Lördags kväll

Nu har jag precis skjutsat min underbara älskling till Estepona där han skulle möta två vänner och åka vidare till Sevilla där dom ska se på fotboll imorn! Min älskling! Jag saknar honom redan hihi! Men jag är glad att han gör nått med sina vänner också. Vänner är värdefulla har jag lärt mig!

Ikväll blir det förmodligen en liten utgång. Ska ta det rätt lugnt och inte göra av med så mycket pengar. Sen är jag rätt less på Marbellas uteliv också så det passar bra. Skönt att kunna må bra imorn me!

Vad har ni för er ikväll?

Puerto Banus

Tre rätters lunch! Behöver jag nämna att jag är proppmätt?! Det har vart så underbart väder idag så vi gjorde verkligen rätt i att åka till Puerto Banus och luncha där! Efteråt gick vi våran vanliga runda också och njöt av vädret! Karln min är så rolig! Det sista han säger innan vi lämnar huset är "Ska du inte ta med kameran så du kan ta lite kort till din blogg ;)" Med glimten i ögat. Haha man undrar ju om det var ett hån mot att jag sitter här mycket eller om han vill printa ner min blogg till en bok och ge våra barn när de är födda, jag tror på det först nämnda :)

Självklart glömde vi bort den svenska affären och hann både hem och att sätta oss innan vi reste oss och hoppade in i bilen igen! Men dit kom vi och nu är Linda 50euro fattigare efter lite godis, räkor, mat tillbehör m.m. SVINDYRT! Vi kom fram till att det är billigare på IKEA så nästa gång blir det till att handla där!

Så ikväll göder vi oss själva till fortsättningen på "Lost in Translation" som vi inte såg klart igår kväll! Vad gör ni?








Två alternativ på dagen

Karln min slutar 15 idag och vid den tiden vet vi båda två att vi vill ha lunch! Han sa att jag skulle komma på nått vi kunde göra och nu sitter jag här med huvudet i tusen tankar och kan inte komma på vad jag vill haha, som alltid!

De två alternativen jag har är att:

1. Åka till IKEA, köpa lite saker jag vill ha, äta en svensk god lunch, köpa med massa svenska godsaker hem.
Dock skiner solen och man kan inte sitta ute på parkeringen och äta ;D haha!

2. Åka till Puerto Banus och äta en god lunch på någon av uteserveringarna. Åka till en av de svenska butikerna här och köpa massa gott svenskt och njuta av dagen.
Dock får jag inte mina saker från ikea. (Tror iförsig jag åker till ikea med Kristin på tisdag om vi får tag på bil)

Det blir alternativ 2! Så svårt var det haha!

Ikväll känner jag för att laga tre rätters, någon som har några alternativ? :)

Godnatt

Det blev ingen middag ute, men det gjorde faktiskt ingenting för jag fick så ont i ögonen senare och blev så trött så efter den där duschen var det bara skönt att krypa upp i soffan och äta god middag tillsammans hemma!
Nu går mina ögon åt två håll så jag ska stänga ner den här söta burken och kolla på ett program som heter "Andaluces en el mundo". Andalucien kan kanske beskrivas som uppland. Så det är andalucier i världen. Sådana som flyttat utomlands och det är super intressant eftersom att man själv är en sådan fast svensk då + att se andra länder :)


En osminkad Linda med sin härliga addidas tröja! Den här gjorde sig fin när sverigematcherna gick i somras.

Underbart väder

Idag är det en perfekt kväll för grillning, eller för en öl på en uteservering, eller en.. Ja ni förstår vad jag menar! Vädret är på topp helt enkelt! Sitter just nu ute på våran veranda och skriver och termometern visar fortfarande 20 grader i skuggan! Hade inte min pojkvän behövt plugga hade jag garanterat tagit med honom ut på middag ikväll! Det kanske går att locka honom ändå på nått sätt. Fast iförsig, vid den tiden vi äter är det kanske kallt ute igen. Jag ska försöka med lockningen!

Jag hade kunnat suttit kvar här hur länge som helst men eftersom att jag råkade skypa lite väl länge idag (4h) med en av mina systrar så kanske det är dags för en dusch och lite städning. Kan iförsig säga att vi både hann med att luncha tillsammas och kolla på kameror! Nu duschen!

Imorn är det äntligen fredag

Det är en sådan underbar morgon det är här i Marbella! Solen lyser och hur härligt är det att inte kunna sitta med öppen dörr och lyssna på fågelkvitter?! Dom små liven sjunger för fullt där ute så jag ska ta och göra mig en ordenlig och god frukost och sätta mig på verandan och njuta ett tag innan dagens sysslor sätter igång!
Jag får passa på att njuta den här veckan eftersom att skolan börjar på måndag och jag ska vara där redan klockan 9.00 på måndagmorgon för att fixa med studentpass och sådant! Tro det eller ej men jag är nervös! Hur länge sen var det inte man gick till skolan ensam och inte visste hur det skulle vara? Jag som är lite av en ensamvarg också och lite blyg. Kanske var i ettan det på lågstadiet, vi får se om jag förändrats något under alla dessa 15 år.

Ha en bra dag!

Post med Correos

Jag ligger i soffan och försöker översätta spanska postens hemsida för att se vad det kostar att skicka paket till Sverige men det går ju verkligen sådär kan jag säga haha! Jag förstår inte mycket just nu.
Jag har massa skor och kläder som jag skulle vilja sälja på ex. tradera men fraktkostnaden för mig är ju ändå det viktigaste.

Någon där ute som skickat paket från Spanien till Sverige och som vet lite priser? ;D

Vi har haft underbart väder här idag och nu går inte solen ner förrns klockan 19 på kvällarna så man märker att vi går mot ljusare tider iaf. Tyvärr åker vi inte till Jerez imorn då företaget som pojkvännen skulle träffa inte kunde. Så typiskt. Jag som hade sätt fram emot jätte mycket att åka iväg lite och äta gott och se mer av Spanien.
Dock blir det massa skypande imorn. Gu så fiffigt det är!

Nu blir det en film och sen sängen. Tröttmössa är vad jag är!


Vår i Marbella

Idag är det vårväder här nere i Marbella! Gu vilken underbart väder. Det här skulle självklart firas också efter att jag och Kristin hade flyttat hennes saker från den gamla lägenheten till den nya.



Först blev det en fika på El Reloj dit vi tog med hennes dator och tittade igenom hela IKEAS hemsida efter saker som vi båda vill ha. Vi behöver båda åka dit så nu måste vi bara få tag på en bil.



Sedan tog vi en sväng tll hennes nya lägenhet i gamla stan där det är så himla mysigt med alla små byggnader.



Sedan en sväng ner till paseon och strandpromenaden



Titta vilket härligt ställe som har öppnat nere i hamnen. Hur bra blir inte dagen när man kan sitta här och ta en caña. Hit ska vi garanterat tillbaka igen.



Här fick ni ett litet bildspel av min underbara soliga dag :)

Det skriker rea i vår stad

Det var en fågel som viskade i mitt öra att jag kommer få lite dinero imorn. Självklart är jag överlycklig för det men jag har en sådan himla abstinens över att få shoppa så det inte är sant och det är inte vad dom här pengarna ska gå till. Eftersom jag visste att jag inte skulle ha något jobb i januari spenderade jag inte ett öre på kläder, förutom 14 euro på en topp och 1,99 på nagellack. Knapp 150kr. Ja ni hör ju själva och ni kan ju tänka er nu när det skriker rea i varenda skyltfönster och man ser alla bloggare med nya fina kläder.
Jag tror jag kommer få låta bli att gå utanför dörren dom här dagarna helt enkelt.



Galna spanjorer på Corte Ingles rean!

Jerez de la frontera

Min älskling mailade precis mig och frågade om jag ville följa med till Jerez på torsdag för att han har jobb där att göra! Perfekt ju! Får vi åka iväg på en liten jobbresa där dom betalar och jag får se mer av Spanien. Jerez är det enda stora stället som jag har kvar att se här nere i söder. Annars har jag nog vart överallt så det ska bli kul!
Äta lite god lunch och umgås lite vi två! :)
Jag har sätt så många ställen i Spanien tack vare hans jobb och hans tävlingar. Jobbresorna är perfekta eftersom att dom i stort sätt är gratis. Dom större städerna är bästa ställena, liv på gatorna, massa resturanger och fik och massa människor! Däremot har vi hamnat på väldigt många konstiga ställen också. Byar som man aldrig trodde fanns. Ställen där vi inte ens har vågat kliva ur bilen eller byar där det ekat tomt och fattighet.
Spanien är så annorlunda mot Sverige verkligen! Svenskarna har det rätt bra när man tänker efter.



Ibland tar det tid

Hade förberett mig på att jag skulle få massa strul med swedbank imorse när jag ringde dom. Jag minns sist jag pluggade och var tvungen att visa upp mig med legitimation och hej å hå och då var jag också på plats i Spanien. Jag tror min bästa mamma lyckades övertala dom tillslut eller något dock.
Nu började kvinnan i telefonen prata om det där med legitimationen igen varpå vi båda säger samtidigt att det kanske ligger kvar i databasen och snacka om att jag hade tur när det gjorde det. Samtalet kan inte ha tagit mer än 1 min och det är så det ska gå till hos dom här telefonväxlarna vare sig det gäller bank, post, försökringskassa, csn, telefon you name it. Nu är jag ett steg närmare skolan! :)

Sov riktigt skönt imorse, karl tog en liten längre sovmorgon också då ingen av hans chefer skulle infinna sig på kontoret. Det är lite så Spanien fungerar faktiskt. Chefen får för sig att dom ska sluta tidigare för att han ska iväg eller att dom ska ta en extra ledig dag för att han vill ha längre semester. Dock kan han också få för sig att dom ska jobba över om dom har mycket att göra. Ingen ordning alls med andra ord! :)


Nu blire sängen

Nu börjar mina ögon gå i kors så nu är det dags att hoppa ner i en förhoppningsvis varm säng eftersom att värme elementet har stått på ett tag. I vårt gamla hus (vårt och vårt, min pojkväns!) så finns det inga element vilket är rätt vanligt i Spanien så det är flyttbara element man får använda sig av och än så länge är det inte så varmt att vi kan slopa det.

Som sagt, sängen var det :) Godnatt och sovgott!


Trädgårdsmästaren

Det här med att ha en trädgård är ju väldigt roligt, ibland! Avokado och citron träden är ju fina. Men det är ju inte bara dom som växer. Vissa dagar tittar man bara på dom där buskarna som egentligen skulle behöva klippas, eller på gräsmattan som börjar växa lite hej vilt, eller varför inte häcken som gör så att knappt grannarna kan gå förbi. Man skakar lite lätt på huvudet och går in så fort man kan.
Idag hade jag ju bestämt mig för att ta tag i mig själv, eller ska vi säga trädgården, och tog saxen och stegen och började klippa för fullt. Så nu är iaf ett projekt klart. Sen blir ju aldrig en trädgård klar, det kanske ni vet som har en sådan?
Sen var det ju de där med att plocka upp allting efter sig också. Hmm.
När en pojkvän ringer och säger att han och hans jobbarkompis kommer förbi hemma om 20 min och man ser förjäkligt ut och håret skriker ge mig en dusch så finns det ju inga andra alternativ än att släppa trädgården för ett tag och ta en superdusch. Och när man sen har gjort det, ja då vill man ju inte gå ut och lorta ner sig igen ;)
Summa sumarum, städning av klippta grenar får bli imorn ;)

Snart ska jag göra lasagne!


Måndag morgon i Marbella

Sovit som en stock har jag! Sängen är ju så mysig om mornarna. Jag har aldrig haft problemet med att gå upp men nu kan jag snooza hur mycket som helst. Jag som alltid hatat den där funktionen! Typiskt! Jäkla Skitsak.

Idag skiner solen såhärligt och jag ska verkligen få ordning på den här veckan nu! Lathelgen är över. En promenad stod på schemat till att börja med men min promenad kompis skyllde på hosta efter att hon insett att det inte regnade haha ;). Så jag tränar hemma och så tänkte jag ägna min dag ute! Har man en trädgård är det en jäkla massa saker som ska fixas och varför inte ta tag i det nu när man ändå har tiden och solen lyser? Roligt det låter va ;)

Vad gör ni med eran dag?



Avokado och citron träd ifrån trädgården imorse.

Lax i stora lass

Nu håller vi på att laga lax i ugnen med ris och så har vi gjort en löjromssås. Mums! Erica och jag har en standard fråga och det är vad den andra ska äta till middag. Syster och jag har också kommit på detta nu :) På så sätt kan vi ge varandra tips och ideer och det är precis vad hon gjort ikväll. Så nu ska jag testa detta :)
Är lax dyrt i Sverige förresten? Jag minns verkligen inte och här köpte vi färsk fisk från affären, 4 kotletter för 8euro. För mig låter det dyrt men det kanske inte är det? Som sagt, minnet är inte på topp när det gäller sådant även om jag har jobbat inom livsmedelsbranshen.

Bangkok Dangerous

Vi tittade på Bangkok dangerous igår. Kul med en film från Thailand och inte bara USA och England! Kul med lite ny kultur. Jag tycker den vad bra! Däremot så somnade karl efter 10 min så jag satt och njöt min choklad och Bacardi Breezer själv med honom i mitt knä :)
Regnet öser ner just nu. Monsunregn skulle jag nog kalla det. Tidigare sken solen. Vintern i Spanien går aldrig att lita på. Du vet aldrig när solen ska skina eller när regnet ska ösa ner. Det är bara att ta dagen som den kommer. Annat är det med sommaren då det inte existerar något regn!

Fast nu myser jag, i soffan med en filt och dator och tända myslampor som min vän Erica kallar det, medans regnet öser ner ute. Perfekt söndagsmorgon!


Lite Sverige i Stora Spanien

Idag är en lika trist dag som igår vad gäller väder. Solen på solkusten vill inte riktigt titta fram idag! Mina planer (läs enbart mina planer) för idag var att åka till IKEA men jag har en söt liten pojkvän som ligger och sover på soffan så det blev inte något av med det. Typiskt! IKEA är stängt på söndagar här i Spanien och jag behöver ju inte säga hur värdelöst det är utan det förstår ni nog själva?! Det är ju ett super bra söndagsnöje annars. Nedå, allt är stängt på söndagar i Spanien! It sucks!
Jaja Ikväll blir det iaf sushi och vin.

Fick sms igår om att min vän Jenny ska få en liten pojke i sommar :) Tusen gånger grattis till er! Hoppas mamma och mage mår bra! (Jag måste bara ladda på mobilen så kommer ett sms Jenny :))


En vanlig fredag

Fiskpinnar och majonäs, det är vad min middag består av idag ;) Inte lika glamouröst som pannkakorna igår hehe. Men vad gör man inte när man inte har nån mat i kylen och karln inte ska äta hemma. Nånting måste ju i magen! Vi har bara myst supermycket idag, både framför film i soffan och med skön massage i sängen!
Han är verkligen den bästa som finns!

Ikväll blir det fortsatt mys framför soffan. Jag och Pimpan och en bra film! Imorn ska älsklingen och jag äta sushi och dricka vin :) så man får se fram emot imorn!
Kollade precis in på tv4:as hemsida. Har man inte kanalen får man använda sig av internet istället. Måste ju följa med i Lets dance snacket. Än så länge går det väl ok för alla. Magnus tycker jag är så häftig när han dansar, han är så stor haha! Nått somär lite trist när man är utanför Sveriges gränser är att man inte kan kolla på alla klipp på tv4 och kanal5:s hemsidor. Alla klipp är inte tillgängliga för datorer utanför Sveriges gränser. Så trist, jag som ville se Viktoria Silverstedt också!


Lite vardag

Mina pannkakor igår blev guld! Jag testade ett nytt recept och dom blev sådär perfekta guldbruna som annars är så svåra att göra. MUMS! Det är inte lätt med pannkakor alltså!

Bigbrother finalen visades igår. Och IVAN vann som jag ville! Vet egentligen inte varför för han bråkade typ med alla men han gjorde ändå ett bra jobb. Det borde vara sista säsongen nu som det visas efter som att Sverige redan har lagt ner och många andra länder också. Någon som vet varför?
Här i Spanien är Bigbrother rätt stort jämfört med Sverige. I Sverige blir du en B om inte C kändis medans här så blir du en riktig kändis som är med på allt. Tom när du har åkt ut sitter du i studion och tjänar pengar på det.

Idag vet jag inte vad som står på schemat. Det är Sverige väder men karl slutar kl 15 så då blir det iaf god lunch.
Spagetti och köttfärsås, what else ;)


Svenska feelings

Nu står äntligen pannkakssmeten i kylskåpet. Jag har sagt sedan sju att jag ska göra den haha! Bättre sent än aldrig eller hur!
Fikade på ett nytt ställe idag som heter Goyo.. helt ok faktiskt. Som sagt, Marbella bjuder inte på de bästa fiken. De får garanterat Sverige högsta poäng för! Man saknar Sverige lite extra mycket när det gäller sådana saker. Jag ska dock försöka lura med mig Zacarias till IKEA ihelgen så jag kan få lite svenska feelings och svensk mat. I flera dagar har jag vart sugen på kassler, limpa med leverpastej, lösviktsgodis, marabou choklad, falukorv och stuvade makaroner.. you name it. Listan kan göras lång. Sådant som näst intill är omöjligt att få tag på här. Iaf den svenska smaken.

Nu regnar det iförsig så lite sverige känner man ju även då det är 14 grader ;) Sorry!


Såhär är det i Spanien

Ägg är verkligen underskattat. Oj så gott det är med ett kokt ägg och örtsalt! Tog lite kladdkaka till frukost också ( älskling du kan vara lugn, jag tog bara en sked ;)
Ska träffa Kristin lite senare och ta en fika. Vi måste bara komma på ett bra ställe att fika på. Här i Marbella kryllar det inte av fik direkt. Riktigt dåligt på den fronten. Vi har Giangrossi och El Piave och på Giangrossi dricks bara varm choklad och på El Piave har dom godaste tårterna men det är inte allt för mysigt.
Jag saknar verkligen ett svenskt härligt fik här nere. Man kanske borde öppna ett? Någon som vill lägga in en insatts så tar jag hand om stället? ;)
Måste förbi apoteket sen också. Här i Spanien behöver man inge recept på p-piller utan man går bara till apoteket och säger vad man vill ha. Konstigt va? Då kan ju alla få tag på p-piller.


Old memories

Ja på facebook kan man hitta allt!





Syrran, jag och syrrans sambo Daniel på syrrans studentdag (kväll) i Uppsala!
Härliga tider!

En ny kladdkaka är uppäten och jag sväller i soffan! Imorn ska det bli mer fart på mig!

The City

Det har vart en rätt effektiv dag trots allt. Tvättande och handling till lilla kiddien som Erica säger :)
Har planer på att måla om våran byrå idag men jag fick stränga order om att man inte ska måla med vägg färg på trägrejer. Å andra sidan känner jag inte riktigt för att gå ner på stan för att köpa färg för att sedan gå upp och hem med färgen i mina bara händer. Färg är ju inte direkt lätt!
Jag ska testa med färgen vi har hemma helt enkelt.
Har precis kollat klart på ett avsnitt av The City. Det är inte så konstigt att tjejer är som dom är nära killarna är ute med bara boysen! Man får det svart på vitt på tv om vad som egentligen KAN försigå.
Tur att jag gått över till mitt positiva tänkande annars hade inte min karl fått det lätt ;) haha!


Human Trafficking

Jag har precis kollat klart på Human Trafficking! En riktigt bra film enligt min mening! Dock slutade den lite väl hastigt och som vanligt har man tusen frågor i huvudet. Den är rätt hemsk också när man egentligen tänker sig in i att det faktiskt försigår trafficking och prostituation emot kvinnor och barns viljor i världen över!
Den har blivit nominerad för 2 golden globes och fått ytterligare 5 nominationer och 6 priser så det är garanterat en vinnarfilm!

imdb skriver dom såhär:

Everyday, young girls are bought and sold..

Hundreds of thousands of young women have vanished from their everyday lives-forced by violence into a hellish existence of brutality and prostitution. They're a profitable commodity in the multi-billion-dollar industry of modern slavery. The underworld calls them human traffic...

Se den!



Nu ska jag väcka karln och bära honom till sängen (om jag vart så stark). Han har nog somnat i soffan stackarn!
Godnatt!

Att tänka positivt

Tänk om man kunde se in i framtiden när de gällde jobb och karriär. Nått annat vill jag faktiskt inte se för då känns det nog ingen mening med livet. Eller kanske om man kunde ändra allting.
Jag börjar ju plugga snart och ska verkligen ge 100% när jag gör detta. Jag ska prata mer eller mindre flytande spanska när jag är klar med de här tre månaderna. Det är mitt mål och jag ska klara det!
Sedan om det inte är så mycket förbaskad kris här nere ska jag hitta mig ett jobb där jag trivs och där villkoren är bra. Inga skit löner eller skit tider. Det har jag fått nog av nu!

På senare tiden har jag börjat tänka mer postivit och det hjälper verkligen till i vardagen! Både när det gäller karriär, kärlek och resor. Dit jag vill resa ska jag! Det jag vill jobba med ska jag jobba med (när jag vet vad). Och min karl är tillsammans med mig för att det är mig han vill vara med! Inge mer psykohynde tankar, inge mer det går aldrig tankar. Även om jag är en sådan person som är lite små lat och tar en dag i taget ska jag också få fart på det!
Upp med humöret. Efter motgångar kommer medgångar!

Facebook

Jag blev tagad idag av Karolina. Det är en tjej som jag känner vars pappa är bästa kompis med syrrans pappa och det blev en himla massa häng när vi var små. Idag har lillesyrran superbra kontakt med henne medans jag minns dessa två tillsammans som mest när de var skitungar precis som mig ;D

Det jag ville komma till är verkligen att ingen är anonym på facebook! Kolla in den här sköna bilden på mig och Karolina. Jag kan inte vara mer än 4-5 år.  Kolla in mjölkpaketen! Och inte tala om ketchupflaskan! Nostalgi på hög nivå är det iaf!


En underbar helg i snön


Vi ska inte tala om träningsvärken jag har! Herregud så otränad man kan vara bara efter en dag med skidåkning!
Vi har haft en super trevlig helg. På vägen upp till Granada fick vi dock punka men med älsklingenssuperdäck kunde vi fylla på det titt som tätt. Väl uppe gick vi ut och åt med hans syster. Stället var så populärt så man fick ställa sig i kö med sitt namn och en halvtimme senare fick vi sätta oss. Men det var det värt! Super god mat!



söndan ringde klockan redan vid 07.15. Gäsp! Men det var bara att klä på sig alla kläder (lånade från Zacarias manliga chef, hej michelingubbe) och åka iväg!
Vi har vart så högt upp ihelgen. Det var verkligen riktigt mäktigt att se. Hur man stod uppe på topparna bland snön och såg ner över resten av Spanien som inte bestod av snö! Super skönt väder hade vi också. Solen sken hela dagen! Berget ska vara mycket högre än Kebanikaise så ni kan ju tänka er!


Hur det gick? Jodå ner kom jag iaf ;D efter lite om och men. Vi var 7st totalt och vi började i en backe som inte var sådär jätte lätt så jag var måttligt skraj! En av tjejerna pratade så bra engelska så hon hjälpte mig en hel del vilket var skönt! Sedan bestod min dag utav åkning i gröna backarna ;D haha! De andra ville såklart åka i lite svårare backar och jag sa åt dom att jag klarade mig själv. Jag ville ju inte vara den som bromsade ner alla. Har man inte åkt på 10-12 år så har man lätt glömt hur man gjorde. Tillslut kom jag på det iaf. Och då kom även en av tjejerna och Zacarias och åkte med mig :) En riktigt trevlig dag men oj så slut man var efteråt. Älsklingen i sprängande huvudvärk så jag fick köra hem och höll nog inte den tillåtna hastigheten nångång. Det gick verkligen sakta!

 

Mot Granada

Nu åker vi till Granada :) Håll tummarna för mig att jag är välbehållen imorn efter alla åk i backen ;D
Förhoppningsvis kommer både bilder och filmer!

Trevlig kväll!

Redo för snön

Nu är jag redo för backen! Eller inte. Fick ringa mamma imorse och få någrra goda råd. Tack mami!
Har fixat vantar och mössa nu från h&m. Jag hittade inte den jag sätt på internet inne på herravdelning så jag kilade in på barnavdelningen och där hängde en ensam stackare som satt perfekt på mitt lilla huvud. Yeeah!
Nu ska jag vila lite i soffan imed karln nnan vi åker till Granada ikväll!


Skidåkning i Spanien

Jag är lite rädd och små nervös haha. Vi ska åka till Sierra Nevada på söndag vid Granada och åka skidor. Yepp, man kan åka skidor även i Spanien på vintern och det här stället ligger bara 1 1/2 timme härifrån så det är riktigt annorlunda väder med tanke på att vi inte kan få snö.
Ska tilläggas att jag inte har åkt skidor på kanske 10 år om inte mer. Så jag hoppas att det är som att cykla. När vi var uppe i fjällen med familjen + vänner var det jag som följde med alla papporna i de lite svårare backarna men nu är jag rädd haha!
Nu väntar jag dessutom på pojkvännens chef som ska komma förbi med hans skidkläder som jag ska få låna då jag ABSOLUT INTE hade tankarna på att jag skulle åka skidor när jag åkte ner till Spanien och självklart inte tog med mig varmare kläder än en tjocktröja! Han är rätt liten men ska bli spännande att se hur jag kommer se ut ;D haha!
Imorn ska jag iaf åka förbi h&m och köpa en sån där snygg pälsmössa om de finns kvar så man kan känna sig lite fashionable i backen!


Sierra Nevada

Gomorron Gomorron

Idag är det inte varmt här i södra Spanien. Det är molnigt också så det gör ju inte saken bättre. Vi har ju så
himla hög luftfuktighet så när det kan vara 15 grader kan det kännas som 12 osv. Jag vet iaf att det ska bli 16 grader varmt i helgen och sol så det ser jag verkligen fram emot!
Däremot så kanske jag kommer bege mig till snö ihelgen. Spansk snö för första gången under mina två år här nere. Sätt den har jag gjort då bergskedjorna är väldigt höga och det även blir snö på dom här nere. Men det här kommer bli nått annat.

Nehe om man kanske skulle ta tag i träningen och ta sig en dusch och lite frukost.


Ibland behöver man vara ledsen

Nu är hyllan tom, nästan iaf. Bara ett hyllfack kvar med böcker/tidningar som jag måste hitta plats åt. Har också flyttat in pärmarna i sin byrå så nu måste jag bara måla hyllan och åka till IKEA så jag kan få ordning på allting. Det är en himla massa skor man äger alltså!
Fick en liten ledsen period där i allting också. Några tårar kom tom! Hittade min gamla plånbok där det fanns varsitt kort på mina två systrar och det underlättade ju inte att hitta dom när jag spelar Ace Of Base för fullt här hemma (Det är våran speciella skiva). Så tråkigt att jag inte kan åka hem och träffa dom. Får vänta tills våren kommer helt enkelt och under tiden får jag titta på de vackra rosorna vi fick av mamma under julhelgen när dom var här, dom blommar än!


Tips på ideer

Det var länge sen jag höll på att fixa här hemma! Självklart är somrarna bättre att fixa på då det är mycket varmare och då man inte behöver frysa så hemskt när man är inomhus.
Alla rum är färdigmålade iaf, förutom sovrum och kök där jag måste göra om två väggar, men det sker när det slutat regna här nere och man kan vädra ordentligt.
Förvaring är nånting jag vill ha. I hyllan som jag visade igår vill jag ta bort böckerna på nederdelen, få in några av dom på kontoret och få in korgar och skoförvaring i hyllan så man kan ha sådant i hallen. Lätt med skor där också om man bara vill springa in och ut. Jag skulle också vilja ha två korgar till våran tv bänk så man kan gömma alla ps3 prylar samt ha spel och filmer i en korg. Sådant kan man lika gärna gömma då det inte är så snyggt!

Nu vill jag ha mer ideer på tips och förvaring. Pyssel och Inredning i allmänhet också. Ge mig tips på allt, kök, matsal, sovrum, gästrum, kontor, badrum, hall.. Ja allt :) Alla tips och ideer är välkomna!

 
Bilder från ikea.se

Böcker

Är det någonting som vi har i överflöd här hemma så är det böcker. Det är böcker överallt. 10 stycken kanske är mina på svenska men resten är bara spanska spanska spanska! Det är rätt fint med böcker egentligen när man tänker efter. (Undra vad de var i det där kamobille teet)
Jag är rätt irriterande nu! Dom visar fotboll på tv istället för Bigbrother ikväll och sånt där borde verkligen vara förbjudet! Dom kan väl lägga fotbollen nån annan tid på dygnet?!

Ne nu ska jag poppa popcorn och kolla på Wall-i hur det nu stavas. Karln pluggar för fullt inför sin inlämning imorn så han syns knappt. Trevlig kväll!


Bara en liten del precis vid ingången. Hyllan ska bli ommålad inom kort!
Skåpet i mitten är ett verktygsskåp och hela den här hyllan satte Zacarias pappa själv ihop, byggde på och målade!

Inga måsten

Om det är två ord som jag kan beskriva mig själv med nu så är det "tvär slut". Jag är så himla trött i kroppen! Inte så konstigt kanske med tanke på hur dagen har sätt ut.
Två träningspass + städning av badrum och hus. Ikväll var det verkligen skönt att bara kunna stoppa in gårdagens mat i micron och värma upp! Supergott dessutom!
Det är så skönt med kväll just nu. Bara lugn och ro och inga måsten.
Ikväll är det Bigbrother igen och jag ska äta en stor skål popcorn till för det är jag värd efter den här dagen!

Ibland är inte hjärnan med

Det var så himla fint väder (är fortfarande) när jag vaknade så jag skyndade mig att ringa Kristin och fråga om hon ville följa med på en powerwalk, självklart sa hon! En timmes rask promenad på morgonen gör verkligen dagen härlig! Vi möttes upp precis utanför mitt gamla jobb (av en slump) och där hade nån shomme sprejat "mode är fashism" på fönstret och väggen, Självklart på engelska också och inte svenska! Människor kan verkligen inte ha mycket innaför pannbenen!

Nä nu ska jag äta upp min goda kycklingresterlunch! Yummi! Såg iförsig i micron att jag hade glömt en köttfärs kvar där när jag gjorde köttfärsåsen igår. Minnet är bra kort ibland!


Haha vad gott det såg ut sen då när jag redan rört ihop en himla massa ;) Den bjuder jag på!

När en chokladbit skulle sitta som bäst

Min älskling stupade i soffan direkt efter maten! Stackarn han måste verkligen vara jätte trött! Jag sitter här och skrattar ihop med syster Lova på msn! Imorn ska vi köra skypeträning.. Haha hur kul kan inte det bli?
Eftersom att jag har blivit så duktig med träningen funderar jag på om jag ska jogga ner till affären i mina nya snygga träningsskor för att köpa mig en chokladkaka. Det hade ju vart så himla gott nu. Frågan är om man orkar.. Marbella är ju som ett enda stort berg. Alla affärer och stranden ligger längst ner av detta berg, busstationen och La Cañada en bit upp och vi i mitten. Det betyder alltså att det kommer vara 5 min uppförsbacke på vägen hem?
Ja jag undrar jag om man orkar!


En halvsliten Linda

En himla massa hålligång

Idag har det vart en riktig hålligång dag. Låg bara kvar i sängen ett litet tag efter att Zacarias gått till jobbet för att det var så varmt. Sen upp och hoppa. Köra workout videon, dusch och göra sig iordning för att sen rusa ner på stan till 12 och möta Kristin. Vi bestämde oss nämligen för att åka upp till La Cañada för att handla mat tillsammans. Billigare och bättre där uppe. Men oj så tungt det blev att bära hem allting från bussen.

Passade också på att köpa ett par träningsskor. Jag gillar inte träningsskor. De är inte snygga för fem öre men dom ska tydligen vara bra för fötterna när man tränar så det kanske är dags att äga sitt första par. (Man är ju ändå 22) Nu blir det träning i massor iaf. Dom är sockersöta ;)

Ikväll ska jag laga spagetti och köttfärsås till middag. Vi gör alltid en stor stor kastrull med hemma gjord köttfärs när vi lagar mat så blir det nånting över ska jag också passa på att göra en lasagne. Perfekt för då har man klar mat i frysen sen som man bara kan värma på.

I köket med Linda

När jag lagar mat ska man ibland hålla sig undan! Jaklar så stressad jag kan bli! Och då blir jag en ond människa! Jag hatar verkligen att göra ris, och då menar jag verkligen hatar.. För att jag har en förmåga att vilja röra om hela tiden för att jag är så rädd att dom där små vita bitarna ska fastna i botten.
Självklart gick det så där med riset idag också! Men oj så god maten blev. Mäkta impad! Ris, kyckling i ugnen och en god kokoscurry sås till. Dessutom stek sparris med massa salt på sidan! Yummi!

Här är det svinkallt som vanligt på kvällarna så nu orkar jag inte skriva mer. ciao!


I köket med Linda när de görs gulasch soppa!

En vanlig måndag

Började dagen imorse med en två timmar lång promenad med Kristin. Hur skönt som helst. Solen har vart jätte varm idag så det var en perfekt promenad nere på strandpromenaden!
Har suttit och skypat med min ena syster också.. himla bra uppfinning de där. Kan man ringa gratis och höra och se den andra och babbla på som vanligt! Så ni som inte har skype, skaffa de!

Ne nu ska jag ta tag i lite städning och sen ska jag laga kyckling med ris :)



(Mina dagar blir inte så spännande nu så hoppas ni har överseende med det!)

Bara massa svammel

Nu börjar jag bli tröttis här i soffan så nu hoppas jag att Zacarias snart är hemma. Vill vara vaken när han kommer så jag kan pussa på honom och vi kan krypa ner i sängen tillsammans!
Videon är btw suverän. Det är inte för inte man står och svettas när man gör övningarna! Verkligen nått jag kan rekomendera. En sak som jag inte kan rekomendera är susnet.net eller vad det nu är. Man ska kunna se vart besökarna kommer ifrån och jag tänkte coolt jag har en besökare från Barcelona. Måste vara nån svensk som är där nu och har hittat min blogg!
Jo tjena.. Personen från Barcelona... var JAG! Och jag bor då inte i Barcelona! Riktigt dåligt!

Nu ska jag göra mig klar för sängen! God natt och sov gott!

Nu börjar träningen

Yeah!
Jag har hittat min gamla tränare på internet igen! (Min gamla workout dvd alltså) Så nu ska jag sätta igång med träningen! Då jag vet att den här dvdn ger bra träning så föredrar jag det framför jogging utomhus eller ett gym som jag vet att jag inte kommer gå till! Hittade också en gammal bild som jag tog när jag gjorde den här träningen!
Nu ska jag bli riktigt fit igen!
Maten kommer jag däremot inte ändra på! Jag behöver äta bra + onyttig mat då jag vet att jag har lätt för att gå ner i vikt. Så nu kör vi :)


För exakt ett år sedan!


Spontana kvällar

Igår var en riktig seg dag.. Sov alldeles för länge och sedan orkade jag inte alls göra mycket, förutom att handla. Men är det lördag så är det. Imorn börjar mitt nya liv haha!
Lotta spontan kom förbi igår med Beck, popcorn och Cola. Spontana grejer är nog dom bästa! Sen kom också Kristin förbi med gubbröra och jag tog fram Serranoskinka så satt vi och mös alla tre under varsin filt och kollade på Beck. Äkta Svensk hemmakväll :) Svinkallt var det dock! Dumt av oss att äta kalla grejer när det finns varma :)

Idag ska jag kolla på mina workout videor som jag laddade ner i veckan! Jag gjorde en sådan tidigare och det ger verkligen bra resultat. Superbra träning för den som vet att den inte kan gå ut och springa eller gå till ett gym. Sen ska jag få karlns skjortor strykna så han har några till jobbveckan imorn och sen laga nån god mat :)
Ikväll kommer han hem! Jippi!

Lite italiano

Idag blev det en riktigt shopping dag för mig och Zacarias :) Han behövde lite nytt till jobbet så in på Zara och jag plockade och han provade. Perfekt satt allt också. Han kan gå in i en affär och hitta allting! Sen lalla vi runt lite i de andra affärerna också men det är verkligen ingen ide att ens tänka tanke på att köpa nått. Köerna är milslånga! Förutom inne på Topshop där det inte var en enda kotte. Konstigt egentligen för i Sthlm vet jag att det alltid var massa folk!
En crepes med nutella och glass och sen en titt på alla katter och hunder nere på zooet. Så söta dom är! Kunde jag skulle jag köpa alla! Men en persierkatt för 500euro och en Mops för 700euro tillåter inte min plånbok! Hade vi en persier skulle jag inte ens våga släppa ut den! Nån kan ju sno den!

Ne nu ska jag klä på mig och så ska vi gå ut och äta italiensk mat :)

Nu ska julen ut

Vaknade imorse av att älsklingen ringde och väckte mig 11.50! Det är inte ok! Jag förstår inte hur jag kan sova så här länge för det har aldrig tidigare vart möjligt att göra det. Flög upp ur sängen och tog mig iaf en liten promenad i området. Här där vi bor möts man både av gigantiska, moderna, nya hus och små gamla, spanska hus. Och det byggs ständigt nytt och det är alltid nya hus som ska säljas! Spanien!
Nu har jag iaf fått i mig god frukost och tänkte städa av huset lite snabbt så det ser fint ut inför helgen. Granen ska också plockas undan. Tur att den är så liten så man bara kan lyfta iväg den med alla kulor och ljusslingor kvarhängandes.


Kolla vilken härlig promenad jag fick! Jag älskar palmer!

Tips på Kapstaden

Med ett nytt år betyder också att en ny semester ska planeras. Jag älskar att resa och likaså gör Zacarias som vart runt till betydligt många mer ställen än mig men som fortfarande har många platser kvar att se. Våra resor till t.ex Mexico och Italien har vart perfekta! Semstern i Mexico och Cancun där vi åt massa mexikansk mat, såg maya tempel som t.ex Chitchen Itza, ett av världens sju underverk, och tog oss till andra ställen där massa sevärdheter och aktiviteter fanns. Turkost vatten och vita ständer! Och Semstern i Italien där vi bilade runt bland Milano, Turin, Parma, Porto Venere och massa andra italienska ställen! God italiens mat och massa intressanta och fina platser.


Mexico


Italien

Just nu pågår semestertankarna för fullt och jag såg att Sophie (Sophies Mode) hade vart till Kapstaden och det fick mig att få upp ögonen för det stället då det verkar finnas massa intressanta saker att göra och se i södra Afrika! Allt från härliga stränder och intressanta ställen till safari och pingviner.

 

Är det någon som har vart där som kan ge mig lite tips och smakråd om stället?
Andra ställen är också intressanta att veta mer av om ni hade den perfekta semestern.

8 Januari

Idag är en riktig seg dag. Det känns som att allting går i slowmotion men det blir gjort iaf och det är huvudsaken! Kallt är det idag också. Det ska tydligen bara vara 9 grader och det känns ju sådär. Burr! Inte konstigt att jag inte ville gå upp imorse och snoozade ett antal gånger.

Kristin har vart här i Spanien 1 år idag så jag ska försöka göra hennes dag bra! Grattis till dig :) Ska iväg och handla lite mat också och laga god mat till min älskling ikväll igen. Nu är det ett annat recept som jag har hittat på den där hemsidan från igår som jag ska testa. Det blir förmodligen supergott. Lax är supergott!

Nu måste jag hänga hans nytvättade skjortor, visst är jag en bra hemmafru ;) På återseende :)

Älskling, du är världens finaste!



Idag är jag kocken

Nu har jag lagat god mat som jag hittade på en hemsida som jag använder mig väldigt mycket av just nu. Där finns allt! Recept, väder, tv progra, aftonbladets nyaste nyheter, almanacka, radio, ja allt du kan tänka dig på en och samma sida. Perfekt startsida!
Det här är vad jag lagat idag. Bakad potatis med kyckligcurry. Jätte gott men lite väl starkt för mig haha.


Bild tagen från superstart.se

Det har vart en lång dag idag med massa flängande på stan med Kristin. Svart nagellack är inför skaffat, choklad har druckits, Skjortor som har bytts m.m. Trodde jag och kassörskan skulle ha en liten fajt först när hon inte ville byta min skjorta för att det var min mammas kort som hade betalat den. Men den snälla killen som var manager sa att det inte var några problem och satte in pengarna på mitt kort.

Nu ska jag kolla på BigBrother och mysa med min älskade karl!

Hemmafru

Idag är det verkligen inga Spanien grader ute. Solen skiner för fullt med de kalla vindarna tar över värmen. Burr! Jag ska väl inte klaga, Ni hemma i Sverige har nog 20 grader mindre än oss va?

Ska göra mig iordning nu och möta upp Kristin för en fika. Var evighetern sedan vi sist sågs så det ska bli skojigt. Stackarn har urinvägsinfektion annars hade våra promenader börjat idag. Det får börja imorn istället! Minst en promenad om dagen är sagt! Under veckodagarna iaf.
Sen ska jag byta en skjorta till karln min som var för stor som han fick av min familj i julklapp. Lite mat ska handlas och en god middag står också på schemat.
Jag vill göra allt för min sambo nu när han både jobbar och pluggar och jag inte gör nånting alls. Så huset och handlingen är numera mina grejer. Tak och kök ska målas, goda middagar ska lagas, skjorter ska tvättas och strykas och huset ska vara kliniskt rent ;) Wish me good luck!

Barnflicketiden

Imorn är det slut på det här långa lovet känner jag. Det funkar inte att ligga i soffan hela tiden och bara dega, även om det är förbaskat skönt att inte bry sig om klockan för fem öre. Imorn börjar promenaderna!
De tre senaste dagarna har älsklingen pluggat för fullt också så lite långtråkigt har det vart för det har knappt märkts att han har vart hemma då han suttit inne på kontoret hela tiden. Så jag har saknat honom på kvällarna, vad nykär man kan vara även efter 2 år :)

Sitter och kollar på en film som går på tv nu med Scarlett Johansson som heter "The Nanny Diaries". Jag som har vart barnflicka engång i tiden vet hur det kan vara och kan lätt känna igen mig. Tur dock att jag inte hade en sådan skitunge som hon har att ta hand om! Fast engång barnflicka, aldrig mer barnflicka!


De tre vise männens dag

Herregud vad jag sover. Förmodligen är det för att jag går och lägger mig så sent. Idag är det iaf ännu en röd dag här i Spanien så som i Sverige. Den här dagen kallas "El dia de los Reyes magos" - De tre vise männens dag. Idag är typ tredje dagen på spanjorernas julafton. Många barn får sina julklappar idag och enligt spansk tradition så ställer också barnen ut sina gamla skor på fönsterbläcket den 5e januari och dagen där på ska det finnas presenter istället. Det gäller att hålla skorna snygga så man får nått fint haha!

Min dag vet jag inte vad jag ska göra av ännu. Vi måste iaf köpa gas så jag kan få varmvatten och sen vill jag ha den där goda baguetten som jag pratade om igår men aldrig orkade gå och handla!
Ha en fortsatt bra dag svearike.


My new BFF

Jag om någon kommer ha fyrkantiga ögon ikväll! Hela dagen har jag legat på soffan och kollat på Paris Hiltons såpa på mtvs hemsida, "My new BFF". Det måste vara den roligaste såpan jag någonsin har tittat på. Hur kan man fjäska och smöra så himla mycket för en kändis bara för att man vill ha henne som bästa vän? För mig är det att vara stalker! Scary!

Jag är så himla hungrig då det inte finns nånting i kylskåpet (men en jäkla massa i frysen hur det nu är möjligt?) och jag behöver nånting att tugga på innan maten är klar, som inte är klar förrns om en timme. Så nu ska jag väl äntligen ta mig till Opencor så jag kan köpa mig en baguette eller nått. Funkar bra till soppan sen också. Så länge karln får en glad flickvän iaf. Haha vilka problem!


Gomorron

Man tror många gånger att Spanien ska vara ett land där det alltid är varmt! Äh glöm det! Det är så mycket snö i norra spanien och för att inte tala om hur kallt det blir inomhus även här i söder. Temperaturen är varmare ute så vad gör man inte när man har bärbar dator. Dukar upp med utemöblerna i solen och tar med sig dator och filt och går ut ;D
Gomorgon Sverige!


Te i fulla lass

Nu är jag hemma igen efter en himla massa te drickande med LottaI-Lounge. En himla massa timmar med så himla mycket snack. Det är helt otroligt vad vi alltid har tusen saker att prata om. Och som vi alltid lovar varandra, vi måste ses oftare haha! Förhoppningsvis tar vi tag i det till helgen iaf om inte tisdan hinner före. Lotta lärde jag känna direkt när jag kom ner då hon tidigare hade vart barnflicka i min aupair familj men sedan tappade vi kontaken och fick sedan upp den igen när vi träffades av en slump på H&M :)

Ne nu ska jag duka upp inför middan, det står en pizza i ugnen som är klar om 2 minuter ;) haha!

Radiobruden

Nu du syrran är jag tillbaka i radiovärlden igen ;)


Fantastisk utsikt

Vilken jäkla skön lägenhet vi var i igår. Jag hade tänkt mig nått i spansk stil med en liten inglasad balkong eller nått. Nedå. Lägenheten hade fem olika balkonger, så vi grillade på en, skärde upp köttet på den andra och åt på den tredje tills det blev för kallt och vi gick in en sväng. Utsikt över hela Puerto Banus, bergen och bort mot San Pedro. Och jag fick mitt röda kött så jag var glad!
På kvällen försökte älsklingen och jag kolla på film men han somna så vi gick och la oss istället haha. Inte så bra att börja kolla på en film vid 23.40 kanske.


Idag ska jag möta upp Lotta för en fika. Vi har sagt under 2 månader att vi ska träffas och vi har väl träffats sammanlagt.. 2.. gånger. Skärpning på oss!


Nu drar vi

Nu ska vi sticka iväg på grillningen, karln hade tydligen sagt fel tid så vi ska vara där 14.30 men känner jag spanjorer rätt vid det här laget så kommer vi ändå inte komma sist! Dom är förjäkla dåliga på att passa tider.
Nu fick karln telefon från Sverige också så nu lär det inte gå snabbare haha.
Regnet har iaf avtagit och solen är påväg fram! Ha en fortsatt trevlig lördagseftermiddag :)


En skön sovmorgon

Filmen igår, nja jag vet inte jag.. Det kunde ha vart lite mer humor i den. Men helt ok att se en kväll när man vill se nånting enkelt. Det är ju inte direkt så att man inte förstår sig på bunny bruden haha!
Idag tog vi en riktig sovmorgon här hemma. Vi vaknade båda samtidigt exakt klockan 12 och då ville en söt katt komma in också med tanke på att det regnat hela morgonen.
Vid 15 tiden idag ska vi iväg till Zacarias kompis på grillning. Han han lånat en kompis lägenhet men det skulle ju ändå vara trevligare om regnet kunde avta.

Nu ska jag koka ägg haha!


God skagen

Jag är proppmätt! Om det är nånting jag har gjort den senaste timmen så är det att vräka i mig min hemmagjorda skagenröra. Hittade lite räkor i frysen, samt creme fraiche, rödlök, rom, dill och citron och voila! Supergott!
Nu ligger chokladen i kylskåpet och väntar på mig. Ja ni hör ju, en riktig frossa i godsaker kväll.
Karln min är på väg ut så jag har laddat ner en riktig tjejfilm och handlat hem massa gott som jag ska avnjuta ikväll. Lugn kväll med andra ord och det är exakt vad jag känner för!
Det nya året handlar verkligen inte om att äta nyttigt (kanske dock att börja träna), däremot att spara pengar! Att påbörja året 2009 arbetslös känns ju sådär. Men snart börjar skolan och då kör vi igång igen!


Det kunde nog inte bli mer tjejigt ;) hihi!

Att bo utomlands

Jag fick en kommentar igår från en tjej som ska flytta till Spanien i sommar. Och hon ville att jag skulle berätta lite om hur det gick till när jag flyttade och varför jag gjorde det.

I oktober 2006 gick jag en tio veckors kvällskurs som makeupartist samtidigt som jag jobbade. Det var riktigt roligt att göra nånting annorlunda och när jag dessutom hade sparat ihop massa pengar (för att jag då ville operera brösten) bestämde jag mig istället för att lägga pengarna på detta. Vissa kanske anser att det är att slänga pengarna i sjön men jag såg det som en rolig erfarenhet där jag dessutom fick en utbildning och jag ansåg det också bättre än att operera mig som 20 åring.

Alla vet att oktober inte är den roligaste månaden i Sverige så när skolan började rinna mot sitt slut bestämde jag och min kära vän Elin att vi skulle ta oss utomlands. Det spelade ingen roll vart, vi ville bara få lite sol och en kul erfarenhet!
Jag började söka runt på ams hemsida, sökte lite aupair jobb i Spanien och Italien, sökte ett telefonförsäljarjobb i Barcelona m.m. Jag fick jobbet i Spanien och inom två veckor skulle jag befinna mig på plats. Samtidigt som skolan slutade. Ska nämnas att jag också fick jobbet i italien och Barcelona men då jag redan var i Spanien när de ringde beslöt jag mig för att stanna i Marbella. Så att få jobb utomlands verkar inte så jätte svårt. (Elin drog till Norge)

Jag berättade för min familj och mina vänner och självklart var dom glada för min skull med samtidigt ledsna för att jag skulle åka iväg. Tanken var att jag bara skulle vara borta i 6 månader så alla visste ju att jag skulle komma tillbaka.
Det sista helgen hemma i Sverige var jätte jobbig. Jag grät hur mycket som helst! Samtidigt sa jag till mig själv att jag snart är hemma igen.

Jag skulle kunna skriva hur långt som helst men känner att jag måste dra ner på orden. Eftersom att jag fortfarande är kvar i Spanien, 2 år och 2 månader senare så kan ni förstå att dom här 6 månaderna blev lite längre.
Jag träffade en underbar kille efter 2 veckor här nere. Slutade som aupair efter 5 månader och flyttade in hos honom för tillfället tills jag hittade nått eget. Jag blev självklart kvar i hans hus ;) Fick nya jobb och nya kompisar och erfarenheter.

Såhär i efterhand ångrar jag inte att jag åkte ner. Jag har sätt så otroligt mycket nya stället och nya länder. Träffat en så himla massa intressanta och elaka människor. Lärt mig att stå på mina egna ben tack vare att jag åkte själv. Däremot önska jag att jag bodde i närheten av mina vänner och min familj i Sverige. Men som man säger, man kan inte få allt!
En dag hoppas jag på att jag och min karl bor lite närmare iaf. Vi är tillsammans än idag som ni kanske förstår :)

Att åka utomlands är verkligen en stor erfarenhet. Du ser så mycket nya saker och lär dig tusen andra. Var aldrig rädd för att det aldrig ska gå. Vill du åka hem så är det bara att sätta sig på ett plan och ta sig hem igen. Allting går bara man vill. Jämför aldrig utomlands med Sverige. Det är helt annorlunda länder med andra kulturer. Du kommer känna dig ensam, många gånger! Men så fort du börjar jobba och röra dig ute kommer du träffa vänner. Och det behövs folk i ditt liv utomlands. Ge aldrig upp dina drömmar. Ta en dag i taget så kommer du klara det! Var aldrig rädd. Stå på dig!
Du kan om du vill!


Lyx med avokadoträd

Vi har precis kollat på filmen "Body of lies" med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Riktigt bra film! Den kan jag verkligen rekomendera. Guacamole har vi också ätit en himla massa. Det är så lyx att ha ett avokado träd på tomten och jag tror att vi redan har ätit guacamole tre gången den här veckan! :)
Älsklingen är ledig i en vecka nu så det ska bli ännu mer lyx att få vakna upp tillsammans och kunna äta frukost i lugn och ro på mornarna.

Ne nu ska jag återgå till tvn igen. Det ska spelas tekken och Pimpan ligger och myser i mitt knä så hela familjen Villalba/Zetterberg är hemma :)

1 Januari 2009

Jahaja. Idag känns det som att alla kommer skriva om samma saker men det går nog inte att komma undan det. Julafton och Nyårsafton syns i alla bloggar. Men vad gör det.


Igår kväll, håret ville inte riktigt fluffa till sig på huvudet.

Det blev en jätte trevlig kväll igår med vin och sushi för att sedan fira in året med champagne och vindruvor. I Spanien på tolvslaget så har dom en tradition här att man för varje sekundslag äta en vindruva och man har sammanlagt 12 st så det slutar med att munnen är helt proppfull med vindruvor för att man inte hinner svälja haha!

Idag är man lite mör

RSS 2.0