Nacho tallrik

Fy tusan vad jag är mätt! Nånstans under all sallad gömmer sig nachochips och köttfärs!! Gott var det iaf!


Andas spring

Puh! Har precis vart ute och sprungit och gjort lite benövningar. Jag har jätte svårt för att andas rätt när jag springer så jag måste försöka öva på det.

Var in på zara och hämtade ut en jacka till syrran. Så smart att beställa den från Spanien med hennes svenska kort för de blir så mycket billigare. Så tar mamsen med den sen. Zara har fått in så himla mycket snyggt och fina färger så nu hoppas jag verkligen lönen kommer snart så jag kan få shoppa lite billig(are) (jämfört med jobbet)! Köpte däremot en klänning på tradera igår, hoppas den kommer snart :)


Jordgubbar, te & baguette

Jag uppskattar verkligen en stor frukost på lördagsmorgnar. Jag måste ha!
Mitt hjärta är dock väldigt saknad!


Att flytta och bo i Spanien

Jag får ofta frågor om hur det är i Spanien när det kommer till jobb, boende osv. Hur man bär sig åt och vad man ska tänka på.

Jag flyttade ner till Marbella för över 5år sedan. Det var inte alls planerat utan jag sökte lite jobb via AMS.se. Den första som hörde av sig var en familj i Marbella och två veckor senare åkte jag ner som barnflicka.
Att vara barnflicka är kanske inte det roligaste jobbet men jag kan ändå tipsa om det om du vill ta ett första steg utomlands. På så sätt har du sen tid på dig att leta nytt jobb och boende. Det är lättast att ha detta på plats om du åker. Det underlättar.

Ett annat råd är att kanske ta en spanska kurs. Gör du detta genom tex enforex får du hjälp av CSN. Dessutom har dom elevboende, du träffar kompisar och lär dig faktiskt språket!

Vill man jobba som europé i Spanien måste man skaffa sig ett nie nummer, ett typ av id. Detta gör man hos polisen.

Spanska löner är inte alls som svenska och boende KAN vara dyrt. Man får leta lite på internet, i tidningar, mäklare och genom mun mot mun metoden. Det finns maaaaassor med tomma lägenheter. Ofta betalar man en förskottshyra som man sedan får tillbaka.

Är du inte kräsen är det inte svårt att få jobb. Klädbutiker och restaurangen/barer behöver alltid personal och framförallt på sommaren.

När du får ett nie nummer skaffar du dig ett seguridad social nummer. Med detta får du en läkare hos vårdcentralen gratis. Vill du ha privat betalar du ca 50€ i månaden men de täcker nästan alla skador. Tänker du bara stanna ett litet tag går du till försäkringskassan i Sverige och skaffar ett e-111 kort. Så hette det för 5 år sedan och med detta kort har du alltid hjälp med vård.

Var inte rädd, våga! Vill du så ska du! Du kommer gråta och du kommer sakna! Det är inget konstigt med det.

Har ni några fler frågor, tips på hemsidor osv så tveka inte att fråga, jag kan skriva om det också :)


Träning

Nu är jag precis färdigtränad och duschad. Jag är så glad för nu har jag tränat 4 gånger på en vecka.. Springande, lite spinning och tae bo. Jag hoppas så innerligt att jag fortsätter med det här. Jag tränade jämt från när jag var 4år till 18 men sen hände nått. Lite powerwalks osv har det ju blivit men inte regelbundet. Jag vet att jag kan bara jag vill.

Helt fantastiskt att det är fredag imorn. Snart får jag sovmorgon :)

Träningen går bättre om man känner sig fin utanpå.

 


Då och nu

Det var absolut inte igår som man var 18år och gick på Okå! 7år sedan bilden togs och jag minns så väl hur allt såg ut, mina favorit partykläder och allt skratt och dansande.
Den natten, där med favorit linnet, med favorit Jessica, där den natten kunde jag aldrig ha anat att jag 7 år senare skulle bo i Spanien!



Nu, idag, ikväll blir det istället mat och tjejsnack med Lotta och Sandra på Yanks. Mums!


Summer days

Om vi har njutigt idag!! Solen har vart jätte stark, vi har vart ute hela dan. Zacarias gjorde en fantastisk lunch med räkor och musslor, arroz caldoso, lite som paella och risotto, tillsammans med några glas vitt vin och glass till efterrätt.
Jag lyckades somna i gräset och har fått en härlig färg av solen.
Imorgon ser jag fram emot en lika bra dag!


Fantastisk morgon

Första dagen på länge som jag gick upp vid nio på min lediga dag! Vädret är helt fantastiskt så man vill inget annat än att vara ute. Lyckades få med min novio på en springtur och sedan bokstavligen njöt vi utav en god frukost.
Jag sitter fortfarande ute och solar men snart blir det dags för målning. Vi ligger lite efter i (mitt) tidsschema. Snart börjar besöken för i år och det är en hel del som jag vill ha fixat.


Sömntutor

Det blev en heldag på jobbet idag. Började 9.30 och åkte hem vid 20.30. Nu är jag trött men jag har haft en sån bra dag så det Har bara vart kul. Jag älskar mitt jobb!!

Alla i familjen ligger redan och sover så jag borde göra detsamma, ska bara försöka flytta in alla i sovrummet.
Baus ligger i soffan, lilla Sessita i kartongen (ny favorit) och Zacarias under filten. Imorn är det lördag, underbart!


Sneakers

Jag tog med dom här snygga skorna från jobbet idag. Jag är inte alls en sneakertjej men tycker det är så jäkla snyggt på andra, och framförallt dessa!

Först och främst försöker jag komma på vad jag kan ha till, allt fungerar väl egentligen men det ska kännas rätt också. Sist jag hade sneakers, var ett par converse och det slutade med att det blev ett par jobbskor till mina svarta stora byxor och min röda skjorta på ICA.

Vad ska jag göra? Behålla? Hur klär man sig snyggast med dom?


Sommar och allt där till

Just nu sitter jag ute på gräsmattan och njuter av eftermiddags solen. Som jag älskar sommar och sol. På jobbet idag längtade alla till beachen, tarifa, eftermiddags afterwork, en kall öl, Tinto de verano, skaldjur, djs, sommarparty osv osv. Jag kan hålla på i evigheter. En sak är iaf säker, snart ska jag fixa min semester för i år!


Målande

Igår kväll åkte Sandra och jag en sväng till Lotta för att kolla melodifestivalen. Lite Kina och thai mat, choklad och massa cola gjorde våran kväll. Att mjukisarna var på gjorde bara saken bättre.

Kul att Loreen vann. Jag gillar verkligen den låten och tror att den kan gå långt i Eurovision, däremot vet jag inte om dansnumret är så övertygande.

Nu har vi precis kommit in. Vi har börjat dra igång målandet utav ena långsidan av huset. En sådan vägg som egentligen skulle ha fixat för länge sen men som man ändå inte ser dagligen och därför skjuter upp det. Imorgon fortsätter vi, väggen är helt knottrig så det tar längre tid än vad man tror. Men bra blir det!

 


Scones och mys morgon

Det var ganska mörkt på himlen imorse när vi vaknade så jag satte igång att göra Scones (med en hel del svordomar, jag hatar att baka med händerna), tände lite ljus och njöt av en god frukost i soffan framför breaking bad som vi börjat kolla på. Nu börjar det ljusna upp på himlen så vi ska väl försöka ta tag i dagen. Älskar lördagar!


Vår 2012

Det är verkligen vår på riktigt nu. I två dagar har jag bara haft en väst som jacka så det börjar bli hög tid att ställa undan bootsen. Jag vet bara inte vad jag vill ha för skor så det drar ut på tiden lite..

Appropå vår så har vi börjat plantera alla kryddor och även tomater. Det är så lyxigt på sommaren att bara kunna gå ut i trädgården och ta vad man behöver. Vi har citron och avokado träd också som hjälper till.

 

I skrivandet stund sitter jag fortfarande ute och njuter medans solen sakta är på väg ner. Jag har planer på att göra en sitt lounge just precis här, känns bra.

 

 


Ny jacka

Från Zara. Det känns som att jag har gjort ett kap genom att betala 49€ istället för 699kr som svenskarna får betala. Jag kanske skulle börja sälja Zara kläder billigt till svenskarna..

Dålig bilde med ipaden tyvärr. Man ser inte de snygga dragkedjorna!

 

 


Spring & summer

Jag har precis kollat klart på måndagens avsnitt av 30 grader i februari och jag känner inte för att vänta ännu en vecka på nästa!

Måndag igen och det är ny vecka. Andra dagen utan att vi sätter på värmen och det känns fantastiskt att sommaren närmar sig. Jag köpte en riktigt snygg skinnjacka på zara i helgen som jag invigde idag! Ett par snygga skor blir nästa köp och sen är jag redo för vår.


Silver shoes

Den spanska melodifestivalen fick vara påslagen 5min sen stängde vi av tvn. Helt värdelöst! Dom var i en liten studio i Madrid där lite publik stod packade som sälar, EN artist var med och tre utav hennes låtar skulle sedan bli en. Synd på så stort land att fler inte är intresserade.

Det blev en drink för oss efteråt på suite och sedan ännu mer dans på Olivia. Riktigt rolig kväll. Jag körde hel svart, en hög tofs och mina nya skor med silverrand! Fötterna värker lite idag.

 


Up up up up

Euphoria och rose med Sandra! Snart är det dags för spanska melodifestivalen.


Fantastisk dag i solen

Med Sandra i hamnen, en varsin sallad och en stor "jarra" med tinto de verano. Älskar våren och sommaren i marbella!

 


RSS 2.0