Utbildad spanjorska

Det är precis vad jag är nu, tre månader spanska och jag fick betyget 9/10 i allt som hör talet till, likamed excelente! Så jag är mer än nöjd med mina spanska kunskaper.

Vi gick ut och åt mexikansk Zacarias och jag igår kväll. Lite guacamole, massa mexikanska rätter,samt margaritas och coronitas till dricka! Jag har en sådan underbar pojkvän så det inte är klokt! Han är verkligen bäst. Hoppas du vet det älskling!
Imorse åkte han till Berlin för att träffa lite svenska kompisar så nu är Pimpan och jag själva ihelgen. Vi hinner förhoppningsvis att ses en timme på flygplatsen på söndag innan jag åker med planet till Sverige! Hoppas du får kul min underbara! :)

Har vart och träffat en svensk tjej idag som heter Sandra. Riktigt trevlig tjej och det var så kul att vi funkade likadant när det gällde att ringa och höra av sig till olika ställen. Internet är våran bästa vän ;) haha! Hoppas vi ses snart igen.

25 grader i skuggan

Det är riktigt varmt idag! Ingen vind är det heller så direkt när jag kom hem från skolan bytte jag om till shorts och bikini och la mig och sola, och det är precis vad jag gör nu med. Behövde ta en paus dock för att det blev så varmt.
Ska jobba tre timmar ikväll igen, får hoppas på att det är lite mer kunder än vad det var igår.
Sista dagen i skolan imorn och sen är det inte långt kvar tills min Sverigeresa :) Kan knappt förstå att jag redan pluggat spansk i tre månader.


Pimpan tycker det är lite för varmt med sin svarta päls så hon ligger gärna i skuggan, och gärna under saker om det går.

En trött Linda

Älsklingen var sugen på pizza idag så det var precis vad vi åt till middag. Pizzan vi äter är god, men den slår inte svensk pizza. Oj vad vi båda saknar en svensk härlig pizza!
Nu ska jag gå och ta en dusch och lägga mig i sängen och plugga lite mer. Min underbara sambo vill ikväll ge mig en massage och det tackar jag verkligen inte nej till. Ska bli riktigt skönt!

Godnatt och sovgott!


Tänka en sak och göra en annan

Jag tror inte riktigt att min själ var med mig i skolan idag, hon måste ha legat kvar i sängen och sovit för det var inte mycket som hängde med i hjärnan idag! Vi skulle skriva en text till lite bilder och det står klart och tydligen namnet Manuel i boken, jag börjar skriva om Manuel men efter att ha läst upp det högt för klassen har jag tydligen döpt om grabben till Antonio. Och Antonios vän till Manuel. Och sen när jag hör de andra läsa om deras grabbar som också heter Manuel tänker jag bara, coolt vi tänkte på samma namn! Tji fick jag. Min lärare skrattade gått åt mig iaf.

Älsklingen kom hem och gjorde mig sällskap på lunchen och nu ska jag byta ut mina mjukisbyxer mot jeans och ta mig ner till jobbet. Ikväll jobbar jag tre timmar. Perfekt!

Klippa gräs med en sax

Jag kommer ha en sådan träningsvärk i armarna imorn! Gräsklipparfanskapet slog det gnistror om och hostade rök efter 10 sekunder igång så det var bara att ta fram häcksaxen. Det funkar ju inte med en gräsmatta som är halvklippt. Så nu har jag kört runt som en dåre med saxen i högste hugg. Gräsmattan är klippt och jag är nöjd, jag är seriöstt sjuk som ens har gjort det här! Nu vet jag hur det känns att skura golv med en tandborste. (Måste vara grymt likt iaf)

Ne nu ska jag sätta igång med korvstroganoffen!


Snart i Sverige

Det blåser lite ute idag med men det är åtminstonde inte storm som i lördags och solen skiner förfullt utan ett endaste moln! Så det är perfekt att sitta ute på terassen att plugga idag. Jag har som sagt ett till prov att göra på onsdag. Är man csnstudent ska tydligen ett extra prov göras. Inte för att jag förstår innebörden med det när vi gör prov i skolan för varje bok vi läser men men. Lärarna säger inte så mycket dom heller! Så nu blir det plugg i början på veckan igen!

Bara en vecka kvar i skolan, riktigt skönt faktiskt. Jag vill ut i arbetsvärlden och tjäna pengar! Dessutom åker jag till Sverige på söndag så jag bara längtar att den här veckan ska rinna mot sitt slut!



Systers student förra året i juni! Se nu till både Novali och Ronja att hålla er hemma när jag kommer hem!

Sälja på tradera

Jag tänkte precis lägga ut lite skor på tradera som jag ska sälja. Men när jag loggar in ser jag nånting om fakturer och det står att man får en faktura varje månad om man sålt för över 5 kr. Är det någon som vet hur stor den här fakturan blir?
Skulle också vilja veta frakt för skor och kläder, på ett ungefär då.

Pagafantas

Filmen i fredags var jättebra! Hade jag förstått allt hade den nog vart bättre eftersom att allt var på spanska hehe. Den handlade om en kille som alltid blev vän med tjejerna istället för pojkvän. Innan det åt vi god tapas brevid picassomuseet och innan det var vi förbi IKEA och handlade lite och åt daimtårta! Mums!
Igår jobbade jag hela dagen. Min gamla chef ringde och frågade om jag kunde jobba lite då och lite nästa vecka så det blir perfekt tills jag hittar ett annat jobb, lite extrapengar sådär.
På kvällen lagade älsklingen god mat, coquinas (små musslor) och sen en kötträtt (osso buco) och till det drack vi lite vin. Myskväll med andra ord! Perfekt kväll!

Idag regnar det, trist men lite skönt känns det faktiskt. Kan man fixa massa här hemma! Lena fyller år också så får se vad dom gör.


Biopremiär

Nu sticker vi till ikea och sen ska vi på biopremiär inne i Malaga. Filmfestival den här helgen så det ska bli spännande med en helspansk film och se vilka de spanska "kändisarna" är.

Ha en trevlig fredag :)



Smile ;)

Samlare

Jag har aldrig vart nån riktigt samlare. Visst har jag köpt skor, massvis med skor men jag har aldrig liksom tänkt på antalet eller nått sådant. Armband äger jag inga, två halsband har jag som jag fått från min syster och ett par pärlärhöngen som jag alltid har vid festiligare tillfällen. Jag har en påse med 10 örhängen som jag köpte för 100 kr nångång med andra syster i sthlm men dom har jag knappt användt. Systrar något ni vill ha? :) Men nu börjar jag faktiskt bli en samlare vad gäller nagellack. Hela 4 st har jag ;)




3e färgen är underbar. En riktigt vårfärg som glimmrar. Sen självklart ett rött, ett svart och ett neutralt!

Filmfestival

Provet gick väl sådär. Ni fu ni fa som vi säger på spanska. Får se imorn helt enkelt. När man ska börja gissa och dra streck på vad vissa ord har för synonym så känns det inte sådär jätte spännande och seriöst längre men förhoppningsvis har jag koll på hur man pratar. Det känns som det iaf, oavsätt vad provet säger så vet jag vad jag kan.

Ligger ute på altanen nu och solar. Orkar inte röra mig ner till stranden så det är perfekt här! Det är så himla bra väder idag så jag gick tom med klänning till skolan. Kände mig lite som en turist när man kollade på spanjorerna men så får det vara haha!
Just nu pågår också en filmfestival i Malaga så får se om vi åker dit ikväll kanske. Filmen började rätt konstig tid.


Strand och plugg

Nu börjar jag känna att skolan har gjort sitt. Tre månader räcker gott och väl och jag vill verkligen ut och börja jobba igen, tjäna pengar och kunna leva ett normalt liv. Att vara student är härligt, men det har också sina nackdelar!
Har precis kommit hem från stranden där det blev ett litet plugghäng med Florina och Lena. Kände dock att det vore lättare att plugga hemma så efter maten ska jag sätta igång och skriva ner alla olika namn på formerna så jag minns dom.
En vecka kvar i skolan!




Saknad

Solen har verkligen visat sin starka sida idag, riktigt skönt! La mig och solade lite innan jag började plugga men jag blir ju så rastlös. Måste komma ihåg att ta med mig ipoden ut nästa gång.
Kvällen har vart lugn och skön. Karln drog iväg och grillade med sina kompisar och jag har hjälpt min systeryster med sin blogg :) Preliminär utseende kanske man ska kalla det men jag gillart, hon vill nog ha sina andra bilder hehe.

Längtar så mycket tills jag är hemma igen! Få krama mina syskon, min familj, min katt! Äta massa lösviktsgodis och bara njuta hemma hos mamma. Har som sagt inte vart hemma sen i augusti och såhär lång tid får det aldrig ta igen!

Mat i Spanien

Jag får ofta frågan om vad vi äter här i Spanien när vårt hushåll består utav fler svenskar är spanjorer. Samtidigt är vi ju där vi är så vi måste ju blanda våra matkulturer. Vi äter i stort sätt allt. Allt från spagetti och köttfärsås, pannkakor, pannbiffar, lax, sallader till spanska rätter. Ikväll är jag iaf proppmätt! Vi har ätit lite goda tapasrätter här hemma! Och nu ska vi kolla klart på Förortsungar. Har ni inte sätt den så se den. Vilka ungar :)

Dagens middag bestod utav marinerad kyckling, fetaost, vichyssoisesoppa och tomater i ugnen täckta med parmesan. Mums!



Lite girltalk i solen

Jag gick och träffade Kristin och hennes kompis lite snabb innan jag skulle träffa Linda. Mys på en resturang där dom åt och massa spanskasnack! Sen mötte jag Linda och vi gick till en tapasbar och tog en öl i solen. Sommaren här nere är garanterat den bästa. Du lever ett sådant annorlunda liv. Du kan vara ute längre, allting är så mer långdraget här och stressen finns inte på samma sätt.
Imorn pratades det om en grillfest igen! Om jag bara kunde ha ett jobb och pengar (och självklart min familj närmare + vänner) så hade mitt liv vart värt att inte klaga på! Typiskt :)

Jag hade med mig kameran men glömde att ta kort så jag bjuder på ett kort från teeterian, där man kan röka vattenpipa och dricka te och bara ha det cosy.


Plugg massa plugg


Såhär ser det ut hemma hos mig just nu! Vi har vårt andra test på torsdag och även om alla säger att det är lätt så vill jag vara helt säker på allting. Så de kommande dagarna innebär plugg plugg plugg.
Ska hinna med att träffa Linda vid 17 tiden, tjejen som gick i min klass tidigare så vi får catcha up lite.
Sen ikväll blir det mer plugg.

Juste, ni som tidigare har pluggat på enforex via csn. Behöver man göra ett extra slutprov när man är klar med kursen eller är det bara proven för varje bok?

En sovandes söndag

Idag har jag nästan sovit hela dagen och jag gillar verkligen inte när det blir så. Dessutom har solen kommit ïgen, men förhoppningsvis stannar den kvar nu hela resten av veckan.
Igår gick Florina och jag ut och åt tapas på favorittapas stället. Sen kom några andra från skolan och tog ett glas vin men dom var trötta så dom stupade hem i säng sen.
Vidare till Puerto Banus och sen avslutning på Olivia.
Nu har jag iaf bestämt mig för att inte gå ut på ett tag annars tröttnar jag snart på Marbella igen :)

Gjorde en jätte fin sminkning igår och lockade håret igår men självklart hann jag inte ta kort på det, så typiskt men alla sa att det var fint iaf. Lite ovant eftersom att jag aldrig sminkar mig "annorlunda".

Lördagsplaner

Det är lika trist väder idag faktiskt! Men man ska väl inte klaga. Vi har haft rätt bra väder och snart vet man att solen är här för att stanna. Sommaren innebär noll regn så man får suga in sig regnet och fräshluft nu så man orkar med sommaren fram till hösten :)
Vi har precis ätit nachostallrik och kollat klart på filmen från igår. (Erica vi måste äta på tacohouse när jag kommer hem ;D)
Ikväll ska jag möta upp några från klassen och förmodligen äta lite tapas och sen ta en drink. Vi bestämde helt enkelt att vi tar dagen som den kommer. Inge stress och inga måsten. Hoppas bara min huvudvärk försvinner som förmodligen det här vädret orsakat!

Perfekt fredag!

Älsklingen och jag passade in den här helgen så bra, jämfört med förra helgen. Båda två hade planer på att träffa våra kompisar imorn på varsitt håll så det var perfekt så ikväll blir det mys fredag här hemma.
Jag ska göra pannkakor och så ska vi mysa i soffan framför en film med m&ms och glass. Det är rugg väder idag med så det är perfekt!

Återkommer imorn :)



Våran fredagsmiddag med alla möjliga tillbehör!

Here we go

Det blev lite knas med väckningen imorse då både Zacarias och jag föredrar min mobils alarm. Och i vanliga fall går vi upp samtidigt men på fredagar börjar han tidigare så jag vaknade vid 11 och hade försovit mig rejält. Så istället för att vara i skolan i typ en timme bestämde jag mig för att ha en städdag här hemma så nu är badrummet, vardagsrum, hall och sovrum rent. Dammsugit och torkat! Det är inte dåligt vilken energi man kan få ibland! Skönt att ha en rent hem nu när det är helg!

Nu ska jag ta en dusch och sen ta tag i disken och köket och sen kommer älsklingen hem vid 15 och då blir det lunch!


Smooking waterpipe



Alla som känner mig vet att jag inte röker, och aldrig heller har gjort. Så när jag testade röka vattenpipa idag med äpple (och en himla massa tobak) kan ni ju tänka er hur det slutade. Ett bloss, en himla hosta och sen var min mage körd haha!
Men supertrevligt hade vi. Patricia i min klass slutar idag så hon, Lena, Corine och jag gick till en teeteria idag och drack lite te, rökte pipa och snackade massa skit. Stället vi var på är riktigt cosy!



Nu ska vi äta makaronilåda! Mums

MC drive och film

Vilken fart det blev på mig när jag storhandlade själv! Man går dit man ska och man småkollar inte eller nått. Man vill bara bli klar och skönt det för det blev lite skillnad på summan. Orkade dock inte laga mat för att jag var så trött när Zacarias hämtade mig så vi tog en mc drive, super gott ;)
Det har duggat lite idag. Jag kan inte ens minnas sist det regnade här, men jag minns att det öste ner. När det är sånt här ruggväder vill man inte göra annat än att stanna inne, så ikväll blir en lugn kväll.
Vi ska kolla på en film och mysa med varandra! Det är vi bra på!


Nånting har hänt med min webcam, såhär suddig har den aldrig vart!

No educacion

Idag släppte läraren en bomb, Hon trodde att vi skulle ha vårat andra prov på fredag! Det var som att klassrummet stannade upp och sen började alla att prata i mun på varandra.
Hur kan man komma två dagar innan och säga att man ska ha ett prov? För mig är det no eduacion!
Sen pratade vi också med ägaren till skolan och frågade om vi fick göra det på måndag istället. Impossible sa han, på torsdag i sådanafall. Vad trött man blir.
Jag tror iaf att vi ändrade det till torsdag nu så vi får lite tid att plugga. Jag lär mig hellre allting bra än lär mig mer spanska men halvbra. Suck!

Ska röja iordning här hemma sen vid 16.30 ska jag upp till La Cañada med några klasskompisar och så ska jag storhandla. Det behövs och jag gör hellre det idag än ihelgen. Älsklingen hämtar mig sen så det är skönt!


Ni har väl hört om den där sidan där man kan få ut pengar på mataffärer? När man tipsar andra?
Vore ju guld om man kunde handla all man gratis. Titta in här och bli medlemmar.

Sverige snart

Nu är jag ett steg närmare på min sverigeresa som jag vill göra. Eller låt mig säga såhär, jag har min resa till Sthlm, nu måste jag bara boka resa tillbaka till Malaga så jag är här när far min kommer.

Lite trist dock att jag åker den dagen Zacarias kommer hem från en weekend i Berlin men vi får försöka pussas på flygplatsen för vi har nog iaf 45min där :) Sen skulle jag ändå ha åkt tidigare när han vart borta om jag kunde så jag får vara glad om jag hinner krama honom en liten stund emellan våra plan :)

Jag har inte vart hemma sen i augusti så jag längtar verkligen att få komma hem en sväng! Träffa min familj, min katt och mina vänner. Äta lite av mammas mat och känna lite sverigeluft för sen får jag ha en underbar sommar i Spanien med min underbara pojkvän innan vi åker till Sverige i augusti på bröllop.

Som vanligt i framtiden

Vi har börjat lära oss framtid i skolan idag och sista 15 minutrarna skulle vi skriva om vad vi tror att vi kommer göra om 10 år, hur vårat liv kommer se ut.
Nästan 33 år alltså. Jag skrev att jag inte visste var jag skulle bo, men att vi hade ett semesterhus här i Marbella. Jag och Zacarias skulle ha vårat första barn och vi planerade vårat bröllop lite lätt. Jag hade ett jobb på ett företag där jag fick använda mig utav både svenska, engelska och spanska och vi hade gjort många resor under 10 år.
Nu ska jag bara se till att det här blir verklighet, iaf det med jobbet, pluggdrömmarna står verkligen högt upp nu vilket känns jätte skönt!
10 år är väl en bra tid älskling, behöver du inte känna dig så stressad? ;)

Annars då? Jag tog tag i träningen lite lätt idag och ska verkligen hårdträna nu varje dag efter skolan! Dom där kladdkakorna hade som sagt börjat sätta sig lite snyggt så nu ska dom bort :)
Däremot var jag så jävla smart så jag ville ju unna mig nytta med nöje eller vad det heter. Linda kom på smarta iden med att ta ut datorn i förrådet och stå på gräsmattan i solen och träna i över 20 grader. Tror ni jag var svettig? ;)


Mina snygga puma argentina shorts som jag fått av älsklingen.
Lägg också märke till min sköna solbränna på fötterna. Samma skor varje dag är inte bra ;)

Solsken

Solen steker idag! Så ni kan ju gissa vad jag har gjort? :) solat nästan hela långa dagen, tills jag somnade och vaknade helt yr i skan och svettig! Det är så härligt med våren och sommaren, det är perfekt väder för att sitta ute och äta och jag älskar det! Jag är verkligen en sommarmänniska. En som ska bo nära vattnet och inte på nån snötopp nånstans ;)


Två år sedan i april

Malaga i Bilder

Det var riktigt trevligt och kul igår! Hennes ex och hans familj har öppnat en flamenco bar så vi gick dit med dom för att kolla läget. Kan inte säga mer än shit vad häftigt det var! Är det nånting jag vill testa att dansa så är det flamenco eller sevillanas! Det verkar så himla häftigt. Och vilka aktörer dom är.
Efteråt hamnade vi på Olivia Valere och Vanity och vid 06 imorse ville Linda sova :)

Har ju glömt att visa mina bilder från Malaga.
Här är tre iaf.


En sådan mysig gata. Ser ni hur nära husen sitter varandra?


Katedralen. Tornet byggdes aldrig klart på den här sidan för att pengarna tog slut.
Sen tror jag att det är så att när dom väl hade pengar ville inte Malagaborna bygga klart fden ör dom tyckte att det redan symboliserade katedralen och trodde det skulle förstöras.


Den färdigbyggda sidan

En drink med en gammal vän

Idag har vi vart iväg på en barbaqoa, grillfest hos Zacarias kompis Ignacio där en himla massa människor höll till. Tyvärr blåste det storm titt som tätt så efter att vi kommit hem fick vi båda två frysfrossa! Typiskt.
Vi skulle ha åkt iväg till Antequera med en jobbarkompis till Zacarias och jobbarkompisens fru, men det har blivit lätt punka på däcket igen så vi vill inte chansa att ta bilen + att vi båda är helt slut. Karln kom hem rätt sen imorse ;)

Istället ska jag möta en gammal kompis som är här i Marbella just nu för en drink eller så. Ska bli jätte trevligt att träffas igen eftersom att vi var så bra kompisar när hon bodde här förra året men tyvärr flyttade hem och de sista veckorna var lite konstiga.
 

Malaga

Prossesioner i Malaga


Puh vilken lång dag det blev igår. Vi tog också den värsta bussen dit som tar dubbelt så lång tid och som går igenom varenda stad på solkusten. Men vi hade helt klart en trevlig dag! Turistade runt lite i Malaga för att sedan äta lite tapas. Det vi hade missat var att de där prossesionerna började så himla sent så vi var bra trötta när de drog igång. Det var intressant att se, nu vet man vad påsken är här nere. Men en gång är nog för mig :) Vissa av de här prossesionerna höll på till klockan 06. på morgonen. Hur dom orkar vette sjutton haha! Och alla olika grupper hade olika färger på sina dräckter och så gick dom med ljus. Och titt som tätt ringde någon i en klocka som sa att dom skulle gå, stanna, eller lyfta ner de stora "verken" som dom höll i.

Kl elva på kvällen landade jag innanför dörren här hemma och då blev det bara att ta bort smink, göra en baguette och krypa ner i sängen lite med datorn innan jag somnade gott! Trött var bara förnamnet då.



Att köra alkoholpåverkad i Spanien

Oj, jag somnade klockan 23 igår kväll så självklart vaknade jag klockan 08 imorse och var pigg som en lärka. Tur att jag kan somna om, vid 10 vaknade både jag och Zacarias och efter lite mys gjorde vi iordning en stor härligt frukost och satte oss på altanen i solen. Jag älskar verkligen att börja dagen såhär.

Vi tittade på ett program igår som är väldigt känt här i spanien, Callejeros, där dom igår hade ett program om alkohol och att köra bil. Det var läskigt många dom stoppade som hade dubbelt över max gränsen och som dessutom hade droger både i sig och i bilen. Förstå vad läskigt det är när man inte vet hur många det är som kör bil som faktiskt har druckit? Jag tycker att det borde vara en promillegräns på 0.00 % på alkohol och att köra bil. Här i Spanien ligger den på 0,21. Hur är den i Sverige?

Nu ska jag ta en dusch så jag kan göra mig klar. Klockan 13 tar jag bussen till Malaga :)

Strandpremiär

Det blev ingen hamburgare igår kväll. Karl lämnade huset vid 22.30 och jag var inte på något vidare bra humör så jag la mig i sängen med två rostade mackor och filmen "the women" (den var sådär) och somnade sen skönt istället!

Idag har jag fått påsklov! Underbart kan beskriva det. Vädret har vart toppen så idag gjorde jag min första bikini premiärstranden. Märkte dock att jag måste köpa mig en ny för det är ingen av dom jag har som sitter något vidare bra. Rumpan eller kärlekshandtagen måste ha växt haha! Jag inbillar mig det iaf, karln säger att jag ser ut som vanligt!
I år bygger jag dock på mig solbränna sakta och försiktigt. Och alltid med solkräm. Då håller den bättre och ser mer fräsh ut. Det börjar ta sig lite iaf! :)


Hamburgerkväll eller inte

Det pratas om hamburgare och fotboll ikväll hos en kompis till min pojkvän. Och jag har verkligen vart super sugen på hamburgare ända sen jag såg att min kusin hade ätit det till middag!
Blev på lite sämre humör tidigare men nu har jag tagit en dusch iaf och ska fixa håret så får jag se sen hur jag känner när Zacarias kommer hem från paddeln.

Det vore ju bra gott ändå!

Påsken i Malaga

Jag fick en kommentar av en av mina systrar om hur påsken såg ut här nere. Hon frågade om det var en stooor fest i Spanien medans Svenskarna sitter och målar påskägg? Haha aa det är mer eller mindre så det är.

Våran lärare är från Malaga och det är jätte stort med påsken där. Idag berättade hon om lite olika traditioner så jag ska se om jag kan komma ihåg lite.

Tex så har dom stora processioner (heter det så på svenska?) där dom går i olika tåg. Och alla tågen brukar oftast bära på olika saker, tex. Jesus, En virgen, m.m. Det är alltså kyrkogrejen men du behöver inte vara religös för att gå med i det här tåget. Dom klär ofta ut sig också för vilket tåg dom går med. Igår hade hon, hennes mamma och hennes dotter gått med i ett tåg där dom bär klädsel som många förknippar med ku kux klan. Strutar på huvudet och mask för ansiktet. Men det har absolut ingenting med kkk att göra.  Tom Antonio Banderas går med i de här tågen varje år.

I Malaga är det också så för flera år sedan så gick det en epedemi i stan och folk vägrade ta sig utanför deras hus och gå med i dom här tågen och bära på dessa grejer, och de enda som ställde upp var fångarna.
Eftersom att fångarna ställde upp på detta och skötte sig så bra så bestämde sig kungen tror jag? att en fånge ska släppas varje år. Alltså någon som åkt dit för nått mindre brott. Inget grovt. Så detta har nu också blivit tradition att se när någon släpps fri.



På torsdag åker jag till Malaga för att se hur det egentligen går till!

En lugn kväll

Vad fort eftermiddagen gick när man slutade såfort!
Nu har jag precis ätit en fryspizza med massa diverse grejer på och tänkte kolla på Patrik 1,5 igen och äta lite pistashnötter och choklad.
Älsklingen är iväg och äter tapas med sina kompisar i stan så jag och Pimpan har tjejkväll :) Riktigt skönt med tanke på hur veckan kommer se ut. Här i Spanien är påsken jätte stor så det kommer bli en himla massa tjåhej under alla dagar.


Ovanligt lång dag

Nu börjar tröttheten verkligen smyga ikapp! Vi har gått två timmar längre idag och ska göra imorn med eftersom att vi också har ett litet påsklov på torsdag och fredag. Det är ju underbart med ledighet men när man är van med 4 timmar spanska om dagen och det blir 6 så märker man verkligen skillnad. Speciellt med det vi nöter nu.. Ibland hajjar jag nada haha!
Men jag klagar inte, dagen flöt på och nu är det bara två dagar kvar tills långledigt.

Skulle ha klippt mig idag egentligen, men frisören fick förhinder. Det är en svensk tjej från stockholm i min klass som heter Linda haha. Hon är utbildad frisör och tog 10 euro för en klippning. Super bra. Men men.. det får bli nån annan dag istället.
Ne om man skulle vila lite i soffan kanske så man är lite piggare tills karln kommer hem :)

En himla massa besök

Vilken härlig helg det har vart! Vi har både solat och fått så himla mycket gjort i huset och i trädgårn så effektiva är verkligen ett ord som beskriver oss! Gästrummet är färdig målat och rustat så nu kan vi äntligen få besök igen. Som ni ser är hela maj uppbokat hih :)

2-10 maj. Sverigeresa (förhoppningsvis)
10-16 maj. Pappa m. sambo på besök
19-27 maj. Zacarias kompis Klas m. flickvän på besök
6-15 (?) Juli. Syster Lova m. pojkvän på besök

I maj så har jag bott i det här huset i två år och det är inte nådigt vad vi har slängt saker och fortfarande slänger. Huset var verkligen överfullt!
Och när man har en sådan här dag så måste ju allting vädras och tvättas också.
Vad gillar ni mitt jackträd ;)


Tokig katt

Hela gårdagen spenderades utomhus och gu så skönt det var. Vintern här nere är riktigt hemsk.. Vi har ingen snö men vi har en himla hög fuktighet som gör att husen inte står stadigt. Så igår röjde jag ur ett rum och tvättade det rent med ett medel och rensade bort allt skrot och så röjde vi hela tomten. Vi har bestämt att vi ska skaffa en pool i år :)

Pimpan var också med oss hela dagen och när vi sågade bort en gammal olivträdsstubb så kände hon nån speciell lukt och blev helt knäpp ;)



Det låter nästan som att vi bor mitt i en djurpark med bakgrundsljuden ;)

Fredag!

Det har vart underbart väder idag och är fortfarande. Så fort jag kom hem från skolan ringde älsklingen och frågade om vi skulle åka och äta lunch med hans jobbarkompis Andres och hans fru Maijka. Självklart sa jag så vi fyra åkte iväg till Trocadero som känns lite som en loung resturang som ligger på stranden. Super god mat och en öl i solen gjorde den här dagen.

Nu har jag tagit en dusch och satt mig till rätta. Väntar på att karln ska komma in så vi kan mysa till ordentligt ikväll med gottis. Det blir ingen grillning eftersom att vi är proppmätta så vi skjuter fram det till imorn till lunch.
Det är ännu inte mörkt och det är fredag, jag njuter!


Filmkväll

Nu har jag äntligen satt mig ner efter storhandlingen! Herregud vad vi handlade.. Zacarias åt ett håll och jag åt ett annat så jag blev bra trött på att vi aldrig hade vagnen tillsammans. Nu har vi iaf mat för ett tag.
Vi passade också på att äta lite tapas innan och ta varsin caña (liten öl) på deras uteservering i solen.

Nu gör älsklingen guacamole och jag har satt på en film. Igår såg vi The Reader med Kate Winslet, den var okej. Inte dålig men inte super bra. Det hände liksom inge märkvärdigt.
Nu ska vi se på Elegy med Cruz.


Sportkommentatorer

Det går ett program varje dag på tv här där det är 24 tjejer som ska välja om dom vill gå på dejt eller inte. Tjejerna står på rad bakom nån grej och en kille kommer ut från en hiss. Så efter lite snack och hej å hå så har dom 2 gånger som dom kan trycka på en röd grej om dom inte vill gå på dejt och finns det mer än 1 kvar i slutet får killen själv välja bort tjejer..
Hur som helst..
Just nu är det en kille på tv som är sportkommentator (förmodligen fotboll). Herrejävlar vad han snackar alltså! Och fort också! Han måste verkligen lära sig att lämna jobbet så fort han kliver utanför dörren! Har ni aldrig hört en sportkommentator snacka så leta upp en. Jävligt roligt må jag säga haha. Jag fattar ingenting!

Nu får klockan bli 19 så älsklingen kommer hem så vi kan åka iväg och handla då kylskåpet nästan ekar tomt.
Imorn ska vi ha en underbar kväll här hemma vi två med grillat och vin! Nått jag verkligen ser fram emot!

När snarkningen tar över

Haha! Jag vaknade precis till ute i solen av min egna snarkning, när det här händer känner man att det är dags att gå upp och röra sig lite haha. Det har vart jätte varmt i dag, termometern visar 25 grader i skuggan, om det nu kan stämma. Iförsig blåser det inte där våran termometer sitter och just nu kom det massa moln, som vanligt så jag vet inte ja. Men skönt är det iaf.
Jag ska försöka sola lite varje dag så jag har en fin liten solbränna tills jag åker hem i maj. Och i år är jag super nogrann med solkräm.
Ne nu måste jag ut igen så att inte molnen tar bort solen från mig.


April April..

..Din dumma sill. visst går den så?
Har ni blivit lurade idag? Jag läste aftonbladet alldeles försent för att gå på alla saker som stod skrivna på deras sida eftersom att dom gick ut med vad som var skämt.
Här i Spanien så är det ingen skämt dag. Jag frågade precis Zacarias och det är tydligen någon annan dag som man luras på men ingen av oss kan komma på vilken. Vilken koll vi har va ;)

När jag var liten minns jag en sak jag gick på.. Det var helg och jag och min syster hade pappahelg. Jag satt ensam i vardagsrummet och rätt som det är kommer det upp massa rutor på tvn som man ska trycka på för att någonting ska hända (minns inte vad), självklart går jag fram till tvn och pekar på en utav rutorna och efter ett tag blir tvn helt svart. Senare kommer det upp att det var ett aprilskämt samtidigt som jag höll på att pinka i brallan eftersom att jag trodde att jag hade pajat tvn. Herregud så lätt lurad man kan vara!


Cacaomjölvattensockeräggsmör

Jag gjorde en kladdkaka igår, med hälften av ingredienserna, som sedan tippade när jag skulle sätta in den i ugnen så att hälften rann ner på golvet. Eftersom att den inte fick tillräckligt med ingredienser så var glassen godare. Sa jag att jag inte hade nått smör till min smörgås imorse och fick använda majonäs?


RSS 2.0