Supertrevligdag

Nu sitter vi i soffan och vilar lite. Har precis vart och ätit på en fiskresturang tillsammans med våra inneboende för helgen. Super trevligt :) Spanskan går verkligen bättre och bättre. Jag måste bara plugga extra mycket på grammatiken och sluta prata så fort.

Snart ska vi åka iväg till Malaga, hem till Zacarias jobbarkompis och hans fru och sedan ska vi ut en sväng i Malaga och äta och kolla på prossesionerna. Vi sover nog kvar där så åker vi hem tidigt imornbitti så att jag är på jobbet till 12. Helt fantastiskt trevlig dag!


Att inte kunna ta hem flickvännen

Om jag är seg idag! Igår gjordes alldeles för många knop och alldeles för lite vila. Upp på morgonen fixa lunch, iväg och jobba 8 timmar, åka och handla, hem och städa, äta och städa lite till. Vid 00.00 var jag slut!
Zacarias kompis + flickvän här är och sover nu två nätter. Dom bor i Madrid och ska vara här under påsken. Det roligaste är dock att hans familj bor mittemot vårat hus.
Han pratade om lite plats hemma hos dom, men jag tror mer på att han inte kan ta dit flickvännen och sova över. Dom är väldigt religösa så det gäller att göra rätt när det kommer till respektive. Sa jag att han är 30 och hon äldre?
Helt otroligt! Tacka gudarna för att mamma aldrig haft något problem med sådant. Speciellt när man själv är vuxen!

Idag blir det kortdag sen åker vi iväg till Malaga och ska kolla på prossesionerna och sen stannar vi förmodligen kvar över kvällen och natten och äter god tapas och njuter av våren.

Semana Santa

Det är helt fantastiskt väder här i Marbella nu! Våren har verkligen kommit! Däremot blåser det storm idag och det blir lite kyligare men hellre det än regn.
Turisterna har börjat sola och bada (GALENSKAP) och shorts och flipflops syns mer och mer. Jag däremot går fortfarande i bootsen tillsammans med min väst ;D

Snöar det fortfarande i Sverige? ;D

Den här veckan är det Semana santa i Spanien, påsk med andra ord. Och det är en väldigt stor vecka här.
Nån dag i veckan ska vi åka in till Malaga och kolla på prosessionen. Jag var där förra året med klasskompisarna men i år blir det med Zacarias, hans jobbarkompis + fru som bor i Malaga. En dag ska vi åka till Antequera också. Äntligen kan man hitta på saker :)


Prosessionerna förra året i Malaga. Dom ser ut som några andra varelser.

6e april var jag redan brunbränd, i år gäller det att ligga i om jag ska klara det ;D

Sushi på gång

Det har vart helt fantastiskt väder idag och det känns verkligen att våren är på ingång! Tyvärr jobbade jag hela dagen men imorn blir det halvdag så då ska jag passa på att njuta.
Nu håller vi på att koka sushiris för ikväll ska vi göra sushi igen :) Vi är fast!!

Bjuder på den här (fula) bilden från i fredags men den är ju så härlig, haha sur shot det där!


Tack Jenny och tjejer

Jennys födelsedagsfest blev hur bra som helst! Massa Canapér, cava, shots, vin, guacamole m.m. Riktigt trevligt.
När alla kände sig mätta och belåtna och danssugna hamnade vi på LePrivè och där dansades det tills fötterna gav vika. Tack tjejer för en jättetrevlig fest :)



28årsfest

Nu sticker sandra och jag iväg på 28årsfest och sen blir det utgång i Marbella :) Ha en trevlig kväll!


Våffeldagen/pannkakedagen

Det är ju våffeldagen idag och jag som älskar våfflor men inte har något våffeljärn gjorde massa goda pannkakor istället :) Sådana här högtider måste man ju ta vara på! ;)
Lyxigade till det med jordgubbar och bananer också så det blev en helt fantastisk måltid.

Imorn är det äntligen fredag och på lördag är jag äntligen ledig. 11 dagars jobb, i streck, börjar göra att jag tröttnar på att gå till jobbet. Ok att det är kul att jobba, men inte varje dag. Imorn däremot är det 28 årsfest så det ser jag verkligen fram emot, ska bli riktigt kul!


Tåfan

Tog äntligen tag i att ringa till läkarn idag! Det var verkligen på tiden. Tyvärr måste jag vänta ända till 5 april innan jag får träffa min läkare och då ska det förmodligen avgöras om jag måste operera tåjäveln eller inte så det kan dröja ett tag det här känns det som. Just nu vägrar den sluta blöda så fort jag har skor på men så fort våren/sommaren kommer blir det lite lättare med vårskorna, men som sagt. Hade underlättat om man kunde få det här fixat innan dess, det ser ju inte roligt ut.

Nån annan som opererat tån? Pga nageln? Gör det ont? När kan man gå igen? Nått man ska tänka på?

Haha hade velat lägga upp en bild här men jag gör inte det för erat eget bästa ;D

Lång dag och varmt

Det har vart helt underbart väder idag! Termometern visade upp emot 25 grader och jag riktigt svettades när jag gick till banken. Känns skumt att gå med boots fortfarande när turisterna går i shorts men än är det inte shortsväder för oss vana "spanjorer" :)

Efter jobbet vid 4 tog Sandra & jag en sväng uppe på vårat köpcentrum här i Marbella, La Cañada. Hittade tyvärr ingenting så jag var lite besviken men å andra sidan hade jag redan från början satt upp för höga krav på vad jag ville ha. Som tur var fick vi med oss en present till Jenny som har 28 års fest på fredag, ska bli riktigt kul!

Nu ska jag börja göra iordning maten, det blir en god sallad då både sambon och jag åt ute till lunch. Ikväll är det Españoles en el mundo som gäller, dom är i Sydney!


Shutter Island

Nu sitter jag äntligen ner! Vi har precis kommit in från en liten 2kms springrunda sambon och jag. Skönt att trötta ut sig såhär och känna att man tränar samtidigt. Även om jag står 8 timmar på jobbet.

Shutter Island då, Njaa jag vet inte, ok typ. Jag har läst boken och tyckte att den var ok/bra/spännande men också lite komplicerad. Filmen är filmad utifrån 50talet och sånt där gillar inte jag ;D Kanske var därför jag inte tyckte den var hundra. Däremot tyckte Zacarias att den var suverän så den är nog sevärd trotsallt :)


Som i Sverige

Ett holländskt par höll kvar mig på jobbet efter stängning, för en ynka kjol på -50%. Tur iaf att det blev en halvtimme extra så det gav (ytterst) lite klirr i min sparkassa.
Nu är älsklingen i duschen så jag ska ta fram resten av sushin och tempuran från igår och sen blir det film, shutter Island. Myskväll med andra ord, det behöver jag efter en lång dag på jobbet.

Det här fick jag gotta med i helgen! Om jag var i himmelriket! 9.90 kr/hg men det var det värt. LAKRITS!!

Hemmagjord sushi

Vi provade oss på att göra egen sushi idag. Så himla gott!!!
Älsklingen gjorde riset under tiden som jag jobbade, vilket tar ett tag. Sedan gjorde vi resten tillsammans.
Tempura, nigiris, makis, hosi maki flash m.m.

Garanterat värt att testa att göra hemma för det blir riktigt gott! Däremot tar det tid så ha inte bråttom under tiden.





Tröttis

Puh! Två långa dagar. Igår var jag knappt hemma. Jobb, ut och springa med älsklingen och direkt efteråt iväg och fika med Lotta, Sandra & Jenny. Hem, lägga sig i soffan och kolla på Lost, bums i bingen.
Idag är det ungefär likadant, fast lite mer tid hemma.
Ikväll ska vi kolla på 2012, även om jag inte tror på budskapet som filmer ger så har jag alltid velat sätt den.

Roligare än såhär blir det inte. Snart somnar jag :)


Update: Filmen var helt värdelös så vi såg inte ens klart den! Nu läggdags.


Ladie in Ballerina

Jag köpte nya skor i fredags, i hopp om att jag äntligen ska kunna få ta av mig mina boots. NOPE! Glöm det! Min jäkla tåjäkel vägrar att ge med sig och snart ringer jag till läkarn igen och ber honom ta bort den!

Söta ballerina blev det. Jag är ingen ballerina tjej men tänkte att i år ska jag minsann bli en :) Supersköna med lite roligare mönster. Bershka har mycket kul. Nu ska jag bara se till att få på dom ordentligt.


Superträningsdag

Vi har ett alldeles underbart joggingspår precis här där vi bor. Det är så lugnt och härligt med alla fina träd och buskar runt omkring (ok nu kan man ju undra om jag tagit någonting). Nu har jag iaf bestämt mig för att alltid följa med Zacarias ut när han springer, Perfekt träning! Dessutom gjorde jag min träningsvideo innan så idag känner jag mig verkligen duktig!





Många dagar med jobb

Brr!! Det är riktigt kalla vindar idag så jag vet ju var jag kommer befinna mig, inomhus! Solen tittade fram imorse men nu är nog molnen på väg att ta över. Vi som haft så skönt väder ihelgen!
Idag är jag ledig och ska absolut inte göra många knop. Städa iordning är väl ett måste med tanke på att det här blir min enda lediga dag i veckan. Så trist! Var länge sen jag bara hade en slappardag.
Får hoppas att det blir den där långa resan till vintern istället!


Myskvällar

Igår gjorde jag det riktigt mysigt här hemma med tända ljus, smooties och en skål med jordgubb, banan & kiwi med riven och smält vit choklad över. Hur gott som helst! Med det mös vi till sex and the city, en av våra favoritserier :) Zacarias var ju inte hemma förra helgen så jag ville göra det så extra mysigt som möjligt.
Ikväll är älsklingen iväg men jag jobbar imorn så jag känner för en riktig tjejkväll med mig själv, en god fralla och sedan glass och choklad tillsammans med filmen Ghost of girlfriends past".
Ha en trevlig lördagkväll!


Frukost i solen

Nu känns det som att våren äntligen har kommit på riktigt! Imorse åt vi frukost ute i solen och verkligen njöt! Jag är ledig idag så det blir en hel del fix ute. Det gäller att passa på både vädermässigt och innan sommarn har kommit och allting börjar bli torrt i trädgårn igen. Som sagt, har man hus är det inte bara att sitta på rumpan och kolla ut genom fönstret varje dag, det är en hel del att ta tag i :)
Men jag gillart. I år har vi massor med planer för huset!



5600 euro cash

Vilket fantastiskt väder vi har haft idag! Äntligen har det kommit lite sol!
Dagens jobb gick fort imorse då en kund stannade i 3 timmar och handlade för 5600euro, CASH!! Helt galet att man går omkring med så mycket pengar på sig! Jag får ångest om jag hade haft 1000kr i plånboken ;D

Älsklingen och jag tog en lunch på Picasso i Puerto Banus efter att vi båda hade slutat vid 15 och åt oss mätta på greekpizza, american hot pasta och den största brownien jag någonsin ätit! Så vi är mer än nöjda, mätta och belåtna!



Hålligång

Gomorron!
Jag har sovit som en stock inatt så jag är riktigt utvilad, så skönt! Jobb väntar idag igen men imorn efter 15 tar jag korthelg. Den är verkligen efterlängtad!
Igår blev det fika med tjejerna. Kristin var med också så vi lyckades få ihop 5 svenska tjejer här nere på solkusten. Så mysigt att bara sitta och snacka vare sig det är 1timme eller 5. Nästa vecka blir det födelsedagsfest för Jenny så det ser jag fram emot, dessutom öppnar Lemmon upp sina dörrar för sommaren så nu får vi hoppas på att vädret blir bättre.

Sol idag iaf och det tackar vi för. Två underbara soldagar här nere men så kalla! Ni som har koll har säkert sätt att det snöar i Barcelona. Tack gode gud att det inte snöar här i Marbella.


Tjejerna (förutom Lotta och Kristin) på Nina B ettårs fest förra fredan.

Ny plånka

Jag jobbade bara halva dagen igår så jag passade på att möta upp min vän Kristin för lite lunch på terrasana. Det var jätte länge sedan jag såg henne för hon har vart 1 månad i Colombia så vi hade en del att ta igen :)
Kollade lite på skor men det verkar helt omöjligt att hitta något! Just nu är jag ute efter söta gummistövlar och ett par fina ballerina men stövlar har jag inte ens hittat och alla ballerina har massa saker på och jag fastnade inte för någon. Däremot hittade jag äntligen en plånbok! Min gamla har vart sönder hur länge som helst så mynten har alltid åkt ut och med tanke på hur mycket olika mynt det finns i Spanien var det lite kris. Misako har sådana fina saker. Alla väskor kostar 30 euro och plånböckerna 12. Hittade en sådan fin vårväska som jag funderar på ska få flytta hem hos mig :)

Idag är det vårväder och jag är på tusen gånger bättre humör idag än vad jag var igår. Förlåt älskling!



Däremot får jag inte till färgen på den. Den är varken grå eller sådär orange. Snarare varm beige med lila ton. Hajjar ni ;)


Mysig helg

Det har blivit en riktig tjejhelg den här helgen! I lördags efter jobbet hämtade Sandra upp mig och så åkte vi till Lotta som bjöd på tacos, glass, cola och rosé :) Hur trevligt som helst. Alla i mjukisbyxerna och bara massa snack. Tack för den här helgen tjejer :)
Igår kom älsklingen hem från Amsterdam så det blev god pestolaxpasta middag med honom och mys i soffan! Helgen kunde inte ha slutat bättre! Skönt att ha dig hemma igen underbara människa! :)

Om en timme är det dags för jobb igen. 1 ledig dag på 8 dagar gör en trött!

1års party och barnvakt

Igår var vi inbjudna på ett årsfest på svenskägda Nina B i Puerto Banus / Nueva Andalucia. Våran kompis jobbar i klädaffären och dom skulle fira så det blev både öltält, canapér, mojito, champagne, öl, vin och massor annat. Hur trevligt som helst.
När regnet började ösa ner följde jag med Sandra hem till hennes gamla aupair familj och satt barnvakt åt tre småttingar, sötnosar :)

Idag är jag sådär lagom trött, ögonen orkar inte öppnas för jag har vaknat i stort sätt hela tiden och knappt vart trött efteråt så det har vridits och vändits. Vet inte om det är för att Zacarias inte är hemma. Dessutom har regnet öst ner hela natten och det har vart storm. Känns sådär att gå och jobba idag men imorn, hoppas jag att jag äntligen är ledig, En vecka senare!


Lotta, Jag, Sandra & Jenny. Synd med ljuset i mitt huvud ;D

En del utav butiken.

Chokladbollar med barnen! Som jag längtat efter dessa!

Fredag hos oss

Det har vart fullt ös på jobbet idag så jag är helt slut! Halva ytan med kläder varav andra halvan med byggarbetare som byggde en vägg, massa kunder, hundar överallt, små barn som vill ge en galgar och äta kakor och nya leverans. Puh! 
Imorse sa iaf min chef att 20 timmars kontrakt görs idag så nu är det fixat iaf, ibland är det bra att man står på sig :) Rätt ska vara rätt!

Ikväll blir det fredag här hemma hos oss, italienskt till middag och gottis till efterrätt framför massa satc. Älsklingen åker bort ihelgen så vi får mysa massor idag :) underbara karl!

 

Att behöva bråka med Chefen

Jag var lite suris på jobbet idag. Chefen och jag pratade tidigare om att jag kunde nöja mig med 20 timmars kontrakt om hon kan ge mig 40 timmar i affären, absolut inga problem säger hon. Och idag kommer hon med kontraktet så att jag ska kunna skriva på det, med BARA 10 TIMMARS!!
Jag är glad att jag såg det så jag inte skrev på någonting för för 10 timmars kontrakt jobbar jag aldrig mer igen!
Hon försökte ju självklart med att jag hade sagt nått annat och hej å hå men hon rev kontraktet (så på nått sätt tror jag bara hon försökte) så nu ska det göras ett nytt. Suck!
Jag verkligen gillar min chef men när det kommer till pengar och kontrakt, då är hon hemsk!

Ikväll blir det fika med tjejerna så då kan man få ut sig allting och snacka lite skit ;D


Nu vill vi ha sol! Regnet fortsätter ösa ner här!

Drömmar

Jag drömde världens skummaste dröm imorse efter att jag somnade om när Zacarias gick till jobbet.
Han och hans kompis hade bjudit in alla deras vänner + vänner hit till oss och det var min födelsedag så jag var lite kinkig när alla bara dök upp innan jag visste om det och rökte på och grejer (helt vickat!), dessutom var jag gravid!! Hahaha..

Man kan ju undra vad drömmar betyder ibland och varför man drömmer om de sakerna man drömmer om. Jag är specialist på att drömma skumma grejer och jag skulle inte ens våga öppna en drömtdydarbok för vare sig det var sant eller inte så skulle jag bli helt knäpp och börja tro på allt som stod i boken.


Gammal bild


RSS 2.0