Valborg i Spanien

Sista april och valborg. I Spanien firas det nog inte på något speciellt sätt. Man kanske umgås med sin familj men jag har aldrig under mina 3 1/2 år i spanien sätt någonting märkvärdigt. I Sverige känns det så mycket större.
Jag minns idag för exakt 8 år sedan. Jag var 15år och skulle ha en rolig kväll ute på stan med mina vänner. Den slutade väldigt tidigt, och den slutade absolut inte bra! Mer än så behöver jag inte säga.. förutom att min lilla syster Ronjja ska ta det mer ÄN lugnt ikväll!

För våran del kör vi också lite svenskt idag. Svenskt lösviktsgodis och svenska grillchips med svensk dipp! Amerikansk film visserligen men vad gör det :)

Hoppas ni alla får en super trevlig valborg och ta det lugnt!


Gomorron Fredag

En av veckans bästa dagar helt klart! Jag sitter och njuter av min smörgås och oboy medans solen är på väg fram. Idag blir det ett 4 timmars jobb och om jag ser fram emot klockan 15 när det är dags att gå hem.
Ihelgen är inga planer spikade alls men jag kan tänka mig att det hittas på nånting kul och mysigt. Det gör det alltid! :)


Höjda priser på hotellen

Vi har fått ett problem!
Precis efter att jag skrivit mitt inlägg igår om Madrid och den stora Championslegue matchen kom vi på att fasiken, Hotellen lär ju höja sina priser.
Och OM dom har! Inte så lite heller!!


Det är ingen liten skillnad heller. Från 116€ singel till 855€!! Dessutom är dessa priser PER PERSON/PER NATT!

Antingen så får vi bo lite utanför stan eller så ska vi höra med Z:s kompis om vi kan låna deras lägenhet. De flesta av sambons kompisar bor i Madrid men att komma 4 stycken är lite väl mycket. Nån som har en lägenhet att låna ut i Madrid helgen 21-23 maj? ;D

Fotbollshysteri

Det är viktig fotbollsmatch på tv. Barcelona får INTE vinna över Inter. Det skulle bli skandal om Barcelona spelar på Real Madrids stadie den 22maj när Champions league avgörs. Ni kan ju tänka er vilken pratglad karl jag har just nu ;)

Appropå 22maj så kommer vi också befinna oss i Madrid då. Älsklingen har tävling samtidigt som Klas och Emma kommer på besök så vi har bestämt oss för en weekend i huvudstaden. Jag har vart i Madrid 2 gånger tidigare men aldrig riktigt turistat så det ser jag verkligen fram emot att göra. Bo på hotell, äta hotellfrukost och njuta av våren i storstaden. 

Nu ska jag njuta av lugnet (så pass lugnt det kan bli med fotboll i bakgrunden) efter en lång dag på jobbet. Varma mackor har precis avnjutits och en bit choklad.

Lilla jag i Madrid maj 2007.




Fantastisk start på dagen

Vi lagade en sådan himla god kycklinwok igår med en tillhörande sås gjord på kokosmjölk, honung och kardemumma. Hur fräsht och gott som helst! Hade jag haft receptet framför mig hade jag delat med mig utav det. Samtidigt som vi åt kollade vi på Sommaren med Göran. Visst skrattade jag några gånger men det är absolut ingen film som jag skulle rekomendera. Jag har alltid tyckt att dom här skådespelarna gör ett bra jobb men inte den här gången.

Idag är det lika underbart väder och jag börjar inte förrns 12 så jag ska njuta här hemma med en lång god frukost och sedan överraska älsklingen med en sak. Inget speciellt men jag vet att han kommer tacka mig. Du är bäst älskling!


Summer in the city

Det har som sagt vart helt underbart väder idag! Jag var hemma från jobbet och handlingen runt 4 tiden och direkt gjorde jag mig nånting att äta och för att snabbt skynda ut i solen. Underbart är bara förnamnet! Tänk att äntligen kunna få lite färg i ansiktet och på kroppen! Det behövs minst sagt efter en regnig vinter. 

Nu däremot sitter jag och söker lite turistfakta om Bratislava, Wien och Budapest. Vi ska ju dit i sommar så jag behöver lite mer kött på benen så vi kan bestämma oss hur vi ska ta oss runt. Flest nätter blir det iaf i Wien. Underbara sommar!



Sommar och sol

Jag pratade med min chef igår och hon måste till Holland ihelgen så det blir en 7dagars vecka igen för min del. 14 dagars jobb i streck gör en rätt trött faktiskt. Nästa måndag ska jag visserligen till sjukhuset och dra min nagel så frågan är när jag kommer vara tillbaka på jobbet efter det. Dom brukar väl säga 2 dagar att inte stödja sig?

Idag skiner solen igen och det är helt fantastiskt!! Zacarias och jag låg och pratade imorse om att vi nu har dom bästa månaderna framför oss. Månader av sol, värme och bad!
Det här är klart det bästa med att bo i Spanien. Att veta att man har en hel sommar med sommar.

Utsikten från vårat tak. Här brukar vi ligga och sol ibland.


Underbara morgon

Igår blev det några timmars jobb på förmiddagen sen åkte underbaraste Zacarias och jag iväg och åt fisk till lunch. Tack älskling för lunchen! Hem, fix i trädgårn och solning. Mys på kvällen framför en bra dokumentär och en alldeles för läskig film. (I will tell you later)

Idag var det underbart att vakna och se en blå himmel och sol! 
Snart blir det träning och solning innan jobbet kl 15.30. Lunch med älsklingen också såklart!

Nu ska jag njuta! Ha en fortsatt trevlig dag.



The last Bounce

Jag har kört ett niotimmarspass idag så gissa om jag är glad att äntligen få sitta i soffan! Imorn skulle jag egentligen vart ledig men måste hoppa in 3 timmar på morgonen. Sen ska jag iaf njuta av en god lunch i solen med min älskade sambo!

Idag är jag lite avundsjuk på min mamma och hennes man. Dom är och ser "The Last Bounce" i Globen idag, en present dom fick av mig i julklapp. Sen ska dom ut och äta och stanna kvar på hotell för att njuta extra mycket.
Jag blir lite irriterad på mig själv som aldrig har tagit tag i att se dessa fantastiska dansmänniskor då min morbror var han som hjälpte dom in på Dansens hus, hjälpte dom i början att bli så pass stora som dom är.
Gruppen kom t.o.m på hans begravning och det säger rätt mycket.
Till alla som är där ihelgen, Njut :)


Fantastiska fredag

Jag har både hunnit med att städa badrummet, tvätta, träna, duscha med allt vad det innebär, målat naglarna och solat idag. Ikväll blir det tre timmars jobba men först ska vi iväg på barbeque!

Solen skiner!




Skönhetsmorgon

Min pojkvän älskar när jag ger honom ansiktsmassage och lägger en mask, så idag frågade jag om inte han kunde göra det på mig.
Det var ingen roande blick jag fick tillbaka haha, han svarade med att det inte var hans grej. Min tanke var.. men det kan ju bli ;D
Jag tog tag i det själv tillslut så nu är ansiktet helt stelt och imorn ska jag äntligen träna! Jag har vräkt i mig saker på sistone och just nu känner jag mig som en jäst deg. Imorn blir det ändring på det. Träning, peeling, insmorning, fixa naglar osv.


Utsikten från jobbet

Det finns en del saker som jag kan klaga på om mitt jobb, nu tex att jag ska jobba 3 heldagar + kvällar i rad (vi gör oftast inte det då det blir för tungt). Men någonting jag absolut inte kan klaga på är utsikten.
Dagar då solen skiner är det helt fantastiskt. Idag ska det däremot regna och vara sol.


Love to Eat

Det blev en heldag igår också. Jag började inte jobba förrns vid 15.30 så jag åkte med Zacarias och Andres för att äta på Love to Eat. Ett jättetrevligt ställe som ligger precis vid Marbella Club. Dom har som stora tallrikar fyllda med olika saker så som sallader, kycklingrätter, pajer m.m så väljer du vilken du vill ha så kommer dom med din rätt på en mindre tallrik senare. Det bästa med allt är att dom har en typ av räksallad med dill i så den smakar nästan precis som skagenröra! MUMS!
Dessutom är hela inredning lantlig och känns mer som ett svenskt fik än en spansk bar. Du kan dessutom handla småsaker så som ljus, koppar, vin och liknande.




På kvällen åkte vi hem till Zacarias kompis Antonios nya lägenhet som han precis köpt. Hur snygg som helst med poolområde och 3 små egna terasser. Om jag är sugen på att bygga ett nytt hus en dag!
Hans tjej/ex/dejt you name it var också där, Paoula som jag känner sedan innan så vi hade hur trevligt som helst med Vin, tapas och fotboll :)

Malaga Filmfestival

Jag älskar att vara i Malaga! Gammalt blandat med modernt och lite storstadskänsla över det hela. Och igår hade vi hur trevligt som helst, som vanligt. 
En lätt middag på Tapasresturangen El pimpi som ligger precis brevid Picasso museet. När klockan blev lite innan 21.30 rusade vi iväg för att hinna plocka upp biljetterna och inta våra platser inne på teatern.
Vi hade platser på en utav balkongerna, Hur cosy som helst! :)
Filmen var jättebra verkligen! Dom var i Schweiz och i Spanien så det var en trespråkig film så det var lätt att hänga med. Bon Appetit, rekomenderas stark om den kommer ut.  

Filmfestivalen i Malaga är verkligen något speciellt för mig som inte kommer från Spanien. Det kryllar av människor som ska kolla på de olika filmerna samtidigt som det kryllar av andra människor som försöker se en skymt av kändisarna. Det är röda mattan och man känner sig ändå lite speciell när man ska gå in genom entren.

Det roligaste är att producenten och skådespelarna är med i salen under hela filmen och kollar så som vi andra. När filmen är slut applåderas det för fullt och alla blickar dras mot balkongen där dessa personer sitter. Det är en liten annorlunda känsla ändå. Det är inga jättekändisar men dom är ändå med eller har gjort en film som kanske kommer sändas på bio i Spanien tillslut.


Utanför Teatern.

Producenten och några utav skådespelarna.


Filmfestivalen i Malaga

Idag skiner solen! Otroligt.. Frågan är om den får stanna kvar eller inte. Jag börjar nästa tro att norra europa har bättre väder än södra. Hoppas det bara är tillfället annars måste vi nog se över våra flyttplaner ;D haha.

Vid 18 tiden ska vi iväg till Malaga och möta upp Zacarias jobbarkompis + fru. Det blir lite god tapas ute i solen och sedan ska vi iväg på filmfestivalen som börjar i Malaga idag. Förra året var Z och jag också iväg och såg en jättebra film så jag tror garanterat att det blir en bra kväll.


Filmen Man on Fire

Det blev en massa dansande igårkväll på Lemmon men innan jag gick iväg till förfesten så började jag kolla på en film och jag har precis sätt klart den. Man on Fire, med Denzel Washington, Radha Mitchell och Marc Anthony. En film om barnkidnappning i Mexico. Jag tyckte filmen var hur bra som helst så den måste jag rekomendera!
Sen jag flyttade till Spanien så älskar jag att kolla på filmer som innehåller både spanska och engelska och eftersom att jag vart i Mexico, (inte Mexico City visserligen) så var det en film jag var tvungen att se när jag hittade den här hemma.



Här fortsätter det annars att regna och ska hålla på imorgon också. I fredagsnatt och imorse vaknade jag flera gånger av att det åskade. Det var som att åskmolnet hade fastnat precis över där vi bor. Helt otroligt. Väder här nere i år är allt annat än vad det brukar vara. Och hemma har ni haft sol hörde jag? Fy tusan!

Skickar mina tankar

Det är dags för jobb idag igen, den där enda lediga dagen gick rätt fort. Jag är glad att jag fick stövlar iaf för det bara fortsätter att regna. Skönt iaf att jag bara jobbar till 17 för sådana här dagar vill man bara ligga i sängen. (Speciellt en dag som denna, livet är för orättvist alltså)

Återkommer när något roligare står på min agenda.


Mina tankar går till dig min vän! Idag hade jag velat vara hos dig.


Ett stort paket med posten

Regnet fullkomligt öser ner utanför fönstret! Och inte bättre blir det av att veta att det kan fortsätta regna veckan ut. Vi är tillbaka till i vintras med kastruller och droppande tak! Suck.

En glädjande sak imorse var iaf att ett stort paket kom till mig! Min underbara mamma har skickat 2 påskägg och gömt med ett par jättesöta tretorn gummistövlar!! Tack fantastiska, underbara du! Det kunde inte ha kommit en sekund tidigare. DU ÄR BÄST MAMMA!!




Syster Novali snart i Spanien

Jag har två yngre syskon hemma hos mamma, och den yngsta har vart och hälsat på mig 3 gånger. Det är vad jag kallar en riktigt jäkla bra syster ;) TACK ÄLSKADE RONJA!! Den äldsta av dessa har däremot aldrig hälsat på sin storasyster *host, host*. Men nu äntligen är biljett bokad!!
Första veckan i September! Samma dag som vi kommer hem från Wien kommer Novali.
Du kommer inte ångra dig att du åkte hit, det ska jag se till ;D


En svensk klassiker

Det blev ingen utgång som tänkt igår då Sandra åkte på jobb så det blev en tidig kväll med popcorn och sex and the city för mig. Idag har det å andra sidan inte gjort mig nånting!
Vi har precis kommit hem från en promenad och nu ska vi kolla på film.
En sådan klassiker, Yrrol!


Soliga tider

Igår hade Sandra och jag en helkväll. Sen lunch på stan, koll i affärerna och pizza med solsdan på kvällen. Hon har flyttat ut sin lägenhet och bor här några dagar och Zacarias är inte hemma så helgen blir en riktig tjejhelg.

Imorn är jag äntligen ledig så imorn hoppas vi på sol och varma vindar för vi är några tjejer som vill lägga oss på stranden och sola! Appropå att sola så drömde jag så konstigt inatt att jag solade och hade glömt solkrämen, sen helt plötsligt var vi bland massa delfiner. Jag drömmer verkligen konstiga drömma!

La Amoraga, igen.

Är det någonting min pojkvän och jag är bra på så är det att unna oss saker och ting. Allt ifrån resor till goda middagar och luncher ute varesig det är vardag eller helg.
Så ikväll har vi vart och ätit på La Amoraga, The IT resturangen i Puerto Banus. Klockan 20 öppnar dom och 20.30 var det redan fullt och köer för att äta. Supergod mat verkligen och självklart känns det lite speciellt när det är den kända Daniel Garcias resturang.
En resturang jag rekomenderar alla att testa om ni är nere på solkusten. Mindre portioner men du går garanterat därifrån mätt och belåten.


Bild lånad från nätet.

Jag vill ut och resa!

Wow, solen är äntligen tillbaka! Underbart! Nu är det bara att hoppas på att den stannar för resten av sommaren.
Det är så mycket som jag vill göra men så lite som jag har tid till. Att vara ledig en dag i veckan är alldeles för lite så jag måste försöka ändra schemat på nått sätt. Det här funkar ju inte.
I maj ska vi till Madrid. I Juni vill vi till både London & Valencia. I Augusti ska vi till Wien, Budapest & Bratislava. Dessutom vill jag hinna med Sverige också.
Jag älskar att resa! :) Och Om jag längtar tills nästa vinter. En låååång resa ska göras och det kommer bli helt fantastiskt!

Vilka vill komma och hälsa på i sommar? :D


Japan Nov 2009

Tåfanskap

Nu är jag hemma från läkaren, igen! Hade tid igår som slutade med två olika tider hos två olika läkare + en tid idag och 1 om en månad. Det är iaf konstanterat att jag har en jätteinfektion i tån så nu går jag på antibiotika, igen! Och dessutom är tån inlindad så sandaler är det enda jag kan ha nu.
Om en månad är det dags att få bort skiten! (Nageln alltså) Jag ser knappast fram emot hur dom ska gräva och ha sig men det ska bli skönt att kunna ha en ordentlig tå igen.

Jag ska inte trötta ut er med tår, tänkte bara för er som bryr sig om mig och vill veta hur det går :)
Snart är det dags för jobb. Idag hoppas jag på att jag slutar kl 15. Vädret är inge vidare så jag vill bara hem och slänga mig i soffan och sätta på en film!

Lunch i Puerto Banus

Det har vart helt fantastiskt väder under påskhelgen så igår, min första lediga dag, och enda, höll vi oss utomhus! Vi ville äta på Trocadero på stranden i Marbella men det fanns inte ett enda ledigt bord förrns klockan 16 så vi tog en sväng till Puerto Banus, åt gott och strosade sedan runt i solen.
Jag har fått dille på att läsa min bok så när vi kom hem la sig Zacarias i solen och somnade medans jag läste. Helt fantastiskt underbart!



Påsken i Marbella & Malaga

Det har inte blivit mycket uppdatering här i påsk. Inte för att jag haft så mycket "påsk" utan för att jag har jobbat alla dagar förutom idag!
I onsdags var vi ju till Malaga och kollade på Prossesionerna. Det är som olika grupper som går igenom stan där dom börjar ledet med personerna som ser ut som KKK, ska visa vad jag menar :) sedan kommer männen som bär på jungfrun eller jesus och sist en parad med instrument. Och det här försigår i hela Spanien, i varenda stor som liten stad.

I fredags åt vi lunch på fiskavoritresturangen tillsammans med kompisarna till Zacarias, efteråt blev det en mojito på Bono Beach i solen. Det är helt fullt på stränderna redan! Helt otroligt vilken påsk det vart i Marbella. Folk överallt!
Igår missade jag tyvärr sommarens första grillfest! Riktigt trist. Jag jobbade hela dagen och efteråt gick jobbet ut och åt.

Idag är min första lediga dag som sagt och vid lunch ska älsklingen och jag iväg och äta på en strandresturang och njuta av vädret! Det är helt underbart!!

Det är alltid musik tillsammans med "los tronos". Männen bär statyetterna på sina axlar och gungar samtidigt fram och tillbaka. När klockan ringer får dom sätta ner statyetten på marken för att vila sina axlar.



Nazarenos, dom ser precis ut som kkk.

Alla jätteduktiga män som hjälper till att bära Jesus.

En av de minsta "los tronos". Gatan är så smal så man måste vara jätteförsiktig för att komma igenom.
Malagas fina katedral I bakgrunden.

RSS 2.0