Sista Maj

Lördagskvällen blev super! Lite vin hemma hos Paolas morbror som bor precis vid stranden. Tillsammans med fullmåne, ett sköljande hav och massa palmer. Kunde inte bli bättre. Träffade upp lite andra människor och sedan åkte vi till Finca Besaya där vi stannade fram tills morgonkvisten.

Nu har jag vart hemma på lunch, även fast lunchen spenderades tillsammans med sambon nere vid strandpromenaden :) hann med lite solning och annat kul som hängning av tvätt ;) Vid 21.30 ska vi åka och spela padell (en typ av mix mellan tennis och squash) tillsammans med Antonio och Paola. Härlig start på veckan!


Solig fredag

Zacarias och jag blev bjudna på Fondue hemma hos sambons kompis Antonio tillsammans med hans flickvän också. Så himla gott! Och det var verkligen mer än härligt att gå bort på middag när man jobbat till 21 på kvällen. Trevligt sällskap, god mat och gott vin. Perfekt fredagskväll.

Imorse startade vi morgonen med en springtur på strandpromenaden i solen för att sedan njuta utav frukost på altanen ute i solen. Underbar start på morgonen!
Nu ska jag snart iväg på jobb och ikväll ser det ut att bli lite festligheter.



Madrid maj 2010


Irriterande väntan

I tisdags hade jag tid hos läkaren att äntligen få dra min tånagel efter flera månaders väntetid. På måndag eftermiddag får jag ett samtal från stället jag går till att läkarn har ett problem och måste skjuta upp min tidsbokning!! Om jag blev irriterad! Dessutom kunde inte kvinnan som ringde mig säga vilken dag han var tillbaka. Ok att folk får personliga "problem" osv men att inte ha en standby läkare är ju helt otroligt. Jag lär väl knappast vart hans enda patient den här dagen och de kommande dagarna, suck!

Så nu går jag här igen, och väntar och väntar på att få bli av med en infektion. Ja vad säger man om läkarvården.


Fortfarande glad och ovetandes om tåjäveln i Madrid ;D

Söndag i Madrid

På söndagen var alla så möra och trötta så vi beslutade oss för att köra en lugn söndag innan det var dags att sätta sig i bilen igen för att åka mot Marbella.
Vi gick på den berömda marknaden, El Rastro. En gigantisk marknad dit många utav människorna som befinner sig i Madrid på söndagar rör sig till! Tillslut blev det tom jobbigt och speciellt när det är 30 grader varmt ;D
Efter marknaden strosade vi runt lite och gick tillbaka och åt lunch på ett ställe som vi hade vart på tidigare. Hur gott som helst.
På vägen hemåt åkte vi förbi Granada och lämnade tillbaka nycklarna till de som ägde lägenheten och i Granada såg vi SNÖ!! Snö i Spanien i slutet på Maj, det trodde man inte :)



El Rastro.


I sommar håller jag på de här grabbarna.

Snö i Granada.


Lördag i Madrid

På lördagen i Madrid vaknade vi till sol och 30 grader igen. Varmare än tidigare. Zacarias var iväg på spanska mästerskapstävling (och tog hem första priset!!) medans vi andra strosade runt i centrala Madrid igen. Vi gick igenom hela gran via och tog oss till en av Madrid största parker där alla spanjorer samlas på helgerna för att ligga och sola. Dom har ju inga stränder så dom lägger sig istället i den här parken där det också finns en liten damm som man kan ro på. Vidare till ett modern musseum som inte var så modernt ;D däremot såg vi Picassos största målning.

På kvällen väntade vi in Zacarias och så tog han oss till en riktigt ball resturang, Le garage. Det ser ut som ett ombyggdt garage med en modern inredning som senare övergår till att bli mer blandad med tegelväggar och stora soffgrupper runt borden. Det är en spansk/japansk resturang och även sushi kockarna och de andra kockarna syndes längst med sidorna.








Fredag i Madrid

I fredagsmorse när alla vaknade var vi nog lite möra efter att ha kommit till lägenheten vid 02 på natten men vi gjorde oss iordning och gick ut och åt frukost. Zacarias har bott i Madrid och har fortfarande många kompisar där så han känner till staden väldigt bra.
Vi tog oss runt Gran Via. Kollade in slottet med den berömda parken. Gick vidare till det berömde Plaza Mayor. Kollade in alla fulla tyskar och italienare eftersom att det var final av Champions league (tack och lov att Inter vann!) Och vi gick och gick och gick.
Både på lunchen och till middagen tog Zacarias oss till världens godaste resturanger!

Det jag gillar med Madrid är att det är storstad, alltså fullt med Cafér, moderna ställen och starbucks! Jag fick äntligen min Frapucciono caramelo efter en lång väntan (Sist i Japan).
Till skillnad från Barcelona har inte Madrid så mycket historia och kultur att se utan Madrid är mer museeum och mat. Modernt. Men nu har jag äntligen fått se staden, 3e gången gillt ;)


Slottet med dess trädgård.


Gran Via.

Tyskar.

Jag innan ombyte för middagen.

Mer uppdatering kommer senare. Nu ska jag göra mig iordning för stranden. Dragningen av tånageln har blivit ombokad ("¤#"¤#") så jag är ledig.


Back from Madrid

Vi har haft en helt fantastisk helg i ett 30gradigt Madrid med god mat, kanon sällskap och alldeles underbara dagar! Igår natt landade vi i Marbella igen efter några timmar i bilen och då var vi bra möra.
Just nu väntar Zacarias och jag på att bli serverade mat av Klas och Emma. Fantastiskt!

Mer uppdatering imorn!


Super onsdag

Vi hade en helt fantastisk kväll igår. Entrecoté och Entraña med hemmagjord potatissallad, mozarella, tomat och basilika sallad samt grillad majs! Hur gott som helst.
Till efterrätt blev det glass och jordgubbar och en massa sång och presenter för Zacarias :) Vi fick massa svenskt godis också så jag är lycklig ;D

Nu ska jag snart röra mig till jobbet och vid 19 tiden ikväll sätter vi oss i bilen och rullar mot Madrid. Det ska bli riktigt roligt!!




Besök och soligt

Igår var jättetrevligt! Super god mat och världens bästa sällskap! :) Däremot fick jag i mig alldeles för mycket rå vitlök från en typ av soppa så kvällen slutade mindre rolig med magvärk, men men. 

Och idag har vi fått besök! Klas och Emma är här från Sverige så vi träffade upp dom för en lunch Zacarias och jag. Jag har precis vart hemma en snabbis och suttit lite i solen och ska snart röra mig tillbaka till jobbet. Vid 17 har jag tre timmar kvar och sen går jag hem och firar födelsedagsbarnet från igår igen med grillning och gott + trevligt sällskap.

Imornkväll åker vi allihopa till Madrid!! Ska bli riktigt lyxigt med långhelg.


Födelsedagsmiddag

Nu är vi båda hemma från jobbet och om drygt en timme ska vi röra oss till Puerto Banus och strosa runt lite för att sen äta på våran favorit resturang där.
Min älskade älskling, 30 år :) När jag mötte honom var han 26 och tiden går verkligen fort.

Ikväll blir det romantik och mys till tusen! :)


GRATTIS ÄLSKLING 30 ÅR!



Grattis på födelsedagen underbara du!!
Jag är så glad som får vara med och fira din 30års dag idag och jag hoppas verkligen att du får den dagen du önskar!
 
Älskar dig så himla mycket!! Du är bäst älskling!

Och du, JAG bjuder på middagen ikväll ;)

En bok om helgen

Det har vart fullt ös hela helgen!! I fredags efter jobbet kom 2 av Zacarias kompisar från Madrid som har bott hos oss under dom här dagarna och direkt när dom kom gick vi tillsammans med alla andra kompisar ut och åt lite tapas + argentinskt.
På lördan skulle Zacarias firas av vännerna så dom hade en hel dag på stranden, resturanger och barer och klubbar medans Paola, Sandra och jag träffade upp Paolas vänner och hade en heldag på Trocadera, en strandresturang, åt och drack gott. (Mina carrera blev snodda under 2 minuter innan vi skulle gå hem, suck!!) På kvällen gick vi ut och dansade och jag traskade hemåt vid 3.30 eftersom att jag hade 9 timmars jobb på söndan.

Vaknade 7.30 söndag morgon av att någon bankar på dörren, Zacarias kompisar som kommit hem tidigare än honom och förmodligen trott att jag inte jobba eller att Z var hemma.
Söndagens 9 timmars jobb gick bra men oj vad skönt det var att sätta sig ner i soffan på kvällen.

Imorn fyller Zacarias 30 år och det ska bara vi två fira så det ska bli mysigt :)

Nu. snart dags för jobb!


Min härliga solbränna från i lördags. Nästa gång glömmer jag inte att ta av linnet!!

Öppningsparty för Astracan

Sandra och jag var iväg på en super trevligt öppningsfest igår för en butik som min gamla kollega har öppnat här i Marbella. Han är inredningsarkitekt så han har sådana ögon för allt vad inredning är så butiken var hur snygg som helst där han både säljer möbler, inredning, kläder, böcker m.m
Träffade alla mina gamla jobbarkompisar till hotellet också så jag är supernöjd med kvällen :) Självklart glömde jag kameran eftersom att jag gick direkt från jobbet.

Idag är det jobb som gäller 11-17 och sen tar jag en minihelg. Imorn är jag ledig och det ska bli riktigt skönt. Tyvärr är det alldeles för kalla vindar här just nu så vi får se om det blir någon playa eller inte.


Kjell har inrett hotellet som jag jobbade på. Han kan han.

Gammalt med nytt

Vi lekte elektriker här hemma igår. Klippa sladdar, skarva, göra nya fästen osv. Jag gillar inte att hålla på att mixtra med sånt här men karln körde stenhårt på att det inte var några problem så det var ju bara att gilla läget ;) Jag mindes tillbaka till teknikern när man skulle skruva ihop + - och vad allt nu hette för att få el och Z blev allt förvånad när han såg hur mycket jag kunde. Det här fick tydligen inte dom lära sig i skolan :)
Nu har vi iaf äntligen fått upp en ny spegel och en ny lampa i badrummet! Bara duschdraperiet som ska bytas ut.

Vi bor ju som sagt i ett äldre hus nere på solkusten vilket ibland är världens mysigaste och ibland världens jobbigaste med allt underhåll som måste göras. Köket och badrummet har sin charm med sina gamla kakelplattor medans resten av rummen är målade vita så vi gör så gott vi kan för att blanda en modern med äldre stil.

Så alla ni med små små tips som gör stora skillnader får absolut tipsa. Jag älskar att pyssla :)


Regn på solkusten

Jag har vart helt värdelös på att blogga på senaste och det är inte så konstigt när man både jobbar och måste ta hand om sin sambo som med höger arm/hand inte kan göra någonting. Speciellt inte då han är högerhänt heller.
Å andra sidan har jag inte gjort så mycket spännande heller :)
Jag kommer till jobbet och är på så dåligt humör och inte blir det bättre när man inte har några storsälj heller. Ne nästa vecka, till helgen, ska bli riktigt skön med semester i Madrid. Der ser jag verkligen fram emot.

Nu blir det nötter och hollywoodfruar. Roligare än såhär blir jag inte just nu tyvärr.


En helrolig (och konstig) helg

Jag hade huuur kul som helst i lördags!! Paoula och jag åt argentinsk tapas och satt och pratade massa skit innan vi begav oss till Lemmon och tog en mojito på deras uteservering. När det blev för kallt gick vi in och fick sitta i VIPen. Paoula har jobbat med ägarna till baren tidigare och hon pratade på om att hennes kompis hade problem med tån hej å hå ;) haha!
Jag var så himla lycklig som kom i mina favorit heels och kunde köra på kjol ihelgen!!

En himla massa dansande och lite drinkar gjorde våran kväll så rolig!! Sandra kom runt 04 efter att hon jobbat klart också. En av de roligaste kvällarna helt klart :)
Däremot slutade den sådär. Paoula slog i knät och fick två stora öppna sår som vi plåstrade om med lite plåster men när vi gick vid 6 tiden så bara forsade blodet på hennes ben så vi tog en taxi till hennes morbror som är läkare och kvällen slutade med mexikansk mat och två IHOPHÄFTADE sår klockan 8 på morgonen.

Dessutom kom Zacarias hem senare på dagen efter en lång tävling i Granada. Hans axel hade hoppat ur led. Axeln som han tidigare opererat efter en snowbordolycka så nu har vi precis vart hos läkarn och sitter båda i soffan och tycker synd om våra axlar och tår ;D

En kväll i Marbella

Nu ska jag ut och äta med Paoula och sen får vi se vad som händer ;) trevlig kväll allihopa!


Supergott med tonfisk

Tonfiskwrapen jag gjorde häromdan blev riktigt god. När jag bodde i Sverige tyckte jag att tonfisk var för katterna. Men sen jag kom till Spanien och började jobba inom ett cafe där vi hade just tonfiskwrap är jag helt fast. Grillad tonfisk, tonfisk på pizzan, tonfisk köttfärsås, tonfiskmajonär.. allt.
Det är konstigt egentligen vad olika maträtter och ingredienser gör i olika länder.

Just nu sitter jag med fötterna i ett fotbad. Min läkare har bett mig göra det varje morgon och kväll och sedan ha på en antibiotisk kräm. Infektionen kommer inte förstvinna förrns den dras men det kanske minskar lite iaf.

Idag är det 9 timmars jobb som gäller, med en ny kvinna i affären. En 51 åring som ska lyssna på vad jag har att säga. Ska bli riktigt intressant. Frågan är om hon stannar. Även fast folk vet att vi bara söker deltid verkar dom inte förstå det.


Vill ha!

Den här klänningen hittade jag inne hos Engla. Den är från H&M och ska komma ut i affären nångång i maj/juni. Den här vill jag verkligen ha! Gör den inte höfterna större med sina fickor så är det jag som köar för denna! Underbar här i Marbella på sommaren.


Älsklingen är ute och äter lite tapas och tar en öl med några kompisar så ikväll kör jag riktig tjejkväll här hemma. Jag ska göra iordning min tonfiskwrap och sedan blir det live show med bloggtjejerna. En riktig tjejkväll som sagt ;)

Ostadigt

Jag stoppade undan mina stövlar igår i mån om att försommaren var här. Det var ju bara att glömma. Nästa vecka ska det komma lite regn i tre olika dagar. Nu är det bara att hoppas att det blir en 5 minuters regn och att det sen går över för vi vill ha sommar på riktigt nu. 

Idag är det jobb med chefen igen som gäller. Hon har ändrat på vårat schema den här veckan så jag är mindre glad. Jag förstår mig inte på chefer ibland, när allting är perfekt så ska dom alltid hitta nånting att ändra på som vi andra inte gillar och då klagar DOM om att VI klagar. Det går inte riktigt ihop.
Blir jag chef en dag ska jag absolut låta mina anställda ha det bästa!


Mandag
10.05.2010

Regnbyger 18° Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest

Regnbyger. Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. 1,0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
11.05.2010

Regn 18° Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest

Regn. Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. 3,7 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
12.05.2010

Klarvær 18° Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest

Klarvær. Laber bris, 6 m/s fra vest-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.


Torsdag
13.05.2010

Regn 16° Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest

Regn. Lett bris, 5 m/s fra vest-sørvest. 2,6 mm nedbør i døgnet.

Fredag
14.05.2010

Klarvær 20° Lett bris, 4 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
15.05.2010

Klarvær 20° Svak vind, 3 m/s fra sør

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør. 0 mm nedbør i døgnet.


Målardag

Jag var uppe vid 9 imorse, vilket är tidigt för mig här i Spanien och satte igång och tvättade väggarna i gästrummet och nu har jag precis målat. Kök och vardagsrum får tas en annan dag.
När det är så pass fuktigt som det är här ska man inte räkna med att väggarna alltid är helvita fram till våren. En liten mörk fläck här och var syns men nu ska det bort!

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch innan sambon kommer hem. Vi ska äta enchilada och sola lite på lunchen så jag slipper gärna de vita målarfärgsprickarna i ansiktet :)


Pimpan gör sig tusen gånger bättre på bild just nu än vad jag gör ;)

TIBÚ Opening Party




Denna väntan

Jahaja.. så har man vart nervös och orolig hela morgonen för att läkarn ska dra bort nageln från tån men då det istället var ännu en tid för att beskriva problemet.
När jag såg att läkarn kom 3 min innan jag skulle vara där i jeans och jacka hoppades jag faktiskt på att han inte skulle skära i min tå!
Så nu ska jag vänta ända till 25maj då själva "ingreppet" blir. Ytterligare 3 veckors väntan! Suck.

Tack älskade Z för att du följde med mig imorse fast du egentligen inte behövt och för att du missade lite av jobbet. Och tack älskade du för frukosten! Ikväll står jag för enchilladana! Älskar dig!


1 maj bjuder på trevligheter

Uuuuuuuh det var precis en mus/råtta som sprang framför mig över telefonledning!! Äckliga varelse!

Jag hade ett tretimmars pass på jobbet idag då det egentligen är min lediga dag (14 dagars jobb imorn) så när jag kom hem vid 14 så lyckades Zacarias och jag få fram en engångsgrill som vi hade liggandes. Tur det eftersom att kolen var slut till grillen.
God Entraña blev det. Ett argentinskt kött som är ett av de bästa kötten i världen enligt mig, helst riktigt blodigt också :)
Nu har vi vart ute en sväng i trädgårn och solat och fixat lite och snart blir det en dusch och iväg till Hard Rock Cafe. Jenny och Jag ska äta lite middag och senare möta upp Sandra för opening för en klubb i Puerto Banus, Tibu. Dom bjuder på canapeer och modevisning nu när sommaren drar igång så det ska bli kul!
Däremot blir det lugnt eftersom att jag kör 9 timmarspass imorn men en Mojito kan man ju få smutta på iaf :)




RSS 2.0