Äntligen ledig!

SKulle ha vart ledig i onsdags också men fick hoppa in 3 timmar då våran nya kollega inte dök upp (inte dagen efter heller!). Så idag njuter jag! Vädret är lite si sådär så jag har dragit för gardinerna, tänt massa ljus och sitter under filten brevid min älskade sambo och ska absolut inte göra någonting förutom att leta runt på internet efter spännande städer för dit vi ska åka.

Vi har mer eller mindre våra jordenrunt biljetter bokade nu. Vi har vart i kontakt med en kvinna som jobbar för "The Great Escapade" som har hjälpt oss med alla biljetter vi kommer behöva och som det ser ut nu går första flyget från London - Singapore tisdag 7 dec. Så spännande!!

Bilden idag blir från middagen igår ;)

Supergod skagenröra med bakad potatis och svenskt knäckebröd! Mums!


calamares rellenos

Vi är rätt duktiga på att blanda våra maträtter här hemma när det gäller spansk och svensk mat. Eller rättare sagt min kära pojkvän som är helt fantastisk i köket!
Så jag ville bara tipsa om calamares rellenos, fyllda bläckfiskar, om ni gillar just bläckfisk.
Man fyller armarna med diverse olika grejer så som köttfärs, annan fisk eller vad man nu känner för och gör en form av sås. Det tar sin lilla tid och jag måste erkänna att det var lite sliskigt, men värt det! Hur gott som helst!


Hemskt dålig kvalite jag vet, bilden togs på kvällen utan ljus.

Svenska på Spanska

Män som hatar kvinnor går på tv just nu, på spansk tv alltså!
Det går verkligen inte att kolla på Mikael o resten av de svenska skådespelarna med spansk dubbning! Enligt mig borde det vara förbjudet att dubba filmer år 2010. Det känns lite omodernt helt enkelt!
Spanien borde lära sig av många andra länder att sätta textningen istället så kanske spanjorerna blir lite bättre på engelska. Tydligen var Spanien 3e sämsta landet i Europa på engelska. Kan inte kännas allt för bra!

Ne nu ska jag försöka få fram Luftslottet som sprängdes som jag helt glömt bort att se o sedan blir det läggdags. De här 9 timmars passen på jobbet gör mig riktigt trött! Som tur är, är det bara en dag kvar innan halvdag o sedan ledigt fredag. Vi har underbart väder här just nu så den fredagen är verkligen efterlängtad!


Australien planering

Jag är ledig idag och hela dagen har gått åt till att skriva ner fakta och intressanta ställen om Australien. Resan börjar närma sig så det vore skönt att ha lite någorlunda koll på vilka ställen man ska besöka och vilka man bara ska glömma.
Jag har aldrig tidigare förstått hur stort Australien är tills idag då jag sätt att det tar timmar att flyga från olika ställen som på kartan ser ut som 1h Malmö - Sthlm i Sverige ;D haha! Enorm land helt klart!
Perth, Sydney, Melbourne, Brisbane, cairns o en himla massa öar ligger just nu på listan. Sen får man nog ta bort lite eftersom vi bara tänkt att spendera 3 veckor sammanlagt i Australien.

Nu ska jag sätta igång med Thailand som kommer bli grymt mycket svårare. Som tur är har vi en National Geographic bok om just Thailand. Helst skulle jag vilja ha en av varje ställe som vi besöker men det blir nog alldeles för tungt i ryggsäcken!


Whitsunday Island.

Three sisters.

Sydney.

Inflyttningsfest, på efterslänt

Förra fredagen bjöds på tjejmiddag för Sandra, Lotta och mig i Puerto Banus.
Och på lördagen stod älskade Sandra för inflyttningsfest! Kanon helg helt enkelt!


RSS 2.0