Att söka jobb

Tror jag har blivit klart med mitt CV idag. Som sagt har ett sånt himla bra sådant på engelska men det går verkligen inte att direkt översätta det personliga brevet. Å andra sidan är det ju inte till några större företag jag ska söka så jag hoppas på att det här ska vara bra. Ska gå förbi en affär imorn och lämna ett, eller ifall höra om det är bäst att lämna det eller skicka det på mail för på dörren står en mailadress men det känns mer seriöst att lämna det direkt. Får putsa på spanskan lite innan haha.

Just nu känns det som att jag tar vilket jobb som helst så jag kan få lite extra pengar. Det behövs verkligen. Och med den här krisen vet man inte hur jobb branshen ser ut om en månad. Nu är ju visserligen Marbella ett turistparadis på sommaren men resturang/bar branshen lockar inte mig.

Strålande sol

Ännu en dag i skolan och jag blir snart tokig på klassrummet vi får vara i. Det finns ingen luft för fem öre där inne så sista lektionerna kan man inte koncentrera sig och man kommer hem med lätt huvudvärk!
Däremot sken solen när jag kom hem så jag skynda ut med lunchen och satt och solade. Hur skönt som helst.. Men just nu är det molnigt. Typiskt!
Ska hänga upp tvätten, göra läxan (senare) och försöka komma på vad jag ska skriva om mig själv på CV för imorn måste jag verkigen lämna in det. Vet inte om jag ska strunta i personligt brev eller inte.. Zacarias nämnde nått om att det inte var så viktigt här men man vet ju aldrig. Man vill ju visa vem man är trots allt. Vad skriver ni i era CV:n?


Pimpan och jag solar

Spanskanstusensdelar


Såhär har jag suttit ända sen jag kom hem från skolan. Först blev jag arg på mig själv och satte mig och gjorde om mitt engelska CV på spanska.. och det är ju inte det lättaste. Ord som samhällskunskap kom upp och sen ska man dessutom skriva nånting bra om sig själv som inte får vara för tillgjort. Mitt engelska CV är riktigt bra. Jag är riktigt stolt över det men att göra om meningarna på direkt spanska går ju inte alltid!
Sen var det läxor som gjordes och nu har jag försökt få in allt det nya i huvudet. Håller på med preterito imperfecto just nu och dom som vet vad det är kan ju vara glada över att dom kan det.. ni andra, det är ännu en ny form av att prata.

Vädret är inte tipp topp idag och jag har lite lätt huvudvärk. 

Min Felicia

Jag är som sagt världens djurvän när det kommer till mina egna djur. Dom är som mina bebisar. Jag tror nog att min karl tycker att jag överdriver en smula ibland.. Speciellt när man får dom där konstiga blickarna och mummlet.
Min katt i Sverige heter Felicia. Världens goaste katt, när hon själv vill det. Hon är chefen i huset och hon bestämmer själv om hon ska mysa, äta eller sova. Ingen kan tvinga henne!  Just nu är min kära kusin kattvakt åt Flisan när familjen åkt på skidresa..

.. Och jag kan inte göra annat än att skratta varje gång jag går in på hennes blogg och läser om hennes äventyr med katten. Som hon skriver.. det är som Bigbrother med uppdateringar innefrån huset och med min katt som huvudroll.
Idag ville hon minsann visa hur duktig hon hade vart! Stackars Johanna haha!


Bild lånad av Johanna

I olivernas värld

Nu är vi tillbaka hemma. I fredags efter skolan bestämde jag mig för att följa med Zacarias till Nueva Carteya där han hade tävling i spanska mästerskapen. Min tanke var att det skulle bli en riktig plugg helg men jag tog inte upp boken mer än i fredags när vi kom dit och solen sken.
Nueva Carteya är en liten by.. mitt bland tusentals olivträd så ni kan tänka er hur mycket jag egentligen hade att göra där borta. Haha.. en fis i rymden kan man säga att byn var.
Men men.. vi hade iaf trevligt och åt billigare än någonsin och älsklingen min kom 2a och 1a i bilarna så vi hade en bra helg trots lite regn.

Nu blir det dusch och mys i soffan hela kvällen lång!

Inredningstips

Jag är verkligen i fixar tagen här hemma just nu. Jag har fasnat något otroligt mycket för vitt vitt vitt och det tror jag karln min kan gå med på. Tidigare var jag inne på lila men han var inte så jätte glad över det.. konstigt va ;)
Eftersom att vardagsrummet går i mestadels vitt och brunt (den mörkare färgen från ikea)  så vill jag färga våra mörka gardiner vita också. Däremot vet jag inte vad för färg jag ska köpa till bordet. Vi har duk och löpare nu så det kan ju inte vara helvitt för då smälter nog bara allt ihop. Kanske vit duk med bruna löpare? Och sen om man vill ha färg kan man köpa nå ljuslyktor och kuddar i turkost eller vad man nu känner för. Ge mig era tips!

Sovrummet vill jag också fixa. Vi har inga gardiner där för tillfället för det behövs egentligen inte men som sagt, mysfaktorn blir ju högre av ett par gardiner.. Så kanske bara nått halv genomskinligt vitt eller så. Vi har vitt med en grå fondvägg så tror det skulle passa bra. Vita sängkläder och sen nån annan färg på kuddarna om man känner för det. Tavlorna vi har tar ändå upp lite färg.

Åh nu vill jag åka till ikea!

(Jag får inte minneskortet att funka så bild kommer senare)


Imorn är jag tyst

Jag tar tillbaka det där om Lat Latare. Det var en jäkla speed det blev på mig när det bestämdes att det inte blev nån strand. Först målade jag i sovrummet och i vardagsrummet för att jag har putsat vissa partier med en olja. Sen städade jag badrummet och fixade och donade här hemma. Jag vill nog inte berätta för min lärare vad jag gjort imorn.. haha hon kommer ju tro att jag är onaturlig snart!

Nu står det en kladdkaka och väntar på oss i köket så vi ska mysa lite framför tvn.


Sommaren 2007

Det här med att vara en bra tjej

Nu har jag precis ätit en riktigt spansk lunch. Eller spansk och spansk men det är så här tallriksmodellen ser ut i stort sätt. En snitzel och en stor hög med sallad. Inge potatis inge sås. På många resturanger serveras maten så. Iförsig är det väl mest snabba typiska lunch ställen men det är så jag kännetecknar en spansk tallrik iaf.

Sitter och funderar på om jag ska gå ner till stranden dit de andra skulle gå eller om jag ska vara hemma och måla och städa badrummet. Det behövs verkligen! Min lärare frågar oss alltid vad vi gjort på kvällarna efter skolan och hon säger alltid att jag är en sån bra tjej.. Fattar inte vad hon menar riktigt, för att jag mest går hem och fixar och donar och lagar mat hemma eller för att jag inte går ut på veckodagarna? Hmm.. måste nog få ett svar på det här för den där perfekta tjejen är jag då inte, speciellt inte mitt i veckan.. Lat är mitt förnamn och Latare mitt efternamn.

Väderlekar

Det ryktas om att det är våffeldagen imorn? Och jag som älskar våffler men inte har något våffeljärn hemma! Attans. Kanske måste bli så att jag gör pannkakor trots allt. Vad säger du älskling? Har du förätit dig på det för mycket nu? ;)

Vädret här nere idag är inte att leka med. Man vaknar upp, Det är ett enda stort moln på himlen. Tar sig ut på en rast eftersom att det är lite ljusare, det kommer en vattendroppe på min lilla hand. Hem från skolan och solen skiner för fullt. Och nu är det bara moln på himlen. Kanske lika bra det eftersom att det borde vara mörkt om en timme.
Jag borde väl iförsig inte klaga.. Hade jag bott i Sverige nu hade jag fått tokspratt på vädret!


Nageln gick av

Snacka om att huvudet inte står helt rätt till just nu.. gick ut i solen (som försvann efter 30 min) men jag var iaf duktig nog att göra läxan innan jag gick in. Somnade sen till i soffan och låg på det mest konstigaste sättet och väcktes av telefonen så man är måttligt klar i skan!

Karln min har köpt kött så vi ska äta upp min potatisgratäng tillsammans med det. Mums! Han vet hur han får mig på bra humör iaf. När vi ändå är inne på mat kan jag ju tala om att jag glömde både salt och peppar i potatisgratängen.. tur att det går att peppra efteråt. Hade dock vart värre om jag glömt potatisen.. då hade jag blivit rädd ;D


Porque no liksom


Muy cansada

Idag är en riktigt trött dag! Puh.. orkade inte alls gå upp imorse egentligen men upp kom jag som tur var. Var riktigt tråkigt i skolan idag med så det gjorde ju inte saken bättre. Massa historia för flera årtusenden sen.. Hade jag velat läsa om historia hade jag betalat för kulturklassen som finns efter skolan.. Jag tycker kultur är jätte intressant, i den mån att jag själv besökt landet, byggnadet, skulpturen eller vill åka dit. Men i skolan är jag för att lära mig prata spanska.. och prata historia är väl också att lära sig men inte på samma sätt. Det används inte på samma sätt som tex. om jag ska beskriva mitt land eller vad jag gjort ihelgen osv. För det använder jag mig av dagligen.
Svårt att förklara men nån liten själ kanske förstår.

Neh, jag ska nog lägga mig och vila ute i solen ett tag så jag orkar göra läxan sen. Måste plugga på alla nya verb också som jag inte fått in perfekt.
See ya later.

En tur till Ronda

Nu har jag precis kommit hem från Ronda. En by ca 1 timme ifrån Marbella som ligger uppe på bergen. Jag tror det är min 3e eller 4e gång som jag är där nu. Jag skulle ha åkt dit med familjen också när dom var här men tiden räckte inte till. Florina väckte mig dock med sitt sms imorse om att jag var tvungen att följa med dit så så blev det.
Den berömde bron är jätte fin. Det tog dom 34 år att konstruera bron mellan 1759-1793 och den användes tidigare som ett fängelse. Eftersom att Ronda är en by så är det inte så stort och eftersom att det är söndag är det mesta stängt. Så efter en timme kände vi att vi hade gjort vårt men eftersom att det var ytterligare 2 timmar kvar tills bussen tillbaka skulle gå fick vi snällt vänta och delade en pizza och en sallad på en uteservering. Tyvärr med en riktigt uppfriskande vind!





Mumsfillibaba

Kötterian var stängd så vi köpte lite kött trots allt på supermercadon så nu står min potatisgratäng i ugnen och älsklingen håller på att göra en champinjonssås och steker kött! Mums!
Ikväll blir det en lugn kväll med god middag och film.



Dagen efter

Huvudvärk kan beskriva min morgon! Så jag har inte gjort mycket annat än att sova. Den där champagnen som man får är inte att leka med. Kul hade vi iaf och dansade tills fötterna värkte. När jag kom hem var jag riktigt glad över att ha mitt lilla troll i sängen som gav mig värmde!
Nu ska jag få lite fart på mig själv så vi kan åka iväg och handla lite kött på kötterian! Vi skulle ha grillat idag men det är ett enda stort moln över himlen så vi gör det en annan dag men handlar ändå köttet. Jag tror det blir sushi ikväll ;)

Sol på solkusten

Det är 20 grader i skuggan och det är FREDAG! Yeeeah! Ska möta upp karln vid 15 för att han ska på ett lunchmöte och så ska jag följa med och vara ja inte vet jag, stöd haha! Jag ser mest fram emot lunchen!
Ikväll ska vi från skolan ut i Puerto Banus. Först till lägenheten där merparten bor för lite försnack och sen taxi vidare. Ska dock ta det lugnt för jag vill må bra imorn och skiner solen vill jag inte spendera den dagen i sängen. Har en lista på saker som ska göras här hemma också så det är bara att orka upp!

Som sagt solen skiner här på solkusten! Ha en fortsatt trevlig fredag!



Kalla mig flumm!

BTW; Har du fått din present syster?

Super Cariño

Jag sitter och tittar på den spanska versionen av "halv åtta hos mig" och under tiden det är reklam visas de mest skrattretande reklamerna ever. Tex. Nutella reklam.. Jo men det är ju nötter och mjölk så det är ju super nyttigt! Tänk inte på att det är massa choklad du äter med socker i.. nene. Sånnahär reklamer ser man ofta i Spanien. "Men choklad är ju nyttigt för det är ju mjölk?!" Dra mig baklänges haha!

Nu ska vi kolla på film och äta popcorn och bara rå om varandra! Världens bästa!


Hålligång Linda

Det är lite kul med bilderna jag visar eftersom att alla är från samma dag och jag har samma kläder på mig hehe.. Visar dock att vi hade en jäkla massa för oss! :)
Idag kom min älskling hem på lunchen och det var verkligen länge sen vi hade två timmar tillsammans sådär mitt i veckan. Riktigt mysigt! Sen har det vart massa fix på mig. Har massa saker att göra på huset så nu är en lista skriven. Måste också tvätta min sminkpenslar och slänga massa skor som är sönder. Att jag ens har sparat dom förstår jag inte!

Det är fars dag här i Spanien idag så ikväll myser vi massor. Zacarias är ju ändå Pimpans "pappa" ;) Haha jag är verkligen en sann djurvän!

Benidorm

När vi körde hem från Valenica i måndags så passade vi också på att stanna till i Benidorm. Dom som känner till staden Benidorm eller har hört talas om den kan med ett ord beskriva stället. HÖGHUS. Och inga små höghus heller. Det är skyskrapare och de "minsta" lägenheterna är höghus. Det är inte speciellt fint heller, enbart turistaffärer och inga vackra affärer då utan allt ser bara ut som massa stånd som är utplacerade. Ne usch oh fy för det. Det var kul att se iförsig eftersom man hört om det och jag kan ju faktiskt erkänna att stranden var fin! Bättre sand än Marbella.




Mer resor tack

När jag vart i väg såhär på resa så får jag bara ännu mer mersmak för resandet! När jag var mindre och vår mamma alltid tog oss med på resor och semestrar tyckte jag inte alls att det var lika kul med kultur och att se saker och ting, då ville jag bara ligga på stranden. Men nu har jag verkligen ändrat mig helt. Förmodligen för att jag blivit äldre och för att jag alltid vet att jag har massa sol och bad här nere i Marbella under flera månader på sommaren.
Hade jag vart gjord av pengar hade jag åkt på resor hela tiden.
Skulle vilja boka in en weekend till London nu i vår men det är lite svårt att planera sådant när man inte vet vad man gör efter skolan.


Sueca = Svenska på spanska. Svensk tjej alltså

Sen kan man undra varför staden eller snarare byn är döpt så. Ett choklad museum hade dom iaf annars var det inte mycket att hurra för.

Oceanografic

Vilken hålligång dag! Skola, promenad till LaCañada (och det är en bra promenad) handla mat, och ta bussen tillbaka hem. Nu står köttfärsen och kokar och jag ska snart börja med lasagnen. Någon kommer somna skönt ikväll iaf.

I måndags besökte vi Oceanografic i Valencia. En jätte fin park med massa olika djur mitt bland stadstrafik och hus. Det fanns delfiner, flamingosar, sälar, pingviner, valrossar och mycket annat. Är man i Valenica ska man besöka det här. Riktigt modernt och mysigt. Vi såg även en film på kosmonova skärm om alperna.



Utanför Biografen

  






Valencia Baby

Nu är jag hemkommen från skolan och hemkommen från östkusten! Vi har haft det riktigt bra och jag verkligen älskar att åka iväg såhär med min pojkvän och få se mer utav Spanien och bara få ha en trevlig stund med honom!
Dock tar det ju ett tag att åka dit. Zacarias bestämde sig för att köra hela vägen upp eftersom att han hade tävling och ville skynda sig. Jag är inte lika snabb på gasen hela enkelt ;)

Såhär såg det ut på ett ställe på vägen upp. SNÖ!

Vi bodde i en jätte fin två vånings lägenhet med stor balkong på 6e våningen som hade sol jämt. Gissa om jag satt och solade!
På söndagskvällen tog vi en sväng in till Valencia på Las Fallas, Ferian, (typ marknad fast större) och strosade omkringt i staden och åt tapas på det mest modernaste stället jag sätt. Det är synd att Marbella inte är mer storstad i sig på det sättet.


Dom här roliga grejerna pryder hela staden under Ferian och alla ser olika ut. En utav statyerna är det som vinner och de andra bränns upp.. (Stackarn haha)

 

Ska strax röra mig iväg på en långpromenad så det blir lite mat i kylskåpet så fler bilder kommer senare!
Hasta Luego amigos!

Fredagspizza

Eftersom att vi inte räknade med att vara hemma ikväll fick jag svänga in på mercadona lite snabbt och handla medans Zacarias behövde ett nummer på sitt jobb. De båda ligger i samma byggnad vilket är super bra!
Så nu står pizzan i ugnen och gottis är köpt. Blir dock en tidig kväll för imorn klockan 05 ska vi vara härifrån.


Mot costa del öster

Nu ska vi bara packa iordning allting och sen åker vi.
Ha en trevlig helg allihopa!



Update: Vi har bestämt oss för att åka imorn. Det ska tydligen ta 8 timmar om man håller hastigheten så det känns bättre att åka vid 05 imornbitti än att sitta och köra i mörker ikväll och man är trött fram till 01-02 tiden!

Sovdags

Nu är jag så trött så förengångsskull blir det en tidig kväll i säng (tidigare än vanligt iaf). Fast å andra sidan ska ju sminket bort och tänderna borstas så det återstår väl åtminstonde 15 min till innan jag ligger i sängen. Men sen så. Jag älskar att sova. Inte länge på dagarna, jag är alltid uppe i tid. Men jag älskar att få sova iaf 8-9 timmar varje kväll. Om inte mer!

Jaja vem bryr sig ;) godnatt!

Roadtrip på gång

Det är lika underbart väder idag också! Man blir verkligen så mycket piggare och gladare när man får lite sol i sin vardag. Somnade till i solen på terassen i en timme men efter det var man bara groggy haha!
Pratade med systeryster senare via camen. Tyckter att hon förengångsskull ska besöka sin storasyster! Se på lillesyster Ronja, världsvan resenär som vart här två gånger ;)

Imorn åker vi på roadtrip! Ska bli riktigt kul! Först åker vi upp till Villa Real där vi har fått låna en lägenhet av karlns kompis och där han ska ha en tävling. På söndag eller måndag tar vi oss vidare till Valencia, Benidorm och Alicante! Ska bli så himla roligt. Dom här ställena har jag ännu inte besökt men det är näst intill de enda :)
Det blir en lång resa dock på 6 timmar upp men det får det vara värt! Vi kommer få en toppenhelg tror jag!


Härliga Valenica. Ser ut som att jag kommer gilla det!

Vårsommar

Idag fyller en av mina underbara systrar 20 år! Grattis till tusen syster. Gillar inte att jag inte kan vara med och fira den men du vet att jag kommer hem direkt i maj och firar loss med dig så det heter duga!

Har suttit på stranden idag med Florina och Lena. Det har vart så himla underbart väder. Tror tom att jag fick en massa fräknar i ansiktet. Nu vid 18 tiden blev det dock kyligare så då var det dags att röra sig hemåt!
Mitt humör har vart helt annorlunda idag och det har vart så skönt. Sa förlåt till min lärare för att jag var på så dåligt humör igår och hon sa, äh säg inte förlåt, sånt händer oss alla hela tiden. Då kändes allt mycket bättre.
Som sagt, solen vare ja.. DET ÄR UNDERBART VÄDER HÄR JUST NU ;)

Systembolaget nästa..


Lite Pringles och Milka

Det blev ingen tapas. Kände verkligen inte för att gå ut med det här humöret som har gått upp och ner hela tiden. Däremot kom älsklingen hem och gjorde en super god pasta med äpple, bacon och curry. Riktigt mumsit. Han kan det där med att lägga upp på fatet också. En annan slänger ihop allt som en röra på tallriken ;)
Tror ni jag har gjort läxan då? Nope.. har försökt 4 gången nu. Ska be karln om råd sen när fotbollen är slut. Som går förjävla dåligt just nu mellan Real Madrid - Liverpool. Inte en glad pojkvän jag har här brevid mig direkt ;)



Tack också Ania för att du hjälper mig så himla mycket med spanskan och orkar med att förklara! Du förstår inte hur mycket bättre jag förstår allting nu! Muchisimas gracis por todo! Tu eres mi mejor profesora! :)

Med två tyskar, en irländare, en holländare, en italienare och jag i klassen och dessutom en spanska lärare utan engelska kunskaper så går ibland förklaringarna fram sådär på bökig spanska eller knackig engelska mellan oss elever.

Dåligt humör

Idag har jag vart riktigt spyfärdig på skolan. Radio och tv kanaler är någonting jag struntar fullständigt i.. Lär oss istället hur man pratar och hur man sätter ihop orden och verben så det blir i rätt ordning. Blä!
Får hoppas att morgon dagen är bättre. Det ser ut som det i boken iaf.


Det här är tex min läxa. Skriva meningar till bilderna. Super bra träning med meningar, men vad ska jag skriva. Att han kollar på en apa och blir en apa? Haha snälla!

Låg ute och vilade en sväng på en madrass på altanen i den sköna solen men vågade inte riktigt somna till där ute så när jag hörde en början till en snarkning gick jag in haha.
Ska ut med Florina och Lena och äta tapas ikväll men jag är verkligen inte alls på humör. Kanske förflyttar dagen till nån annan eller så hoppas vi på ett bättre humör.
Nej nu borde jag inte skriva mer haha!

Supergod middag

Nu har vi precis ätit en super god lax och räk soppa som jag har gjort! Den blev supergod verkligen! Nu kan jag göra lika god som min mamma, nästan iaf! :) Gjorde dessutom en kladdkaka under tiden så nu står den i kylskåpet och blir kall, Jag tycker den är godast kall! Här kan man snacka om att det ryker i köket när jag är i farten. Inte ryker som i ryker utan när man får "eld i baken ryker". Effektiv är verkligen ett bra ord att använda!
Man skulle iförsig kunna tro att jag är en väldans stor människa på över 600kilo med tanke på hur mycket mat det pratas om i den här bloggen, men så är inte fallet ;)
Kan dessutom inte minnas sist som vi hade ätit innan klockan 20.30. Spanska tider är vad de senaste två åren inneburit.

Sommardrömmar

Jag sitter och drömmer mig bort till sommaren. Fönstret är öppet och det är någon som klipper gräsmattan på sin tomt. Dom här tusen verben får vänta tills ikväll tror jag nog!

Älskling, pannkaka eller laxsoppa till middag?

Fredagen i bilder

Såhär såg det ut i fredags. Nu läxor!


Lena, Katrin, Jag

Florina, Susana, Lena, Jag, Katrin

Katrin, Lena, Susana, Jag

Barry, Susana, Jag

I Solskenet

Det har vart fantastiskt väder idag med! Frukost ute på altanen i bara shorts och tshirt (det blåser inte här uppe hos oss nämligen) och sen lunch i Puerto Banus. Dock med jeans och tröja. Vi skulle ha ätit på ett ställe som heter Trocadero och ligger på stranden här i Marbella men det var tvärfullt och dom som tom bokat bord fick inte plats så vi gjorde ett smart val och gick därifrån istället.
Men allt är som vanligt här i Mars månad. Turisterna låg på stranden och gick omkring i mini kjolar och shorts. Jag undrar jag om dom drar på sig en förkylning innan dom kommer hem ;)


Jag ser ut som en anka men den bjuder jag på!

Filmkväll

Älsklingen min har åkt iväg på fotbollskväll i Fuengirola så jag har precis gjort mig iordning en skål med jordgubbar, socker och mjölk. Det här ska jag njuta i soffan framför den här filmen. Förhoppningsvis en bra film att kolla på när man är ensam hemma och vill slökolla på film.



UPDATE: INTE ok film!

Vår i Marbella?

Det var jätte trevligt igårkväll! Klockan 21 möttes vi upp och skulle äta på pintxos men det var smockat som alltid och eftersom att vi var 6 personer hade det blivit svårt att få plats så vi gick ner till ett annat tapas ställe precis vid paseon. Sen blev det en runda i gamla stan innan vi slutade på Buddah och en snabb visit på Premiere bara för att visa det ogillande stället haha! Jag och Florina bestämde oss för att gå hem så jag traskade hem barfota haha!

Idag är det verkligen vår/sommar i luften! Det är så himla varmt och det finns inte ett endaste moln på himlen! Det har precis känts som på somrarna när det är dags att ta bilen till stranden. Jag somnade till lite i solen och sen kom också Zacarias ut och solade. Underbara väder! Hoppas det fortsätter såhär på riktigt nu! Kan tillägga att det här inlägget skrivs ute på verandan och termometern visar 20 grader i skuggan ;)


Man borde nöja sig

Vi fick tillbaka våra prov idag. Jag fick 89.5 av 100 men ändå är jag inte nöjd! Jag blev så arg på mig själv över små slarvfel på tex ord som fattades. Det skulle tex. stå NOS vamos och jag skrev bara vamos och fick därför bara halvt poäng och så var det på tre frågor. Så irriterande! Men men jag fick ett bra resultat och innerst inne vet jag ju att jag kan ändå.
Dags att gå vidare!
Ikväll ska jag ut och äta tapas med klassen och våran ena lärare för två stycken slutar nämligen idag. Sen möter vi förmodligen upp några från resten av skolan och så blir det utgång på det.


Dagens

Provet gick bra! Det var väldigt basic som tjejerna sa och självklart kommer jag ha nått fel då man säkerligen slarvat fast man tittat igenom det tusen gånger. Skönt iaf att ha det gjort så och ikväll är det ingen pluggning alls!
Ska nog följa med Florina och Lena till La Cañada senare. Sen skulle också Lisa och Pam komma upp. Ska iförsig inte handla några kläder men en fika tackar man ju inte nej till + att jag behöver lite smör och socker.  Har fått abstinensbesvär här hemma av att inte kunna baka något när jag vart så sugen på det!
Sen ikväll hoppas jag att karln min vill mysa med mig och titta klart på en spansk film vi började se igår om ETA. Den verkar bra men det är svårt att hänga med men jag vill iaf försöka.

Minnena är många

Plugg plugg plugg plugg! Nu minns jag varför jag alltid gillade att jobba framför skolan. För att skolan la man inte åt sidan när man kom hem och speciellt inte nu när det är prov! Däremot är ju studietiden något skönare då man i stort sätt har dagar fria och kan roa sig bäst sjutton man vill!
Medans jag sitter här med tusentals verb och former i mitt huvud drömmer jag mig också bort till sommaren! Jag har haft två fantastiska sommrar här nere. Vissa dagar bättre än andra självklart och med en stor saknad efter familj och vänner i Sverige. Men man får passa på att njuta helt enkelt. Vem vet var jag bor om 2 år?!

Här har vi tagit bilen för två år sedan till Madrid och vidare till Avila och är nu på väg hem. Tänk att man tom kan ha minnen från en kisspaus i en körsbärsdal någonstans i Spanien! Otroligt!


Sängdags

Maten blev supergod! Däremot så blir inte pestofärgen så mysig när den blandas med grädde och kött.. Men men. Gott smakade det iaf haha! Nu ska jag gå och tvätta ansiktet och göra mig klar för sängen. Ska lägga mig och läsa på lite mer på spanskan innan jag somnar. Med en dator, tv och pojkvän på en räckvidd på 1 meter så går det inte så bra att plugga då mys är mycket bättre!
Sov gott allihopa!


Studentens tid

Me duele mi cabeza.. inte riktigt men nästan iaf. Mitt huvud börjar verkligen bli trött just nu! Har suttit med böckerna ända sen jag kom hem från skolan. Med lite nördning framför datorn självklart. Pappa ringde också upp på camen men sånt där räknas inte! Man måste faktiskt ha lite paus i ibland. Känner mig ändå effektiv så ikväll blir det mer pluggning på allt jag skrivit ner.
Malin och Ania har iaf fått mig lugn nu när de båda säger att provet är super basic och enkelt så det borde inte vara några svårigheter! Tusen tack! Det är bara att göra ens bästa. 

Reng och regn och regn är vad dagen annars bestått av. Inte mycket sol på solkusten mer en en liten stund på förmiddagen och uppehåll nu men jag räknar då inte med solsken nå mer idag! Nu vill jag istället att karln ska komma hem så vi kan laga ihop en god middag. Jag var sugen på pesto pasta och han kött så vi får se vad för gott vi kan göra med det! :)


Mat mat och åter mat

Jag har ett test på torsdaghela spanska boken som vi kört igenom nu! Huha.. Känns sådär må jag säga. Prov har aldrig riktigt vart min grej. Men med lite plugg så ska det nog sitta och så ska jag iaf göra mitt bästa. Ni som aldrig pluggat spanska tidigare ska bara veta hur mycket grammatik och olika böjningsformer det finns. Då talar vi om både igår, idag och imorn och sen ska varje verb böjas tusentals gånger och hej å hå! Jag kan inte ens beskriva!
Malin, Är testet svårt för A1? :D

Sitter här med böckerna framför datorn och läser på spanskan samtidigt som jag försöker komma på recept inför veckans handling och matlagning. Jag är verkligen tom på ideer. Laxsoppa, Lasagne, Tacopaj, Pannkakor och Pasta med pesto är det jag kommit fram till. Vill också göra egna fisk eller hamburgare som jag är så sugen på!
Kan någon ge mig en veckas planering tack!

1 Mars

Otroligt att det är 1 Mars idag! Tiden går så himla fort verkligen.. Nu har jag gått i skolan 1 månad, våren är garanterat här på riktigt, även om de varma soldagarna kom för länge sen. Snart har vi sommar här på solkusten som kommer innebära beachdagar i Tarifa, grillningar på tomten och hos de andra. En ny livsstil kommer här nere med solen helt enkelt!
 

Dokumentär om Göteborgsbranden

Igår när vi åkte hem från Granada satt vi och lyssnade på en dokumentär från P3 via Ipoden.
Den handlade om Göteborgsbranden 1998 på ett annordnat disco. När man kom på att det hände 1998 kändes det inte alls som att det här hände för över 10 år sedan. Snarare nån vecka sedan.

Jag gick i sexan på högstadiet, jag minns inte hur jag hörde om olyckan, förmodligen via tv men minns det, de gör jag! Däremot inte hur det gick till, jag minns bara att en stor brand förstörde massa ungomdars liv.
Igår när vi lyssnade på dokumentären fick man allting svart på vitt igen! Nu fick man höra hur allting gick till. Personer som var med i branden berättade om deras minnen från det. Även en mamma berättade om sin dotter som var där och den dagen blev hennes sista.

Det var hemskt att höra allting, höra hur 63 personer omkom i branden. Hur ungdomar låg på varandra på golvet för att att inte kvävas av röken. Hur brandmännen hittade levande personer under de som redan kvävts! 
Och även fast jag hade en stor klump i magen genom hela dokumentären så är jag glad att vi lyssnade på den. Nu vet man allt genom sanningen och inte genom massa "mun mot mun" metoder.

Har ni inte hört några dokumentärer från P3 så lyssna på dom! Det finns dokumentärer om Estonia, Anna Lindh mordet, stureplansmorden, Trustorhärvan och massa andra händelser! 

RSS 2.0