Vart kan vi åka på weekend i December?

Redan ihelgen bestämde vi att vi snart ska boka en (till) weekend i början på december. Nu är frågan bara vart vi ska. Mina önskemål är Paris och London men där har självklart karln redan vart massvis med gånger. Andra alternativ vi hade var Prag och Budapest men de går inga direktflyg dit ifrån Malaga så det känns inte så roligt att spendera halva helgen på massa plan när man inte ska vara borta så länge.
Jag vill ha en romantiskt stad, mysigt boende, god mat, bra shopping och härliga julmarknader eller sköna spa.

Så nu vill jag ha lite hjälp, Vart kan vi åka på weekend i December? Ge mig era tips!

Goda måltider

Vilken dag! Så himla lugnt på jobbet så det blev långtråkigt efter ett tag! Som tur var kom chefens dotter vid 17 så då hade jag iaf någon att snacka med haha. De har regnat hela helgen i Marbella (Sol i Bilbao yeaho, brukar vara tvärtom) så folk passade väl på att bada och sola idag. Imorn är det oktober och folk ligger fortfarande på stranden. Jag själv vill ha höst nu. Försöker tända ljus och ha på mig mjukisbyxerna hemma så jag får lite höst känsla. 
Åt en super trevlig lunch idag med Kristin på ett Thaiwok buffe ställe, hur gott som helst. Man riktigt vräker i sig. Kristin är verkligen en bra vän!
Nu har jag och karln beställt pizza och empanadas, en argentinsk rätt. Mums! 

Ett mini Barcelona i norra spanien


Att åka till Bilbao var som att åka till ett helt annat land. Allt var så grönt och tillråga på allt talar de dessutom ett till språk förutom Spanska, Basiska. Spanjorerna där uppe ser också annorlunda ut än de i södra spanien.
Juste, Nämnde jag att ETA är här uppefrån? Tur att de inte vill åt sina egna!

Ett nytt fynd hittat i Bilbao

Köpte den snyggaste pälsvästen i Bilbao (fusk självklart) så jag är bara tvungen att lägga upp ett kort. Bilden är rätt kass då ett snabbt kort togs utan blixt och innan middag (stress). Glöm också de där uppspärrade ögonen och titta bara på västen ;) Älskarn!


Hemma igen

Nu är vi hemma igen! Vi har haft en kanon helg med massa solsken, god mat, sköna bad och massa pussar och kramar. Bilder och mer detaljer kommer imorn! Nu ska vi äta guacamole.

Påväg till Bilbao

(Favorit chinosarna åker inte med, men däremot skorna tillsammans med blekta jeans och skinnjacka och sedan lite festligare kläder för kvällen imorn)

Nu tror jag att jag tagit fram de kläderna jag vill ha med mig ihelgen till Bilbao. Vi har bara handbagage med oss för att dom tar 200kr för varje väska, stort skämt ju! Och vi måste ha med oss Zacarias bilväska. Sterling tar liksom 30 el 60kr, minns inte, men det är stor skillnad! Så nu får vi verkligen inte ta med oss för mycket kläder.
De kommer iaf bli en mysig helg med god mat, uppvaknande i hotellsängen och bara ligga och dra sig lite innan jag ger mig ut för shopping och turistrunda! Om en timme åker vi så nu ska det sista fixas. Hoppas ni alla får en underbar helg!

Mys med glass och bra läsning


Jag är lite frusen och trött just nu så jag ska lägga mig i våran underbart sköna säng med lite glass (det kanske inte är rätt grej att äta nu men kan inte motstå) och min superbraiga bok Da Vinci Koden och läsa! Spansk tv såhär dags är värdelös och sängen lockar mycket mer kan jag tala om. Imorn får jag äntligen duscha i varmvatten! Ni hörde rätt, varmvatten beredaren har vart sönder hela sommarn så det har inte blivit mycket varma duschar för mig mer än hemma hos mamma i Sverige och på hotell i Italien. Gu så jag längtar!

Fotbollskväll med sushi


Kvällarna har blivit så mycket mysigare och trevligare när jag är hemma hyffsat tidigt om kvällarna (kl 20.15).
Igår kom Zacarias kompis Ignacio över på fotbollskväll och sushi. God sushi, därefter guacamole och ännu där efter resterna från äppelpajen. Lagom mätta och i slutet av matchen när man visste att Real Madrid skulle vinna med sina 7-1 somnade båda killarna! Så sött hehe!

Mornarna är bäst



Underbara morgon!
Nu är jag redan klar med nästan allt jag behöver hinna med den här morgonen och klockan är inte ens mycket, perfekt! Efter att jag kramats massor med min underbara sambo som behövde gå till jobbet så kom Pimpan in och hoppade upp i sängen brevid mig och mös massor. Mysmorgon med andra ord!
Igår hade jag lite cravings på äppelpaj så sagt och gjort, efter en kanon dag på jobbet gick jag förbi supermercado och köpte äpplen och grädde och gjorde äppelpaj och hemmagjord vaniljsås. Nästan så jag börjar bli en hejare på att baka nu ;)

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker till Bilbao. Då kommer ni kanske få lite roligare skrivning än vad de är nu med jobb, film och bakning hela tiden haha. Men de är vad vi sysslar med just nu. Jobbar, kommer hem och myser till god mat och film och förhoppningsvis nått gott som Linda gjort ;)

Stressad dag

Äntligen lite lugn och ro! Det har ösregnat hela natten och morgonen så självklart hade jag och karln min projekt torka bort vatten vid 8 imorse. 9.30 kom telefonsnubben och skulle kolla sprakningarna i tvn. Självklart stannade han så länge så jag bara hann tvätta kroppen och inte håret vilket jag hade velat. Upp i toffs med ruffsigt hår och rusa iväg till jobbet. Lugnt trodde jag. ICKE! Två STORA kunder (alltså mycket pengar = mycket kläder) Vid tre blev det lugnt och jag kunde gå hem. Nu ska jag äta min goda risotto till lunch och bara sitta ner och vila. Måste ju tillbaka sen vid 5.

Nu skiner solen igen men jag vill ha höst!

Avslutar veckan med en film och tzatsiki



Jag har inte alls känt mig på speciellt bra humör den här veckan! Jag hoppas nästa vecka blir bättre med mer skratt och roliga aktiviteter. Vi åker ju faktiskt till Bilbao till helgen så det ska nog bli en rolig vecka trots allt!
Nu håller karln på att göra tzatsiki som vi ska äta med nånting, jag vet inte riktigt vad han tänkt sig.. men det låter som att han knaprar på tortillachips. Svär gör han iaf, tror det var över att spanjakerna hällt söt yoghurt i förpackningen där de inte ska vara söt youghurt haha. Sötnöt!
Nu blir det film, Hancock!

Seg kväll

Gjorde en kladdkaka ikväll, har vart så himla sugen på nått bakverk i choklad! Tog bara halva smeten så tror den hade blivit bättre med hela men den var helt ok, men vaniljglass till. Skulle titta på "Baby Mama", men självklart så slutar filmen funka efter ett tag. Så sjukt irriterande. Har försökt mig på filmen "Kung fu Panda" nu men intresset för filmen slutade så fort det började tyvärr pga att jag var tvungen att titta på en ny film. Tror jag ska lägga mig och läsa lite istället. Håller på med "Da Vinci Koden" och den är riktigt bra.

Godnatt allihopa!

Spanien och Sverige, skillnaden är stor!

Det finns ett program som går på spansk tv som visar vissa små byar och städer i Spanien som inte har någe bra ställt. Jag vet egentligen inte vad dom vill säga med det här programet men igår var det de vidrigaste jag sätt. Sopor och halv döda råttor på hela gatorna, husen är helt fallfärdiga, de har hästar och tuppar ute på gatan fastkedjade i nått träd. När man nu ser de här människorna undrar man egentligen om man ska tycka synd om dom eller inte. De är snodda scootrar, droger, snodda bilar, ungar som krossar rutor m.m Vissa är golddiggers och andra vanliga människor som kanske råkat illa ut, andra har suttit i fängelset och går omkring med handboja. Jag hade aldrig besökt nått av de ställena som visades på tv igår. Jag hade vart livrädd! Sen finns det ställen där jag tycker synd om människorna för att ingen hjälper dom och dom verkar ändå försöka ha ett någorlunda bra liv.

De jag ville komma till nu är hur annorlunda länder till länder egentligen ser ut. I Spanien finns det massor av småbyar som ser ut såhär, i Sverige finns det ingen! Nu är både Sverige och Spanien i-länder och ligger någorlunda nära varandra. Absolut har spanien några miljoner mer invånare men samtidigt kan jag inte låta bli att undra. I Sverige har de flesta tak över huvudet och mat på bordet medans en medellön här är ca 10.000kr och hyran kan gå på 8.000kr för en trea. Förstå då om man har familj. Det är många som inte klarar av att gå runt. Jag vet inte riktigt vad jag ville ha sagt men något jag har märkt sedan jag flyttade till Spanien är att Svenskar verkligen har det bra!!

Estoy cansada

Nu är jag verkligen tröttmössa! Jobbade till fem, åt sen lunch och började sen dammsuga hela huset. Det är så himla mysigare hemma när det är rent och snyggt runt omkring sig. Har precis tänt ljus också så det gör de extra mys. Varken jag eller Zacarias orkar göra mat nu så jag tror det blir att beställa pizza eller sushi och kolla på en bra film ikväll. Bara lugnt och mys såhär efter en veckas jobb!
Fast först ska tvätten hängas.

Skön nap på soffan


Har precis vaknat efter en välbehövlig nap på soffan.
Det är regn i luften idag och det kom en skur tidigare så att ligga under filten på soffan var bara skönt. Synd att man inte kunde ligga kvar men men, det är jobb igen klockan 17. Imorn börjar helgen så jag ska inte klaga.
Var över till Kristin ett tag på lunchen igår och vi satt och snackade om vart vi egentligen bodde, att man kanske inte alltid uppskattar det man har. Även om jag jobbar för en pisslön just nu så är det egentligen bara extra pengar. Jag har på sätt och vis turen att jobba med den här utsikten och med bra kvalitet på kläderna. Den här gången står jag för de jag säljer! Nu är det dags att byta om, 3 timmar på jobb med garanterat en skön timmes läsning. Så får vi göra vi!

Fan, tro inte att pipandet från lastbilen har försvunnit!

Dumma lastbil

Jag är så seg i huvudet! En lastbil har hållt på att pipa heela morgonen och självklart kan jag inte sova då och tror istället att det är hjärnan eller hjärtat som leker ett spratt med mig!
Snart är det helg igen, då får man förhoppningsvis sova ut lite. Jag har å andra sidan tusen saker att göra den här helgen. Städa hela huset, måla klart köket, gå till skolan och fylla i papper direkt efter jobb på fredag, saker att fixa i trädgårn, tvätta, epilera benen och massor där till. Underbara helg!
Ne men jag föredrar faktiskt att vara ledig helger än någon dag mitt i veckan.

Förlåt för dålig uppdatering, jag har lite bloggtorka faktiskt!

Vad skulle jag heta om jag böt namn?

Hemma på lunch.  Varmt som sjutton här fortfarande. Första dagen idag som jag satte på mig jeans (förutom när jag var i Sverige) och det kanske inte var det bästa man kunde gjort. Klibbande varmt i stuprören, men men.. jag vill faktiskt ha höst nu haha. Om två veckor åker vi till Bilbao och där ska det faktiskt vara lite kallare.

Svammel svammel.. jag skulle skriva om namnbyte. Nu har min andra syster (extrasyster) också bytt namn. Min 19 åriga syster gjorde det för en tid sedan så nu har jag två nya namn att hålla koll på haha. Men Novali heter numera Novali för mig och inte Emma. Ska se om jag kan lära mig Lova istället för Eleonor, det tar nog tid så hata mig inte nu syster. Ronja snälla, behåll ditt namn :D

Grattis på 14 års dagen syster


GRATTIS GRATTIS GRATTIS

 till min minsta lilla syster som inte är så liten längre. Jag minns fortfarande när du var en liten skit och sprang omkring med bruten arm :) Du var minsann aldrig rädd för någonting. Idag är du tonåring med ett jäkla humör till och från men det har du nog fått av din andra syster hihi.
Älskar och saknar dig systra min!
Grattis grattis grattis!

Vi två fixar det alltid

Igår blev en riktig fixardag! Vi hade planer på att åka till Tarifa men när de redan blåste massor här kunde vi bara tänka oss hur det skulle bli där borta. Det blåser ALLTID i Tarifa. Vi fixade och donade här hemma istället och det blev så fint. Vi är så duktiga när vi väl sätter igång. En 22 åring och en 28 åring i ett hus tillsammans som måste ta hand om allt som hör till. Och vi klarar det alltid! Häcken ska klippas, gräset ska klippas, ogräs ska bort, uppfarten ska fixas iordning, citron träd ska klippas, andra träd ska huggas bort, taket ska målas, väggar ska målas. Jag kan fortsätta en evighet till men orkar inte ens försöka komma på allt vi gjort med det här huset tillsammans.
Senare till kvällen åt vi Entraña, klyftpotatis och Limesås till. Hur gott som helst. Ni som inte testat Entraña ännu och är köttälskare måste bara göra det. Sedan blev det mys i soffan med Sex and the City the movie och de var så kul att se Zacarias skratta så mycket. Jag är så lycklig med honom!

En underbar frukost ute i solen

Vi kom iväg till IKEA tillslut trots allt. Och om det var folk! IKEA är stängt på söndagar här så alla passar ju självklart på att gå på deras lediga lördag. Aldrig mer besöka IKEA efter klockan 19 på en lördag!
Vi fick iaf med oss lite grejer hem så som sängbräda, lampa, blommor + krukor, galgar och lite köksgrejer. Självklart fick vi också med oss Nyponsoppa, Lingondricka, Salta Sill (godis), Två stora marabou chokladkakor, dammsugare (bakverken) och falukorv!

Nu har vi precis avnjutit en god frukost! Jag bakade scones imorse och att äta nybakat bröd i solen var verkligen underbart!


Gröna fingrar från min mamma

Vi skulle ha åkt till IKEA nu på morgonen så vi skulle slippa alla galna spanjorer som ska trängas och tro att de är dom ändå som existerar. Däremot blev det inte så för att sambon inte vill köra ännu. Och jag som är insatt på att åka tidigt blir ju självklart rastlös då mina planer helt sprack. Självklart var jag så duktig och gick ut och klippte häcken istället. Det hade man aldrig trott för 2 år sedan att jag skulle bo i ett hus i Spanien och ha en trädgård att ta hand om haha. Men jag gillart, det är mysigt. Jag har nog fått min mammas gröna fingrar trots allt.
Nu däremot ska jag vila lite, och tjöta! ;)

Äntligen helg

Jag och Pimpan har tjejkväll ikväll. Karln är ute och äter med sina vänner och jag har precis fixat pizza och ska glo på en film. Min dator är lite pajko så jag kan inte kolla på den så jag har två filmer att välja mellan. KUL! "James Bond" och "What a girl wants", det blir självklart tjejfilmen. Är nog tredje eller fjärde gången jag ser den nu haha. Men den är helt ok. Sist jag såg den var första gången under 22 år som jag blev ledsen över min pappa!
Ne nu ska jag kolla för nu börjar den, ska försöka låta bli att gråta i slutet som jag alltid gör :D haha..bölig? Jag? Yepp :D

Imorn ska vi till ikea och jag längtar :D yeah. Jag är knäpp!


För oss utlandssvenskar

Jag skulle kolla in Kusins blogg --> ( ) och efter att jag hade kommentarat fann jag en riktigt intressant länk ---> ( ). Det är ett företag vid namn Swedelink som leverar svenska saker till utlandssvenskar, så som lösviktisgodis (!) svenska tidningar, annat typ av mat m.m m.m. Att veckorevyn utan frakt nu kostade 55kr och löstviktsgodiset gick på 15kr/hg kanske inte är sådär jätte wooow. Men det är ju bra iaf att det finns, eller hur? 

Detta väder


(Ett av våra första kort på oss två tillsammans, kärlek!)

Nu är jag hemma på lunch igen. Min man är en sådan otrolig kock så vi äter alltid hur gott som helst, även om vi inte har allt för mycket hemma lyckas han alltid få till det.
Kollade på nyheterna tidigare (Som vi alltid gör vid lunch) och det skulle ha regnat här idag. Det ösde ner i natt med blixtrar och dunder, vilket bara var mysigt, sen sken solen när de var dags att kliva upp till jobbet. Så skönt! Däremot fick Madrid översvämningar och SNÖ oväder (?) Nått är verkligen fel på klimatet!

Jobb jobb jobb


Nu har jag börjat jobba igen.
På ett tidigare jobb som jag vart på.. i Klädaffären MarcCain och det känns bra verkligen. Ska bara jobba lite deltid och så fram tills jag börjar plugga och då blir det mindre jobb men skönt iaf att få in en inkomst innan dess. Har mailat med lärarna på skolan och i veckan ska jag dit och skriva in mig så jag kan få iväg mina papper till CSN.
Nu är jag hemma på lunchen och ska snart ner igen. Jag vill ha helg så jag och min älskade sambo kan göra nått mys!

Strandhäng

Nyss hemkommen från stranden. Blev ett litet strandhäng med Kristin och Anna. Shit så varmt det är här fortfarande, det sjuka är däremot att vattnet var iskallt. Inte alls sådär varmt och skönt som det var för en vecka sen. Får hoppas på några dåliga strömmar bara som försvinner snart.
Jag är verkligen baksugen. Hallå, jag, baksugen.. Jorasatt den nya ugnen gör en himla sugen på att testa på både det ena och det andra receptet.
Ne nu ska jag sluta svamla. Ikväll kommer äntligen karln hem!

Lite saknad sådär


(Mammas man, Mami och Syster Novali. Stoppa in chokladen i munnen då snyggve ;))


Jag verkligen saknar min karl just nu. Åh baske mig, kan du komma hem eller! Vi har iaf bestämt att vi ska ha en riktig myshelg nästa helg och åka iväg till Tarifa och ligga på våran strand som vi hittade och bara njuta av varandra.
Ikväll blir det riktig "dagen-efter" kväll med pizza och cola framför nån film (Som jag redan sätt, muppdata). Jag riktigt längtar att få sätta in pizzan i ugnen, är man störd då eller? Haha.

Nån annan jag saknar är min mamma och min underbara familj. Vi var på bio när jag var i Sverige och såg Mamma mia. Så otroligt bra film och så trevligt vi hade. Mina vänner saknar jag också.
Som sagt, jag har en riktig saknar dag idag men det behövs lite då och då för då vet man vilken tur man haft att få ha dessa människor i ens liv, även om de är en bit ifrån.


Gamla stan i Marbella

(Jag och Veronica i Gamla stan)

Jag blev så glad när jag tittade in på Humlisens blogg idag.. Massa fina kort från när dom var här och det är så kul att se tillbaka på när en av mina vänner äntligen fick ta det av mitt liv här nere.

Some news

Man är ju lite seg idag! Men har man inte träffat sin kära vän på evigheter så får man faktiskt vara det. Hade kanon trevligt igår. Önska Kristin kunde vakna nu så vi kan ta en frukost/lunch/fika tillsammans innan hon börjar jobba.

Snackade precis med min halvsyrra via msn.. hur smart som helst ju. Man ringer upp varandra och pratar genom mickarna, de måste jag testa oftare så man får höra personen istället för att bara skriva.

En annan rolig nyhet är att mitt gamla jobb ringde idag, dom vill ha mig tillbaka den här veckan och förmodligen i fortsättningen också. Jag sa att jag skulle plugga så får prata med chefen om tider och sånt senare. Har bestämt iaf att jag ska ha helger fria så jag kan ägna bara skolarbete då. Ska dit på måndag så får se vad som händer. Nya vinter kollektionen hade kommit så det ska bli kul!

Ven a cenar conmigo

I väntan på att klockan ska bli 23 så sitter jag och kollar på ett spansk tv program som heter "Ven a cenar conmigo". Det handlar precis om det de heter, främmande människor som bjuder över varandra på middag och den här tjejen som är nu, Elsa 22 år, verkar aldrig ha lagat mat i hela sitt liv. Det här är underhållning på hög nivå ska ni veta. När hon använder mixen står hon så långt bort från den som möjligt (Hon verkar rädd för att den ska äta upp henne, eller kanske skvätta lite mat på hennes enorma bröst som håller på att trilla ut), samma sak när det gäller att lägga laxen i stekpannan.. Hon slänger i den. Och nu då.. maten är i hela köket och hennes inbjudna "kollegor" bara skrattar, Fy sjutton så kul!

Vid 23
ska jag ner till Kristins jobb och avnjuta ett glas vin innan hon slutar jobba.. Sen får vi se vad kvällen har att erbjuda.

Sol sol sol


(Sol sol sol med favoritklänningen den här sommaren)

Maten igår blev kanon god. Nästa gång kommer jag däremot byta ut räkorna mot nått kött, lax eller köttfärs då jag tycker att räkor smakar bäst i skagenröra. Men garanterat god mat.. och inte tala om att det sammanlagt tog 10 min MAX att göra. Vi hade iaf en kanon mysig kväll igår med god mat, vin och en film samt massa mys.
Idag sticker karln iväg till Barcelona under helgen så det blir jag och Pimpan som får mysa till ordentligt hemma. Måste träffa kristin om hon kan vakna nångång hehe.
Solen skiner på nått otroligt mycket här nere fortfarande.. hur har ni det där hemma?
Hoppas du kommer ner snart mama!

Heta ostgratinerade räkor

(med lite tortilla chips underst, ska tydligen smaka ljuvligt)

Gu så seg och trött jag vart idag. Inte att tala om yrseln jag haft. Vågade mig inte ens ner på stan för att träffa Kristin. Får ta det imorn och heeeela helgen. Kom iaf iväg till affären nu.. nånting måste man ju äta och bättre mår jag faktiskt. Hade velat göra kladdkaka eller chokladbollar men självklart har affärjäveln ingen kakao, han visar mig istället nutella.. Jo man tackar ja, får gå iväg till Supersol nåndag. Tänkte överaska karln ikväll med lite god mat och rött vin.. får hålla tummarna för att han kommer hem till middag dock, man vet ju aldrig med det där jobbet.
Hur har eran dag sätt ut?

Köket snart om målat

Det är inte alltid roligt att vara ledig om dagarna. Jag har en tendens att bli riktigt utråkad efter ett tag. Och självklart blev jag det idag men hade den briljanta iden att jag skulle börja måla om i köket. Sagt och gjort. Snart är det heeeelt vitt. Den hemska färgen som vi hade innan ska veck! Taket som är lite jobbigt dock men det får jag göra ordentligt en annan dag. Bilder kommer när allt är klart, det lovar jag!
Nu är jag hungrig men karln lär knappast komma hem innan klockan 22. Typiskt!

Nu vet jag vad jag vill göra

Nu vet jag äntligen vad jag vill göra med mitt liv. Äntligen har jag kommit fram till vad det är jag vill utbilda mig till och det här känns verkligen så rätt! Än så länge tänker jag inte berätta om mina planer pga att jag verkligen vill veta att det kommer bli av men jag kommer sattsa på det här till tusen %. Nu hoppas vi på bättre spanska, sedan ska jag göra klart Matte B och sedan ska jag söka och söka och söka och hoppas på det bästa.

Och back till verkligheten, ny spis är köpt och jag ska se om jag kan koppla in den här på nått sätt. Äntligen mer matlagning och bakning i huset!!

Två dagar med Veronica och Amelia



Nu har jag vart och lämnat av Veronica och Amelia vid bussen så dom hittade rätt till bussen som går mot Fuengirola. Det har vart så himla mysigt att ha sin vän här. Igår tog jag bussen till dom i Fuengirola och vi spenderade dagen på stranden och sedan gjorde vi en god middag. Idag efter mycket om och men tog vi oss till köpcentrumet La Cañada för lite shopping, tokshoppingsugna galna tjejer.. haha.
En lunch sattes senare ihop här hemma hos mig och karln min joinade oss också. Nu fick dom se att han finns på riktigt iaf :)

Kom tillbaka snart Wewe!

RSS 2.0