Tapas middag

Det ar inte nadigt vad vi har fixat idag. En tradgard tar verkligen tid. Nu blir det iaf ivag med svarforaldrarna och karln till favorit tapas stallet, La taberna de pintxos. Gu vad jag ska ata. Har gatt ner i vikt sen jag slutade jobba sa behover lite mat sa jag inte ser sa tanig ut i ansiket. Kindbenen syns pa engang nar nagonting hander med vikten.
Imorn ar det nyar. Ska ivag och ata pa Zacarias resturang. 1500 svenska kr for en maltid och dricka. Helt sjukt!! Jag som ar en fattig student gillar inte laget med siffran.

Saknar er!

image224

Och lilla ronja och felica och esther såklart!

Sol på solkusten

image223

Jag vet att jag har tjatat om det förut men det bästa med solkusten är ändå vädret och efter regn kommer garanterat sol. Det är vår på nytt och solen är alltid framme. Hur skönt som helst. Passade på att fota gatan utanför oss när ingen var där. Kameran jag fick av mamma är suverän! Tack mamma!


Coolaste katten sitter på rumpan

image222

Nu har Pimpan innegångsförbud. Zacarias mammas karl är pälsallergiker så hon är inte det minsta glad över att inte kunna vara inne i sitt egna hem. Fast sova med oss får hon iaf.
Hon är bäst. Så fort en annan katt är inne på tomten åker dom ut med Pimpan springandes efter. Fast tre av hennes vänner får vara här på besök! Trevlig värd må jag säga.

Kan en propp börja brinna?

Kul, vår huvudsäkring i proppskåpet har överlastat eller nått. Den tidigare vita plasten är brun och det stinker.
Så typiskt när vi har det som mest kallt. Var tvungna att stänga av ett tag och sitta med tända ljus. Kändes som att man var i en gammal stuga i skogen och precis skulle elda i spisen eller typ på tältsemester. Men lite mysigt var det faktiskt.
Får hoppas bara att det inte börjar brinna om det, då är det hejdå till el och värme. Snart nyår och allt och vi får besök av svärmor och sambo. Skulle inte vara passande att inte ha nån el då.

Julrean kunde ju jag glömma!

Trodde att den skulle vara här i spanien i mellandagarna också men oj så fel jag hade. Har jag tur kommer den väl efter nyår och om inte senare eftersom att ungjäklarna får sina julklappar runt den 6e.
Frågade Zacarias om de inte var igång nu när alla börjat jobba här igen.

Han - "Men nej! Det är ju inte jul här förrns i januari och de har ju ingen rea innan folk köpt julklapparna"

Typiskt! Jäkla typiskt då jag för engångsskull kände för att ta mig utanför dörrarna.

Julen

image221

Julen
blev riktigt lugn och skön. Svenskt julbord och god mat hela dagen och kvällen. Hade ingen vidare julstämning då solen började titta fram. Ingen snö, inga klappar och ingen Kalle Anka. Man är ändå van vid ett speciellt julfirande sen man var liten. Klapparna i spanien ges tydligen i januari. Har något med katoliker och de tre vise männen att göra. Självklart får vissa barn den 24e men i regel är det i början på januari, precis innan skolstart. Men det blev väldigt mysigt ändå.

25e Idag också. Hade jag befunnit mig i Sverige och hemma hos mamma hade det garanterat blivit utgång. Ikväll blir det lugnt. Zacarias vänner skulle tydligen träffas men han visste inte om han orkade och jag vill inte riktigt.
Blir ännu mer avsnitt av sex and the city istället ;) Mycket bättre!!

Översvämningar

Yepp, i år igen.
Det slutar aldrig regna och spanien är inte byggt för det här med regn.
Okej att vi har problem med att det regnade in förut eftersom att huset är gammalt och taket ännu äldre känns det som men när det tom regnar in i ett stort shoppingcenter på ett ANTAL ställen då regnar det mycket.
Var och handlade den sista maten idag. Varför gör man alltid det misstaget? Alla verkar göra samma sak varje år. Handla dagen innan julafton.

Vardagsrummet börjar bli så himla fint. Gardinerna åker upp ikväll och imorn ska jag kanske sätta ihop bänken innan Zacarias kommer hem vid två från jobbet. Sängen är uppe och vi sov som små barn inatt :)


God Jul på er allihopa!

Mysfaktorn blir högre

Sängen är uppe och jag kommer sova som en prinsessa inatt hoppas jag. Hur fin som helst :)
Vardagsrummet börjar få sin ordning och imorn ska jag skruva ihop fler saker. Ser fram emot en mysig jul med Zacarias och ett fint hus.
Tyvärr öser regnet fortfarande ner!! Har regnat konstant sen igårmorse. Jag som hade hoppats på en lika fin jul som förra året med sol och värme.

Saknar familjen mycket nu. Hoppas ni får en underbar vecka uppe i fjällen.


Kul att regnet ÖSER ner

Och det åskar och blixtrar! Welcome to Spain!


Mitt ikea

5 timmar på ikea och några tusen kronor fattigare. Men det är det klart värt!
Kommer äntligen få sova i en skön säng. Kommer äntligen få lite ordning på vardagsrummet. Hemkörningen kommer imorn så då jäklar blir det att skruva och städa hela dagen :)

Nu ska jag iväg och träffa Mirella. Blir en fika och en massa tjejsnack :) Det regnar ute och ingen av oss är någe vidare sugen på utgång så blir lugnt. Kan vara skönt det med. Är fortfarande sjuk känner jag!

Regnet öser ner, även här!

Nu är spanien ett stort sverige! Det regnar och regnar och regnar. Ingen sol har jag sätt sen jag kom tillbaka. Okej vi slipper kylan utomhus åtminstonde men inne är det nog fan kallare. Och man ska ju inte tro att det blir skönt med en dusch då, nejdå! När man är klar är det kallare än någonsin.

Har suttit och pysslat med lite julklappar idag. Tyvärr kommer en med posten och den har inte dykt upp idag så jag börjar känna lite panik. Tror och hoppas visserligen att posten är öppen på måndag eftersom att alla andra jobbar då.
Snart bär det av till IKEA! WOoho! Äntligen. Först blir det en jäkla massa köttbullar och daimtårta och sen kolla på säng, stolar, soffa, gardiner, soffbord, tvbänk, you name it. Kommer bli så fint här hemma.

Nu vill även vi som bor i spanien ha värme

image220

Pälsen av Hjalmar Söderberg

Lämnade in min första uppgift till skolan igår. En novellanalys. MVG-!! Så himla glad jag blev. Skruttade omkring här hemma som en struts hehe. Nu är jag verkligen laddad när det gäller skolan :) Har suttit med matten sen halv tio imorse. Nu är jag däremot vrålhungrig och det är dags för lunch! Mums!

Tillbaka till skolbänken

Har kommit igång med spanskan och samhällskunskapen idag. Sitter och skriver om folkmordet i Rwanda. Riktigt intressant faktiskt. Annat än vad jag tyckte för nått år sen då jag gick i skolan.
Fast nu är jag irriterad och tokig. Skulle ta en paus från skrivandet och skruva upp några hyllplan på väggen men skruvarna sitter FAST och dom hänger SNETT. Jag ger upp!

Sumering

På torsdan blev det middag ute med syskonen och pappa flyborg och farmor flyborg. Åt på ett glas och det var hur gott som helst. Hade en trevlig kväll. Tack så mycket för julklapp och mat :)

Sista dagen och fredagen blev in till sthlm med Novali på dagen. Behövde handla lite matteböcker och diversesaker. Mötte upp mamma och handlade vidare på vägen hem. Min mamma är den bästa. Hon gjorde en supergod middag sen, tog fram vin och bjöd över mina vänner på en trevlig kväll. Hade hur trevligt som helst. Fick en jätte fin kamera och massa sköna kläder i julklapp också av mami. Saknar henne så himla mycket när jag är här borta i spanien.

Aa som sagt, nu är jag tillbaka och huset står tomt och jag känner mig rätt ensam. Hade hellre stannat kvar hemma i sverige några dagar till om ändå inte Zacarias skulle vara hemma den här helgen. Men jag hoppas, och håller tummarna för att han kommer hem inatt. Tror inte det men som sagt jag hoppas.

Saknar alla i Sverige jätte mycket och tack för en underbar vecka. Mamma saknar dig mest!

Täby centrum

Igår blev det middag hos pappa Flyborg. Hur gott som helst. Fastnade framför nån film sen, heartbreaker tror jag det var? Vilken jäkla morsa och dotter. Tur att man inte är man och råkar ut för den där typen av kvinna!

Har precis kommit hem från täby centrum med Erica. Hur mysigt som helst att få shoppa lite med min bästa vän. Saknar våra tider. Hittade tyvärr inte så mycket julklappar som jag önskat på, men men. Måste nog in till sthlm imorn ändå, dryyyygt. Bara för en mattebok! Det suger.
Nu blir det mat och sen åka iväg till farmor. Var inte direkt igår. Får se om det blir en sväng till trädgårn och ta en öl kanske. Men tar nog bilen så blir väl en cola och en massa hej till kompisar istället. Funkar det med!

Lång dag med en massa fikandes

Gårdagen bestod nog bara i att fika hela dagen. Var förbi skolan på morgonen sen var de fika med Erica. Hem, fika med Fatima aka Elin, och sen kom Alexandra förbi. Sen hem och äta middag. Köttbullar mums!! Och sen lösviktsgodis.. gash! Idag ska jag inte äta nånting bara för det haha.
Men det är underbart att få träffa mina vänner och familj igen. Blev litet häng hos Ericas alexander sen också. Flumm flumm flumm till tusen. Älskart. Var länge sen vi var så många som bara satt å skratta åt varandra.

image219
(Jessica, Erica och jag. Gammal sommarbild)

Syrran på 13 år fixade kameran, duktigt! Bild från igår innan utgång

image218

Full rulle redan

Det är kallt, men ändå skönt på nått sätt. Det är frisk luft. Hade förväntat mig ett mycket kallare Sverige.
Hann inte med mycket igår. Syster min skyndade på mig som sjutton så fort vi kom innanför dörrarna och det var bara att svida på sig partydressen. Ut på Norrtäljes enda nattklubb ;) men jag hade kul. Dansade nog hela natten både tillsammans med vänner och själv. Yepp det är jag det. Älskar att dansa.
Idag blev det pepparkaksbak och en promenad med mamma. Får främmande till middagen.
Det är skönt att komma hem en vecka. Men sen räcker det nog.
Saknar dig Zacarias något otroligt mycket! Du är bäst!

image217
(Hade hoppats på att jag fått med mig kamerasladden så jag kunde lägga in kort, men icke. Blev en bild från Sverige i sommras istället)

Svea ikväll

Testade libanesiskt igår för försöka gången. Och det var över förväntan. Var riktigt gott och inte alls som jag tänkt mig. Efter sen lunch med Zacarias blev det hemmamys och sex and the city race. Jag verkligen älskar den där serien. Hoppas filmen kommer snart.
Idag sticker jag iväg till Svea en vecka, till familj och vänner och några grader kallare. Kommer sakna dig massor älskling.

image216

En fika på kvällen

En annan bra sak med Spanien är att allt är förskjutet jämfört med Sverige. Affärer och andra ställen har öppet mycket längre. Igår vid elva tiden på kvällen skulle jag och Mirella gå och ta en fika och droppade in på ett super mysigt stället i centrala Marbella. Var en blandning mellan Bar/cafe/lounge. Och tro inte att vi var ensamna. Det droppade in folk hela tiden för att få sig en glass, ett kaffe eller något annat att äta.
Hur mysigt som helst. Dit ska jag garanterat gå fler gånger.

Julafton och nyår

Det börjar närma sig julafton och framför allt nyår. Frågan är bara vad man ska göra och om man ska göra någonting. Visst nyår är väl inte så speciellt men jag vill ju inte direkt sitta hemma och ruttna. Har sagt till karln att jag vill vara med honom, får se hur det går. Vad ska alla göra?

Julafton vet jag redan. Det blir att stanna här i Marbella och fira med karln. Familjen ska upp till en stuga och det hade faktiskt vart otroligt mysigt. Men biljetterna är skyhöga och Zacarias är inte ledig och jag vill inte lämna honom ensam. Mycket pga att hans pappa fanns vid liv förra julen.
Svenskt julbord ska vi ha iaf. Jädrans om jag inte får bestämma det. Tyvärr blir det nog däremot att fira 25e
då han jobbar 24e. Konstigt!

Klart vi är med på listan ;)

image214


Fika på Piave

Har precis kommit hem efter en fika på El Piave. Träffade på min gamla jobbarkompis Valerie. Haha den där tjejen har alltid tuuuuusen grejer att berätta. Det händer så himla mycket saker i hennes liv. Tyvärr är det oftast inga bra saker. Hamnar i mitten av knivdrama, blir hemlös, blir av med allt som sen kommer tillbaka, pojkvänner som förföljer och pojkvänner som har ihop det med rumskamrater. Hon träffar fel karlar helt enkelt.  Men hon står på. Så stark men ändå så tunn. Jag skulle behöva lika mycket goo i mig som den tjejen har. Om fem år kanske.

För mig är det lyx

Lyxen med att bo i Spanien och Marbella är att det aldrig riktigt blir vinter. Vissa dagar är självklart kallare än andra men nu skiner solen förfullt och det är riktigt skönt. Madrid däremot var svinkallt ihelgen. Det var vinter. Man förväntatade sig inte riktigt dom graderna så det kom som en chock när man klev ut från flygplanet. En annan lyx är att kunna äta lunch, ute, med bara t.shirt vilket min karl och jag gjorde igår. Det är sådär härligt skönt i solen samtidigt som det kommer lite svalare vindar ibland.
Nu skiner solen förfullt, dörren står öppen och katten ligger och solar. Det är lyx med andra ord.

Mexico roules.

image196
Mexico och Cancun
 jaa.. har så mycket att skriva om så vet knappt var jag ska börja. Mexico var helt jäkla fantastiskt, underbart, roligt, trevligt, allt. Alla positiva ord man kan tänka sig. Trevliga mexicanare och god mat.
Cancun bildades som en turiststad för ca 35 år sen så det mesta är nytt. Hela yacatunhalvön är fylld med stora lägenhetskomplex.
Vattnet var blåare än nått annat vatten jag någonsin sätt. Stränderna, dom som fanns (hotellen byggs ända ut till strandens kant) var vita och sköna. Här i Marbella är inte stränderna så heta faktiskt. På vissa ställen visst men sanden är mest kornig överallt.
Jag förstod det mesta mexicanarna pratade om då deras spanska är enklare och god guacamole och tacos fanns överallt.

Kollade in ett av de sju underverken som finns i närheten, Chicken Itza. Gamla mayatemplen som finns kvar. Kollade in templena i Tulum, Badade i en vattengrotta, besökte en typiskt mexicansk liten stad, Valladolid. Åkte på jungeltur på vattnet. Besökte ön Isla Mujeres. Snorklade bland barriärrev flera gånger. Åkte till en vattenpark, Xel-Ha, där vanligt vatten blandas med poolvatten så överallt fanns riktiga fiskar. Zacarias provade på Delfinbad. Vi Solade. Vi Badade och åt gott.

Semesterna var helt perfekt med andra ord.


Över 450 kort togs så vill ni se dom flesta använd den här länken.

   
    

   



Mexico roules, rocks everything!
image209


Förnying

Skickade iväg ett mail till Linda förut om design. Och nu när jag kom hem från Mexico så hade hon svaret.
Fick en supersnygg bloggdesign av den här super trevliga tjejen.
Tack så jätte mycket, igen hehe.

Back to spain again

MEXICO VAR UNDERBART!
Uppdatering kommer.


RSS 2.0