En efterlängtad vecka

Just nu sitter jag o äter min tallrik med yoghurt o dricker mitt glas med oboy! Vädret är verkligen helt underbart här just nu o den här veckan ser jag verkligen fram emot! Mamma o syster Ronja kommer i mitten på veckan o i slutet på veckan så kommer min andra hälft hem! Han är i Kina just nu o semestrar för fullt, lyllo!

Min dator behöver sig ett nytt batteri (hoppas jag) för jag får den inte att få el så därför inga bilder. Just nu sitter jag på en utav våra gamla gamla datorer o jag orkar inte hålla på att böka med sladd o grejer för att få in bilder.
Jag återkommer när allting funkar ok igen. Förhoppningsvis dröjer det inte lång tid.

Mamma o Ronja, vad kul det ska bli att ni kommer!!

Älskling, du är enormt saknad, älskar dig!


Gammal bild på Marbella

Sushi making

Vi gjorde sushi här hemma igår. Tredje gången nu och det blir verkligen så himla gott. Nu vill vi inte ens beställa hem sushi när vi vet att vi kan göra lika goda :) Det är ett himla pill med riset för det måste tvättas några gånger men att göra själva sushin är inte så svårt. Sen behöver inte mina sushin se sådär perfekta ut som på resturangen utan dom ska bara smaka gudomliga med tonfisk, lax, räkor, avokado och philadelphia. Igår testade vi dessutom crabfish, paprika och rödlök i. Riktigt smarrigt!

Från ena maträtter till andra, nu är det dags för frukost och sedan jobb igen. Ikväll blir det mycket mys här hemma eftersom att älsklingen åker imorn!



Inte mycket tid

Ikväll är det dags för Spanien att spela igen! Mot Honduras. Många var nog säkra på matchen förra veckan så idag förväntar jag mig faktiskt ingenting. Hur som helst blir det iaf fotboll här hemma efter jobbet :)

Jag hade en jättebra helg verkligen! I fredags så mös älsklingen och jag hela kvällen. På lördan blev det jobb och sedan gick jag ut och åt argentinskt med Lotta och slutade upp med världens godaste mojito på townhouse i gamla stan. På söndagen begav sig sambon och jag iväg till stranden för 2 timmars sol och bad och sedan fixade och donade vi och bara var kära hela kvällen :)

Dagarna bara rusar iväg känner jag så det ska bli härligt med lite mindre jobb nästa vecka när mamma kommer.
Förlåt för urdålig uppdatering. Det är sommar och jag jobbar mycket.

Mamma kommer!

Jag är så glad! Imorse väktes jag av ett telefonsamtal av min mamma om att hon skulle kolla på biljettet för att komma ner till mig i juli. En liten stund senare får jag ett mail om att hon har bokat resa!
Om två veckor är hon här!

Så himla underbart! Mamma och jag här i Spanien hos mig! Som jag längtar!
Zacarias kommer inte vara hemma de första dagarna vid den här tiden så det blir verkligen tjejmys här hemma! Underbara mamma!

Hallå Spanien

Jag är lite chokad! Att Spanien inte skulle vinna mot Schwiez var nog ingenting spanjorerna förväntade sig.
Jag såg inte matchen eftersom att jag jobbade men jag hann se lite på nyheterna när jag kom hem och om det är någon jag skyller det här målet på (+ tv reportrarna) så är det Iker, målvakten. Vad fasiken gjorde han utanför mållinjen?!

Ikväll ska älsklingen bjuda på god mat och vin här hemma. Jag hörde någonting om lax, skagenröra och bakad potatis! Mums! Därefter blir det film och massa mys. Du är bäst älskling!


Dear John

Idag kommer min kära hem! Han har vart super grym ihelgen så ikväll ska jag ta hand om honom med middag och massage, det förtjänar han!
Däremot åker han snart iväg igen (typiskt) så nu får vi vara extra på varandra den här veckan ;) 

Jag har kollat på en hel del filmer nu ihelgen efter att jag kommit hem från jobbet. Post grad, New york i love you och Dear John. Kolla inte på New York filmen, helt värdelös. Däremot kan jag rekomendera Dear John. Om jag grät! Jag måste sluta vara så himla blödig :) 


Saknad sambo

Min älskade sambo är i England hela helgen på tävling och kommer inte hem förrns på måndag så det är verkligen tomt här hemma. Jag tycker han borde komma hem idag men det är ytterligare några dagar kvar. Han är saknad :) Mycket saknad!

Igår kväll var vi ut med jobbet och åt. Chefen bjöd oss på en god måltid i gamla stan och sen tog vi en drink på Buddah där vi hann med lite dans innan alla behövde åka hem och sova för dagens jobb. Tackar för det! :)
Man märker verkligen att det är Feria nu för det kryllar av människor i olika flamenco klänningar överallt, det hörs högljudda glada fulla människor i varenda hörn och det smällar av en raket titt som tätt.

Får se om jag tar en sväng ikväll. Nu blir det frukost och om en timme jobb. Ciao


Jag och min underbara hälft i Madrid!


Studenten 2005

Idag skiner solen i Marbella. Det gjorde den inte för fem år sedan i Norrtälje. Men vilken rolig dag jag hade för det. Jag och mina älskade vänner tog nämligen studenten och det är verkligen en dag att minnas! Vad glad man var! Champagnefrukost, åka på släp, skrika sig hes i regnet för att sedan åka hem och fira dagen med alla nära och kära. Jag minns att jag gick ut på kvällen med kusin Johanna, och idag har hon en liten nyfödd hemma som hon tar hand om :)

5 år sedan alltså, det är helt otroligt vad tiden går! Vad mycket som ändras och vad mycket man har gjort.
Den där dagen hade jag absolut inte trott att jag skulle sitta i min pojkväns soffa, i min pojkväns hus i MARBELLA, SPANIEN! Aldrig någonsing, men om jag är lycklig :)


Jag har ingen bild ifrån studenten på datorn tyvärr. Men det här var långt innan den dagen iaf.
Jag - som bor i Spanien, Erica - som har sin lilla 1 1/2 åring Ofelia, Angelica - som bor i Malmö och pluggar till tandläkare. Ronja - Stora lillasystern som efter sommaren börjar på gymnasiet.

Gröna fingrar

Jag är ledig idag eftersom att tanken var att jag skulle ligga på soffan hela dagen med foten högt upp. Men så blev det ju inte, som tur var :) Nu har jag precis vart iväg och ätit lunch med min käraste och hans jobbarkompis. Vädret är inget vidare idag så nu ska jag kura ihop mig i soffan med mjukiskläderna och en bra film. Det gäller att passa på för på sommaren är det svårt att göra det här när det är så varmt och soligt.

Och appropå någonting annat, kolla in våra tomater hur mycket dom har växt. Vi har hur många plantor som helst nu (vissa syns inte på bild) så nu väntar vi på att tomaterna ska komma. Sen har vi också basilika, persilja, dill, oregano, koriander och gräslök. Härligt när man kan äta sitt egna. Våra avokader och citroner är nämligen hur goda som helst!

- 20 februari 2010


NU - 1 juni 2010


Leganitos 12.00

Det känns som att domedagen är här idag! Jag ska nämligen iväg och dra min tå vid 12. Och även om jag vet att allting kommer gå jättbra så känner jag obehag inför allting.
Jag har aldrig tagit en lokalbedövning! Jag har aldrig dragit en nagel! Och jag har aldrig sytt ett endaste stygn! Och idag ska jag göra allting!

Äh jag får försöka hålla lugnet, det är tur att jag har vart på ställen ett antal gånger innan och det ska faktiskt bli skönt att bli av med det här nu. "Olyckan" med soptunnan hände i agusti 2009 och infektionen kom i december 2009 så nu är det verkligen på tiden att få ordning på tån.


Update: Jag skrämde upp mig i onödan! Min nagel och tå har läkt av sig själva så han skrapade bara bort lite död hud och bad mig bada i saltvatten och ha på en bakteriedödande kräm så ska allt bli kanon snart. Yeah im happy ;D

Marbella Feria 2010

Idag börjar ferian i Marbella så vi har precis lyssnat på ett 15 minuter långt fyrverkeri som gjorde att hela huset skakade! :) Det ekar bra mellan bergen.
Jag är inte sådär jätteförtjust i ferian, det är lite som en blandning av en stor marknad, flamenco dräkter och en himla massa fest!! Förra året jobbade jag på hotellet och det var en riktig helsikes vecka. I år däremot ska jag inte ta hand om massa fulla människor, i år ska jag också kunna gå dit om jag vill :) 





Studenter

Zacarias syster tog examen efter fem år på psykologiutbildningen ihelgen så i lördags var vi i Granada för att fira henne. 4 timmar tog det så när klockan var 22 var vi alla riktigt hungriga så vi hamnade på en japansk resturang och åt god sushi. Itziar som hon heter är ett år yngre än mig, född -87, så här i Spanien börjar man skolan ett år tidigare än i Sverige och sedan går du nästan direkt på universitet/högskoleutbildningarna eftersom att det är dina föräldrar som betalar (om dom kan). Till skillnad från Sverige där vi kanske ibland väntar lite, reser och för att sedan studera. Svenskarna har det rätt bra som har CSN för i Spanien existerar inte någonting sådant.

Tyvärr blev det inga kort eftersom att vi båda glömde kameran. Men Granada är verkligen en härlig stad. Människorna är så annorlunda och byggnaderna också. Så det är garanterat värt ett besök om man är i Andalucia i Spanien :)

Nu ska jag susa till jobbet! Imorse gick jag ut på en springtur så det ska jag göra till en vana nu! Tjata på mig är ni snälla ;)


Jag i Granada för 3 år sedan. Med lugg :)

FRIDAY

Zacarias nämnde igår att sommaren officiellt börjar i Spanien 20 juni, men för mig har den garanterat börjat! Det är så underbart att vakna på morgonen och se solen skina. 
Just nu längtar jag till imorn. Då är jag ledig, älsklingen också och jag tänker duka upp en stor frukost ute på altanen i solen för att sedan ligga på stranden i några timmar och njuta.

Jag är verkligen ett sommarbarn! 


 
Mina nya snygga leopardmönstrade bikini från Bianco, 12,99euro. Kap!

Nej till gropar!

Första doppet är gjort i havet nu! Älsklingen och jag susade iväg till stranden så fort vi kunde efter jobbet och var där en timme och njöt av det härliga vädret. Kvällar på stranden är verkligen härliga.
Däremot har jag fått så jäkla mycket gropar på benen så nu måste jag nog börja träna mera.

Jag har alltid kunnat äta vad jag ville utan att röra mig mer än att gå väldigt mycket, däremot har jag alltid sagt att det kommer slå tillbaka och det har det garanterat gjort nu! (Ok jag kanske överdriver lite)
Men nu blir det träning och bra mat som gäller. Att jag fått lite mer former gör mig absolut ingenting, det har jag lärt mig att gilla, jag vill inte se ut som en 24årig med en kropp som 14åringar men groparna ska baske mig bort :)


Sommar sommar

Paddeln gick jättebra faktiskt för första gången och det var superkul också så idag ska Zacarias köpa ett racket till mig så att vi kan spela här där vi bor, träna lite :) egentligen ska man vara 4 men det går bra med två personer också.

Nu är jag hemma på lunch och får i mig lite köttwok. Det är så himla varmt ute idag så hungern är lika med noll men äta bör man.. Det är så underbart att sommaren äntligen är här! 
Ska lägga mig ute i solen sen och försöka få lite mer färg. I år tar jag det lugnt men oj vilken snyggare bränna det blir som håller längre.

RSS 2.0