Aug. 27, 2011

Jag älskar att resa! Om det blir en weekend till ett ställe i Spanien eller om det blir en jordenrunt resa spelar ingen roll. Jag vill se mer länder, lära mig mer kulturer, äta god mat och uppleva spännande saker.
3 gånger nu under mina år i Spanien har jag lagt in nya länder i de här kartorna för att kunna minnas alla resor bättre. Och det har blivit en hel del.

Nästa resa tror jag går till New York.. Eller Prag. Allt beroende på tid :)

29 januari 2008. 7 länder.


10 november 2009. 12 länder.


27 augusti 2011. 25 länder.

Att inte orka ha förstående..

Vi arbetar med helt fantastiska människor genom jobbet. Alla hantverkare, revisorer, inköpare you name it är hur trevliga som helst. Dessutom är dom väldigt förstående för att vi i detta företag är svenskar, alltså blir spanskan lite som den blir eftersom att ingen utav oss är födda här. Jag tycker vi är skitduktiga men ibland dyker det upp saker som man aldrig ens gjort tidigare på svenska, och då försöka ta det på spanska och man blir helt nollställd.

Många gånger när jag ringer samtal så är det oftast förstående för att man kanske inte förstår ett ord och dom försöker då ersätta det med ett annat. Idag däremot fick jag prata med en riktig surkärring som dessutom har fått jobb genom kommunen. Jag skulle ringa och be om hjälp ang betalning av fortkörningsbötar varpå kvinnan i telefonen bara tjötar på och jag ursäktar mig och frågar vad ordet betyder. Hej, för det första har jag aldrig betalat ett böter tidigare. Varken i Sverige eller Spanien och nu ska jag göra det på ett tredje språk. (Eftersom att jag pratar 3 språk dagligen blir man lätt förvirrad)
Hon suckade och vägrade ändra ordval. 

Hur ofta händer det här i Sverige när ickesvenskar försöker prata svenska eller engelska? Herregud om jag hade gjort så här mot en spanjor som försökt prata svenska eller engelska med mig hade jag känt mig som en riktigt dålig människa.. många gånger om dagen!

Tänk på hur ni möter andra människor..

Mitt nya jobb

Snart har jag jobbat i en månad på mitt nya jobb och jag har fortfarande inte berättat om det.

Jag jobbar nu för ett svenskt par som har två olika affärer. Hans heter Trä & Sten och säljer just trä och sten (marmor osv) till hus, badrum, altaner osv. Hennes heter Nina B och är en klädaffär. De här två affärerna sitter ihop varpå båda affärerna har två mindre lokaler ivar. Alltså är det 4 lokaler totalt med öppningar till varandra. Affärerna ligger i Nueva Andalucia, ovanför Puerto Banus så jag tar bussen men det funkar såbra. Älsklingen har vart helt fantastisk och hämtat mig många gånger på eftermiddagarna. (Jag vill skriva kvällarna men 16.30 är inte kväll.)
Dessutom är allting enligt lag. Kontrakt, pengar osv och ni vet att jag tidigare haft problem med detta.

Mina arbetstider är helt underbara. 9.30 - 16.30 måndag - fredag. Behöver min jobbarkompis ledigt kan jag självklart jobba en lördag istället för henne, men söndagar har vi stängt.

Jag tar hand om i stort sätt allt. Sälja kläder, prissätta, fixar och donar, försöka sälja golv så gott det går, betala fakturor, mailar med andra företag, har kontakt med revisorn, betalar ut löner, betalar inköp, ringer ang olika saker, sätter ihop annonser, bloggar och håller hemsidan uppdaterad osv. Så i stort sätt gör jag det mesta. Och jag har oftast alltid någonting att göra. Och jag bara älskar det.
Jag är ingen tjej som står med händerna bakom ryggen och väntar in kunder (som jobbet innan). Jag vill ha saker och göra.
Mina chefer har vart borta under hela tiden som jag har jobbat så jag har vart själv förutom en halvtimme på eftermiddagen när min kära jobbarkompis byter av mig. Nu är dom tillbaka så det ska bli intressant att jobba för dom, fast när dom är där :)

Dessutom har jag den fantastiska äran att få jobba med mina två svenska kompisar Lotta och Sandra. Lotta 5 dagar i veckan och Sandra iaf minst 2 dagar i månaden. Den ni.Mer bilder kommer en annan dag ;)

Lördagkväll


Egen odlade tomater. Dom är gudomliga. Värt all tid man lägger på plantering & vattning.

Jag är ledig och har ägnat min dag till att i stort sätt inte göra någonting alls. Det är alldeles för varmt för att vara ute. 30 grader i skuggan och stekande sol är till för stranden. Var ner till Zara idag och hittade en supersnygg vinterjacka men kände att vintern är för långt bort just nu. (Har dock ångrat mig och måste dit på måndag)

Älsklingen har bilat iväg till södra frankrike för EM så idag passar jag på att kolla på tjejfilmer och äta vindruvor. Dock sa jag till honom att när han kommer hem får han hålla sig hemma resten av året. Han har vart borta alldeles för mycket nu sen vi kom tillbaka från resan :) Helt otroligt att vi känt varandra i 5 år i november. Underbart.

just nu ifrån min solstol på terassen


En liten missie

Precis innan jag kom tillbaka till Spanien efter våran jordenruntresa så blev tyvärr våran katt påkörd. Han betydde väldigt mycket för mig och även fast det har gått en hel sommar nu så finns det fortfarande dagar då jag gråter eller får tårar i ögonen.
Nu har vi iaf bestämt oss för att vi vill ha en katt igen. Ingen kommer någonsin kunna ersätta Pimpan och ingen SKA ersätta Pimpan men vi vill ha en liten katt hos oss, i våran familj.

Den här lilla sparveln var på besök hos oss i helgen! Hon och hennes syster bor för tillfället hos grannen men jag tror att senare i veckan kommer hon få flytta in till oss. Katten är inte större än min hand och så söt. Hon vill utforska allt.
Zacarias var inne på att döpa den till Gandalf (han har fått sagan om ringen feber) men det går ju inte längre eftersom att det är en hona. Vad döper man katter till nu för tiden?


Inte långt kvar

Min andra hälft har vart borta i tre veckor och idag kommer han äntligen hem!! Som jag har saknat honom!

Den första och andra veckan ville jag inte riktigt att de skulle ta slut. Jag hade ju först kusin på besök och sedan mamma och syster. Men den här sista veckan har vart hemskt tråkigt. Dessutom har jag haft feber och nu har det övergått i nån slags hosta som gör att jag inte kan sova på nätterna än heller knappt prata med folk normalt. Jag får riktiga hostattacker och det låter som att jag har rökt i hundra år.

Jag ser fram emot en helg tillsammans med min karl. Att jag är hemma tidiga kvällar (slutar ju 16.30 om dagarna) och massa mys. Nu får du komma älskling!


Vi två i Japan, 2009.

Förra veckan, i Marbella
RSS 2.0