Gott nytt år

Min egna version av en docka. Rosa klänning, cremefärgade strumpbyxor och svarta skor. Helkroppsbild kommer senare för jag hinner inte det nu. Vi får strax besök och håret tog två timmar att göra.

GOTT NYTT ÅR!


Hur blir 2009

Jag trodde inte att jag hade gjort så mycket i år men när jag kollar igenom min blogg så har jag ju faktiskt både gjort det ena och det andra!  Och jag säger som alla andra säger. Jag hoppas på ett bättre 2009, inte för att 2008 har vart dåligt, absolut inte. Bara det att det kan alltid bli bättre.

Med 2009 ska jag uppnå:

Att bli flytande i spanska.
Jag ska hitta ett bra jobb där jag ska trivas och tjäna bättre pengar än nu.
Vara mindre psykohynda.


Haha. Man kommer säkert på massa saker men det får komma för var dag. Jag hoppas iaf att jag och min älskling gör ännu mer fantastiska resor tillsammans och att vårt förhållande bara blir bättre och bättre för varje dag som går. (Om det nu går). I aug åker vi till Sverige på bröllop och sedan ska vi planera in en annan resa.

Vår bästa resa 2007 var till Mexico.
Vår bästa resa 2008 var till Italien.
År 2009 återstår att se.

Ha nu alla ett jätte bra nyår. Jag bloggar senare med min outfit som docka :)


Italien sommaren 2008

Snart ett nytt år

Sista dagen på jobbet idag. På nått sätt känns det som att det inte alls är sista dagen, som att jag kommer vara tillbaka där och jobba snart. Det återstår att se. Min chef ville iaf säga hejdå till mig med ett glas vin och presenter så jag och Zoe mötte upp henne efter jobbet och tog ett glas vin på ett holländskt ställe och nu är jag hemma. Det är Big Brother ikväll så för mig blir det att sitta fast i soffan nästa 4 timmar!

Imorn är det nyårsafton också. Är det inte sjukt vad fort tiden går. Det känns inte riktigt som att man hinner med. Karln min har lite planer för imorn med sina kompisar men dom verkar inte veta så mycket mer än att vi ska käka middag och för att sen åka på maskeradfesten i en 80miljoners villa! Ska bli jäkligt spännande att se kan jag tala om!


Utsickten från lägenheten. Undra om den är bättre än villan imorn ;)

En söt liten docka

Vi har kollat på en jätte bra film ikväll, Den Svarta Nejlikan på svenska. Men nu är jag jätte trött och ska lägga mig i sängen. Blev så ledsen tidigare när jag gick in på systers blogg! Åh vad jag saknar dom så himla mycket! Jag har sagt hejdå till dom så många gånger men den här gången måste ha vart jobbigast!

För att tala om något roligare då. Jag planerade ett tag att vara Catwomen på maskeraden men jag känner på mig att jag inte kommer känna mig så bekväm i ett par tajta strumpbyxor haha. Så nu funderar jag istället på att ta min rosa bakelse klänning (som jag tyvärr glömde skicka med mamma, Novali) och vara en docka. Rosiga kinder och ett par få lösögonfransar. Jag sminkade en liten flicka så engång när jag pluggade till makeup artist. Super bra!
Vad tror ni? Känns det lite för "blondie" här i Spanien? Eller funkar det bra? Man vill ju ändå vara lite fin på nyår.


Spanien, är ett land, där man inte gör som andra länder

Total slut är jag! Inte en sekund på jobbet utan folk och huvudvärken har legat och lurat bakom hjärnan också. Men men.. imorn är det sista dagen på jobbet. Det känns lite konstigt när jag tänker efter. Bara för att kontraktet är slut kan jag inte jobba kvar. Suck!
Gick förbi posten idag och skulle posta papper till CSN. Så fråga jag henne om det var samma pris i europa. Nej nej inte det, och inte heller hade dom frimärken där som man skulle ha när de skulle till Sverige. Nehe sa jag och frågade var sjutton man skulle köpa det då om inte på POSTEN! Du får gå till tabacco ställena. Seriöst Spanien!

Nu är jag iaf i soffan och tänker inte röra mig en fläck förutom för att laga mat för jag är vrålhungrig. Har suttit och hetts ätit nötter nu och det är väl sådär haha!

Lite små depp

Jag är lite nere just nu! Familjen har nu åkt tillbaka till Sverige och jag hade självklart önskat att jag kunde ha dom nära mig hela tiden! Men jag ska vara glad, jag har ändå fått ha min familj hos mig en hel vecka, och under julafton och julhelgen! Vi har gjort så mycket roligt och trevligt och ätit goda middagar tillsammans och bara myst massa.

Ne nu pallar jag inte skriva mer, jag är så bölig av mig haha!

Nu blir det middagslagning och sedan bara en bra film. Regnet öser ner här i Marbella idag så man vill bara kura ihop sig i soffan. Nästa vecka är det två dagars jobb sen är det slut på det.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!





(Igår på Mexikanska resturangen med familjen inkl karln och jag)

Maskeradtips

Det här med inbygda kameror i datorn är en jäkla bra sak! Idag har jag och min underbara kompis Erica har suttit och camat med varandra. Perfekt också nu när hon har sin dotter och jag bor så långt bort och inte kan följa med dom i deras liv. Med kameran får jag se den lilla prinsessan :)

Jag behöver eran hjälp mina kära bloggläsare. Det är nämligen såhär att det pratas om maskeradfest på nyårsafton och jag har verkligen noll koll på vad jag ska sätta på mig. Jag vill inte vara nått fult, och inte för sexigt heller för vet inte riktigt om det går hem bland dom här människorna, fast det vet man ju aldrig. Men nått sött men ändå rått. Förstår ni vad jag menar.. En Polis kanske? Som iaf har nått mer än bara ett band runt bröst och rumpa. Men samtidigt känns de lite trist. Ge mig era förslag, jag är helt lost när det gäller sådana här saker!


Syster kväll

Jag och syrran sitter och spelar Winter Figthing (tekken) förfullt och försöker lära oss alla fighting trix. Det blir en hel del svordommar men även en himla massa skratt! :) haha! Proppmätta är vi också efter all god choklad, nötter och guacamole. Vi har kollat på första delen av "en annan del av köping" och dom är ju bara för jäkla härliga. Har ni inte sätt dom så är det nästan ett måste!
Imorn väntas jobb på första gången på en vecka och sen ska jag hitta på nått mys med familjen!
Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll och ta det lugnt alla ni som är ute!

Julafton

Vilken underbar jul jag fick. Perfekt! Tillsammans med alla som jag ville vara med (tyvärr inte Novali) och bara jätte mys med massa mat, radiobils körande, massa fika, spelande och bara massa kärlek!
Fick massa fina julklappar av alla. Tack ni är bäst!


(Min lilla gran med alla massa julklappar runt om)

Nån timme kvar bara

Min första soppa som jag gjort och den blev kanon! Nu har sista julklappen inhandlas med syster och snart kommer mamma och micke och hämtar upp hos för mat handling!

Vi önskar er en God Jul


Dagen före dan

Körde ner bilen till Mamma och Micke för ett tag sen så dom kunde ta sig till golfbanan för lite golf. Vädret varierar verkligen hela tiden nu så vi får hoppas att solen håller i sig så dom kan spela klart.
Syrran och jag sitter här och data nördar och gör verkligen inte ett smack, Skönt! Fast snart måste jag städa av lite så det är fint imorn.
Ska iväg och handla allt det sista i matväg senare, får hoppas att de flesta i Spanien firar den 25e så det inte är allt för mycket folk.
Sen ikväll lägger jag nog fram julklapparna under granen! Julstämning på hög nivå :)

Nu ska jag vara duktig storasyster och göra gulashsoppa!

Svenskt julbord

Amalia vad proppmätt jag är!
Hela familjen och vi har nu vart och ätit julbord på Zacarias resturang. Svenskt julbord! Allt fanns verkligen så nu har jag ätit allt möjligt som kan tänkas + pepparkakor och knäck! Mums!
Sängen är vad jag vill lägga mig i nu efter en himla massa shopping och en himla massa mat!
Imorn är en ny dag och då blir det nya äventyr.




Jag har upptäckt min kamera på datorn idag. Tack Alexandra för pratstunden ;D

Lovely christmas

Min underbara familj är här nu! Och det är så himla underbart. Mötte upp dom på flygplatsen igår och sen körde vi mot Marbella. Blev ett stop på Mc Donalds för att syster var så hungrig hehe. Sen vidare till lägenheten och så fick dom boa in sig. Ska ringa dom snart så ska vi se vad vi hittar på idag :) Solen skiner iaf!

Jag håller på att installera min nya dator som jag har fått av mig och mamma i julklapp!
Den är så himla fin :)




Min första julklapp

Syrran skickade precis kort på min julklapp då inte mamma kunde få med den ner i resväskan!
JAG ÄLSKAR DEN!


Snart så

Nu är familjen i Spanien iaf. Fast i Madrid. Dom måste vänta på nästa flyg som går till Malaga men snart så. Om tre timmar ska jag ta bussen och åka och möta dom och sen tar vi deras hyrbil tillbaka.
Älsklingen har vart händig och fixat ny kran till köket idag också så nu äntligen har vi varm vatten även där ;D haaha!
Här i Marbella skiner solen något oerhört mycket så det är så varmt och skönt och nu ska vi nog laga lite lunch.

Sagan om ringen

Seg är det rätta ordet för att beskriva mig idag! Herregud! Aldrig mer, nu får det bli vita helger i fortsättningen. (Haha)
Riktigt trevligt var det igår iaf. Kristin, Elin, Zoe och jag hemma hos Kristin med massa vinflaskor och girltalk. Tog med mig kameran men lämnade den sen hos Kristin innan vi gick ut så det får komma upp bilder imorn.
Självklart har jag inte gjort ett smack idag heller. Så imorn har jag en himla massa saker att göra innan jag åker till flygplatsen för att möta min familj.
Det ska bli så härligt att få ha dom här i en hel vecka! Fira jul och bara umgås.

Nu ska jag mysa med karln min igen, Han är bäst! Vi åt mitt favoritkött tidigare och nu blir det film.
Ha en trevlig lördagskväll!

Oj oj oj

Så kan det gå när inte haspen är på! Lugg är numera det nya jag!
 Hej svejs vinkväll väntar!


Nya jeans från Zara!

Tjejkväll

Fredag! Underbara fredag som innebär helg! Finns det nån bättre dag? Möjligtvis lördag då man kan sova hur länge man vill istället för att bli väckt av klockan men dessa två dagar är då bäst!
Ikväll ska jag hem till Kristin vid elva och möta upp henne, Zoê och Elin för lite vin och en himla massa tjejsnack. Sen blir det en liten utgång. Jag har tröttnat på att vakna upp dagen efter och må dåligt så det blir garanterat hyffsat lugnt! Har en hel del att göra ihelgen så som städning och bakning (?!) Lets see!

Syster
ville ha bilder på sina skor så här kommer dom. Jag säger som alla andra, bilderna gör dom inte rättvisa. Är jag riktigt go kanske jag visar upp mina as läckra jeans senare som jag köpte på Zara häromdan!

 

Det finns bara en dag

Nu skulle jag kunna lägga mig i sängen, min kropp är helt utmattad efter all städning i lägenheten idag. Men lägger jag mig nu kommer jag nog få problem med att somna eftersom att kroppen är van att lägga sig vid 12.

Karln min lurade tidigare i mig att han inte ville öppna sina julklappar förrns den 6 januari eftersom att det är så många gör här i Spanien pga de Vise männen. När de kom med julklapparna skulle man också öppna dom i Spanien.
Jag gick ju nästan på det där ett tag och trodde han menade allvar!
Självklart satte jag tvärstopp för det här såklart! 24e är det julafton, på den dagen händer allt. Middag, klappar, lugn och ro. Även Kalle Anka i Sverige.
Jag är och förblir svensk vare sig jag bor i Sverige eller utanför.

Enforex Marbella

Nu har jag fått en bekfrätelse från Enforex i Marbella att jag ska plugga spanska i Februari. Och jäklar vad jag ska sattsa. Jag ska bli näst intill flytande om inte flytande i språket annars blir jag tokig. Jag har lärt mig mycket under mina två år här men att gå till skola för att lära sig mer känns nu som ett måste.

Nu är jag trött på att säga "Eh como se dice". Ne nu jäklar. Fullt ös medvetslös!
Någon som har planer på att plugga spanska i Marbella eller som har gjort det?


Out of Area

Nått jag låg och tänkte på igår kväll är att nu för tiden måste jag alltid presentera mig ordentligt när jag ringer till någon. Det kan vara till Mamma, "Hej hej", "Öh hej" "Det är din dotter". Eller till syskonen, "Hej hej" "Öh hej" "Det är din syster". Eller som till vänner "hej hej" "Öh hej" "Det är din kompis Linda från Spanien". Haha listan kan göras lång.

Har ni också märkt detta ju äldre ni blivit?

Kanske är det för att det står "Out of area" när jag har ringt. Utomjording hej här är jag ;D

Underbara jul

Nu är dom sista julklapparna köpta! Om jag inte får för mig att köpa mer vill säga. Egentligen borde jag inte göra av med några pengar alls när situationen är som den är men det är klart att jag vill skämma bort min underbara pojkvän och min underbara familj! Hade jag kunnat hade det vart julafton för alla nära varje dag!
Nu ska jag bara pusta ut och vila hela kvällen. Imorn är det storstädning i lägenheten som gäller. Allt ska vara fint och rent när familjen kommer.


Åh! Dom är så himla fina! Alla paketen har en egen färg på sin rosett, nästan iaf. Hade velat visa ett bättre kort men så kul ska vi inte ha. Dom ska inte kunna gissa sig till paketen innan och nu är dom gömda så inte ens älsklingen vet vart dom är heller ;)

Julklappar ska slås in

Imorse var det två sömntutor som inte orkade gå upp när klockan ringde vid 08.45 så det blev en hel del snoozande! Dessutom är det ju varmare i sängen och karln och jag är som legobitar när vi sover.
Jag är iaf uppe på min lediga dag och kör en tvätt. Sen ska jag ner till lägenheten och kolla hur den ser ut och sen blir det julklappsshopping!
Jag längtar seriöst tills jag får slå in mina julklappar ikväll! Haha freak!

Ledighet

Nu är jag ledig i två dagar och det ska bli så himla skönt. Egentligen känns det så där att inte kunna jobba fem dagar i veckan längre men när de är såhär lite och göra har man ingen lust att vara på jobbet. Inte heller när man vet att man inte kommer jobba där i Januari.
Tog iaf med mig mitt kort som jag ringer gratis för till hemtelefoner för att jag skulle ringa min älskade syster denna morgon! Kom dessutom på sen att jag har lovat att ringa Malin i Sverige tuuusen gånger men vi går alltid om varandra när det gäller jobbscheman men så idag äntligen fick jag tag på henne, Så himla underbart att prata med dig vännen. Saknar ju dig här nere i Marbella :)
Lycka till med hus och förlovning och hela fadderullan. Nu ska jag kolla på erat hus ;)

Syrrans Daniel var så snäll och hämtade ut min dator idag också så snart får jag ny dator!
Imorn står julklappas shopping med Kristin på listan men först är det idag, ikväll, Big Brother maraton ;)


Malin, jag och Kristin. Helgen när Malin kom och hälsade på hos mig igen!

Mer snö här än i Sverige!

Jag skämtar inte om jag säger att jag tror att Spanien har mer snö än Sverige just nu! Dom säger precis på nyheterna att det inte har snöat så på 40 år. Och det kan jag förstå med tanke på att karln min satt i kö i 4 timmar igår. Kom då också ihåg att bilarna här i södra spanien inte använder vinterdäck! = Bilar i diket!

Zacarias är och spelar squash/tennis med sina kompisar nu. Och ena killen som inte vart med tidigare frågar om det är någorlunda varmt i bollhallen. Zacarias skrattar och talar om för honom att det inte är nån bollhall.. utan att det är utomhus. Killen hade shorts med sig! Haha stackarn!

Nu ska jag ringa mamma och påminna henne att ta med varma mys kläder tills dom kommer ner för inomhus är det då inte varmt längre!


Stackars olivträd!

Välkommen till Spanien

Min karl ringde tidigare och han är på väg hem från tävlingen 5 timmar härifrån (längst kusten). Eller nej vänta, det var han ju inte. Dom satt fast i en snöstorm!

Drömtydningar

Jag är fortfarande inte bra! Låter som en snigel gör man också. Fick iaf nog av soffan så när Kristin ringde och ville äta sen lunch var jag inte den som sa nej. Nu känner man sig iaf lite fräshare än jag gjorde imorse men regnet som öste ner gjorde mina stackars fötter blöta så frågan är hur mycket sjukare man kommer bli nu!

Har drömt en himla massa inatt! Då kan man ju undra om det var något roligt jag drömde. Beror helt på hur man tolkar en dröm men jag drömde iaf om min nya dator som mamma och jag har köpt till mig i julklapp!
Jag drömde att jag inte kunde förstå mig på datorn. Att jag inte förstod hur den fungerade och att den var ond! Dessutom hämtade jag ut den i en stad där alla människor hade blivit monster och gömde sig när solen sken. Precis som i filmer ni vet. Hmm.. undra vad detta nu betyder.


Om man kunde vara nöjd nångång

Tänk om man hade vart ekonomisk oberoende! Vad fantastiskt det hade vart! Inte behöva tänka på priser och inte behöva vara så snål som jag är nu. På ett sätt är det väl iförsig bra att jag är snål så jag kan se hur mycket pengar jag behöver ha för att kunna leva.
Just nu tror jag inte att jag kommer ha något jobb i januari så jag åker nog hem till Sverige i två veckor för att sen börja plugga i februari. Sen när jag är klar med skolan. Då jäklar ska jag hitta mig ett bra spanskt jobb med en bra lön.

Jag ligger fortfarande i soffan och degar. Kristin och Zôe ska ut ikväll men jag gör nog bäst i att vara hemma och vila upp mig. Det regnar ute nu också så det hade ju inte gjort saken bättre direkt.
Ne lite varma mackor och choklad på det så har jag en myskväll här hemma istället. Vad gör ni?


Ekonomiskt oberoende betyder att man kan ha jätte mycket sådan här fina klänningar i garderoben. Är denna för rosa eller är det en tänkbar nyårs dress?

Förbaskade bakterier

Neh nu har jag suttit vid datorn alldeles för länge. Men vad har man att göra egentligen när man är sjuk? INGENTING. Jag tror jag har kollat in på varje blogg minst tre gånger bara idag så nu får det vara nog! Och då ska tilläggas att jag vaknade precis innan tolv. Sitter här under duntäcket med luvan på huvudet och snorar ikapp med mig själv. Det är verkligen inte kul att vara så här jäkla förkyld! Hade velat ta mig nånstans där de säljer julklapps papper så jag kan fixa med mina julklappar idag. Frågan är bara vart man vågar visa upp sig när man ser ut såhär. Inte för att jag bryr mig om att jag är osminkad och håret inte är nyduschat utan för att folk ska bli rädda!

Så här mycket hade jag att bjuda på ;) Middagen igår blev fantastisk! Min karl är fantastiskt! Alltid!

Thailändska marknader

Självklart har jag gått och blivit sjuk och snuvig igen! Man tror att man ska bo i varma Spanien men där har man tydligen fel. Hade en kund på jobbet idag som var ifrån Madrid som berättade att vädret i Madrid nu ungefär är 0 grader! SKÖNT! Vi kom iaf fram till att Marbella hade bättre klimat medans hans fru försökte pruta och jag la till att MarcCain (affärens namn) inte var nån thailändsk marknad ;) Allt på spanska dessutom!

Jag har tur ikväll. Karln åker inte förrns imorn så jag har min älskade som tar hand om mig ikväll! Han ska göra god mat och sen har vi köpt massa gott godis, choklad och ost och tänkte även lyxa till det med cava för 12kr. Frågan är ju nu hur den kommer smaka men men.. är det 12kr kan man faktiskt strunta i att dricka upp det. Och kom inte och säg nu att ni inte vet vad cava är så som Alexandra gjorde ;)

Trevlig kväll!

Förlåt Alexandra ;)
Cava är ett vitt mousserande vin från olika distrikt i Spanien. Ordet cava kommer från katalanskan och betyder källargrotta.
Det här visste jag nog inte heller innan jag flyttade hit ;)



Jag vill ha mjölk!

Idag var det inte lätt att gå upp. Inte var det så lätt att somna heller när man är helt tjock i halsen och ska försöka hitta en ställning som passar för andningen! Nu sitter jag dessutom och äter rostade mackor (Som blev en aningens för brända) med Gaseosa (Typ sockerdricka) då mjölken är slut till min oboy! Snacka om oglamorös frukost!
Men fredag är det iaf. Helg för min del och det behövs!

När Zacarias klev upp klockan 8 imorse var jag som en Zoombie. Han sa hejdå men kom snabbt tillbaka och undrade vart hans nycklar var! Haha jag fick lite panik och undrade var jag kunde ha lagt dom efter gårdagens alla gömmor. Jag hittade dom nu iaf, i en h&m påse bland alla mina örhängen ;D

Dagens gömma

Det var inte lite saker jag behövde ta fram efter att jag kom hem från jobbet! Datorn och ps3 var gömt under sängen, pojkvännens dator i byrån, nyckeln till kontoret i besticklådan, glasögon och pass i en låda inne på det låsta kontoret. Ja allt var gömt! Haha jag är bra bäng i huvudet!

Imorse vaknade jag utav brevbäraren! Han kom med mitt paket från Gojane. Perfekta strlkar och nu har jag ännu två par julklappar klara :) Syster Novali vet iförsig vad hon ska få men lättare så att hon fick välja ut själv. Tyvärr var det ingenting till mig men lika kul var det att öppna den stora lådan ;D


30742-BLACK

(Dessa ska Novali få i Julklapp av sin snälla syster)

Konstiga snubbar

Det var två snubbar här idag och plingade på dörren och sa att dom var från vodafone. Jag tyckte dom såg as skumma ut så nu är jag rädd för att dom ska göra inbrott imorn! Mupp jag är, jag vet! Men jag litar verkligen inte på folk nu för tiden! Varför går dom runt i hushållen? På en eftermiddag? Hmm. Så inatt innan jag lägger mig är det jag som gömmer allt som datoror och playstations ;D

Imorn är det jobb igen och jag har en dunkande värk bakom ögonen och näsan så jag hoppas det är borta tills imorn. Jag orkar inte vara sjuk igen!
Dessutom har jag ringt och pratat med språkpunkten idag och skrivit in mig för att läsa spanska i 13 veckor men just nu vet jag inte alls om jag är nöjd med mitt val. Kanske är det för att det är en himla massa pengar? Imorn på jobbet är det jag som tar en tankeställare. Det är ju faktiskt en investering!

Bebisar överallt!


Det är bejbiboom bland mina kompisar nu! Och det är så himla roligt! Jag blir helt snurrig och glad av alla ungar som har kommit och beräknas komma :) Till i Sommar väntas tre barn komma från tre olika tjejer. Så i sommar vet jag vad jag kommer syssla med när jag är hemma, bebisgull hehe!
Grattis vännen A!!

När många av mina vänner nu snart kommer ha barn så kan man inte låta bli att undra och tänka på om man själv kommer bli mamma någon dag! Vart kommer man då bo. När kommer det första barnet komma och vad kommer det vara för kön och namn man ger denna lilla person! Det är många frågor som ställs.
Här i Spanien är det ju helt annorlunda! Alla kompis till karln förutom 1 el 2 bor fortfarande hemma, ingen bor tillsammans med sin tjej, en kompis är gift med sin fru och efter bröllopet flyttade dom ihop.

Jag ska nu tillägga detta också till Mamma och Zacarias, ni kan vara lugna. Det kommer dröja kan jag lova ;)

Mysig stämning

Åh vad gott det var med pannkaka! Och vilken härlig stämning det blev i huset när jag fick fram granen. Kunde inte hålla mig ;) hehe. Dock måste jag flytta på den sen när julklapparna ska under granen men det gör jag då! Nu står den bra där den står. Sitter och funderar på vad jag ska göra imorn på ännu en ledig dag. Städa är en viktig prio ett. Borde också kolla på lite julklappar och gå förbi lägenheten och se hur den ser ut så jag vet att familjen bara kan flytta in där sen när dom kommer under julen!

Ne nu orkar jag inte tänka längre! Imorn är imorn! Den där chipspåsen och mexikanska dippen på bordet lockar mera, dessutom är det tisdag vilket betyder Bigbrother maraton!

Dags att ta fram granen?


(Granen förra året)

Det är inte klockt vad dagarna är sega på jobbet såhär på vintern! Jag ska inte säga att vi lever på turisterna, eller jo det kanske jag ska! Många av våra kunder är "icke-spanjorer" och självklart är det vissa som bor här året runt även om dom inte är spanjorer men det är verkligen skillnad! Men vad gör man inte när man inte har kunder, jo man pysslar med julen i skyltfönstrena! Jag är så himla sugen på att ta fram granen här hemma nu också! Den är ju ändå så liten och söt och tar inte alls så mycket plats! Tror faktiskt jag gör det ikväll ;)

Gick och handlade efter jobbet, jag tror jag kan bli tokig på de som inte har lärt sig höger och vänster! 90% av spaniens bilister ligger ALLTID i höger filen, vafan ska dom dit och göra? Håll er till vänster om ni inte ska köra om! Likadant är det i mataffärerna. Vagnarna finns det inge styr på, dom är överallt! Jaja!
Ska göra lite pannkaka idag till mig och kärleken iaf! Vill visa att jag faktiskt kan vara en bra flickvän ibland också och inte bara psyko! Man ska vara rädd om den man älskar helt enkelt!

Mycket pengar på mycket mat


(Självklart har jag inga batterier till kameran annars hade det blivit bild på våran mat)

Idag har det vart röd dag här i Spanien och både jag och älsklingen har vart hemma från jobbet och haft en extra söndag på helgen! Mjukisbyxer och mys i soffan! Dessutom vaknade vi vid 10, han fick en helkroppsmassage och vi somnade om igen till 12.30! Det är vad jag kallar sovmorgon!
Nu har vi precis kollat på nya James Bond (Den innan är bättre) och ätit massa god sushi! Det är helt sjukt vad dyrt det är med sushi i det här landet. Vi äter för 40euro tillsammans när vi beställer hem och det är en himla massa pengar när man tänker på att det bara är "hämtmat". Men är det nånting vi lägger pengar på så är det god mat! Vi unnar oss verkligen! Det var inte för inget vi gjorde av med 8000kr på mat förra månaden! (Ska tilläggas att det ALDRIG får hända igen!)

Chiuauha och pizza


Den här lilla spillevinken har precis vart här hemma hos oss. Zacarias och hans killkompisar skulle spela nån typ av paddel/tennis så Ignacios flickvän och Chiuhahan Naima kom förbi här så länge så det blev hela två timmar spanska :)
Nu har precis karln åkt iväg igen för att fira en annan kompis födelsedag och titta på fotboll så jag ska stoppa lite varma mackor i ugnen och poppa lite popcorn så har jag min kväll redo också :) Riktig segisdag idag!

Matlagning

Tröttmössa är vad jag är idag! Även om jag inte var ute länge eller drack speciellt mycket igår kväll är jag riktigt seg. Blev en runda med Kristin och Zôe. Försökte dansa lite salsa men det var nog inget för mig ändå! Haha! Nu har jag iaf bestämt mig att jag inte ska gå ut någe mer i december månad! Det måste sparas pengar!
Älsklingen och jag var iväg på en liten promenad nyss, bara 20-50meter ifrån huset men ändå hade jag aldrig sätt den delen förut! Och jag ska ha bott här hos honom i 1 1/2 år haha.
Nu håller vi på att göra fiskgratäng och sen ska jag fortsätta mysa i soffan hela kvällen med lite snacks! Mer ork än så finns det inte!

Fredag

Fredag! Vilken härlig veckodag det är! Det blir långhelg för min del. Ingenting mig emot. Börjar inte jobba förrns på tisdag! Dessutom är det fiesta de España imorn så allting är stängt då och även på måndag vilket betyder att karln min också är långledig.
Imorn ska vi iväg till Zacarias kompis Ignacio på lite barbacoa - grillfest. Vi har precis vart och handlat allt kött och jag skulle kunna äta upp allting nu på engång!
Så nu ska jag och karln min laga lite Entraña ;)

Svårt med gamla hus


En svensk kompis till min chef tyckte att jag skulle bli modell pga mina ögon. Hej å hå du. Att jag har blåa ögon det vet jag, men fotogenisk är jag INTE. Det ser väl vem som helst ;)

Nu är jag trött! Pratade med mamma och syster när jag kom hem från jobbet och var tvungen att avsluta så jag kunde bli klar med disken innan natten kommer! Diskberg med andra ord! Fick värsta rycket sen och började städa köket också som var vidrigt rent ut sagt. Det svåra med att bo i ett gammalt hus är att försöka ha det kliniskt rent.

Igår kväll kom Kristin förbi här hemma och hon, jag och Zacarias beställde hem god sushi! Sjukt vad gott det är. Och jag som aldrig hade ätit sushi i Sverige för att jag inte trodde att jag gillade det. Sen mös vi bara här hemma framför tvn och under duntäcket tills det var dags för Kristin att åka hem och för mig att lägga mig i sängen.
Nu kom precis karln hem och jag tror vi båda är för trötta för att göra någon mat, hihi ;) kan ju bara sluta med en sak!

Svenskt paradis

(Vi två för ett långt tag sedan)


Idag har det vart en riktig heldag med Kristin. Goa kristin! En sväng på stan och sen iväg till La Cañada för att försöka hitta en pappersstjärna till fönstret men det verkar inte existera här i Spanien. Det fanns ingenstans så jag tror det enda stället jag kan ha lite chans på är IKEA. God lunch blev det iaf och en himla massa girltalk som vanligt. Två veckor ifrån varandra i olika länder och en hel del händer.
Väl hemma hos henne var det som julafton. Fick massa svenskt lakrits och massa svenska tidningar som jag ska få låna och läsa en massa ur. Så nu kan ni ju tänka er vad jag och Zacarias gör, yepp, knaprar godis :)

Ikväll är det Bigbrother kväll ige. Hoppas ni alla får en härlig tisdagskväll!


Pengar hit och dit

Första december idag! Det är helt otroligt vad tiden går fort. Började dagen med att se att jag bara kommer jobba mellan 3-4 dagar i veckan under hela december månad. As irriterande.. fattiglappen Linda hej här är jag! Vi har precis räknat ut våra matkvitton och dom var inte att leka med. Halva lönen har gått till ma! Iförsig har vi unnat oss väldigt mycket på resturang då så man får väl se att vi har ätit gott men herrejesus.
Hade en vild diskussion idag på jobbet med en kund. Och jag vet att jag hade rätt.

En dag köpte hon lite grejer hej å hå.
Nån dag senare kom hon tillbaka och västen hon köpt hade tappat fyllningen i tvättmaskinen för att hon inte användt tennisbollarna. Vi ger inte pengar tillbaka utan en valture. Hon bestämmer sig istället för en kjol och en top.
Kjolen och topen kostar sammanlagt 700euro.
Västen hade kostat 200euro.
Summan som hon ska betala blev 500euro för att min chef ber att få köpa tillbaka västen eftersom det blev fel. Därför betalar hon 500 istället för 700euro.
Idag kommer hon tillbaka då hennes man inte gillade toppen och vill byta till nått annat.
Hon säger då att hon ska ha 500euro valture + en ny väst. Och hon ville aldrig förstå att västen var borttagen från de 700eurona. Jag ringde min chef och hon förstod mig efter ett tag men sen pratade hon med kvinnans vän och sa att hon skulle få en ny väst + 500euro valture för att hon skulle vara en nöjd kund.

Så irriterande! Jag visste ju att jag hade rätt men det kunde dom inte förstå. Gash! Imorn är jag ledig, det behövs!

RSS 2.0