Japan, Gammalt blandat med nytt

Har har ni 2 trotta manniskor! Vi har vart vakna sen 09 imorse och pa resande fot sen 10. Vi bestamde oss for att stanna 2 dagar till i Tokyo eftersom att det ar sa fantastiskt och stort sa det finns en hel del att se! Daremot bor vi pa ett nytt hotell nu, ett "finare" hotell an innan. Nu har vi ett modern vitt/rott rum, med stort badrum, fjarrkontroll for toan och kort som gor att vi kan aka med hissen som ligger i byggnaden brevid receptionen! Innan var det ett litet trakigt rum, dar man inte fick plats tva i badrummet, an mindre 1 person i badkaret och med sma utrymmen, men vi klagar inte. Man maste leva lite sadar ocksa for att njuta av det battre och vi ar faktiskt pa resande fot.

Sushi fick vi iaf till lunch idag! Massor med goda saker. Vi hittade ocksa ett takeaway sushi sa vi har massa sushi har i kylskapet pa hotellrummet. Sushi ar INTE billigt!! Svindyrt snarare. Det galler att leta ratt pa de billigare stallena.

Igar besokte vi det galna overganstallet har i Tokyo. HERRE MIN SKAPARE VAD MED MANNISKOR! Helt galet! Fick bara nagra kort i morker sa ska forsoka ta i ljus imorn.

Dagens 2 konstanterande. 1 ALLA män i kostym bär väska!! Och sakert mer an 70 % har kostym!
2. Kort kjol har ar inget markvardigt! Vi har inte satt en enda lang kjol!







Welcome to Japan!

Tokyo ár helt jakla fantastiskt!! Alla ar sa lugna, det finns inte ett endaste skrap nagonstans och det ar hur fint som helst. Manga japaner gar omkring med munskydd for influensan sa det kanns som att Michael Jacksson ar runt hornet for varje meter man gar!
Klockan ar 19 har, och vi har gjort stan idag. Herregud vad man kan ga langt! Sony building, tokyotower och massor annat har vi satt. Sol o 20 grader idag och vi har det bra!

Dagens 2 konstanterande: 1. Det finns INGA soptunnor, inte nagonstans! Vi kopte oss varsin dricka och dom burkarna fick vi halla i ett tag!
2. Det finns lika lite sushi stallen som soptunnor! 2 sushistallen har vi satt och da efter att vi redan atit. Jag ar besviken sa nu maste vi leta upp e rollingsushi!





Paris och Japan nästa

Jag blir snart tokig på min packning! Vi kom fram till att det är bäst att packa i en väska som man kan slänga upp på ryggen än en som man måste dra på marken, med tanke på hur mycket folk det kommer vara och med tanke på att vi kommer gå en bit. Väskan är nu full! Och jag vill ha i ett par skor till. Tror Zacarias får ta nått för hans väska är större.

Nu ska jag stänga ner och göra mig redo för sängen. Bussen går kl 07.00 imorn bitti så det blir tidig väckning. 
Ska försöka uppdatera när jag är på plats! See you in Japan!

Paris, Tokyo, Kyoto m.m

Är det bara jag som tycker att den här dagen har vart världens längsta dag? Den tar ju verkligen aldrig slut! Nu vill jag att min spanska mästare ska komma hem så att vi kan fortsätta att planera våran resa, tillsammans.


Resfeber?

Nope inte ännu, jag förstår fortfarande inte att det är sant! Att jag ska vara i PARIS! hela dagen imorn för att så småningom sätta mig på planet till JAPAN! Underbart, så jäkla underbart!
Nu har jag gjort listan iaf för vad som ska göras innan vi åker. Det lär väl dyka upp mer saker på den så småningom!


Äventyr i Malaga

Turista i Malaga, Kolla utsikt från Gibralfaro och shopping på Plaza Mayor.





Middag på TGIF



Mammas pojkar

De två senaste torsdagarna har jag tvingat Zacarias att kolla på Mammas pojkar med mig via tv4play. Några av Sverige mest korkade brudar måste seriöst finnas med i det programmet! Självklart är dessa kvar pga att filmproducenterna vet att dom gör tv, men snälla.

Självklart kollar jag lite pga att se det här "humoristiska" programmet men även för att det är inspelat här utanför Marbella. Så att känna igen platser gör det ändå lite speciellt. Som idag tex när dom var vid sjön.



Nu ska vi äta svensk blåbärspaj med svensk vaniljsås och kolla på (spanska) lost. Dock med engelskt tal ;)

Med lockigt hår beger vi oss

Idag har vi vart på mission! Iväg till La Cañada och handla Japanbok och vidare till H&M för strumpor. Jag har fått för mig att vi kommer få ta av oss skorna ibland i Japan och eftersom att alla mina strumper är håliga så fanns det bara en sak att göra!
Vidare till en ny svensk affär som vi upptäck, handla lite lösviktsgodis och vaniljsås till våran blåbärskaka och sen tog vi lunch i Puerto Banus.

Imorse vaknade vi med regn, grått och svinkallt, vid lunch stekte solen och nu är det klarblå himmel och 25 grader igen. Bootsen gjorde ju verkligen sitt idag!


I brist på annat.

Japan Baby!

Åh! Jag är så glad över våran resa. Det ska bli så jäkla roligt. Rent ut sagt!
Såg i min blogg häromdan hur jag hade skrivit precis innan nyår förra året.

Hur blir 2009:

Vår bästa resa 2007 var till Mexico.
Vår bästa resa 2008 var till Italien.
År 2009 återstår att se.


Och nu vet vi det, JAPAN! BABY!
Dessutom har vi 12 timmar i PARIS! också så jag kommer äntligen få se denna romantiska stad!!

Åh jag är så glad! Nu måste jag bara se till att få nys om vad jag ska packa och vad jag kommer behöva. Vi ska åka runt lite i Japan till bla Tokyo & Kyoto så det gäller att ha bra packning med!

Resan är bokad!

VI ÅKER TILL JAPAN PÅ MÅNDAG!!


Nos vamos a Estocolmo

Om jag är glad! Det finns ett program på spansk tv som heter "Españoles en el Mundo" - "Spanjorer i världen" och det är det bästa programmet jag vet. Det är så himla intressant att se alla ställen som dom åker till och under mina tre år här har jag väntat på att dom ska åka till Sthlm, och ikväll gör dom det! YES YES YES!

(Ja jag blir verkligen glad för lite ;))


Matförslag

Nu tänker inte jag röra en fena på hela kvällen, en ordentligt storstädning av huset har gjorts och jag är mer än nöjd! Nu ska jag sätta mig och skriva ner vad som ska handlas.

Däremot är jag mindre duktig på att komma på bra middagar, variationen är sådär. Vi vill ha nyttig mat men inte rånyttig (Som dig hanne ;) haha). Det ska vara gott och man ska kunna göra flera portioner. Några förslag?

Än så länge ser listan ut såhär:

Kantarell risotto.
Lax m Potatis & Remouladsås.
Tomatkycklingsoppa m Äpple.

Kanske nått sånt här.


Renovering pågår, förfullt!

Idag blir det ingen latsida som gäller!
Vaknade imorse, på med målarkläderna och upp på taket och måla springor i pappen. Vårt tak är seriöst helt värdelöst men som tur är, är det inte det enda här i Marbella. Fukt är något som i stort sätt alla har problem med här nere och varje år behöver vi måla vårt tak för att slippa sådant.
Dessutom har vi alltid haft problem med taket invändigt också då det har "smulat" så igår satte vi upp ett stort lakan och det blev verkligen kanon bra.

Sa jag att jag målade en väggbokhylla vit häromdan? Jag förstår inte vart alla energi har komit ifrån!
Nu ska jag bara tjata på Zacarias att jag ska få måla bordet vitt också så vi slipper dom här hemska dukarna!

Nu är det städning och disk som gäller innan karl kommer hem till lunch klockan 14.


Tips på resor

Jag har sovit riktigt bra inatt! Vaknade imorse av en pigg pojkvän men erbjöd mig att ge honom en helkroppsmassage så han skulle ligga kvar i sängen ett tag till. Sagt och gjort! ;)

Sitter fortfarande och stirrar mig blind på alla resor som finns just nu. Vi kan inte bestämma oss riktigt vart vi ska åka och helst vill vi åka snart. Vi har lagt våra jorden runt resor på hyllan tom nästa höst så vi kan planera lite bättre. Att ha två månader på sig innan man åker känns sådär med tanke på att vi har hus, katt och att det är mycket pengar som ska läggas på resan. Jag kan låna av Zacarias men det känns sådär.

Men nu till vart vi ska åka. Just nu är vi inna på;

-Brasilien, Bahia.
-Egypten  Kryssning på Nilen i och sedan vidare till Cairo.
-Venezuela, Isla Margarita.
-Cuba, La habana.
-Dominikanska Republiken, Punta cana.

Egypten resan är svinbillig och det är inte för många timmar dit. Dessutom är det lite mer kultur än de andra ställena (förutom Cuba) som är mer sol och bad, vilket vi har här. Men jag gillar verkligen de här exotiska länderna! Snart blir jag tokig så nu ska jag ta en dusch och göra mig iordning istället.

En resa snart

Jag var precis en underbar flickvän och gav min pojkvän en ansiktsmassage med mask och rengöring. OM han gillar när jag gör det! Och efter en utekväll för hans del igår så kom det nog väl lämpligt idag. Det är inte bara vi tjejer som behöver ta hand om våran hy & ansikten, även män.
När jag gick makeup kursen sa dom att när du vaknar upp på morgonen var det som att ha ett lager kiss i ansiktet så det var viktigt att även tvätta det då.

Nu sitter vi och kollar lite olika resor. Det är röd dag imorn igen här i Marbella & San Pedro så vi behöver inte gå och lägga oss än på ett tag :)


Atlanterra, efter Tarifa





 


Bilder Tarifa

Igår var som sagt helt underbart! Perfekt väder, lite för mycket vind men det hindrade inte oss från att åka till Tarifa. Hoppa lite i sanden och sen vidare till ett annat ställe för bad. Och vilket ställe sen då! Helt ensamna på stranden som var perfekt med sand och turkost och blått vatten. Hus i minimalistisk stil som var ovanför stranden på berget och tom fyra hästar gick runt på stranden!

Tarifa.





Mer kort senare. Nu har jag annat jag ska pyssla med!


Du är bäst!

Kan inte säga annat än att vi har haft det underbart! Helt perfekt dag med andra ord!
Nu ska jag snabba mig in i duschen och få bort all sand som fastnat i mitt hår och sen ska vi ut och äta. Dagen är inte slut än! :)


Utflykt pågång

Nu är jag trött och nu vill jag sova. Springrundan som Zacarias och jag tog oss ut på sent ikväll gjorde verkligen sitt. En god kycklingsallad och en film senare sitter vi nu bänkade framför BigBrother. Snacka om IQ befriade människor!
Imorn ska vi åka iväg på utflykt. Som jag längtar! Båda är lediga imorn och bilen är fixad, äntligen!

Imorn åker vi hit.



Filmdags

Jag har så himla ont i huvudet efter jobbet idag. Lamporna på jobbet är så starka så även efter bara 3 timmar orkar inte ögonen längre.
Nu orkar jag inte hålla mig uppe längre så nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på "He´s just not that into you" och vila lite. Förmodar att karln inte vill se den filmen så det gäller att passa på medans man är ensam hemma.




Update: Se inte filmen! Den får er bara att känna er helt lost i eran riktiga värld! Deppig film, förutom sista 2 minutrarna! Helt klart raderad från min dator!


En massa K

Det kändes lite som att äta på svensk tid ikväll när vi åt klockan 20. Vilket är tidigt för oss! Men vi båda var verkligen svinhungriga. Satt och kollade igenom mitt kamera minne och hittade massa bilder på mat.
Man kan ju tro att jag är bloggskadad men dom ska faktiskt in i våran egna kokbok som vi gjort.

Snart blir det film och mys!




Kreativ flickvän! Kan dessutom tala om att bokstaven K inte används så mycket i spanska språket så att hitta K i tidningen var inte det lättaste! Dessutom står varje ord igen på den sidan där typen av recept börjar, tex. Kyckling.


Ändrade dagar

Jobbade imorse i klädaffären och ska jobba torsdag och fredag också. Sambon och jag har egentligen "semester" nu men eftersom att vi inte haft nån bil kändes det dumt att ha semesterdagar när man ändå inte kan ta sig någonstans så vi bestämde oss för att jobba de sista dagarna av veckan och ta en lång helg senare istället. Rätt smart! Förmodligen åker vi till Valencia om nån helg och det ser jag fram emot!

Nu är jag så trött så jag vet inte vad. En siesta vore verkligen skönt.


Springrunda

Jag har vart så himla rastlös idag så älsklingen tog med sig mig på en springrunda! Och det gjorde han verkligen rätt i! Jag känner redan nu i benen att dom har arbetat hårt. Från oss, ner till paseon och vidare till marbella club för att sen vända är åtminstonde en 35-40 mins runda, springandes! 
En dusch senare och nu sitter jag i soffan och ska kolla klart på Sveriges fulaste hem. Jag bara älskar att jag kan kolla på tv3play härifrån spanien!
Ikväll blir det lasagne och sen dipp framför en film. Underbar kväll med andra ord!


Det här springer vi brevid..

..Och här springer vi igenom.

Tisdagmorgon

Idag blev det minsann ingen sovmorgon! Zacarias gick upp 9 och jag bad honom väcka mig vid 10 igen. Självklart, när jag lyckats somna om och han ligger i badet så knackar det på dörren!
- Paket till Zacarias.
Nu kan jag ju bara glömma att jag ska försöka kunna sova.
Tror det blir lite hollywoodfruar i soffan istället.

Lördagen i bilder






Röd dag

Idag är det Virgen del Pilars dag, vilket menas med att alla i Spanien är lediga. Kyrklockan från kyrkan nere i gamla stan har ringt konstant sen klockan 11! Hade jag bott närmare hade jag blivit tokig.
Nu ska jag bara vänta på att tvättmaskinen ska bli klar sen ska Zacarias och jag knalla ner på stranden och bara njuta av det fortsatta sommarvädret.


Tuff kväll, hård dag

Idag vill jag bara gömma mig bakom mina solglasögon!
Idag mår ingen hemma hos oss något vidare bra. Möjligtvis katten när jag orkar upp för att ge honom mat. Alldeles för många shots igår!


Strand & Sv-Dk

Härligt strandhäng idag med min älskade pojkvän.
Nu ser vi sverige matchen och ikväll ska jag ut och äta med Sandra. Trevlig helg!


Gomorgon

Det blev middag här hemma igår! Och det passade alldeles utmärkt. Kina mat, massa ljus tända i hela rummet, chillout musik och en film & guacamole senare så stupade vi i säng innan klockan ens slagit 24.
Idag är vi uppe tidigt (?!). Min karl har en förmåga att inte kunna sova mer än 8 timmar och då han har vaknat har jag också blivit väckt så nu blir det mys i soffan!

 
Solen är på väg att gå upp och tom månen är kvar högt upp på himlen

Sommarvärme

Älsklingen och jag har precis kommit hem från stranden och en skön promenad. Jag kan inte förstå att det är 9:e oktober och vattnet är alldeles perfekt och solen så varm som den är. Vi är iaf väldigt glada.
Ikväll blir det mys med karln. Jag kan inte bestämma mig om jag vill gå ut och äta eller om jag vill stanna hemma, kolla på en film och beställa hem god mat. Hmm typiskt mig! Just nu lockar mjukisbyxerna mer som jag har på mig men med tanke på att man äter rätt sent här har jag fortfarande 2 timmar på mig att bestämma mig.


Ledig helg

Igår gjorde jag sista kvällar på hotellet och det känns lite konstigt faktiskt. Känns mer som en måndag idag och att jag är ledig ikväll. Jag kommer inte sakna mina sena arbetstider men jag kommer garanterat sakna mina underbara jobbarkompisar som var så söta med presenter igår.
Idag är det däremot jobb som gäller på annat håll. Ska iväg 3 timmar till MarcCain nu på morgonen, klädaffären.
Men sen så är ordet jobb så långt bort som möjligt den här helgen för jag ska ha en ledig helg! Punkt slut!

Dagens utflykt





Det är jul på ikea i Spanien!

Adios La Piscina

En dusch känns verkligen som bäst när du har tränat eller arbetat hårt!
Jag har precis skruvat isär och tvättat poolen, och egentligen ska det nog vara ett jobb för minst två personer men vad gör man inte när man behöver få in det i förrådet för vintern. (Ok, vi har fortfarande 30 grader men en dag säger det poff så blir det höst och regn).
Nu ska jag få på mig mina mjukiskläder och börja med lunchen så den är klar när karln kommer hem.

Två dagar kvar på jobbet!


En tur med bilen

Sandra & Jag har precis bänkat oss hemma hos Zacarias & mig i våran soffa. Jag med datorn och hon med sin spanska läxa! Haha sociala! Vi har ätit en gigantisk frukost på Passion Cafe i San Pedro. Toast och amerikanska pannkakor med sirap och massa exotiska frukter! Däremot är ju jag så glömsk när det gäller kameran! Så tre kort blev det mellan San Pedro, Puerto Banus & Marbella.

 


Vädret i Marbella

Marbella

   
I morgon
den 6 oktKlart
onsdag
den 7 oktKlart
torsdag
den 8 oktKlart
fredag
den 9 oktKlart
lördag
den 10 oktKlart
Högsta: 28°
Lägsta: 18°
Högsta: 28°
Lägsta: 19°
Högsta: 28°
Lägsta: 20°
Högsta: 26°
Lägsta: 18°

Högsta: 28°
Lägsta: 18°


Norrtälje

I morgon
den 6 oktKlart
onsdag
den 7 oktFm. regn
torsdag
den 8 oktMolnigt
fredag
den 9 oktFm. regn
lördag
den 10 oktMolnigt
Högsta:
Lägsta:
Högsta: 13°
Lägsta:
Högsta: 10°
Lägsta:
Högsta:
Lägsta: -3°
Högsta:
Lägsta:


Det är nu man kommer på varför man bor i Marbella och Spanien!
Nu - Lunch!

Underbara måndag

Min heliga dag! Fast iförsig är det här sista veckan för det, för på torsdag slutar jag jobba på hotellet. 4 månader har gått ruskigt fort måste jag säga och hela sommaren har bara sprungit förbi.
Kändes lite konstigt att komma på att det var sista söndan på hotellet igår, men fysjutton vad skönt det ska bli att få kunna vara hemma på kvällarna. Ni som är det, ta vara på det!

Solen skiner och det blir säkerligen 30 grader idag igen. Får se vad som hittas på :)


3 oktober

Herregud vilken träningsvärk jag har! Ni vet när det gör sådär ont så fort man försöker sätta sig så man åker ner med en snabb fart istället för en normal. Herregud! Jag hade då inte sprungit på många år!

Idag är det lika varmt som de andra dagarna, funderar på att gå ut och lägga mig och sola.
Poolen ska göras iordning och plockas in för hösten/vintern för den kommer vi inte använda igen.
Imorn är jag äntligen ledig!


Hurtbullar

Nu har vi precis kommit hem och jag håller på att göra frukost.
Imorse vaknade vi till sol och 22 grader så vi åkte iväg till ett ställe och sprang på strandpromenaden! Så jäkla mysigt det är där nere på mornarna. Havet blänker av solen och allting är så stilla. Nästa gång får jag ta med mig kameran!
Nu har vi iaf joggat 4 km och verkligen joggat hela vägen. Vi började så eftersom att det var tusen år sedan jag sprang, men jag gav mig fan på att klara det och de gjorde jag.

Däremot när vi skulle hem funkade det inte att växla så det var bara att lämna bilen och ta taxi hem. Förhoppningsvis är det inge stort som har hänt men det känns ju lite jäkligt att behöva lämna bilen på verkstan på måndag. Stackars älsklingen skulle ha åkt på tävling imorn också!

Jaja hurtigbullar som vi är så är det dags för att sätta oss ner nu med frukost!

Varmt varmt

Det är 29 grader ute, det är 2 oktober och det är costa del sol i Spanien! Förra veckan ösregnade det och det var allt annat än varmt. Nu är verkligen den här tiden på året då man inte vet vad man ska sätta på sig.
Men vi klagar inte. Jag hoppas på sol imorn med för då blir det en springrunda på paseon med älskling och frukost i solen. Äntligen en helg när han är hemma!


En låda med presenter

Zacarias kom hem med en hel låda med massa krimskrams och bra nödvändigheter igår kväll så som vinglas (Om jag är glad, jag hatar ikeas vinglas som pajjar hela tiden) och bordsunderlägg. Hans kompis flyttar tillbaka till Chile idag efter två år här i Marbella. 
Så nu ska jag försöka reda ut den här lådan så allting hamnar på sin plats! Jag verkligen älskar att inreda och ha mig. Däremot är det svårt här där vi bor för man vill göra så mycket men huset är så gammalt så man vill inte göra för mycket med tanke på att det inte alltid kommer stå.  




Massa nödvändigheter ;) Visste ni svenskar att ikea har en egen vodka? Det är flaskan brevid absoluten, svensk heter den och vi har smultron smak :)


RSS 2.0