här mat.
När jag kommer hem till mamma vill jag alltid ha stuvade makaroner och stekt falukorv, det är ett måste!
Bjud mig gärna på en tarta av nått slag, jag kommer älska det, men också det mest enklaste som går att göra i ett kök!

Nu blir det sex and the city säsong 1 som vi också såg igår, men vem vet jag kanske missade nått. Vi kollar på det här tillsammans Zacarias och jag så jag skulle bara våga starta med säsong 2! ;)


2010

Jag är helt värdelös på att blogga just nu men jag har inte ens orkat ta upp datorn när vi haft folk över.

Nyår var jättetrevligt. Vi var på en resturang tillsammans med 45 andra människor och firade ett nytt år med Zacarias moster, kusin + man och kusinens pappa. Jag vet inte om jag berättade det förra året men på nyår i Spanien så äter man alltid 12 vindruvor för varje sista sekund som är kvar till klockan slår 00.00. Det blir riktigt hetsigt och speciellt när man ser alla andra försöka snabba sig också. Testa att äta 12 vindruvor på 12 sekunder, det är inte det lättaste! :)
Idag är jag iaf ledig och solen skiner så vi ska försöka hitta på någonting här hemma. Bilder från nyår kommer senare.

Hoppas ni alla har haft ett bra 2010 än så länge!

RSS 2.0