Jobbet kallar

Det blev en god kycklinglunch med älsklingen och nu har jag precis vaknat från en liten siesta. Dags för jobb! Imorn är det en vecka kvar. Kämpa på nu Linda!

Späckat schema

Nu har jag tränat! Nu blir det städning av badrum, dusch, matlagning, diskning och lunch klockan 14. Puh!


Flertalet medelhavskillar

Nått som alltid stör mig när jag är i Spanien (inkl. medelhavsländer) är när killar, män och gubbar you name it, tror att dom kan behandla en tjej hur dom vill. Inte psykiskt eller fysiskt men just hur dom verkar respektera tjejer.

T.ex. Du är på väg till jobbet, skolan, vännen, shopping, oftast alltid är det någon som ger iväg en vissling, låter som om dom lockar på ett djur eller dregglar runt munnen.
Alltid blir jag lika irriterad och vill fråga vad dom vill men där tar också modet slut. Man har inte en aning om hur dom skulle reagera tillbaka. Antingen bli helt stumma eller följa efter en.
Det värsta är på kvällarna när man ska gå hem. Då blir jag som mest irriterad. Det går liksom en ensam tjej hem på kvällen runt 23.15, det finns inte en kotte i närheten där hon går men ändå är det nån som ska stanna till med bilen eller säga nått.

Jag förstår ärligt talat inte vad som finns i deras huvuden? Tror dom att den där tjejen känner sig säker när dom håller på som dom gör? Hade jag vart mamma till ett medelhavsbarn och sonen gjorde sådär hade han garanterat fått utegångsförbud. Det fattas garanterat respekt!
Att lockas på en som om man vore en katt eller en köttbit, väx upp!

Blä för choklad!

Det känns inte som att jag har gjort annat än ätit choklad den här helgen. Varm oboy på jobbet och små chokladbitar hemma. Inte nog med det skulle jag göra chokladbollar och dom blev sådär. Har ändå ätit upp säkert hälften. Nu får jag ge mig! (Jag skyller faktiskt på lingonveckan och det får vi tjejer/kvinnor göra för då är vi inte i normalt skick) Tänkte köra igång min träningsvideo men upptäckte att jag var tvungen att äta frukost och nu är jag alldeles för mätt för att ens röra mig.

Ne! Jag ska försöka komma upp på mornarna när älsklingen också går till jobbet så jag kan gå en promenad längst med strandpromenaden. Marbella har ju faktiskt en underbar sådan så det gäller att passa på.
Några till chokladbollar ska jag äta men sen är det slut på choklad för en tid framöver! Blä!


Vad ska vi äta?

Min tanke ikväll var att jag skulle laga ihop nån god middag till älsklingen och mig men när jag stod inne på affären hade jag verkligen ingen aning om alls vad jag skulle göra och jag var inte sugen på nånting heller.
Så nu vet jag inte vad vi ska äta och handlingen bestod av allt annat än mat haha!
Förmodligen lutar det åt att beställa hem nått. Karln var rätt trött efter en långhelg i Madrid med sina vänner så det passar mig perfekt också.

Jag tror jag har tappat suget på att laga mat på måndagar eftersom att det är min enda lediga dag och då vill jag bara kunna vila. Men nu har jag iaf gjort chokladbollar, städat iordning och älsklingen är på väg hem med tåget. Ikväll blir det förmodligen Pizza och hemmafruarna, glass och chokladbollar. Perfekt måndagskväll!

Morgonmys

Mitt och Pimpans morgonsmys är som en kaffeberoendes kaffebegär på morgonen!
Nu ska jag ta en dusch och sen kommer Sandra. Vi ska iväg på måndags marknaden och sen får vi se om det blir en sväng i stan eller om vi hamnar på stranden. Solen skiner iaf.

Trevlig måndag!


Äntligen kväll

Nu ligger jag äntligen i sängen med massa goda vindruvor! De två sista timmarna på jobbet gick verkligen sakta! Inte så konstigt egentligen att folk inte vill ta sig ut när det blåser och är regn i luften.

Imorn är jag äntligen ledig. Får se vad som hittas på och hur vädret ser ut. Imorn kommer älskling äntligen hem också! Nu får han inte åka iväg nånting mer. Ska bli så härligt att han har semester samtidigt som jag slutar jobba. Vi skulle ju egentligen åkt till Kina då men nu sattsar vi på en längre resa i vinter istället.

Just nu

En snarkande katt som håller om sin matte.


Igår sommar idag höst

Idag gick till jobbet med stövlar och kappa, igår i tunika och shorts. Höst tiden här nere i södra Spanien är verkligen allt annat än bestämd! Igår var det 30 grader och idag har det regnat hela dagen!

Nu ligger jag i sängen och bara tar det lugnt, äter lite vindruvor och vilar efter jobb.
Om jag längtar tills på måndag! Måndag = ledig!


Skönaste bebben

Nu mina vänner har ni någonting att lära era barn ;)




Lördags syssla

Nu är jag vaken och ska spela tvspel haha. Vilken lördagsmorgons syssla. Men är man ensam hemma och vädret inte är något vidare så är det faktiskt en strålande ide!


Utan frukost

Åh blir man irriterad eller när man dagen innan äter upp allt det sista till frukost, bröd, juice & youghurt! Och dessutom glömmer bort det!
Jag måste alltid äta frukost på mornarna innan jag ska iväg och jobba annars orkar jag ingenting, får ont i ryggen och dagen går allmänt jobbigt!

Idag blir det ost skivor + avokado. Suck!
Snart jobb igen.



Fick ett nytt ps3 spel av min älskade igår! Tack underbara du! Om jag är glad, vilket nostalgispel! Visar senare ikväll!

 


Torsdagmorgon

Idag är det dubbla jobb som gäller. Och imorn, och på lördag! Jag kommer vara helt slut på söndag men får helt enkelt se fram emot måndagen! Och då ska jag vara ledig hela dagen. 27 dagar sammanlagt har jag jobbat då men vill man spara pengar så vill man.
Nånstans ska vi resa i vinter, och det är garanterat längre än 4 veckor.

Nu en rejäl frukost!

Fix i trädgårn

Puh! Satte mig tidigare och åt frukost på verandan i solen och det var ju helt fantastiskt så jag bestämde mig snabbt för att vara ute i solen idag. Däremot är jag så less på att sola. Så jag tog tag i trädgårn.
Klippa träd, klippa häck, kratta löv, soppa uppfarten, klippa gräsmattan you name it! Hann med en jäkla massa på den här tiden.
Och visst, det kanske inte är världens roligaste att göra sånt här på dagarna men det är garanterat värt det efteråt när man kommer hem och ser hur fint man har det utanför huset.
Ni med hus vet vad jag menar :)


Helig måndag

Vad skönt det var att ha en ledig kväll igår! Har inte haft det på två veckor så det var verkligen på tiden att få umgås lite med min käraste! Jobbade på klädaffären på dagen, visserligen bara mellan 11-14 men idag blir det min 22:andra dag som jag jobbar. Tur att jag kan sova ut de flesta mornarna.

Efter jobb åt älsklingen och jag lunch nere vid strandpromenaden. När han kom hem från jobbet åkte vi till ett steakhouse och åt lite kött. Passade på att handla hem glass och sen bänkade vi oss i soffan framför hollywoodfruar och mös resten av kvällen.
Måndagar för mig är verkligen heliga! Inte så långt kvar på jobbet så jag får hålla ut.


Tack för en superbra dag igår och en mysig morgon imorse! Älskar dig!

Lite kulturkrock

Någonting som alltid gör att jag skrattar bakom spanjorernas rygg är när de ska skratta via, säg internet eller sms. När dom ska skriva det. Det går bara inte ihop sig!

Vi svenskar skrattar ju "hahaha" och h:et uttalas så som vi säger det, "ha".
Medans spanjorerna skriver det "jajaja" och J på spanska uttalas "ch" alltså blir det "chachacha"
Och tänk då när man inte får den där spanska inlevelsen och läser ja ja ja. Dom borde ändra om i sitt alfabet lite!


Tom skyltdockorna gör vi bättre ;)


Galna grannar

Galen helg på jobbet! 10 norskor som alltid var aspackade! Spelade ingen roll om det var klockan 14.30 eller klockan 23.30. Idag kom det dessutom dit 12 aspackade norrmän som kände kvinnorna, sedan natten innan! Herregud!

Min älskling kommer hem vilken sekund som helst och som jag saknat honom!
Nu stängs datorn av!

Lördag 19 september

Utgång med Sandra & Lotta. Mötte upp Kristin och Torbjörn.
Townhouse, Lemmon, Olivia Valerie. Tack för igår tjejer!


toakris-tjejer i väntan på Lottas karl som skjussade oss till Oliva. Thanks guys!


Makeupstore smink säljes

Precis innan jag flyttade till Spanien så gick jag en make up artist kurs hos make up store. Det var verkligen hur jäkla roligt som helst men sen jag flyttade hit har jag inte alls fått användning för sminket och det känns som att det skulle göra någon annan gladare än mig. Jag sminkar mig inte speciellt mycket heller då jag tycker att det är så svårt med mina super blåa ögon.

Så skulle någon vara intresserad av att köpa någon färg?


Mardrömmar

Sov ända till 11.45 imorse och det var verkligen välbehövligt kände jag efter den där hemska mardrömmen som jag hade inatt. Fy sjutton! Jag kommer ju aldrig mer våga gå ensam.
Och det värsta med dom här drömmarna är att när man ska springa, ja då går det fasiken inte. Du tar i så in i 17 men allting går i slowmotion! Känner ni igen er? Fy!

Nu är jag iaf uppe och jag väntar på en god lunch med älsklingen. Ikväll åker han till madrid igen, tråkigt!
Men jag håller tummarna för dig :)


Marbella då och nu

50 år kan göra skillnad!




Väderprognos

Igår var första dagen på hela sommaren som det regnade här nere, visserligen bara 10 minuter så det var alldeles perfekt! Jeansen åkte på och dom har jag inte sätt på länge (förutom när jag var i Sverige).
Vaknar den här morgonen av att det smattrar på fönstret och jag har glömt hur mysigt det är. Så jag har krypt ner under duntäcket igen med datorn och funderar på att somna om till en film.
Till eftermiddagen blir det säkerligen sol igen så lite regn på morgonen skadar inte.

Sött i garderoben

For iväg en sväng till köpcentret La Cañada här i marbella tidigare med Sandra.
Hittade en jättesöt topp som jag länge suktat över. Vet att syster Novali bärt upp den så snyggt och nu var den på rea, nedsatt 15 euro till ynka 5! Och med en tjuga i plånboken efter all dricks fick den utan problem följa med.
Hittade en skit snygg kavaj också, precis så som jag vill ha det men ska man ut och resa i vinter får man hålla hårt i pengarna!


Vitt mot vitt jag vet, men jag är ingen modebloggare!

Sängdags

Hela familjen Villalba/Zetterberg ligger och slöar i sängen just nu. Med familj menar jag att tom Katten har lagt sig i fotändan av sängen. (Visst är vi många i vår familj ;)) Vi ligger och datanördar och kramar om varandra mellan varven och Inatt blir första natten på länge som vi sover med duntäcke så jag hoppas att det blir en riktigt mysignatt och att det inte blir för varmt.

Nu ska jag stänga ner och krama om min karl. Sovgott allihoppa!


Pimpan är för svart för att synas på den svarta filten, sötnos!


Hipp hurra


Gomorron

Zacarias och jag var bara tvungna att kolla på hollywoodfruar igår när jag kom hem från jobbet på tv3s hemsida!
Ibland undrar man om allt är ett skådespeleri eller om folk är sådana i verkligheten!
"25 tusen, det har ju jag i smink" och sen sitta och snacka skit om barnflickan. Stackarn alltså!
"Ja jag sa nått om att dottern hade fult hår, hoppas hon inte är sur på mig" ÖH?!
Ne sånt här är pinsam underhållning så nästa måndag måste jag se det igen haha!


God lunch och rökförbud

Många spanjorer och turister är väldigt glada idag, andra är förmodligen skitförbannade!
Vi har precis fått reda på att det ska bli rökförbud på alla resturanger och barer! ÄNTLIGEN skulle jag vilja säga! Att det tagit så lång tid att införa den här lagen är helt sjukt.
Jag som inte röker är iaf skitglad haha!

Nu har vi precis ätit en supergod lunch som jag gjorde. Snart är det dags för en dusch och sedan jobb. Jag har ytterligare en vecka kvar att jobba innan jag är ledig. Puh!


Sallad, pasta, röd paprika, avokado, körsbärstomater, feta, räkor och dillsås.

Godnatt

Idag har jag äntligen sätt "män som hatar kvinnor"! Jäklar vilken bra film alltså!
Hoppas nästa kommer ut snart! Men den här gången tänker jag inte läsa boken först. Mer spänning så!

Nu sängen!

Fysjutton vad kul vi hade

Parfumes, Tanguito, Lemmon, Buddahbar, Olivia Valerie.



En drink med Sandra

Nu hoppas jag att jag fått i allting i väskan. Ikväll blir det en drink med Sandra, däremot efter jobbet så allting måste ju med dit! Men efter mycket suckande och skrikande här hemma fick jag ihop lite kläder. JAG HAR VERKLIGEN INGA KLÄDER ALLS!
Ha en trevlig kväll allihopa. Ikväll förfestar vi till 80tals rock!


En notis till Frankie

Nu har jag tränat (yes, jag gjorde det idag igen!), tagit mig en dusch, diskat, bäddat sängen, fönat håret och nu väntar på att karln ska komma hem vid 15. Då blir det lunch. Man äter rätt sent här i Spanien jämfört med Sverige men man kommer in i det. Jag hade hoppats på att solen skulle skina så vi kunde äta på stranden men den vill inte visa sig så det känns som att man lika gärna kan äta hemma då, trist!



Har glömt visa bild på oss från bröllopet!
(Frankie, Zacke är rakad nu!)


Med stort K

Det är lite halvruskigt väder ute så jag sitter och kollar på Djävulen bär Prada, för tredje gången. En perfekt film att ha på i bakgrunden medans man gör nått annat.
En dag ska jag också vara en karriärskvinna med stort K. Jag ska bara komma på vad jag vill göra först vilket inte är det lättaste, tyvärr.

Ikväll börjar jag 19 och jobbar till 00.00 för det är ett band som ska spela på torget utanför jobbet, 80 tals musik, så det är bara att vänta och se om det blir fullt ös medvetslöst eller om vi köpt massa öl i onödan.


Älskling är bäst

Va sjutton! De två senaste inläggen har inte gått att kommentera som det ska. What´s up with that?! Jag har ju inte ens ändrat nått på bloggen. Och det här inlägget funkar inte heller :/

Nu ska jag äta upp mina vindruvor och kolla vidare på BigBrother som precis har börjat. Herregud haha!

Tae bo cardio

Just idag när jag behövde sova så blev jag först väckt av katten, sen av karln, direkt efter det brevbärarn, katten igen och ytterligare katten så vid 10 var det bara att ramla ur sängen och gå upp. Tror krafterna tog på mig igår efter en hel dags jobb.

Men nu är kraften tillbaka så nu ska jag slå på min träningsdvd och träna! Jag har fått nog av allt häng! Tack Hanne för att du peppar så jävligt med dina tusen träningar om dagen ;D

Den bjuder jag på

Satt och kollade igenom lite gamla kort som jag har på datorn (tack erica). Hittade några från gamla tjejgänget, tror vi var 18 år. Jag kommer ihåg den dagen som igår. Vi var hemma hos mig först och badade i poolen. Sen gick vi och handlade och vidare till Veronica som då bodde i Norrtälje.
Det blev lite party och okå den kvällen och jag minns hur dåligt jag mådde dagen efter när jag knatade hem till Veronica igen och skulle dricka te och hjälpa henne städa undan allt.

Bilden visar nog hur dålig jag var haha. Och vad hände med hållningen!

Nu ska jag vila innan det blir jobb.


Tröttmössa

Nu är jag så trött så jag vet inte vad. Ska ta med mig älsklingen och sova nu.
Imorn blir det jobb hela dagen. Först i klädaffären och sen på hotellet. Vet inte riktigt hur jag ska klara det men jag får försöka ta en siesta imorn på dagen.

Sovgott allihopa!

37 par skor

Hur sjutton kan man ha sparat ihop 37 par skor under sina tre år i Spanien?!!!! Och då äger jag inte ens ett par svarta pumps, eller sneakers! Dessutom har jag för lite pumps, enligt min mening. Däremot använder jag inte ens hälften men ändå har man så svårt att kasta dom!
4 stycken åkte i sopporna iaf, de andra kanske jag kommer börja använda (Jag tror ju inte ens på mig själv så det här är ju bara löjligt). Nu ska jag fortsätta!

Hoppas inte Zacarias läser det här inlägget ;)


Mys framför film och ljus

Vad härligt det är att ha en ledig kväll! Det är inte ofta så man får lyxa till det lite extra dom här kvällarna.
Vi har beställt hem pizza och cola och kollat på en chiliensk film. Sen blev det massa goda vindruvor och ännu mer mys.
Nu är det Callejeros Viajeros på tv som handlar om spanjorer utomlands, och just nu är dom i Kina. Riktigt intressant eftersom att vi vill åka dit! Nu ska jag stänga av datorn och mysa vidare.



En halv tånagel

Usch jag är helt slut!
Gick upp tidigt imorse (ah eller 9.30) för att jobba i klädaffären från 11-14. Sen skulle jag ha jobbat på hotellet ikväll för att jag missade en kväll förut men jag var helt slut imorse när jag vaknade också så jag fick som tur var byta den måndag. Man måste faktiskt vara ledig ibland, 13 dagar i raken att jobba är inte sunt!

Återkommer när huvudvärken är borta.


Bobban Marley

Jag kör Bobban för fullt här hemma (Bob Marley) samtidigt som jag sitter och fixar med kusins blogg. Riktigt bra blir det!

Nu ska jag äta upp min pasta och sen blir det jobb. Just nu kokar jag till tusen. Varm mat på varmt väder går verkligen inte ihop, än mindre varma drycket och varmt väder. Jag förstår mig inte på dom som dricker kaffe utan is på sommaren!


Cravings after Converse


Natti natti

Nu ska jag slå på en film och äta lite svenskt godis.
Jag är så trött i ögonen men litar inte på att jag kommer somna på engång ändå.

Sovgott.

Wallander

Idag låtsas jag som att det regnar. Film dags!


Shopaholic

Jag har sovit riktigt bra! Den där ölen hos Kristin efter jobbet igår kanske gjorde susen för gu vad trött jag var. Nu håller jag på att kolla på filmen Confessions Of A Shopaholic. Men jag vet inte ja, ingen höjdarfilm faktiskt.
Fina kläder så men en handling om shopping? Det händer ju ingenting mer än shopping?
Tacka vet jag Sex and the city!


Jorden runt resa

Har suttit och kollat runt på massa resesidor hela morgonen. Man blir ju knäpp efter ett tag! Någon som har gjort en jorden runt resa?

Jag har verkligen kommit in i resträsket, det spelar ingen roll om jag bor i Spanien. Jag vill se mer haha!
Kultur är så mycket roligare nu än när jag var liten då bara strand gällde på resorna som mamma tog oss med på. Hon kan inte ha haft det lätt stackarn :) Men tack för alla resor vi gjorde mamma! Hoppas du stod ut med oss. Älskar dig!


I see you

Nu är vi också vakna. Och jag har sovit riktigt bra inatt! Men förmodligen inte karln min som är lite sjuk, stackarn!
Jobbet igår var riktigt trist, det är inge folk?! Jag förstår inte vad som hänt. Marbella är ett ställe för turister även i september och för mig är det en av mina favorit månader. Men det är helt tomt ibland.
Kanske är bra på ett sätt för nu är jag inte ledig förrns den 14 september. Var hemma en lördag och ska ta igen den på en måndag så det är bara att stå ut.
Min gamla jobbarkompis ringde igår också och hade chefen i bakgrunden. Kanske har jag lite jobb där nästa vecka. Hoppas hoppas. Jag behöver verkligen alla pengar som jag kan få ihop nu.
Vi har planer på gång :)


Sommarsallad

Zacarias hade gjort en sån himla god sallad igår när jag kom hem från jobbet så jag var bara tvungen att göra samma till lunch idag igen. Riktigt gott.
Ska kolla klart på det sista avsnittet av GG som jag har kvar och sen röra mig ner på stan. Måste byta den där kjolen som jag haft sammanlagt 2 månader på mig att göra nu.. haha, jag är inte förvånad!


Myggbett på baken

Seg är bara mitt förnamn idag. Var uppe tidigt imorse och gjorde te till min älskade för att han var lite krasslig. Han åkte iväg imorse till flygplatsen för att flyga helikopter (!) till afrika! Till en spansk stad där. Sen när började man flyga med helikopter från flygplatsen? Intressant fråga.

Jag sitter och kollar på lite resor, just nu har jag ett sådana sug av att resa och det spelar ingen roll att man bor i Spanien då. Om allt går som det ska kanske vi stannar lite längre, hoppas hoppas hoppas.


1 September

Det är inte nådigt vad den här sommaren har rusat iväg. Eller sommar och sommar, vi har ju fortfarande sommar så jag får väl skriva juni, juli & augusti. Och september lär väl gå lika fort den. Om inte fortare.
Nått jag verkligen ser fram emot nu är en resa i oktober. Få vila ut, ta igen allting man missat den här sommaren och bara ha det bra. Få umgås med sin pojkvän för engångskull för det har det inte blivit mycket de här månaderna.
Till november måste jag ha ett nytt jobb också. Om jag är trött på att söka jobb.. förstår inte hur svårt det ska vara i det här landet att hitta nånting med 40 timmar, kontrakt, bra lön, bra tider och framförallt bra villkor.

 


RSS 2.0